ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
חברי פורום יקרים ברשותי גולף ידנית שנת 2000 מנוע 1600 סמ"ק בנזין. הרכב יד ראשונה ונסע כ-47K ללא תאונות. רמת גימור קומפורטליין. במחירון של לוי יצחק המחיר הבסיסי של הרכב 52000 שקל ולאחר חישוב התוספות (14 אחוז) מתקבל המספר 59000 שקל. מישהו יודע מה המחיר שבאמת מוכנים לשלם עבור הרכב הבונבון שלי ? תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- עוקב אחד
- 74 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
אז ראשית אני רוצה להגיד שזה לא עבורי. הדרישות הם יחסית פשוטות: - אוטומט - 7 מקומות ישיבה - לא אמריקאי - לא יונדאי, קאיה או לנדרובר - לא הלנדקרוזר החדש - לא ה XC90 זה משאיר אותנו עם מרצדס M החדשה אך הוא לא כל כך התלהב, שלא תבינו לא נכון הוא אהב את הרכב אך הוא ציפה ליותר. אילו אפשרויות יש חוץ ממרצדס M class?
הודעה אחרונה מאת TopOfTheGear, -
פז' 205
מאת נהג חוליה 460-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 756 צפיות
לכל חברי הפורום הנכבדים אתמול ראיתי 205 פוראוור שנת 99 למכירה הרכב נראה טוב מאד.נקי מתאונות ממש חדש.רציתי רק לקבל חוות דעת ממכם האנשים המבינים.איך האוטו מבחינה מכאנית ותצרוכת דלק.כמו כן הרכב יד שלישית ועשה 178 אלף ק"מ תנו לי במלצות . תודה רבה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בימים אילו אני מחפש רכב ומקריאה שבצעתי הבנתי שלא ממש ממליצים על דגם האוטומטי השאלה שלי היא האם זה כל כך גרוע ? מאחר ואם יש בעיה איתו אז הבנתי שזה הרבה כסף האם יש דרך לבדוק אם הגיר לא טוב בזמן הקנייה ? הרכב מיועד לאישה שנוסעת ביום בערך 30 ק"מ ללא שישי שבת. וסתם היה נחמד אם הרכב היה אוטומטי ? ןהאם מישהו יודע מהי צריכת הדלק של רכב כזה ?
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
- 9 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שנת 2003, 1200 סמ"ק. 79 אלף ק"מ, יד שנייה (יד ראשונה - ליסינג). המחיר המבוקש: 59 אלף שקל. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת amisha, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז ככה... אופל קורסה שנת 2000, ידנית, 1200 סמ"ק, 110000 ק"מ, יד שנייה מהשכרה. דגם מוזר משהו - SBF 68 (מישהו מכיר כזה? אני לא מצאתי אותט אפילו במחירון לוי יצחק). האוטו נראה טוב, נוסע טוב (יש בעיה קטנה עם סטרטר), ללא תאונות - כל זה לפני בדיקה. מה אתם אומרים - כדאי או לא כדאי לקנות? נ.ב. אני מקווה שאני עוזר גם למישהו שמחפש עכשיו אוטו כמוני...
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בשאלות שפרסמתי כאן בעבר, ביקשתי מכם עצה בנוגע לרכישת רכב קטן וחסכוני, בעל גיר אוטומטי. הפעם, לאחר מחקר קצרצר יש לי דגמים קונקרטיים שהייתי רוצה לשמוע את התייחסותכם בנוגע אליהם. אני מחפש מכונית קטנה, בעלת אמינות גבוהה, וכמה שיותר חסכונית (יחס ק"מ/לליטר גבוה), והפרט הכי חשוב - היא חייבת להיות בעלת גיר אוטומטי (למרות שזה ייפגע ביחס ק"מ לליטר, אני מחפש את האוטומטית הכי חסכונית שרק אוכל למצוא). פרט חשוב נוסף הוא התקציב שלי, שעומד על 20-30k. הנה האפשרויות שמצאתי: 1. דייהטסו שרייד - שנים 96-7, נפח מנוע 1.3, עברו 80,000-100,000, מחירים נעים באזור ה27,000 ש"ח. 2. קאיה פרייד - שנים 97-2000, נפח מנוע 1.3, מחירים באזור ה20-25,000 ש"ח (לדגמים משנת 97, ל…
הודעה אחרונה מאת גDaemon, -
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מה דעתכן עלך המכוניות איזה מומלצת יותר המחירים נעים מ 16000-20000 שקל -פיאסטה שנת 98 דינמיק 1300 ידנית 74000ק"מ מחיר 20000 -מיצובישי שנת 94 סופר לנסר GLXI ידנית 1600 130000 ק"מ מחירון פז'ו שנת 98 205 ידנית 1400 150000קמ מחיר 19000 פז'ו שנת 94 306 ידנית 1600 קילומטרז' לא ידוע מחיר 16000 זה המכוניות שמאתי שמצאו חן בעיני עכשיו צריך דעות שלכם ועצות מה מומלץ לי לקחת ואני צריך לדעת את מפרט של המכוניות אם אפשר וגם את הצריכת דלק ומחלות תורשתיות שלהם ולגבי הפז'ו 306,205 והמיצובישי זה הזרקת דלק או קרבורטור? ואם אתם ממליצים על משהו אחר לא מהרשימה למעלה נא לרשום המלצות ודעות יתברכו כאן אני מחפש רכב כזה נייטרלי שיהיה בו קצת מהכל הנאת נהיגה אבזור וכו' אבל הכי חשוב לי ז…
הודעה אחרונה מאת fifo, -
- 9 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
הי אני מתכוון לקנות רובר 214, שנת 99' ידינית שעברה 78000. האוטו עבר תאונה והוחלפו מכסה מנוע ושני כנפיים קדמיות, אך בבדיקה לא התגלתה פגיעת שאסי. התייעצתי עם הרבה אנשים ולהלן בקיצור: האוטו טוב ואמין, יש בעיה עם חלקי חילוף (מחיר וזמינות) וכנראה שתהיה בעיה כשאני ארצה למכור. למרות שלאחר בירור במספר מוסכים יש חלקי חילוף זמינים בארץ והעלות לא גדולה בהרבה מהמחיר של חלקי חילוף של רכבים דומים (אופל קורסה, פולקסווגן פולו, פג'ו 206). האם כדאי לקנות?!? אולי יש פה כמה אנשים עם נסיון טוב/רע עם הרכב?
הודעה אחרונה מאת kalmanov, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום לכולם... מאז שה 121 שלי עברה מן העולם אני מחפש רכב קטן, המליצו לי על פיאסטה. אבל, וזה אבל גדול, כל מי שאני שואל אותו לגבי דגם ספציפי אומר משהו אחר. בואו תעזרו לי לגבש החלטה. איזו שנה הכי מוצלחת, אילו מנועים נחשבים אמינים ואילו ידועים כבעיתיים... המיגוון די רחב (בין השנים 97-2000), יש מנועי 1300, 1250 (שמישהו אמר לי שהם יותר טובים), 1400, ובטוח ששכחתי משהו בדרך... אהה, ידנית, לא אוטומט... איזה בעיות יש לדגמים ובמה אתם ניתקלתם (בקיצור, מה לבדוק לפני קניה ), מחלות ילדות, במה אפשר להיתפשר ובמה לא... בקיצור, תגובות עינינייות בבקשה, ותודה מראש, גילי
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן חברים, מה שלומכם? אני עומד לרכוש את הרכב הנ"ל, שנת מודל 97. לפי מיטב הבנתי, הדעות לגבי היפיופה הזו חלוקות.. יותר מאשמח לקבל חוות דעת (רק בבקשה.. עיניינית) אודות ה"אקזמפל" הזה.. אישית, נהגתי והתאהבתי. אני פשוט חושש שאולי אני עדיין לא יודע מה אני לא יודע.. תודות לרוב, אורן נ.ב. ערכתי חיפוש בשירשורים ולא מצאתי מידע ממש קונקרטי.
הודעה אחרונה מאת מלח מים, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי 206XS מודל 2001 ואני מאוד מרוצה ממנה צריכצת דלק נמוכה 1\13 ק"מ ממוצע. טיפולים זולים סבבה לנהיגה וגם יפיפיה. אבל כמו תמיד יש לי ג'וקים שחולפים לי פה ושם ונדלקתי על האיביזב טורבו גם אותו שנתון 2001 כל מי שיודע מנסיון ולא משמועות איך האוטו מבחינת טיפולים בעיות מחלות צריכת דלק כח סוס וכולי וכולי אשמח מאוד לפרטים.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 55.5 אלף צפיות
בוקר טוב, רציתי לדעת מי אמור לשם עבור העברת הבעלות הקונה או המוכר ? תודה
הודעה אחרונה מאת IID, -
-
רכב קבוצה 4 1 2
מאת talroze- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום לכולם אז חיפשתי וקראתי ולא מצאתי השוואה ברת קיימה לשאלה שלי: יש סיכוי [קלוש אבל אני עובד על זה] שאקבל רכב דרגה 4 בליסינג ממקום העבודה. אני מאוד אוהב לנהוג ומחפש רכב שייתן כיף ואדרנלין. אז זה הסיכום שמצאתי עד עכשיו מחיפושיי כאן ובמקומות אחרים: פיגו 407 : רק נראית יפה תכלס עגלה ולא משהו. פורד מונדאו: מיושנת ולא פחות עגלה מ407 הונדה אקורד: הייתה חזקה בקבוצתה היום נעקפה על ידי ה B4 סובארו B4: מנוע חזק הנעת AWD רק 4 הילוכים מה שתורם ל 0-100 11 שניות ??? מאזדה 6 : לא הכי חזקה לא הכי נוחה אבל יש לה 5 הילוכים והיא די מובילה ***הפתעה *** סיטרואן C5 זריזה [10 שניות 0-100 ויחסית לשאר המון מומנט] אני חייב לציין שבעבר הייתה לי קסנטיה ידנית משופרת שאחרי שהתרגל…
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום. ראיתי שהרכב הנ"ל למכירה ...ההונדה האצ'בק המדוברת הלבנה...מישהו מכיר תרכב *** תרכב = את הרכב *** הזה? הוא היה באוטומוטור מישהו יודע עליו משהו ויכול לספר לי ? כי אני שוקל משהו בנושא ופרטים על הרכב הזה יעזרו לי מאוד...תודה רבה לכל מי שעונה. ובבקשה רק מי שמכיר בוודאות ולא סתם להטעות ...תודה מראש נ.ב זה האוטו: http://extreme-tuning.net/picture/gallery/automotor2004/images/P1010367.jpg
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום רב, אני חייל בן 20 ומתחבט בשאלה מי מבין שני המכוניות לקנות(אני מעדיף חיצונית את ה106) 205 או 106 בראש ובראשונה עומד פרמטר האמינות איני מעוניין לגשת למוסך אחרי חודש מיום הקנייה כמו כן ישנם מ"ס דברים שארצה לדעת:1) איזה דגם בדיוק ושנתון ?(XN וכו') 2)מדוע חלוקות הדעות בקשר לאמינות שני המכוניות (ישנם שממליצים בחום ויש ההפך)? 3)רבים מציעים דגמים אלו מעל המחירון, מוכר שמציע מחירון או נמוך ממנו האם עליי לחשוש? 4)אלו גורמים מבחינה מכאנית כדאי לי לבדוק לפני רכישה וכמו כן היכן אוכל למצוא חומר מקצועי? תודה מראש ולמרות אורכה של השאלה אודה לכל מי שישלח תשובה מקצועית ומפורטת.
הודעה אחרונה מאת MustardMan32, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב הוא שנת 95 ייבוא אישי עם 120 אלף ק"מ על השעון, מחירון של שנת 97 קבריולט הוא 78. ריג'קטים בבדיקה: רעשים מגלגלות מנו ורצועות, בלאי גבוה, ק"מ הגבוהה, לבדוק צריכת שמן בנסיעהלבדוק רצועת טיימינג, דוד לחץ, קפיציות לקויה, עמוד הגה חופש קל, משאבת הגה כוח נזילה קלה, תיקון פח אחורית, תיקון רצפה אחורית, בחלק סמוך לפגוש פגיעה, סף פח חיצוני תיקון דלת קידמית שמאל, תיקון כנף אחורית ימנית, תיקון מכסה תא מטען, צבע דהוי, לחיצות פח מסביב מעיכות בתחתית הרכב,כיפוף/תיקון פגושים (קידמי או אחורי),לבדוק עובי רפידות, צמיגים יבשים, חופש מנגנון בורר הילוכים לקוי מצמד מפריד גבוה. סליחה על הבלאגן, בכמה הייתם מעריכים את הרכב? תודה מראש, מאור ששואל בשביל דניאל.
הודעה אחרונה מאת shmulikk, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אבא שלי רוצה ליקנות מונדיאו שנת 95 1800 אוטמט( ) מחבר רכב שטול ונשמק בקפדנות יתר... רציתי לברר כמה שיותר פרטים על הרכב(עשיתי חיפוש ולא מצאתי את ה שאני מחפש) כ"ס? משקל? אבזור? ומאנשים בעלי ניסיון על הרכב: אמינות? אופי התנהגות והנעה מנהיגה? צריכת דלק? ובקיצור כל מה שאתם יכולים לספר לי עליה לפני שאבא שלי קונה...תודה!
הודעה אחרונה מאת אנטיזחן, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי כמה שאלות (1) אים הבנתי נכון יש הגבלה לשנתון 95 האים זה גם כולל את 95 (2) האים יש איזה שהיא מגמה להוריד את הגבלת השנתון (3) האים יש מקום מסודר ורשמי שיש בוא את כול החוקים מה מותר מה אסור (4) האים יש איזה שהוא מיסוי נוסף או אולי בעתיד אז בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת dambo2, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 740 צפיות
מצאתי כזו, שנת 2000, מזכירה קאיה פרייד.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
קאיה - דגמים
מאת yoram_ga- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים , מישהו יכול להמליץ בחום או "לברוח" ממכוניות מסוג קאיה? בנוסף, מי יודע מה ההבדל בין הדגמים לאו,מנטור ספיה ? שנת 2000 נראה במחיר מציאה 20000 -21000
- 5 תגובות
- 998 צפיות
שלום חברים מה דעתכם על ההונדה החדשה {הצורה החדשה},והאם יש אחת פשוטה יותר בקבוצה 2,כמו טיוטה סאן... כמו כן לינק לתמונות שלה . תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 2 תגובות
- 950 צפיות
אני מחפש רכב קטן בטווח מחירים שבין 12000 ל17000 סטייל הבארבו, פונטו, 306 לא פחות משנת 95 העיקר שיהיה אמין ומוצלח (קצת מוגזם?!) המלצות? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Oz, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הגיוני שמכרתי פיז'ו 306 שנת 95 ב13000 שהמחירון שלה אחרי שקלול הוא 19000 ומצד שני שאני מחפש סמוראי בשנים האלה זה במקרה הטוב "רק" כפול מהמחיר? יש מצב שבאמת סמוראי שנת 94 מינימום (בשביל ההזרקה) יעלה במקרה הכי טוב 25000 או שכמו בפיז'ו נגלח בקלות כמה אלפים טובים
-
BMW COMPACT
מאת eylon- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם מישהו יודע באילו שנים הגיע קומפקט ידנית לארץ (אם בכלל) ? האם בייבוא אישי או סדיר ?
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו יכול לפרט לי את הדגמים שהוצאו בשנים 2001-2003. הבנתי שיש מנועי 16v,8v בדגמים SX. ישנם שמות של דגמים כמו Fun, Club וכו'. מה ההבדלים ?? מה כדאי לקנות? אני מחפש אוטו חסכוני, ידני ואמין.
הודעה אחרונה מאת בעל אוהב, -
polo OPEN AIR
מאת rafaelg- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם ה פולו OPEN AIR A אם המערכת רגישה והגג גורם לנזילות לעיתים קרובות.
הודעה אחרונה מאת ssss, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חברים שלום. למישהו יש ניסיון עם הרכב ? - גם בשירותו הצבאי ? 1. במקרה של מנוע בנזין, האם המנוע זהה ל 205 1400 ? 2. האם הרכב נחשב כסוס עבודה ? 3. על איזה רכב אחר הייתם ממליצים, כאשר המוטיב הוא מקסימום שנתון, מינימום מחיר, אחזקה סבירה ?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חבר שלי צריך לייעוץ... הוא יותר בכיוון וולוו 850 T5 כרכב ראשון .. הוא צריך רכב מפואר " יחסית לשנתון 95-99 " וגם כן מהיר ומהנה לנהיגה ובטח יציב .. האם כדאיי לנסות תרכב *** תרכב = את הרכב *** הזה ?? והאם הוא שותה הרבה דלק ? *** עריכה - קרא בבקשה את כללי הפורום ***
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעונין לדעת איפה יש מכון לבדיקת רכב, טוב ואמין באיזור של נצרת עלית. פשוט מצאתי רכב מנצרת עלית וכמובן שאני רוצה לקחת אותו לבדיקה. אבל אני לא מכיר את האיזור כי אני מאיזור גדרה. תודה לוטן
הודעה אחרונה מאת YNV,