ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. מכר טוב שלי מתייעץ איתי לגבי רכישת רכב לאישתו. הרכב אמור להיות רכב שני (הראשון הוא רכב חברה) כאשר לזוג הצעיר יש עוד 2 ילדים קטנים. הק"מ השנתי של האשה הנוהגת הוא נמוך מאווד! (מתחת ל-10K) הנסיעות ברובם קצרות/עירוניות. הרכב לא יעלה הרבה מעל 70K ש"ח (סביבות שנת ייצור 2003 לפיז'ו) הוא מחפש אך ורק רכב מהסגמנט בכותרת, כאמור, משפחתית בתצורת האצ'בק. הוא נדלק על ה-307, אך מהיכורתי עם הרכב ומשיחות עם אנשים אני יודע שהדעות לגביו חלוקות לשני הכיוונים. גיר המולטיפלקס ושאר הדברים הנ"ל מדאיגים. שמעתי על ירידות ערך חזקות ובעיות אמינות, ומצד שני על רכב מצויין ללא תקלות כלל. אשמח אם מישהו בעל ניסיון יוכל לשפוך מידע. כמו כן, אשמח לעוד הצעות לגבי ה-RUNX…
הודעה אחרונה מאת jink, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
לא נעים להודות אבל נראה שנפלתי למלכודת. חברת ליסינג גדולה - בדווח שלה מופיע סעיף תיקונים כיפופים מאחור וחזית מפגיעות, תיקונים במרכב ופח צבע, הוחלפו חלקי מרכב, דרוש תיקוני פח וצבע. בבדיקה שאני עשיתי ( לאחר תשלום) מופיע הסעיף: תיקוני פח וצבע, פגמים בצבע, תיקוני תאונות בחזית תיקוני תאונה דופן שמאל, הוחלפה דלת נהג, הוחלפה דלתאחורית שמאלית, מעיכות בקורות תחתית, תוקן גשר קידמי עליון, תיקוני צבע בגג. האם אני יכול לטעון לדווח כוזב מצד החברה המוכרת. דרך הגב יש גם בעיות מכניות שהם מוכנים לתקן.
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
כידוע אני תר ומחפש אחרי אימפרזה טורבו בתקציב למעלה. אחרי מסע הפחדות במוסך של סובארו (ברשותי גם סובארו 2 ליטר 4 על 4, 2003) אני חושש מקניית רכב כזה. הסבירו לי י הרכב יקר להחזקה ובדלק. יקשה עליי לאתר באם הרכב עבר שיפורים(אני רוצה סטנדרט). הרכבים עברו התעללות. לציין,העדפתי היא לרכוש רכב מליסינג או מגרש מוכר. אנא עזרו לי לגבש החלטה בשיקולי אמינות ועלות, אני חושב על רכבים אלו מעבר לאימפרזה: עוד סובארו 4 על 4, 2 ליטר טויוטה טי ספורט 2001, 2002 + פרוייקט טורבו או נוס סיוויק 99 -2001 + פרוייקט טורבו או נוס מיאטה 1996+ פרוייקט טורבו או נוס ו...ג'יפ ג'ימיני 2001-2002 ג'יפ קאייה 1996 ג'יפ ויטרה 1996 כצפוי אני נעול…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם! ובכן, הגיע הזמן, ובחודשים הקרובים אני מתכנן לקנות רכב שאני מעוניין בו כבר כמה שנים. כפי שציינתי בכותרת, מדובר על שברולט קפריס קלאסיק משנתונים 91-92 (צורה חדשה, גלגלים אחוריים סגורים למחצה). ברשת יש המון מידע על הרכב הנ"ל, במיוחד עקב הנפוצות שלו בארה"ב.. וכבר כמה חודשים אני חוקר, ומנסה לקרוא ולהפנים כמעט כל פיסת מידע רלוונטית עליו. לצערי, אין מידע רב לגביו בעברית, או נכון יותר, איך זה לחיות עם רכב כזה בארצינו, וחיפושים רבים בפורום זה, וגם באחרים, התירו אותי עם מספר סימני שאלה.. ואם מישהו מכם יוכל לחלוק איתי ידע/דעות/כל דבר קשור אחר, אשמח מאוד. חשוב לי להדגיש כי אני מודע לעובדה שזהו רכב לא כ"כ שגרתי לארץ, ומוכן להוצאות הדלק/טיפולים ה…
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
זה משימה לא פשוטה למצוא רכב בבעלות פרטית . לאחרונה בחיפושיי אחר רכב אני נתקל בהרבה מודעות של רכבים נניח יד שניה או שלישית כאשר מצויין שבעבר היה בבעלות חברת השכרה רציתי לדעת האם הדבר מהותי וצריך להשפיע על שיקוליי בקניה? מדובר על רכב ידני שנת 99. רכבים לדוגמא: פולו מנוע 1000 ,סריון מנוע , 1000 , פיאסטה 1300, אופל קורסה 1400 קליאו B 1400 וכו'.....
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
רכב עד 200K 1 2
מאת MX-5-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום חבר מחפש רכב , הקריטריונים לחיפוש: אוטומט חדש מהחברה לא ג'יפ שיהיה מקום ל4 אנשים זהו פחות או יותר, תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת MX-5, -
-
בדיקה במכון
מאת albert007- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! לקחתי רכב לבדיקה במכון דינמומטר בתא, לפני כמה ימים, עכשיו אני מסתכל על הטופס ואני רואה שכתוב בהערות למטה: "המכון אינו אחראי ואני מבצע בדיקות מזגן, מערכות אלקטרוניות, מערכות חשמל, מד אוץ, חימום פנים, ממיר קטליטי, כריות אוויר, שמשות, מערכת ABS ומחשבים ברכב ללא אחריות" לפי מה שכתוב פה המכון לא בודק חצי מהאוטו... אז איך בכל זאת אני יכול לדעת מה מצב החלקים האלה במדויק? ושאלה אחרת: 10% נפילת לחץ ולחץ דחיסה 150 לכל הבוכנות, נשמע לכם סביר לרכב בן 9?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
רכב ספורטיבי ב-130K 1 2
מאת דינו- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אבא שלי רוצה להחליף את האוטו שלו (סיוויק ידנית גררר ) לאוטו חדש יותר. השאלה היא מה האופציות שהייתם ממליצים בסביבות ה-130K? מה שחשוב הוא שיהיה ספורטיבי דבר ראשון!!! חוץ מזה הוא צריך מושב אחורי (אפילו אם הוא די סמלי- בשביל הכלב אל תשאלו), בנוסף לא מתחת לשנת 03-04. ולא, הוא ממש לא מחפש איפרזה טורבו או משהו דומה!!! אין לו חיבה מיוחדת לתחנות דלק, וגם רצוי שיהיה קצת מפנק (עד כמה שמשהו ספורטיבי יכול להיות) בתודה מראש, דינו
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני הולך לבדוק ביום שישי הקרוב לקניה פולו שנת 1996, 1100 סמ"ק, יד שלישית, מחיר 19,700, קילומטרז' 134000 רציתי להתייעץ לפני שאני הולך לבדוק. אני סטודנט אז חשוב לי שאני לא אתקע במוסך כל יום שני ורביעי, חשוב לי שהוא יהיה חסכוני, נוח גם לנסיעות ארוכות ובטיחותי. כמובן הכל במידת האפשר לשנת 96' מה אתם חושבים על המכונית? תודה
הודעה אחרונה מאת חולה הגהה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מה שאני רוצה לדעת זה לא מה שתחשבו, אני יודע כבר את כל מה שקשור לביצועים ופשרות בין כל מכונית. הכי חשוב, רציתי לשאול אם למישהו יש תוצאות מבחני ריסוק ובטיחות למכוניות הנ"ל (כוכבי בטיחות וכו'). אני מדבר על אלה בדיוק: 1) BMW 330\325 מהשנים 2001-2004, סדאן וקופה. 2) מיצובישי אבו 8 שנת 2005. 3) STI VR-8 שנת 2003-2004 וSTI VR-9 שנת 2005. עוד כמה שאלות קטנות למי שמכיר את הרכבים אישית: -האם יש לכל אחת מהן כיוון לגובה של הנורות הקדמיות (אני יודע שבSTI יש)? -יש לEVO סאן רוף? מה כוללת ערכת הביצועים בEVO? ומה זה ה"ספורט" שמוסיפים עליו כ-2%? -האם המכוניות הנ"ל מגיעות עם XENON מקורי? -דברים רגישים בSTI ובאבו שאפשר לבדוק לפני קניה (לא קשור לבדיקה במכון)? …
הודעה אחרונה מאת yaheli, -
-
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 13.5 אלף צפיות
דבר ראשון...רק שנת 2007...אז זה אומר או לקנות את הקאמרי אפילו בסביבות העוד חודש...והשברולט מליבו מגיעה רק באוקטובר... עכשיו מבחינת מפרט טכני... למליבו יש מנוע חזק יותר(200 כוחות סוס מול 150) אבל בקשר לתאוצה אני לא יודע כי גם פה אין שום דבר על המליבו... למליבו יש מנוע גדול בהתאם (3500 מול 2400) ולכן כנראה צורכת יותר דלק(לא מצאתי בשום מקום צריכת דלק...גם בסוכנות אין.. בלע!) אבל היא הרבה יותר זולה(165 אלף מול 209 אלף לדגם הפשוט ביותר) אבל הערך של המלביו יורד כמו לוידע מה... אבא שלי רוצה רכב ל5-10 שנים...(הוא יחליף עכשיו וולוו 940 GLE שנת 95...11 שנה כבר אצלנו..!) ולכן יש עדיפות על נוחות וצריכת דלק,אבל גם לא רוצים לוותר על פאר... בגדול נראה שהקאמרי לוקחת..אבל גם י…
-
- 8 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום, ברצוני לרכוש הונדה פרלוד מנוע 2.0 שנת 97. זה נכון שלדגם זה של הפרלוד יש מנוע של אקורד?אם אני טועה תקנו אותי בבקשה. אני מעוניין ספציפי בדגם זה מפני שה2.2 זה מנוע VTI,חלקים יקרים,החזקה וכו'.. ובבכלל אם יש פה למישהו ניסיון עם הרכב הייתי שמח לשמוע.(ניסיון עם ה2.0). תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת Citroen_Zx, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ידנית 244,000 ק"מ! זה המון וזה רכב שנת 92 לדעתכם האוטו עדיין יכול להחזיק מעמד במצב הזה? להזכירכם מנוע 1300.
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום! מבקש ייעוץ לידידה טובה. דרישות: 1.רכב קטן. 2. בטיחותי. 3.חסכוני. 4. לא חייב להיות אוטומטי. 5. הרכב אמור לעשות בעיקר נסיעות בין-עירוניות (כ- 20 K בשנה). הדרישות מהכבד לקל (סעיף 1 הכי חשוב). אבקש עצות מבעלי ניסיון רלוונטי! תודה ג'ורג'
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי מספר שאלות ? 1. האם הרכב אמין ? 2. אני בודק את האופציעה של מנוע 1.6 90 כ"ס שנת 2000/2001 (האם כדאי ? ) 3. שמעתי מכמה מקורות שלרכב הזה יש בעיות בגיר . האם זה נכון ? אשמח לקבל כל עצה נוספת . תודנ רבה מראש !!!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אבא שלי לקח היום רכב לבדיקה. מדובר בוולוו s70 GLT שעבר בדיקה בקומפיוטסט ראשון.. זה מה שעולה מתוצאות הבדיקה: "נזילות שמן, תושבות מנוע פגומות, תיקונים באגן השמן, להחליף רצועת תיזמון לפי הוראות יצרן, מכסה מיכל עיבוי פגום. לתקן זוויות היגוי, שחיקת צמיגים, חופש מייצב קדמי. (בוקסות) פגיעות פח, תיקוני פח וצבע, פגמים בצבע. לפרק גלגלים לבדיקה. נזילות שמן בדיפרנציאל, רעש וחופש ממערכת הנעה. לפני שאנחנו קונים את הרכב הזה אני רוצה לשאול אם יש משהו מהרשימה הנ"ל שצריך לשים אליו לב? משהו שתיקונו יעלה הרבה כסף? תודה, איציק
הודעה אחרונה מאת dan22, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ידניות שנת 99 שתיהן לפי סדר העדיפויות הבא: 1. אמינות 2.צריכת דלק נמוכה 3.אחזקה נמוכה 4.שמירת ערך 5.נוחות אבזור וכו....
הודעה אחרונה מאת BmsKlane, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו התנסה אם הרכב ? במיוחד מעניינת אותי צריכת הדלק ...
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אמא שלי שוקלת לקנות רכב משפחתי אוטומט והיא התלהבה מה306 סופר סלון מצאנו אחת שנת 98 מנוע 1.8 כמובן אוטומט רצינו לדעת איך האוטו הזה בכלליות ומה לבדוק לפני קניה והאם כדאי בכלל הדגם הזה תודה רבה שי.
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתלבטת לגבי איזה רכב לרכוש משומש הלבטים הם על פי תקציב שיהיה לי עד 40000 שח אני מחפשת רכב ל-2 אנשים אמין וחסכוני (קודם כל מבחינת תיקונים וגם דלק) אני רוצה משנת 2000 ומעלה ויד ראשונה כדי שהקילומטראז יהיה נמוך ואוכל להשתמשברכב הרבה שנים. לפיכך ראיתי שההתלבטות היא בין אופל קורסה 1200 סמק, רנו קליאו 1200 סמק, מיצובישי לנסר 1600 סמק, (יתכן גם דייהו נובירה 1600 סמק, רובר 216, פזו 306, קאיה,) מי מרכבים אלו מועדף כרכב משומש ולמי אסור להתקרב!!! שוב הכי חשובה אמינות הרכב!!! אם יש רכב אחר מומלץ לרכישה כיד שנייה אשמח לדעת תודה יפעת
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום חבר שלי ביצע בדיקת רכב במכון רישוי צירפתי את התוצאות של הבחינה אשמח לקבלת חוו"ד על התוצאות - מה דחוף לתקן והערכת עלויות. תודה, אלון
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אני מחפשת רכב לנסיעה יומיומית מראשון לכפר סבא ,מחיר עד 30K ומשנת97 מינימום להלן מספר רכבים בקטגוריית מכוניות קטנות שעולים על הפרק דייהטסו שרייד סוזוקי סוויפט פורד פיאסטה מחפשת רכב עם צריכת דלק נמוכה ,רכב אמין ,עם הוצאות יחסית נמוכות יש לציין כי הסתכלתי בפורומים והבנתי כי הדייהטסו מומלצת ,למרות זאת אשמח לקבל הסבר קצר על הרכבים ומי מהם מומלץ לצרכיי. כמו כן לא החלטתי עדיין לגבי התיבה : ידנית או אוטומטית -מה השיקול הדומיננטי בבחירת התיבה. וגם איזה רכב נחשב לבטיחותי והאם יש לכן המלצות נוספות . תודה
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הבנתי שהגיר האוטומט שלה הוא גיר רובוטי, רציתי לדעת איך התיפעול שלו, ופרטים כלליים על הרכב אים מישיהו קרא מבחן דרכים? או יכול להפנות אותי למבחן כזה.
הודעה אחרונה מאת קצת משוגע, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קראתי שהשלדה של רכב שטח שונה מרכב כביש, שלרכב כביש שלדה קשיחה ולרכב שטח שלדה גמישה יותר לקפיצות וזעזועים. לא יודע עד כמה זה נכון אבל אם כן או סתם בכללי. כדאי לקחת רכב שטח ישן לבדיקה? מדובר בסמוראי 94 אני מניח שכולם כבר עברו הרבה קושי בחייהם ואני מתכוון להעביר הרבה זמן לשיפוץ ולמידה מהקטע הזה אבל מעדיף להזהר בעניין השלדה אז אם באמת השלדה שונה שווה לבדוק או לא קריטי כל כך?
הודעה אחרונה מאת איפרגן, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
התענייתי לגבי קניית הונדה קופה 95 יד שניה, (עם מנוע VTEC שנת98 ) ברכב בוצע תיקוני פח קלים בכנף הימנית ובדלת השמאלית. מצבו הכללי של הרכב אפשר להגיד מצויין. גיר מתפקד כראוי, סאן רוף תקין. בעל הרכב דורש 3 אלפים מעל המחירון, השאלה היא על כמה כדאי להתמקח איתו במחיר במידה והרכב בבדיקה יצא יחסית נקי? המחירון עומד היום בערך על 33,000 שח. אפשר גם בנייד - 0528875249 אציק. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת POHUIST, -
-
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לאיזה מכון לבדיקת רכב כדאי ללכת באיזור המרכז(סביבות ראשון - תל אביב)? אני מחפש שיהיה פתוח בשישי בבוקר בגלל שהבן אדם יכול ללכת לבדיקה רק בשישי.. דרך אגב מה העלות של בדיקת רכב בדרך כלל 400-500 לא?
הודעה אחרונה מאת neon12, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היי, אם הייתם יכולים לבחור בין טויוטה יאריס לקורולה - כל אחת מכל דגם באיזה הייתם בוחרים ולמה?
הודעה אחרונה מאת crazy-girl, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי תקציב של עד בערך 9 אלף ש"ח, איזה רכב בתקציב כזה אמין (ורצוי) חסכוני?
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 5 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אני חדש פה ואני מחפש רכב באיזור ה- 33000 ואני מתלבט בין דייהטסו שרייד קלאסיק 1500, יונדאי אקסנט 1500 או סיאט איביזה 98 1600. הדרישות שלי הן: 1. אמינות מעט טיפולים ומעט הוצאות בכללי. 2. צריכת דלק נמוכה - בעיקר לנסיעות עירוניות. 3. נוחות ובטיחות סבירה לא צריך משהו מטורף (רכב סטודנטים). 4. שנתון 97-99 (זה מה שמאפשר התקציב לדגמים אלה). 2 הראשונים הכי חשובים לי ואני מעדיף יפניות אך אם יש לכם המלצה טובה על אירופאיות אז אשמח לשמוע. כמו כן לגבי פיאט פונטו 1400 - שמעתי הרבה דברים על האוטו והשאלה העיקרית האם הוא יסחוב עם המנוע שלו בגיחות מזדמנות לצפון (לא רוצה לכבות מזגן בעליות!). כל ניסיון שיש לכם עם מכוניות כאלה יעזור.
הודעה אחרונה מאת ssss, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נקודת המוצא היא שהחשש הגדול של קונה רכב היא במקרה שאין טסט לשנה כלומר שהטסט האחרון נעשה לפני תקופה ארוכה של מס' חודשים. האם ניתן, במקביל לבדיקה במכון בדיקה, ליזום פניה לא מחייבת לטסט כדי שיבדקו את כל מה שהם בודקים בטסט וככה אדע לפחות שמבחינת המדינה הרכב תקין ? תודה.
הודעה אחרונה מאת neon12,
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 921 אורחים (הצג רשימה מלאה)