ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה עדיף? אנא דרגו: 1. טויטה קורולה 2. סוזוקי בלאנו 3. ניסאן אלמרה 4. מאזדה לאנטיס 323 מה שאני מחפש ברכב שלי הוא: א. יפנית - אמינות, חלקים זולים וכיו"ב ב. צריכת דלק נמוכה ג. התנהגות כביש ראויה - לא גרוטאה ד. בטיחות מספקת מה עדיף לחפש מבין כל הדגמים הנ"ל לפי הדגשים??
הודעה אחרונה מאת vitaly1974, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מצאתי איסוזו רודיאו שאני מחפש כבר המון זמן בצבע שאני מחפש עם 15000 ק"מ יד שנייה נקייה כולל התחייבות בבדיקה עם טסט לחודשיים,כמה אני צריך לתת לו? במחירון של הרכב לפני שקלול הוא 162K,בקשר לק"מ אני לא מתכוון להוסיף לו כי אף אחד לא מוסיף על ק"מ. בקשר ליד,המחירון יוצא עם יד שנייה 158,כמה אני צריך לשלם לו במידה והכל יוצא תקין?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בחודשים האחרונים אני מחפש רכב ובודק הרבה רכבים , לא אלאה אותכם בכל התלאות שאני עובר עם סוחרי הרכב השונים. הסיבה להקדמה הזו היא שלא תציעו לי רכבים אחרים מפני שאני מודע לזה , רק שלא ניתן כרגע למצא ( אני ממשיך לחפש). האקסנט לא היתה בתוכניות שלי אבל ,החלטתי לצרף גם אותה לאפשרויות שלי .קראתי את השירשורים בפורום אולם יש לי כמה שאלות שלא מצאתי להם תשובה. אני מדבר על דגם 1500 esteem משנת 97 עד 99 : 1. מישהו שאל לגבי האקסנט לאחר 150000 ק"מ ,האם המנוע מתחיל להתעייף ולעשוות בעיות האם זה נכון ? כלומר האם זה ייחודי לאקסנט הרי ברור שיש ירידה מסויימת בכל רכב. 2. אני רואה שמפרסמים שהדגם הוא esteem ,האם זה רשום ברישיון או שעלי להסתמך על המדבקה מאחורה 3…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת מה שעתכם האם השוק של הטריוס גיר רגיל הוא שוק חזק כמו גיר אוטומטי אותו הדגם ? בתודה ושבת שלום שושו .
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אתמול לקחתי סיבוב מחבר יש לו פונטו מנוע 1300 ידנית שנת 2000 אף פעם לא אהבתי תרכב הזה, חשבתי שהוא עגלה שמתנהגת גרוע (לאמא שלי הייתה כזאת, יכול להיות שבגלל הסגנון נהיגה שלה לא כל כך התלהבתי מהפונטו) והופתעתי! לטובה...! כוח טיפה חסר לה זה כן, אבל אחיזה.. ממש הופתעתי מהאחיזה בכיכרות ופניות שבדרך כלל שאני עובר אותם באוטו שלי במהירות מסויימת ומקבלים תת היגוי, הפונטו אחזה יפה את הכביש.. הגה ממש מתקשר, אתה יודע בדיוק מה הולך להיות הפעולה הבאה ואני לא נהג חדש שמתלהב.. בעצם כן נהג חדש, אבל עם 8 חודשי ניסיון ואף פעם באוטו אחר לא הרגשתי ככה, ונסעתי בהרבה מכוניות.. אז כמו שג'רמי קלארקסון אמר על הג'יטיאיי הראשונה ואני חושב שאולי גם מתאים לפונטו הזאת, "Huge…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 925 צפיות
אשמח לשמוע דעות לגבי פיאט מריאה "מחלות", כדאיות רכישה ועוד כהנה וכהנה לגבי הרכב הנ"ל. בתודה מראש גיא
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה, בתחילה הייתי נעול על קולט ידנית. שנתונים 94-96. הבנתי שהרכב מאוד חסכוני, עלות טיפולים נמוכה, והוא די זריז. פתאום צצה בראשי האפשרות ללכת על רובר 216 ידנית. שנת 98 עולה כמו קולט 94... היא נראית טוב מהקולט (לטעמי), היא חדשה בהרבה, מאובזרת יותר. לגבי כח המנוע, אני לא ממש יודע, והשאלה העיקרית שלי היא לגבי צריכת הדלק ועלויות הטיפולים. ברור לי שטיפולים של רובר יהיו בעיתיים ויקרים יותר, השאלה היא בכמה. אם למישהו יש את המידע מניסיון, אשמח לעזרה. בנוסף אני צריך לבצע חיזוק לאלטרנטור של הרכב (או להביא אחד חזק יותר), ככה שלמערכת החשמל של הרכבים יש גם השפעה על ההחלטה, גם כאן תשובה מניסיון תוכל מאוד לעזור. תודה, סימון.
הודעה אחרונה מאת SimonLTZ, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני בימים אלו מחפש אחר טויוטה ראנקס. או גולף גנריישן. מנוע 2000 או שעדיף רכב כמו B4. אני מתכוון להתקין וו גרירה. לרכב. בשביל לגרור עגלה עם ציוד. משקל עד כ 700 קילו. מקסימום בהגזמה. (משקל מקסימום העגלה.) איזה רכב יעמוד בזה? שהוא עם 4/5 אנשים. ומדובר על העליות של ירושלים. אלי.
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
התקציב יהיה כ30K עם אפשרות לפחות... החלטתי למכור את הקסנטיה לטובת (לא מצאתי לטובת מה). אני לא שולל קסנטיה אחרת. ומכיוון שנתגלה לי שאין בארץ גז אוטומטיבי, והכל ישראבלוף, אני לא שולל התקנה על רכב מספר 1. ברשימה. אני מחפש רכב שלא יהיה מזדייהטסו, הרכב גם אמור להיות מסוגל לבצע נסיעות ארוכות, זאת אומרת יחסי העברה "נורמליים" ולא 3500 סל"ד ב100 קמ"ש. רעיונות שלכם יתקבלו בברכה, ואני לא מעוניין לקנות משפחתית 1600. (וגם לא 1800) המועמדות שלי הן, לפי סדר העדיפות: 1. GMC JIMMY 1992 4 דלתות מנוע 4300, עומד בתקציב. ניתן בקלות לטפל ברכב לבד. 2. קסנטיה משנת 98 ומעלה, מנוע 16 שסתומים, או יותר ישנה אבל קשה עד בלתי אפשרי למצוא אחת עם מנוע 16 שסתומים וידנית. במאמץ אד…
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני מחפש אוטו קטן בכמה אלפי שקלים ורציתי לשמוע לעצתכם בקשר לעלות הביטוח של רכבים שונים ההבדל בין הביטוחים הוא משמעותי? כדאי לבחור רכב בגלל הביטוח? מישהו יכול לתת לי מחירים של ביטוח מקיף/חובה/צד ג' וביטוח צעיר (הבנתי שיש גם ביטוח נהג חדש או משהו)? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
ליאון טורבו 1 2
מאת stratus- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה הביצועים של סיאט ליאון טורבו וכמה היא צריכה לעלות בערך לשנים 2000-2002 תודה
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
חבר שלי מחפש רכב עד למחיר של 25K מה שהוא מחפש זה כמה דברים: 1. תאוצה (אבל זה פחות חשוב) 2. אמינות 3. הוא אוהב בעיקר לנהוג אז הוא מחפש רכב שטוב בסיבובים ויושב טוב על הכביש ויש לו כח זמין 4. לא רכב קטן (כשקטן זה 106 למשל) 5. שיהיה חסחוני אני יודע שמהקריטריונים ומהמחיר קשה למצוא רכב שיעמוד בהכל בגלל זה הוא מבקש עזרה.. הוא מתלבט בין כמה רכבים, פונטו GT שאת הקטע של הישיבה על הכביש הוא יעבוד על זה... , סיטרואן ZX וולקן, איביזה GTI אבל הוא מאד ישמח לכמה שיותר רעיונות.. תודה לעונים..
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
רצוי ידני ורק ידני (אוטומט רק שאין ברירה) רצוי 3 דלתות אבל מיתפשר גם על 4-5 נפח מנוע עד 2000 מראה ספורטיבי אמינות סבירה לנסיעה עירונית - בין עירונית בתודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני עוד חודש וחצי כבר מקבל רישיון, ולא רציתי לבזבז זמן ולהתייעץ איתכם בנוגע לרכישת רכב ראשון. חשבתי ללכת על פיאט בראבו, VW גולף דור 3, או רנו קליאו. התקציב שלי הוא 30-40 אלף ש"ח בערך, ואני מאמין שהמכוניות הנ"ל נכנסות בתקציב. יש לאבא שלי סאאב 9000 2.0 טורבו, היום הוא אמר לי שכשאני יוציא רישיון, הוא יתן לי אותה במתנה ....כי הוא קונה יגואר XK8. האוטו שלנו במצב די מעולה, המנוע עבר כבר 250 אלף ק"מ, ואבא שלי כבר קיבל הצעה להחלפת מנוע, ל3.0 V6 (הכוונה להחלפת מנוע=הסווה).....המנוע עולה 4 אלף ש"ח והוא במצב די טוב....האם שווה לי להחליף מנוע, כי כשאני יקבל את האוטו אני חייב שהוא יהיה כמה שיותר אמין, וכפי ש אתם יודעים- הטורבו של ה2.0 לא ממש אמין (כב…
הודעה אחרונה מאת ibiza-cupra, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
מי שיכול לתת לי שם של אתר או קישור אליו אני אשמח מאוד אני צריך להוציא את הטופס הזה ולמלות אותו כדיי למכור אופנוע/רכב תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת much, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום רב אני עורך שיעורי בית לקראת קניית 2 טנדרונים לעסק המשפחתי (בניה) ההחלטה נפלה על ברלינגו\פרטנר משנת 2002 לאחר חיפוש בפורום ועיון באתרי היבואן יש לי מספר שאלות, אודה לכם מאוד על תשובות הקנייה תתבצע ככל הנראה מחברת לובינסקי טרייד, אשמח לקבל את חוות דעתכם על החברה (הרושם שקיבלתי על לובינסקי כיבואן אינו חיובי במיוחד, האם כך הדבר גם בטרייד אין?) לפי הבנתי הברלינגו והפרטנר הם אותו רכב, אולם יש הפרש של כ6 אלף במחירם כמשומשות כאשר הברלינגו יותר יקרה, האם ההבדל מוצדק, ולמה? היכן אני יכול למצוא נתוני יצרן (בעיקר משקלי העמסה) של הרכב משנת 2002 , ועד כמה הוא שונה מהדגם של 2005? הרכבים הם בערך עם 150K קילומטר, מה ניתן להסיק על מצבם? ה…
הודעה אחרונה מאת bxgti, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
האם בבדיקה במכון אפשר לגלות האם זייפו קילומטרז'? מדובר באלפא רומיאו 145 שנת 95 עם 78000 ק"מ על השעון, יד 3. לא נשמע הגיוני.. דרך אגב, היא לבנה מאזור גדרה, אולי מישהו מכיר. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מצאתי לקניה פיזו 306 1800 שנת 1994 אוטומטית שעשתה בערך 110K בבעלות יד שניה כרגע,היא בבעלותה כשנה, הבעלים מבקשת מחיר מחירון (17K) אבל מוכנה קצת להגמיש.היא מוכרת עקב קבלת רכב מהעבודה. ראיתי את הרכב, והוא בבעלות אשה שלא מבינה כל כך ,אפילו ברכב שלה היא לא ידעה לומר אם יש הגה כח או לא..אבל ידעה לומר שאין בעיות מיוחדות ושהוא עבר טיפול 10K ויש טסט לשנה ומצבר שהוחלף. חיצונית נראה בסדר, חוץ ממכות בחלק התחתון של הדלת (דלת ימין בפינה התחתונה) דלת שמאל בתחתית..וכו..טמבון קידמי קצת שבור בתחתית. היא הצהירה שחלון חשמל אחד לא תקין והמזגן מקולקל היא לא ידעה מה הבעיה בדיוק אלא רק שלא עובד..לא ניסתה לתקן. ברכב שתי מראות חשמל שבורות מחוזקות עם איזולירבנד, בקליט אחורי…
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 936 צפיות
פגיעת קורת רוחב עד לנקודת ריתום המתלה פגיעת פירוק והחלפת חלקי מרחב פגיעת תיקוני פגיעה בחזית. כל זה רשום בעלי משמעות גובוהה. מה הם אומרים??? תודה
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
רנו 5 1.7 טורבו ??? 1 2
מאת gutzeit-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מה אתם אומרים על רנו 5 1.7 טורבו, שנת 88-89 ? יש לו איזה בעיות מיוחדות ? האם זה קשה להשיג חלקים בשבילו ?
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני מחפש מכונית קטנה .. לא חייב מנוע גדול .. מספיק 1300-1400 שיהיה מעל שנת 96 .. ז"א צורה עגולה , לא אוהב בכלל מכוניות עם צורה ישנה ומרובעת כמו למשל ה205, שרייד , וכו'. שיהיה אוטו אמין מבחינת תקלות , ואם יש לאוטו מחלה מסוימת .. אז מה המחירים של חלקי חילוף ואם לאוטו "יש שוק" במכירה לאחר מכן .. בקיצור אני ביררתי המון באינטרנט ולא מצליח למצוא רכב כזה סך הכל הדרישות הכי חשובות לי שהאוטו יראה טוב מבחינת הצורה (לא אכפת לי סאן-רוף, ג'אנטים וכו) יותר חשוב לי האוטו עצמו, שיהיה בתקציב של עד 15-17 אלף בערך ושיהיה אמין. תנו כמה שיותר הצעות וכיוונים למכוניות .. אני רק חייב להגיד שזה נראה אחלה פורום , אנשים איכותיים ועונים תשובות לעניין .. תודה !
הודעה אחרונה מאת ליבמן, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
מצטער אם זה לא קשור לפורום הזה אלה לטכהי, אם באמת טעות בפורום אז אם אפשר תעבירו... אוקיי ברכישת רכב כרגע עומד אצלי גם הקריטריון הבא שלפני זה לא היה: צריכת הדלק כל ים אני אצטרך לנסוע כ 60 ק''מ והנסיע תהיה בכביש בין עורוני שהמהירות המותרת בו היא 90 קמ''ש (ז''א אפשר עד 110) הרכבים הם: סיאט אביזה 1.6 (94) פג'ו 205 GTI 1.6 פג'ו 205 GTI 1.9 פג'ו 106 1.4 XSI דור ראשון סיטרואן ZX 1.9 אלה הרכבים לבנתיים והאפשרות הכי טובה זה 106 (רק בגלל הצריכת דלק של 205) נגיד שכל הרכבים מכוונים טוב (שמעתי אפשר לעשות 11 ל 1 ב 205 1.9) אממממ וזהו, תנו תגובות! רמי.
הודעה אחרונה מאת SHAYELISA, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טוב, כבר פניתי פה בעבר והפקתי תועלת רבה מהתגובות אז אני פונה אליכם שוב לעזרה ! היה לנו פיאט אונו, יד 0 (מהחנות רק אצלנו) משנת 92, דגם ה45 כ"ס שהאמת, למרות שהיתה חלשה וחסרת כל פינוקים ממש אהבנו - מרווחת בדיוק במידה הדרושה, אמינה מאוד מאוד, חסכונית והאחזקה שלה זולה במיוחד.... אבל היא נגנבה עכשיו מחפשים רכב חדש. התקציב נע באזור ה 20 אלף. אם אפשר פחות, עדיף כמה שפחות כי המצב הכלכלי בקאנטים. אבל אם יש מציאה שווה באמת ביותר אז נעשה מאמץ. הדרישות הן: ידני. מנוע 1400 או יותר, אבל פחות מ2 ליטר. חסכוני כמה שאפשר. אמינות גבוהה. טיפולים ואחזקה (חלקי חילוף, ביטוח טסטים וכו') זולים, כי פשוט אין לנו כסף. חובה 4 או 5 דלתות כי אנחנו משפחה של 3 אנשים ואף אח…
הודעה אחרונה מאת wee~man acuna, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
ערב טוב האם מישהו מכיר את המכרזים שבצריפין ? במה זה כרוך ? למישהו יש טלפון או כתובת מסוימת או כל קצה של חוט ? האם יש שם עדיין סובאריות ? מישהו מכיר סובארית זולה למכירה לחלקים בלבד ?
הודעה אחרונה מאת X plane, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בוקר טוב, מחפש המלצות על רכב יד שניה: מנוע - 1400-1600 אוטומטי הגה כוח קטן עד משפחתי. סכום - 40-45 אמין לא מכונית מירוץ, לשימוש רגוע. המלצות ? קליא ? קסרה ? תודה עידן
הודעה אחרונה מאת idandl, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אהלן מחר אני ואמי הולכים את הרכב...לפי מה שהבנתי הוא דגם מפואר ואיכותי אוטומטי 2000 סמק מודל 01 רציתי לישאל אם הרכב הזה אמין וחזק? ואם יש לכם נתונים אליו (כוח סוס וכו...) מבקשים אליו 45 אלף זה שווה? ואם לימשהוא יש תמונה של הרכב אני ישמח ליראות לילה טוב
הודעה אחרונה מאת liorman, -
-
- 17 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
אני שוקל לקנות כזה יד שניה. יש למישהו הסתייגות ? האם ידועות בעיות מיוחדות לדגם הזה ?
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אוקיי. חבר שלי מעוניין לקהות אוטו והוא מצא קליאו 1.4 אוטו' מודל 94, 90,000 אמיתיים על השעון. מטופלת שמורה ונקייה. שאלה: האם כדאי בכלל קליאו 1.4 אוטו'? האם היא מספיק חזקה בגרסה האוטומטית (לא שהוא ממש מחפש כוח) ולא עגלה? והאם הק"מ המצויין מעלה הוא כדאי לאוטו בשנה הנ"ל?? תודה לעוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת gozal, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני חדש פה ראיתי את הרובר 214 .. האוטו נראה טוב מאוד וספורטיבי ולא יקר .. אני צעיר ורוצה אוטו לא יותר מ20 אלף. מה אתם חושבים על האוטו ?! אמין? חלקי חילוף יקרים? ביטוח יקר? תנו חוות דעת אם למישהו פה היה אותו .... תודה, גל. =]
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
***שלום עידן, אנחנו יודעים שאתה רוצה עזרה ברכישת רכב, סה"כ - פתחת את הודעתך בפורום הייעוץ ברכישת רכב. לכן, נשמח אם תפתח הודעה חדשה אשר בכותרתה מוסברת בקשתך ביתר פירוט, וזאת בהתאם לחוקי הפורום אותם תוכל לקרוא בסרגל למעלה. תודה*** שלום לכולם, מבקש המלצה על רכב, השקעה של כ 40-42 אלף. מכונית קטנה עד משפחתית קטנה, 1400-1600 אוטמטית, הכה כוח וכו. אמינה כמובן ונוחה לנסיעה. קליאו ? קסרה ? תודה עידן
הודעה אחרונה מאת idandl,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 260 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- איציק נ.
- yoav911gt2
- ברנד
- Pavlik
- מייק24
- Camaro 92
- אלביס18
- ezuf
- פולו,גולף
- motior
- FireStar
- Itzik-b