ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
אופל וקטרה 2003
מאת e_r- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי יש הבדל משמעותי בין דגמים של 2002 ל2003. מישהו יכול לספר לי מה שונה בדגם הנ"ל? ואולי נתונים כללים כמו כו"ס, צריכה וכו' (חפשתי באינטרנט אבל משום מה לא מצאתי...) קראתי גם כמה דעות של אנשים מהפורום על הרכב שאומרים שהוא לא יותר טוב מהמתחרות אבל גם לא נופל מהם... יש למישהו דעה אחרת? *הרכב שאני מעוניין לרכוש הוא 2003 (כפי שצויין), 2.2, 70,000 ק"מ, טיפטרוניק.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היי, http://www.webimage.co.il/suzuki/swift/site/main/ ראיתי היום את האוטו הזה ואף לקחתי אותו לנסיעת מבחן. נראה מצוין מכל הבחינות, במיוחד יחסית למחיר (106 אלף לדגם היותר יוקרתי). למישהו יש ביקורת על האוטו, חוויות וכו' ?
הודעה אחרונה מאת vman, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לא ידעתי איך לנסח את הכותרת. השאלה שלי היא קצת לא שיגרתית. ההורים שלי רוצים לקנות (דורשים אפילו) לקנות לי גולף 01-02 אוטומט 2000 אבל בשביל לקנות את האוטו הזה אנחנו ניקח הלוואה של הרבה כסף. ההורים שלי נוהגים על מאזדה דמיו ומתעקשים שאני יקבל את הגולף בגלל הנסיעות הארוכות שלי לבסיס וחזרה ובגלל הבטיחות של האוטו. אני מבחינתי קונה אוטו בכסף שלי שזה 25K ומסתדר איתו זה לא שאני ילד שמנת. אבל ההורים ממש מתעקשים. לקחת את האוטו למרות חוסר הנעימות שלי שהם יקחו הלוואה בשבילי? תודה רבה לכם. למי ששואל זה בסיס חייל הים באשדוד ואני ירושלמי. ההורים שלי אוסרים עלי ממש בצעקות על נסיעה באוטובוס ואני לא רוצה לריב איתם. *אני כותב את זה מהחשבון של הדוד הטחון שלי לא שלי (סליח…
הודעה אחרונה מאת K-f-i-r, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום ברצוני למצוא לדודה שלי רכב משפחתי ורציתי לשמוע את דעתכם בעניין פרמטרים לרכב שיהיה * אוטומט * 6 מקומות * בטיחותי מאוד * חסכוני בדלק (נוסע הרבה) בנזין * רכב אמין הכוונה לא רכב מוסך * עד 50,000 שקל תודה מראש על העזרה...
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שאלה. מה חסכוני יותר מבחינת טיפולים. מבחינת בלאי. ומבחינת ביטוחים. וכמובן. ק"מ לליטר. ומה יותר חזק? (כי לפי מה שאני הבנתי . דיזל. יקר יותר לטפל, ולבטח. אבל טיפה יותר חסכוני.)
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בעקבות קבלת רשיון לאחותי ( יגמר לה המלווה בעוד שבוע בדיוק) אני מעוניין להפתיע אותה עם רכב. התקציב שלי הינו כ8 אלף שקל מכיוון שזה הרכב הראשון שלה - וסביר להניח שבהתחלה היא לא תזדקק לרכב חדש. הרכבים שחשבתי עליהם הינם סובארו DL (אם ניתן למצוא משנת 90 ב8 אלף?) מיצובישי לאנסר 90-91 חובה אוטומט. רצוי בעלת זריזות. לא מעוניין בדיאטסו בכלל (הייתה לי אחת. מתה). איזה עוד המלצות עומדות על הפרק? רצוי רכב שהחלקים שלו זולים. האם 205 אוטומטית בשנתון הזה תכנס בטווח המחירים הללו? (נו - יש לי נסיון עם 205ים בעבר - ועד היום אני מחזיק שתיים - שתיהן לא אוטומטיות.) אז מה עוד אני יכול לקנות לה במחיר הזה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 17 תגובות
- 5 אלף צפיות
יש לי עגלת ניסאן אתלאון 210 כ"ס 12 טון שנת 2002 שאפשר לקרוא לה עגלה ידנית. היא לא יוצאת ממוסכים , לא סוחבת, עברה אוברול ( שים לב לשנה ) ועוד פעם יש נזק שיגרום באחד הימים למנוע לדרוש אוברול שני. אני החלטתי לקנות משאית בטרייד אין ובנתיים הוא חושב על רנו או איווקו. מה לפי דעתכם הכי משתלם, הכי אמין, הכי משאית ולא עגלה שלא זזה בכביש 10 מעלות ודגש על אמינות. פליז תענו - רנו או איווקו ?
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 1 תגובות
- 940 צפיות
ברצוני לרכוש סיטרואן ZX (יותר נוטה לכיוון של 1.6)1.4 ,1.6 ורציתי לדעת איך המנועים אמינים עלות חליפם וכו'. ומשנת 94 זה מנוע הזרקה נכון? ו93 זה קרבורטור? תקנו אותי אם אני טועה. ואם זה אכן כך מה עדיף על פני שניהם? ומי שיש לו ניסיון עם הרכב ויוכל לפרט לי את עלות החלפים. הבעיות שנפוצות למנועים הנ"ל 1.4 1.6. ואזורים שאני צריך להתמקד לפני קנייה, אזורים אשר עין רגילה יכולה לבדוק. אני אשמח לתגובתך אדון שמר. בתודה מראש טהר.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי, אני שוקל לקנות קליאו 1400 אוטומטית משנת 2002. האמת שאני קצת מבולבל מכל מה שקראתי כאן בפורום והייתי שמח לעזרה: 1. הבנתי שהגיר האוטומטי של הקליאו הישנה היה בעייתי. האם המצב שונה בצורה החדשה (שנת 2002 ומעלה, נכון?)? 2. בלוחות המודעות מופיעים רכבים, עם נתונים די דומים (יד, ק"מ, שנה) בערך בכל מחיר מ49,000 ועד 68,000 ש"ח. האם יש דגמים שונים של הקליאו 1400 סמ"ק בשנת 2002, או שפשוט המחירים מאד לא קבועים וצריך לתפוס מישהו שרוצה מחיר טוב? תודה מראש, איתי
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו נסע/מכיר? הציעו לי לקנות ואני רוצה חוות דעת אני נוסע כ100 ק"מ ליום אז אני צריך אוטו אמין תודה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום קצת פרטים על האוטו: אלפא 156 ts 2.0 שנת 98 יד רביעית. הבעלים האחרון קנה אותה לפני כשנה ו-3 חודשים והשקיע בה בטיפול אחד כ-15,000 ש"ח בשביל ליישר קו. ולכן מפתיע ההספק מנוע שיצא במבחן. כמו כן יש המון חופשים בבדיקת המתלים וכיו"ב מה שנותן לי את התחושה שטחנו את האוטו הזה היטב, וגם בפנים יש פלסטיקים משוחררים כתמים בריפוד של הגג ובאופן כללי נראה שהאוטו הוזנח קוסמטית. הבעלים רוצה 50,000. צירפתי את הטיפול שעשה הבעלים בקניה ואת התוצאות בקומפיוטסט. אשמח לתגובות מקצועיות.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחי מתחיל לעבוד בעבודה חדשה ויצטרך לנהוג כ-80 ק"מ ביום (בעיקר בינעירוני). אז עולה הצורך לקנות רכב. הדרישות הן כך: תקציב, כרגע כ-60 אלף ש"ח. חיסכון בדלק (דיזל יתקבל בברכה). בטיחות (4 כוכבים של EURONCAP, 2 כריות וABS מינימום!). מרחב למשפחה צעירה (זוג+1) עם כלב ענקי. עליות אחזקה סבירות (מנועי דיזל אטמוספרים וגיר ידני) כרגע הרכבים בעדיפות הגבוהה הם הברלינגו/פרטנר 03' אחרי מתיחת פנים או קנגו ממודל דומה עם מנועי 1.9 אטמוספריים. הרכב לאו דווקא חייב להיות דיזל, בנזין ידני גם בא בחשבון ולכן נוסיף לרשימה אסטרה, אוקטביה וקסארה(כולן סטיישן), למרות שהסיכוי למצוא אחת ידנית קלוש. אין צורך להרחיב בנושא המסחריות הצרפתיות, אני מכיר אותן וגם כבר קראתי עליהן פה בפורו…
הודעה אחרונה מאת Niv A_Renamed, -
- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני מבקש חוות דעת על הרכב הזה.. מנוע , התנהגות , נוחות נסיעה , חסכון בדלק? לפרט כמה שאפשר.. תודה!
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לאור ייאוש משוק היאריס האכזר, החלטנו להרחיב את מעגל החיפושים למכוניות קטנות באופן כללי. ספציפית לגבי הפג'ו 206 רצינו לשאול במה מתבטא ההבדל בין ה-1400 לעומת 1600 סמ"ק. אנחנו מחפשים רכב אמין, חסכוני בדלק ובטיחותי. האם ה-1600 צורך יותר או פחות דלק? האם אחד מהם נוטה יותר לתקלות מסוימות? או בקיצור, על מה אתם הייתם ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, יש לי שאלה לגבי פולקסווגן פאסאט 2007: 1. מישהו יכול להגיד לי האם היא עברה איזשהי מתיחת פנים או שיש שינועיים במנוע כאילו מה ההבדל בין פאסאט מודל 2006 לבין פאסאט מודל 2007 תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, זקוק להמלצה למכון בדיקה באיזור המרכז (בין ראשל"צ לחדרה). הרכב - אלפא 147 סלהספיד. תודה מראש. דניאל
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שנתון 95 ידני מנוע 2000 סמ"ק איך האוטו מבחינה מכנית? וכמה לרדת מהמחירון? (35000)
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- 4 תגובות
- 8 אלף צפיות
קומפיוטסט או דינמומטר ? או מקום אחר ? תמליצו לי על מקום אמין .. וכמה עולה בדיקה בערך ? הבנתי שזה משהו בסביבות ה 400
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כן, ערכתי חיפוש, וגם יסודי. אבל ההתלבטות נשארת: רכב עד 20K. מנוע עד 1600 אולי גם 1800. גיר ידני חובה!, חשוב מאוד שהרכב יהיה זריז מאוד, ולא מעניין אותי שהוא לא יעבור אפילו 130 קמ"ש, אני לא מגיע למהירויות כאלה, לא נוסע הרבה בכביש מהיר. כמו כן האמינות חשובה מאוד, וכן גם צריכת הדלק (לא להגיע ל1:7 עם רגל כבדה). האופציות הן: 1)פיאט בארבו 1.6- הבנתי שהרכב הוא רק במסווה ספורטיבי, השלדה לא מתנהגת טוב. יש עוד? 2) דייהסטו שרייד החדשות CS- 1.3 ו16V- לא מצאתי שום פרטים על הדגם בחיפוש. איך השלדה? זריזות? אמינות? הספק מנוע? זה מנוע חדש, או אותו אחד מהשריידים של תחילת שנות ה90. אבזור? 3)רובר 214/216- שלדה? לאחר חיפוש הבנתי שהשוק הוא על הפנים! החלפים יקרים, אז בקיצור להתרחק…
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
רכב מסחרי
מאת moshedj2005-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אנשים! אני מחפש רכב מסחרי כגון מאזדה b2500 או מיצובישי מגנום בין השנים 99-01 במחיר של עד 50,000 אם תתנו לי קישורים להודעות מכירה אני ישמח מאוד בתודה משה!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מה העלויות של שני הרכבים(במצב טוב) והנתונים על הרכבים האלה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מדבר על מכונית ידנית 1300 כנראה בסביבות 10K. טויוטה סטארלט (92) סקודה פליסיה (96-97) בתכלס אני מאמין רק ביפניות, אבל דיי חבל לי להפסיד 5 שנים. מה אתם אומרים? ואם מישהו יכול לצרף פרטים טכניים על המכוניות הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הבנתי שהדגמים החדשים שהובאו לארץ הם SOL וסטנדרט. לפי מה שראיתי באתר של טויוטה, שניהם עם מנוע 1300 (משמע, לא TS). מישהו יודע אם ישנה כוונה להביא גם את ה TS? או שאין דבר כזה בדגמי 2007? תודה מראש לכולם (:
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי שאלה למה במחירון לוי יצחק לא רשום המחירון של טויוטה ראב , האם שם יש לו שם אחר אני מדבר על טויוטה ראב קצר שנת 2000 ומעלה. אם למישהו יש מושג של טווחי מחירים או איך קוראים לו במחירון אני אודה לו מאוד.
הודעה אחרונה מאת avisofy, -
- 3 תגובות
- 880 צפיות
האוטו בשביל חבר טוב.. מנוע 1400 מקורית וניראת טוב! האוטו עבר 190 אלף ק"מ מודל 94 והוחלף מנוע לפני 4-5 חודשים מנוע מיבוא.. (עם 40 אלף ק"מ לפי דיברי המוכר) מה חשוב לבדוק ברכב ? קומפרסיה של המנוע ? על כמה צריך להיות בערך ? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת Mi16, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו מכיר או משהו? אמרתי לה אני עכשיו קונה אותהה יש למישהו מושג??
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה יש לי אפשרות לקנות :פליסיה 97 1600 או פורד אסקורט 95,96 1600. השאלה:מה עדיף? 1. מבחינת אמינות? 2. צריכת דלק? 3. התנהגות כביש...והאם הפליסיה מהשנים האלו הם מכלולי הפולקסוואגן? תודה לכל העונים...
הודעה אחרונה מאת ronenlev, -
-
מחפש תובנות על רנו קנגו כל פיסת מידע תעזור, ממחלות אופייניות, קילומטראז רצוי, מה לחפש איך ואיפה, ועד המיסים הנוספים (אם יש ) שיש להוסיף. בתודה
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם סוף סוף אני קונה גולף חדשה מודיל 2002-2003 ולמרות שאני מעדיף את ה V5 והכסף אינו אכפת לי ולא נוסע הרבה ואני נהגתי בשני המכוניות אבל למרות זאת לא יודע מכיוון שהרבה אנשים הולכים לנהוג במכונית אז מה אתם מציעים לי?? 1- מנוע 2.0 בנזין אוטמט 2- מנוע V5 2.3 בנזין טיפתרוניק מה דעתכם מכל הצדדים??
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מעניין אותי לדעת מהי צריכת הדלק בנסיעה מחוץ לעיר, ומהי הצריכה בתוך העיר (שמעתי שיש פער משמעותי).
הודעה אחרונה מאת elibaba, -