ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב מיד שניה אך חדש יחסית (2004-2006) מבחינה כלכלית, כמה הפרש יכול להיות במחיר אם אני אמתין עד לשנת הדגם הבאה? אני יודע שבדגמים שאני חושב עליהם, יש החלפת דגם או מתיחת פנים.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפש רכב משפחתי עם עלויות אחזקה נמוכות אוטומט עד 35,000 ש"ח? מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת eden_sti, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 923 צפיות
שלום לכם חברים, זקוק נואשות לעצת המומחים ! יש לי תקציב של עד 35,000 ש"ח. עפ"י בדיקתי אני יכול לרכוש יונדאי לנטרה שנת 1999 או סוזוקי בלנו שנת 1997 או מזדה לנטיס שנת 1997. ההתלבטות היא בראש ובראשונה בין לקנות את הלנטרה שהיא שנה מתקדמת אבל קוריאנית לבין לרכוש רכב יפני אבל שנתון נמוך על כל המשתמע מכך. גם יש לי משום מה הרגשה שללנטרה יש בעיות עם המנועים, תקנו אותי אם אני טועה. מה כדאי? זקוק לעזרה דחוף !
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי! ראיתי היום איביזה GTI (כתומה בירושלים, אם מישהו מכיר). הרכב נראה שמור אך יש כמה דברים שהטרידו אותי: 1. לרכב הוחלפו צנרת ודוד והאגזוז רועש מדי.... האם יש סיכוי שיעשו על זה בלאגן בטסט ובבדיקות שגרתיות? 2. נורת ה-ABS דולקת קבוע. מה זה יכול להיות (מחשב?). (הייתי שמח גם לעלויות, ממי שיודע). תודה לכולם ויום טוב! אביעד
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -
- 2 תגובות
- 929 צפיות
שלום, אם ביטלתי הזמנת רכב, תוך 24 שעות, האם אני יכול לקבל חזרה את המקדמה בסך 2000 שקל ששילמתי או עלי לשלם קנס?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 34 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
עלה בי הרעיון לקנות לאנצ'יה תמאה שנת 94, מאיזה מישהו שאני מכיר, שנת 1994 מנוע 2000 סמ'ק שמורה ומטופלת. אני מבקש את דעתו ויעוצו, אבל בבקשה למי שבאמת מבין, מה דעתו על הרכב, איך הביצועים שלו, לגיר הידני, כמה עולים טיפולים, איך האמינות והיציבות של הרכב על הכביש? וכמו כן האם יש פורומים בארץ און מועדונים של לאנצ'יות כמו שיש אלפא וכדומה? תודה. כפיר
הודעה אחרונה מאת רמיב, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין בדגשים שלאחר צביעת רכב כללית הרכב לטענת המוכר לא עבר תאונות,וכמה אני יכול להוריד במחיר?
הודעה אחרונה מאת ronenm83, -
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הכותרת מדברת מעד עצמה... האם תוכלו לתת לי קצת פרטים על הרכב מדובר על שנת 93 ידנית. האם הוא אמין? יש לו חלקים בארץ?חסכוני? תודה רבה על העזרה...
הודעה אחרונה מאת fish, -
שלום לכולם, רציתי לדעת מהם ההבדלים העיקריים במובן הטכני בין פיג'ו 306 XR שנת 97, לבין פיג'ו 306 XT שנת 95? נפח מנוע 1800. בתודה, אלברט
הודעה אחרונה מאת albertino, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
הבדיקה נערכה במכון קומפיוטסט ברמלה. שאר הבדיקה מצויינת חוץ מבדיקה של הכוח. בבדיקה מצויין נתוני היצרן: 140 כ"ס והספק מוצהר:110 כ"ס קג"מ: יצרן: 17 מוצהר: 13. עד כמה אפשר לסמוך על הבדיקה הזאת? אולי לקחת לעוד בדיקה? יש לציין שמהזמן שהיה לי לנהוג בה האוטו אינו מרגיש חלש בהשוואה לMR2 אחרות, אבל לא היה לי הרבה זמן לנהוג בה, כך שאיני יכול לדעת בוודאות. *מדובר בMR2 2001 ידנית. האוטו לא עבר את ה80000 ק"מ.
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שנת ייצור 1998 -פולקסווגן כבר מעורבת בייצור? אממ הוצעה כזאתי יד 1 ק"מ נמוך איזור 25K?שווה? חסרונות או תקלות מוכרות שיש בה?
הודעה אחרונה מאת shimon16, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לאנשי הפורום רצית בבקשה המלצה על קניית רכב מודל 2000-20001 בסביבות 45000 שח (רצוי מאוד רכב יד ראשונה+אוטומט) המליצו לי על פיג'ו 206 אך מכון שיש כול כך הרבה סוגים מהדגם הזה רציתי לשמוע בבקשה את דעתם על הרכב הנ"ל וגם אם יש לכם הצעה יותר טובה. לטיפולכם הודה
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן אני מחפש מכונית אוטומטית לכל סוגי הנסיעות מצאתי כמה מכוניות: סוזוקי בלנו שנת 96 יד 2 עברה 200 אלף ק"מ - 30 אלף שקל יונדאי לנטרה שנת 96 144000 קמ - 22000 שח יונדאי אקסנט שנת 96 עברה 90000 קמ- 26 אלף שקל כל המוכניות פרטיות יד 1-2 מה אתם אורמים על זה?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
המלצה לרכב קטן
מאת papuk- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי, סופית נשבר לי מהפולו 97 שלי! אני מחפש לשדרג אותה לרכב קטן, בתקציב של 50,000-55,000. הדרישות הן בטיחות, צריכת דלק נמוכה ומנוע 1300. האפשרויות שעלו הן יאריס, פונטו, 206, סיטרואן C3, ודייהטסו סיריון. אשמח לחוות דעת המומחים - יתרונות וחסרונות? מה אתם ממליצים? תודה...
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לקחתי לבדיקה פולו 16V שנת 97 במכון קומפיוטסט בת"א.. ועלו הממצאים הבאים.. מנוע: בלוק מנוע- נזילת שמן, החלף תומכים. בוכנות- תצרוכת שמן מהצילנדרים (איך בבדיקה הוא יכול לבדוק דבר כזה?) ראש מנוע- נקישות/רעש יתר בגל זיזים. מערכת תימון- רעש שסתומים, החלף רצועת תזמון (הוחלפה, יש קבלות). מערכת פליטה- רעש יתר מערכת קירור- צינורות פגומים, קורוזיה/אבנית/סתימות ברדיאטור. מערכת דלק והצתה- מסנני דלק/אוויר פגומים (שוב, הוא לא ממש בדק את המסנן דלק) מורכב פילטר אוויר פתוח אז יש הערה "מערכת לא מקורית". הספק מנוע (יצרן) 100 כ"ס (6000 סל"ד). הספק מנוע נמדד בגלגלים 83.5 כ"ס (6106 סל"ד). מומנט מנוע (יצרן) 12.6 קג"מ (4400 סל"ד). מומנט מנוע בבדיקה 9.87 קג"מ (23…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ברשותי וברשות בת זוגתי 2 רכבים זהים לחלוטין. טויוטה קורולה 1993 xli+ סופר אוטומט , אחת שחורה ואחת אדומה. השחורה עברה 130,000 ק"מ והאדומה 155,000 ק"מ שתיהן יש שלישית. שתיהן מטופלות רק במוסך טויוטה , ולשחורה יש לי את ספר הרכב המקורי כולל הוכחות לנכונות כמות הקילומטרים שהאוטו עבר ,לאדומה אין לי ספר רכב. אני רוצה למכור אחת מהן; להלן ההתלבטות ויתרונות כל אחת מהן: האדומה שמורה יותר חיצונית ופנימית נראית במצב חדש בנוסף יש לה אמובלייזר עם קוד (בניגוד לשחורה ששם יש רק אמובלייזר רגיל) ותוספת של הרכבה מקומית של 2 חלונות חשמל קדמיים. מכנית אני מרגיש שהיא פחות טובה בסחיבה ובצריכת דלק אך בולמי- זעזועים טובים יותר ובלמים טובים יותר. החסרון הגדול-חשש מבעיה בגיר שמכניסים …
הודעה אחרונה מאת msds, -
-
- 0 תגובות
- 774 צפיות
אני זקוק למידע על איביזה שנת 95 1600 3 דלתות צריכת דלק,מחירי חלפים,אמינות,ביצועים וכל מה שתוכלו להוסיף בנושא יש לציין שביצעתי חיפוש בפורום ולא מצאתי את מבוקשי בתודה מראש....
הודעה אחרונה מאת roko, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נתונים ידועים (כיביכול): מאזדה לאנטיס 323 שנת 2001 גירסת ה-GLX 5 דלתות יד-שנייה מליסינג; השני היה פרטי ומכר אותה למגרש עקב Trade-In 105,000 ק"מ מגרש המתחייב לניקיון של האוטו ונותן אחריות 3 חודשים רשימת טיפולים מהמוסך המורשה מחירון יצחק לוי: 63,000 ש"ח מחיר המגרש: 53,000 ש"ח מקווה לחטוף אותה לבדיקה יום ראשון - האם מבחינת המחיר שווה לי? יכול להוריד יותר??
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הוצעה לי וולבו 940 GL טורבו 1997, במחיר של 38000 ש"ח. 1) מדוע כה זול ? 2) האם חלקים יקרים ? 3) האם יש לוולבו צריכת דלק גדולה ? תודה מראש למגיבים.
הודעה אחרונה מאת Edvin18, -
-
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ידוע לי שיש שינויים ברכב שאמור להגיע כמודל 2007. השינויים מתבטאים בהגה, ובקוסמטיקה. האם ידוע לכם עוד שינויים שאמורים להיות ברכב הנ"ל? בתודה - יעקב
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חג שמח לכולם אני מעוניין לקנות רובר 214 סיפרו לי כבר על הבעיות שלה אבל עם אפשר לשמוע חוות דעת נוספת לפני קניה(מחר) או אולי להפנות אותי לכתבות על הרכב או מבחני דרכים או מה אני צריך לבדוק ספציפית ברובר לפני קניה בתודה גדולה מראש.......
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני צריך יעוץ לגביי רכב ומרווח מאוד שיהיה גם אמין ברמת הסביר וגם זול יחסית להחזקה וגם מזגן חזק אבל לא על חשבון כוח מהמנוע ב-30,000 (אני דיי גבוה ולכן אי אפשר לשבת מאחורי) בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לשמוע על אמינות,ביצועים. דגשים לבדיקה לפני רכישה בדגם 1.6 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולכם התקציב העומד הוא באיזור ה55 אלף ש"ח , הרכב הנצרך הוא או פורד טורינו או פיאט דובלו, אשמח לבעלי ניסיון על הרכבים הנ"ל , אשמח למידע על הנוחות, צריכת דלק, אמינות , חלקים וכו. תודה לכולכם.
הודעה אחרונה מאת kanfi, -
-
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חג שמח לכולם אפשר קצת פרטים על הרכב הזה? נתונים טכניים. איזה מנועים? הבדלים בין הדגמים (אם יש כמה גרסאות). איך הרכב הזה? בקיצור, הכל.... תודה לוטן
הודעה אחרונה מאת TOMER_Y, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שנתון 2001 49,000 ש"ח מחירון מעוניין לקבל חוות-דעת לגבי האם בגדול האוטו מומלץ - האם כדאי לקחת לבדיקה מכנית כוללת? דברים שחשובים: אמינות ח.ח זולים/יקרים (ובגדול מה לגבי כל מאזדה) נוחיות או כל דבר כזה או אחר שאתם רואים לנכון לציין... בתודה.
הודעה אחרונה מאת Evilized, -
-
גולף GTI ?
מאת legende20- 1 תגובות
- 732 צפיות
1.8 טורבו או 2.0 טורבו ? מה ההבדלים מה הכוחות סוס בשני בדגמים או בכלל ללכת על A3 1.8 טורבו ראיתי המון דגמים שונים ואני הולך לקנות בחו"ל לא בארץ.. ואם מישהו מכיר אתר שיש בתוכו את כל האינפורמציה על כל סוג רכב.... כוחות סוס ,משקל 0-100 וכו' תודה לירן
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם מצאתי באגי למכירה כנראה שכבה במחסן קרוב לשנתיים אני לא מבן גדול כלכך אבל היא נראית די שלמה מנוע אולי הלך, צמיגים קצת מפונצ'רים אך כל השאר נראה בסדר. כמה בערך יעלה לשכם אותה (מנוע, זוג צמיגים אולי), ומה התהליכים בהם אני צריך כדי להשיג רשיון ולנסוע עליה חוקית (יש לה מספר)? היא נראית בדיוק כך: http://img122.imageshack.us/img122/8080/o161200602221202374ld.jpg תודה חברס
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מתלבט ברכישת רכב שמתאים לזוג עם תאומים טריים. אנחנו נוסעים הרבה נסיעות ארוכות מהערבה צפונה. בנתיים מסתמן b4 סטיישן, אך הייתי מעוניין לשמוע דעות והמלצות נוספות. התקציב באיזור ה100 ולא מעוניין לרדת דרומה מ2002. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת yossil07, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם (וחג שמח גם), אשמח לקבל רעיונות לרכישת רכב חדש עד 90,000 ש"ח. הרכב מיועד לצעירה בת 21, בעיקר לנסיעות עירוניות אבל גם ליציאה מהעיר בערך פעם בשבוע. הרעיונות שהועלו הם פולו, איביזה, 206, יאריס ו-C3 משנים 2004 ואילך. גם השם גולף נזרק לאוויר, תוך לקיחה בחשבון שזה אומר ירידה בשנתון. אשמח לעצתכם לגבי דגמים שאולי פספסנו, חוות דעת על הדגמים שפורטו ובכלל עצות טובות. תודה!
הודעה אחרונה מאת yuvali, -