Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיזל VS בנזין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה.

מה חסכוני יותר מבחינת טיפולים.

מבחינת בלאי.

ומבחינת ביטוחים.

וכמובן. ק"מ לליטר.

ומה יותר חזק?

(כי לפי מה שאני הבנתי . דיזל. יקר יותר לטפל, ולבטח. אבל טיפה יותר חסכוני.)

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

יותר חסכוני ב 25 עד 30 אחוז.

לגבי טיפולים - צריך להשוות ספציפית לדגם.

למשל במכונית שלי בשנת 2004 האינטרוול של הדיזל היה 20000 והבנזין 30000. במודל 2005 הם השוו את שניהם ל 30000.

ביטוח לא יודע, אבל לא נראה לי שצריך להיות הבדל.

שמירת ערך של דיזל טובה יותר בדרך כלל (תשווה בלוי יצחק ירידת ערך של יונדאי טראג'ט. הבנזין והדיזל עולים אותו דבר כחדשים אבל ככל שיורדים במודל המחיר של הדיזל יורד פחות).

כיום יש אגרת דיזל בשיעור של כ1500 שקל כתוספת למחיר הרישוי השנתי.

כיום מחיר הסולר בפועל נמוך בכ20-25 אחוז.

המגמה היא ביטול של אגרת הדיזל ובמקביל השוואה פחות או יותר של מחיר הדלקים.

לגבי כח, מנוע בנזין בדרך כלל עם הספק גדול יותר מאשר מנוע דיזל ואפילו טורבו דיזל המסופק עם אותו דגם רכב.

מצד שני לטורבו דיזל מומנט גבוה וזמין יותר מאשר בנזין מקביל.

התוצאה - בתחרות עם משיכת הילוכים עד 6000 סל"ד הבנזין יהיה מהיר יותר. בתנאי נסיעה רגילים הטורבו-דיזל מרגיש הרבה יותר חזק. תגובת דוושה חזקה יותר והאצה בלי צורך להוריד הילוך, אבל כאמור אין כל כך את האפקט של הספק גבוה בסל"ד גבוה.

פורסם

מעל מספר ק"מ מסויים בשנה (לא זוכר כרגע את החישוב, בסיבות 25K) - מנוע דיזל יותר כלכלי ממנוע בנזין.

החישוב הנ"ל כולל את ההבדלים בעלות הקניה / הטיפולים / אגרות (לא ביטוח) ועוד.

הפער לטובת הדיזל קטן בשנים האחרונות עקב שינויים במיסוי הסולר.

אם השיקול שלך הוא כלכלי - הסתכל בשורה התחתונה. דיזל חסכוני יותר. (ועדיין פחות חסכוני מגז).

אם השיקול שלך הוא אחר, התייחס לרכב ספיציפי ותקבל תשובות ענייניות. (אם אתה לא מתייחס לרכב ספיציפי, אז כן, ב.מ.וו 330D חדשה חזקה יותר מג'אסטי עם מנוע בנזין).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
הפער לטובת הדיזל קטן בשנים האחרונות עקב שינויים במיסוי הסולר.
הפער באמת קטן אבל גם הקילומטראז' שבו עדיף דיזל גם פחת בגלל ירידת אגרת הדיזל, וצפוי לרדת עוד. (אתה חוסך היום פחות מבעבר גם אם אתה נוסע הרבה, אבל החיסכון מתחיל מקילומטראז' נמוך יותר מאשר בעבר).

עוד נתון שכדאי להביא בחשבון - ברכב קטן הכדאיות רק מעל קילומטראז' גבוה יחסית לרכב גדול שאז הכדאיות מתחילה כבר מקילומטראז' נמוך יותר.

• תוכן חדש...