ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם בעזרת השם ביום שישי אני אסע לחולון עם אבא שלי כדי לרכוש רכב ואנחנו מעוניינים לקחת אותו לבדיקה. איזה מכון בדיקה אמין יש באיזור חולון? (לא אחד שכל תוצאות הבדיקה יהיו מלאים בכסתח"ים אלא אחד אמין ומקצועי, שיבצע בדיקה מקיפה לכל מכלולי הרכב). בתודה, איתמר ג'ורג'.
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
מדובר על רכבים שנתון 70-89 בערך המטרה: לבנות באגי התקציב לרכב: כ1500-2000 שקלים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
C230 - חוות דעתכם 1 2
מאת איתן_כ-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הצלחתי לשכנע את אבא שלי שלעת פנסיה הגיע הזמן לעבור סוף סוף מהתוצרת השוודית לגרמנית. הוא לא הצליח להתחבר לב.מ.וו., אך לעומת זאת התחבר למרצדס C230, למרות שהדגם הולך להיות מוחלף בקרוב. המחיר הוא 340K ובמרצדס מתחייבים לעשות טרייד-אין אחרי שנתיים במחיר מחירון. אני מנסה לשכנע אותו לחשוב גם על E קלאס משומשת, אך הוא די נעול על ה C קלאס. דעות בעד ונגד?
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, אני עדיין בחיפוש ראשי אחר מיניואן חדש, אך בסוכנות הונדה הציעו לי היום להתפשר אולי על מרווח פנימי ולחסוך אלפים בדלק, האומנם? הציעו לי את הסיויק החדשה וה"משוכללת" העובדת על מנוע 1.4 בנזין בשילוב אוטמטי עם מנוע חשמלי, מה שמאפשר לה לעשות "23 ק"מ לליטר בעיר ו-1100 ק"מ למיכל דלק". יש כבר מבחנים לרכב בארץ? או בעולם (לדגם שמגיע לארץ)? מישהו ניסה, יודע, המלצות? כמה זה יעיל ומשתלם? הביקורת הכי קרובה שמצאתי הייתה בידיעות על דגם ידני מ-2004... המחיר אגב 155,000 ש"ח עם איבזור מלא ומרשים. תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכם, לאחרונה הוצאתי רשיון ובא לי על אוטו. אני לא רוצה משהו רציני.אלא משהו קטן ונוח שיסיע אותי לעבודה ולבצפר כשצריך. מצאתי פורד פיאסטה שנת 84 שמורה ביותר.יש למישהו היכרות עם האוטו במודל הזה? מישהו יכול לתת חוות דעת על תחזוקה של רכב כזה חלפים וכאלה? סך הכל יש לי כסף אבל יש גבול למה שאני מוכן להשקיע. אשמח לקבל תגובות. תודה מראש *** עריכה - נמחקו לך מההודעה נקודות רבות ................בין מילה למילה. אם אתה מעוניין להמשיך להתייעץ בפורום הזה את היצירתיות של עם הנקודות .... תשמור למקום אחר.****
הודעה אחרונה מאת RENAULT 5, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום אני מתלבט בין ה- C4 לפורד פוקוס כרכב חברה (ליסינג) קיבלתי רשמים מחבר שבחר ב- סיטרואן C4 כרכב ליסינג מהעבודה שהוא נתקל בבעיות חשמל מוזרות כמו כיבוי האוטו תוך כדי נהיגה באופן פתאומי. בעיות שמוכרות לי מהמכוניות הראשונות של C5 שהגיעו לפני כמה שנים לליסינג מישהו נתקל בבעיות דומות ?
הודעה אחרונה מאת eranshlomi, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז ככה אני עוד שבועיים מתחיל ללמוד נהיגה . לכן אני צריך רכב. התקציב שלי הוא כ - 70 אלף אך ניתן למתוח ל80. אני רוצה רכב קטן יחסית כי אני מאמין שיהיו לי בעיות בחניה וכו'. הרכב חייב להיות מינימום 2003 אך רצוי יותר. חובה שזה יהיה ידני כי אני לא רוצה להתחיל על אוטו'. בקשר לדלק אין בעיה בכלל. אמינות גם אין דרישות מיוחדות. אך רצוי שהרכב יהיה ספורטיבי. אני חשבתי שטויוטה יאריס טי ספורט תהיה מושלמת. נסעתי על אחד וממש אהבתי אותה. מה אתם חושבים? האם זאת תהיה בחירה טובה?יש לכם רעיונות לרכבים אחרים? נ.ב אני עושה קורס נהיגה מתקדמת במסלולים בדיוק שבוע וחצי אחרי שאני מוציא רישיון. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. בסוף החלטתי לרכוש קליאו ספורט ולא Z3. התקציב שלי הוא 100K. כשעשיתי חיפוש בפורום הבנתי שיש הבדל בין הקליאו 2002 ל2003, השאלה שלי עד כמה ההבדל הזה משמעותי. מחר אני הולך לראות קליאוספורט שנת 2003 שעשתה 35 אלף יד ראשונה, אבל מצד שני יש גם קליאו שנת 2002 עשתה 76 אלף יד שניה. אז ברצוני לדעת אם יש אבדל משמעותי בין השנים, וככה באופן כללי מה אתם חושבים.(הבנתי שלהרבה חברים בפורום יש קליאו). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום חברים האם תוכלו לומר לי איך השרבולט אלרו(או יותר נכון אולדסמוביל) 2003 מבחינת ביצועים אמינות נוחות תחזוקה וכו.. בתודה יגאל
הודעה אחרונה מאת AleroBlack, -
-
- 6 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
חברים יקרים, עידן 50 הסמ"ק נגמר, ואני מאוד מעוניין להחליף את ה50 סמ"ק שלי במשהו קצת יותר נוסע. חשבתי על אופנוע כביש, אבל אלה יקרים ומתחילים רק מנפח של 500 סמ"ק. חשבתי את אוטו רגיל כזה עם 4 גלגלים, אבל יש משהו בהגה וב2 בגלגלים הנוספים שמפריע לי. הגעתי למסקנה, שאופנוע כביש\שטח דו-שימושי כזה, זה בדיוק מה המתאים לי. הוא מגיע בנפחים קטנים מ500, הוא יכול לסוע בשטח, שזה פלוס רציני בשבילי בתור חובב שטח לא מתאתול (בג'יפים לפחות..) וכן הלאה וכן הלאה... רק בעיה אחת. אין לי שמץ בדגמים, בהמלצות ובכלום. אני ממש רחוק מהקטע של מה יותר טוב ומה פחות טוב ועל מה כדאי להשקיע ועל מה לא.. לכן פה אצטרך את עזרתכם: נפח 300-400 סמ"ק שיתאים לרכיבה בעיר י…
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, האם תוכלו לעזור לי במציאת רשימת דגמים להתחלת חיפוש רכב שהדרישות ממנו הן: -מקום לכולנו:זוג+תינוק בכיסא בטיחות+כלב מאוד גדול. -בטיחותי:כלומר לא מאוד ישן. רוצים ABS ושאר ירקות. -תקציב סביב 50K (אם אין ברירה 60K) תודה מראש לעוזרים. נ.ב. - עברתי עם חיפוש בפורום ובאמת לא מצאתי מענה (יש משהו דומה מ2004, אבל לא בדיוק).
הודעה אחרונה מאת msds, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני חדש פה.. והיתי מעונין לקבל קצת דעות לגבי סוזוקי ליאנה..!! תודה רבה...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! אחרי שהלכה לי הפיאט אונו האהובה עליי, אני מחפש רכב חסכוני ואיכותי עד 30 אלף שקל. דרישות: 1. ידנית. 2. משנת 2000 ומעלה בלבד. 3. כמו שאמרתי מקודם, רכב חסכוני, משמע עד מנוע 1300 - 1400 גג.. על איזה סוגי מכוניות אתם ממליצים ?
הודעה אחרונה מאת inter, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. אבי מעוניין לקנות מסחרית זולה בהשקעה לא גדולה בסביבות 13000-15000 שקל. הוא נעול על מיצובישי L300.רציתי את חוות דעתכם על הרכב הנ"ל והאם הוא מומלץ פחות או יותר. הרכב ישמש לנסיעות לא ארוכות כמה פעמים בשבוע ואמור להוביל ציוד לא כבד במיוחד. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת EVMEISTER, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
יום ראשון אני הולך לראות פיג'ו 106 xs שנת 94 עם 125 אלף קילומטר יד 2.. עכשיו הבנאדם רוצה עליה 11,500 שזה כבר קצת חשוד לא? שאלתי אותו אם יש לאוטו פגיעות שסי הוא אמר שהוא לא יודע יש לו תאוטו חצי שנה והוא לא עשה לו בדיקה,והוא אמר לי לקחת תאוטו לבדיקה אבל הוא לא מתחייב.. -איך אני מזהה פגיעות שסי?איפה להסתכל?
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן , צהריים טובים לאחר כמה חודשים נפלה ההחלטה על הגרמניה החטובה לא מדובר על רכב חדש אלא על המודלים 2002-2003 ולכן אני מעוניין לדעת הבדלים בין המודלים וכמובן יתרונות וחסרונות של האוטו מבחינת נוחות , כוח , מרווח , התנהגות וכיוצ''ב התקציב הוא כ - 170K המשך יום מהנה.
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכם אני אמור לקבל רכב מהעבודה הבחירה שיש לי היא מאוד מאוד מוגבלת ויש באמת רק שני אופציות או סובארו אימפרזה או היונדאי אלנטרה מה מבחינתכם נראה כבחירה יותר מוצלחת אני יודע ששני האופציות לא משהו אבל מה לעשות יש עצות ?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכם חברי פורום יקרים. אני מדבר בשם בן דודתי.הוא מתלבט בין הרכבים הנ"ל.שניהם במצב טוב. העניין הוא,מי מביניהם בעל יותר כח ומהנה יותר לנהיגה? אשמח לקבל תגובות ככל שיותר לגבי הרכבים הנ"ל. בנוסף לכך,שאלתו היא:ברגע שהטורבו נהרס,יש אפשרות לנתקו ולנסוע רגיל בלי המגדש? תודה רבה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
שלום לכולם האם יש למישהו פרטים על הרכב הנ"ל http://relart.com/car/106.jpg הרכב למכירה הבחור דורש כמובן כמו כול ראלי מעל המחירון , האם יש לשלם גם על התספות . בתודה ברק
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום. ברשותי שברולט קאווליר שנת 96 ואני מאוד מרוצה ממנה (אוטו משפחתי המאכלס את 3 ילדיי). כעת אני לפני החלפה לקווליר שנת 2001 דגם CS המנוע 2400 סמ"ק (150 כ"ס). רציתי לשמוע חוות דעת לגבי המכונית:נוחות,צריכת דלק וכל נתון אחר שיעזור לי בגיבוש ההחלטה הסופית. תודה רבה לעוזרים והמשך יום נעים,
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
מצאתי פיג'ו 106 xsi 1400 שנת 93 עשתה 190000 ק"מ עכשיו הבעיה שזה יד 8 ואני יהיה יד 9.. ואני יכל להסתדר איתו במחיר על 11,000 מה אומרים כדאי??
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם. אשמח מאוד לקבל חוות דעת של אנשים שמבינים במכוניות. כי אני די לא.. ובכן, אני מעוניינת לקנות רכב בסביבות 20K , כן, אני יודעת שזה לא הרבה, אבל זה התקציב שלי. קראתי קצת המלצות שלכם לאחרים, ולא ראיתי הרבה התייחסות לפז'ו 205 וסיטרואן סקסו. לי המליצו על פז'ו 205 די בחום, אבל יש את העניין שהיא צרפתייה. מה זה בעצם אומר? האם העלויות הן יקרות בהרבה? והאם זה שהיא אמינה אומר שהיא לא נכנסת הרבה למוסך? ואז - מה לגבי הסקסו, כי הסבירו לי שזה בערך אותו רכב, רק של סיטרואן, אבל זול יותר. לסיכום , ההעדפות שלי הן כאלה: 1. אמינות!!! (לא רוצה לראות מוסכים) 2. בטיחות 3. חסכונית מאוד אודה לכם על ייעוצכם.
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני צריך רכב עד 22K בעיקר לנסיעה לבסיס(שעה נסיעה ביום לשם ובחזרה), אני צריך רכב חסכוני (אני חייל) שלא יעלה לי יותא מ1200K לחודש (לא כולל ביטוח). זה האוטו הראשון שלי, יש לי רשיון כמעט שנתיים אבל מעט נסיון אז אני רוצה אוטו אמין שלא יכנס למוסך כל שני וחמישי. אני רוצה רק אוטומט אני לא סובל ידני ! אני מתלבט בין המכוניות הבאות: סוזוקי סוויפט יונדאי אקסנט סיאט איביזה תגיבו בבקשה !
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אם הייתה בידכם האפשרות לקנות רכב טורבו ישן באיזה הייתם בוחרים ולמה: רנו 5 טורבו אונו טורבו פיאסטה טורבו שלושתן בערך באותו מחיר ומצב.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
סוף שבוע אחד בכינרת וחבר עם רעיון הדביקו אותי בחיידק, ועכשיו אני לא יכול לרדת ממנו... אני יודע שיש את ג'יפולוג ושאר הפורומים המומחים לנושאי השטח, אבל אני רוצה תשובות אוביקטיביות האם אפשר למצוא היילקס כפול הנעה מהשנים 94-96 ב35 אש"ח? לא חייב להיות משהו משופר במיוחד, סטנדרטי לחלוטין ובמצב סביר (יש טיוטה במצב לא סביר?). האם הרכב סביר לנסיעה יומית? הנסועה החודשית שלי נמוכה (פחות מ1000 קילומטר בחודש) ולכן תצרוכת דלק פחות מטרידה אותי, אבל נוחות שימוש ואמינות כן. נסעתי על היילקסים בצבא, אבל אני נוטה להאמין שנדנודי המרכב המוגזמים והריפודים הקרועים הם תוצאה של שימוש מוגזם. אני משלים עם העובדה שהרכב איטי ביותר. אולי סוף סוף אני אהיה האחרון מהרמזור …
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! במזל טוב הוריי מכרו את הפולקסוואגן פולו 2002 שהייתה לנו והם מחפשים רכב משפחתי, הדרישות הן: מרווח פנים, נוחות, מנוע חזק אבל שיהיה גם חסכוני, היגוי טוב (משהו ברמה של הפולו מספיק, למרות שההגה חצי חשמלי אני לא אנהג על האוטו עוד הרבה זמן ולהורים שלי לא ממש איכפת, והם לא רוצים לקנות קסארה או פוקוס או 306) עדיפות לגיר רגיל. התקציב הוא 49000 ש"ח. מצאנו 3 רכבים במצב מצויין: 1) גולף שנת 99 יד שנייה 107 אלף ק"מ, מטופלת במוסך המורשה בלבד כל הטיפולים בזמן ביררתי בצ'פיון והאוטו מטופל בקביעות, רק שנצבעו לו 2 דלתות. 2)אופל אסטרה 1.8 אוט' 98 אלף ק"מ יד ראשונה שנת 2000 מטופלת במוסכים מורשים בלבד ללא תאונות ותיקוני צבע. 3)רנו סניק יד ראשונה שנת 2000 מנוע 1600 גיר …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, זאת הפעם הראשונה שאני משתמש בפורום ואני אודה על הענותכם. אני מעוניין ברכב שיעשה רושם של רכב מכובד בסכום של עד 40,000 ש"ח, אך שיהיה אמין וחסכוני ככל הניתן בדלק (אני נוסע הרבה), חשבתי על וולבו 940 מדגמי הטורבו. אודה לתגובתכם נ.ב. - אופציות אחרות יכולות להיות רובר 620? אקורד?
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
אבא שלי רוצה להחליף את ה-C5 דיזל שלו. נוסע כ-35K בשנה. תקציב הוא עד 200K בערך. אני לא מוצא שום אופציה שיותר טובה מ-B4, במיוחד לאחר השדרוג האחרון של המנוע (165). מישהו רוצה לפקוח לי את העיניים? זולה (יחסית). אמינה. אמורה להיות נוחה (לא יותר מדי עם "17). יש די כוח (למרות ה-AWD). מהנה לנהיגה (לא רלוונטי לו כ"כ). בטוחה (אקטיבית). מישהו יודע אחרת? נוחות בעייתית בנסיעות ארוכות? בעיות אחרות? או שזו קניה בלאנקו..
הודעה אחרונה מאת a.c, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, לאחר כמה חודשים עם הרנו סניק 2 (2006) חדשה מהסוכנות, ושבילתה מאז פעם בשבוע במוסך עקב אין ספור תקלות שמכורן באיכות חומרים זולה (חלונות נופלים! [כל ה-4], מגבים נשברים, צבע מתקפלף מהפלסטיקים...) ולא פחות תקלות טכניות (מזגן לא מתפקד, הילוכים, סטרטר אלק')... מעוניין להחליף למיניואן אמין ויציב אשר יתן תמורה טובה לכסף. 1. הכי חשובה אמינות מרכב הרכב והחלקים. 2. רצוי מנוע כמה שיותר קטן (הסניק הייתה עם 1600), עד 2400 עוד מתקבל. בנתיים ראיתי (בתמונות) דגם חדש של ניסאן ודגם של הונדה. אני מתעניין אם יש למישהו ניסיון במיניואנים אלה או דומים, מאזדה וכו'. כמו כן אני מתעניין בקשר ליונדאי טוסון או לרכבים של סאן יונג אם למישהו יש דברים חיובים ושליליים להגיד. …
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- 1 תגובות
- 976 צפיות
אני רוצה נתונים על 106 xs 1400
הודעה אחרונה מאת אור .ס.,
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 864 אורחים (הצג רשימה מלאה)