ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם!!! אני רציתי לקבל חוות דעת לגבי פונטו hgt בשנים 2001-2002, לגבי נוחות נסיעה , צריכת דלק , בטיחות , מחיר בטוח וטסט.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מתעניין בקניה של רכב שני לאישתי. מצאתי מיציבושי גאלאנט מודל 89 יד ראשונה עם 100K ק"מ אמיתי עם ספר טיפולים! הבעיה היא שהפחידו אותי בנוגע לצריכת הדלק של הרכב. האם מישהו יודע את צריכת הדלק של מיציבושי גאלאנט 1.8 אוטו' מודל 89-00 ?
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
Fiat Punto
מאת Engine-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. ראשית, ברכות על הפורום המגניב. ושנית אולי תוכלו לעזור לי בניסיונכם הרב. הציעו לי לקנות פיאט פונטו ספייס ,2001, אוט', ב- 43K. מישהו יכול ליעץ מניסיון על הפונטו באופן כללי? עקרונית אני מחפש רכב לא גדול וחסכוני לכן פונטו נראיתה לי כאפשרות טובה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Engine, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין בקניית רכב, (הנושא הקודם שפתחתי היה בנוגע ל3 סוגי פיג'ו, חיפוש באינטרנט ובספר-מחירון של לוי יצחק גילה שיש עוד רכב בתקציב). אז התקציב: 13,000 וכנראה לא שקל יותר, המטרה: אוטו ספורטיבי פחות או יותר, (פיג'ו 106-306 לא כי זה כבר בנושא אחר), מה שחשבתי: מזדה 323(זו עם המנורות שנפתחות כמו חללית), מראה חיצוני לדעתי נראה טוב. מחיר מחירון: שנת 92= 11,500 => מתאים לתקציב. מנוע:1600. עכשיו לעניין: -צריכת דלק? -בעיות מיוחדות=חשמל\מצוף דלק\גיר+הילוכים\נזילות למיניהם וכ"ו --אם יש לאוטו אני מאד מבקש לציין אם ידוע למישהו. -רמת אבזור=ח"ח\מזגן\הגה כוח? -עלויות מחירים(לדוגמא פיאט מאד זולים, בימר מאד יקרים עד כמה שאני יודע אז איפה זה משאיר …
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב אני מבקש את המלוציתכם בנוגע למכונית ספורט בסכום קנייה שלא עולה על 130 אלף ש"ח רצוי שהאוטו יהיה ספורטיבי ככל האפשר עם עדיפות לאוטו עם טורבו תודה רבה ג'וני
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מעוניין בקניית רכב מסוג אלפא רומיאו 33 שנת 92 1.5 לא היה בבעלותי רכב מסוג אלפא וזקוק ליעוץ מאיש מקצוע שמנוסה בעניין זה. כנ"ל פרטים בנושא צריכת הדלק . מחירי החלקים יקרים או זולים. מפרט טכני. אשמח מאוד .
הודעה אחרונה מאת cdcv2, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. לחברתי תקציב של 50 אלף שקל לרכב חדש. היא רוצה רבב קטן נחמד ואמין (חשוב לה גם שיראה טוב...). היא מתלבטת בין 206, סיריון, פולו, אקסנט. לצערי אין לה את היכולת להוסיף קצת ולצאת למסע חיפושים ארוך אחר יאריס ראויה. כמו רוב בנות המין היפה, גם אצלה-כל הנוגע להנאה מנהיגה ממנה והלאה. מה דעתכם והמלצתכם ?(זיכרו-כולן אוטומטיות)
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רציתי אם מישהו יכול לייעץ למה לשים לב במיוחד כשאני בודק את האוטו וגם אשמח לדעת אם הוא אוכל דלק בטירוף או שסביר ? כרגע אני מחזיק מאזדה 6 ואני מעוניין לקנות במוו משהו מסדרה 5 עם עדיפות ל525
הודעה אחרונה מאת bmwforever, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
1997 2400 אפשר חוות דעת לדגם הזה,אני עומד לקנות ורציתי לדעת אם הוא מוצלח,אמין,וכו".
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני שוקל לקנות סמארט משומשת בתור רכב שני (או שלישי ) בבית. כאשר רוב התנועה היא בתוך העיר אבל יש גם חלק בינעירוני עם עליה די ארוכה וקשה. כאשר היה חדש הרכב לא בא בחשבון בגלל המחירים אבל הם צנחו די במהירות וכעט ניתן לקנות ב 50 אלף בערך. מה שמעניין אותי בעיקר זה אחזקה יומיומית של הרכב כלומר עד כמה הוא אמין ? מה קורה עם מחירי החלפים והטיפולים? (מישהו אמר מרצדס? ) והביטוח? האם הרכיבים מאוד מורכבים או שאפשרי גם לטפל לבד בחלק מהדברים? ובכלל כל רשמים שיש לכם לגבי אחזקה שלו אשמח אם תשתפו אותי.
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה ללמוד להחזיק רכב, ולעשות בעצמי את רוב הדברים שאפשר. הייתי רוצה לקבל המלצות על איך אני עושה את זה. אני רוצה לקנות אוטו, והייתי רוצה שתמליצו לי על איזה גם. שיהיה פשוט להגיע לכל החלקים, פשוט לטיפול, זול לאחזקה ולא חיפושית או סובארו תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין לאחרונה ברכב הנ"ל. רציתי לדעת מה המחירון של הרכב? ומהי צריכת הדלק שלו? האם החלקים של הרכב יקרים? (אני יודע שזהו רכב דיי נדיר בארץ - ז"א יש מעט מכוניות אותו סוג) בעיות וכו'... ראיתי אחת למכירה ב"מגרש" מכוניות כזה, שיושבת שם כבר בערך 8 חודש, הסתכלתי מקרוב היא ניראית חדשה ביותר ושמורה למעט שריטה שיש לה לכל אורך צד ימין (נראה כמו שריטה של מפתח). תודה על העזרה. יוסי. עוד משהו לא קשור, ראיתי הונדה Type-R חדשה (2006) בגבעתיים חונה. אם היה לי איך לצלם הייתי מצלם, פשוט יפיפיה.
הודעה אחרונה מאת =DJ Shadow=, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
והאים יש מכוני בדיקה נוספים מלבד ראלקס באשדוד.
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, שאלה קצרה, (אין בחיפוש) האם כל פיג'ו 306 2.0 ליטר הן XSI, ואם לא, מה ההבדלים? עד שנת 97, מנוע 8 שסתומים. תודה. אני.
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
שלום לכולם במסגרת חיפושים לרכישת רכב ראשון נתקלתי בקליאו שנת 98. מאוד אהבתי אותה ונראה לי שהיא מתאימה רק חסר לי דבר אחד שהוא הצריכת דלק שלה. המנוע הוא 1400 ידני. כמובן שאני גם רוצה לדעת מהם המחלות וממה צריך להיזהר ואיך לטפל בה כראוי ולמה צריך לשים לב. נ.ב לחבר יש גירסא אוטומטית שנת 93 או 94 והוא אומר שהאוטומטית עושה 7-8 ק"מ לליטר מבדיקה...הגיוני? אם כן למה כל כך גרוע למכונית קטנה שאמורה להיות חסכונית. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת jermi, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שנת 2000 מנוע 1.2 16V עם 74 כ"ס (או שאני טועה). 88 אלף ק"מ מקוריים. מחירון 29 מחיר נדרש 23.5 יש תוספות של נעילה מרכזית והגה כוח. האם יש מחלות מיוחדות לאוטו? האם המנוע והדגם נחשבים אמינים? מחירי חלפים? וצריכת דלק? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dodo19, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, עשיתי חיפוש פה בפורום לגברי רכבי הקבריולט השונים ואפשר להגיד : "מרוב עצים לא רואים את היער" ולכן רציתי להעלות את הנושא שוב. ברצוני לקנות רכב קבריולט. כרגע נראה לי MX5 שנת 2003 (עדיפות לידני) הביצועים חשובים, כמו כן חשוב שעלות האחזקה לא תעלה יותר מהרכב (דוגמת Z3) ישנם התלבטויות בין MX5,מנוע 2000 206CC, למישהו יש נתונים לגבי כ"ס, 0-100 וכו' של הרכבים? צריכת דלק של הרכבים? האם יש רכב 4 מושבים שנותן ביצועים דומים? (גולף 2000, 306 2000, ב.מ.וו סדרה 3) אני מעדיף 4 מושבים אך יש גבול להתפשרויות בביצועים \ חווית נהיגה שאני מוכן לשאת לטובת העניין. בתודה מראש, ליאור
הודעה אחרונה מאת MustardMan32, -
-
- 15 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
גיסי רוצה לקנות סיאט לאון שנת 2002 קילומטרז' 50 אלף, תיבה אוטומט, בעלות פרטית. רוצים עליה 63 אלף. מה אתם אומרים על האוטו? שווה את המחיר? מבחינת תחזוקה האם החלקים והטיפולים יקרים?
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
חשבתי לקנות אחת בגלל השנתון היחסית גבוה (2003) מחירון יחסית נמוך (56K) והמראה הספורטיבי יחסית יש לרכב התנהגות כביש טובה ? מה עם קצת כוח ? ופוטנציאל ?, תודה נ.ב היא מגיעה עם 105 כ"ס ו14.6 קג"מ
הודעה אחרונה מאת nirp, -
-
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלומות לכולם, השבוע מכרנו את הרובר 416 במחיר זנות כמובן... האוטו כשלעצמו היה מצויין מבחינת איבזור התנהגות ונוחות יחסית טובה. ובואו נגיד שיחסית למודל 97 הוא נראה ומרגיש הרבה יותר טוב ממכוניות כמו בלאנו, אלמרה, אקסנט וכו. משנתונים של 2000-2002... כרגע אנחנו מחפשים רכב שיתן דברים יחסית דומים, מחיר רכישה נמוך (וכן, ידוע שמה שקונים בזול מוכרים בזול), מראה סביר (בלאנו או אלמרה לא באות בחשבון), וסה"כ איבזור סביר עד טוב. כרגע אני מסתכל על מכוניות כמו רנו מגאן, סיטרואן קסארה (או אפילו C3), פוקוס... ה"דרישות": אוטומטי, עדיף תא מטען סביר, עדיף חסכוני (אבל לא חלש מידי), עדיף תצוגה דיגיטאלית. שמתי לב שיש המון מכוניות בסוכנויות רכב או מליסינג במחירים מאד אטרקטיביי…
הודעה אחרונה מאת shibby, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב סביר עד 25k שיהיה אמין ,צריכת דלק סבירה ,עלות אחזקה סבירה(ביטוח/טיפולים ...) חשבתי על הרכבים: קולט סופר לנסר יונדאי אקסנט יונדאיי לנטרה תודה ( אל תזכירו פיג'ו לא מתקרב לאוטו הזה...אחרי שהמנוע עלה באש באמצע נסיעה :/ )
הודעה אחרונה מאת Niv A_Renamed, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי חברים, אבא של חבר יקר, פרש מהצבא והוא ביקש ממני לעזור לו לחפש רכב משומש לקנייה. הדרישות: מחיר - 60-80K, יותר לכיוון ה 70K מכונית מנהלים/משפחתית, לא קטנה צריכת דלק - לא פחות מ 9 ק"מ לליטר תיבה - אין עדיפות תוצרת - אין עדיפות תוכלו לייעץ לי בבקשה ולהכווין אותי למספר מכוניות שיכולות להיות מועמדות ראויות? תודה מראש, נועם
הודעה אחרונה מאת jetstorm, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתכנן לרכוש יאריס והבנתי שעד שנה מסויימת היא יוצרה ביפן ולאחר מכן היצור עבר לצרפת הבנתי גם שיש הבדלים בין המודלים השונים אך לא הצלחתי למצוא בשום מקום מה ההבדלים... אז.. עד איזה שנה יוצרה היאריס ביפן ומה ההבדלים בין היאריס היפנית לצרפתית? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת nath, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני אמור לקבל רכב חדש מליסינג : פורד פוקוס החדשה או רנו מגאן . אני מתלבט בטירוף, והדבר הכי חשוב לי הוא נוחות נסיעה של הרכב ב-ל-ב-ד, כלומר התנהגות של הרכב בזעזועי הכביש. לא מעניינים אותי מהירות/תאוצה/יופי וכו'... כיום יש לי פורד פוקוס והיא מדהימה מהבחינה הזו, היא ממש "משייטת" לה על כל המפגעים של מע"צ ונותנת לנהג הרגשה מדהימה של נוחות נסיעה. השאלה אם גם במגאן יש את נוחות השיוט הזו או שהיא "מקפצת" יותר ? (אני שואל את זה כי יש לי טראומה ממאזדה 3 שאחרי שעה של נסיעה בה הרגשתי כמו חולה פארקינסון מרוב הנוקשות והקפיצות של האוטו הזה.) זה ממש חשוב לי אז אשמח לשמוע חוות דעת של מי שנסע בשניהם.
הודעה אחרונה מאת cellular, -
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכם! אני מעוניין לקנות יונדאי אלנטרה שנת 2003 אבל ק"מ 119.000 האוטו מליסינג. המחיר פחות ב26% מהמחירון. האם יש בלאי רציני ברכבים של האוטו? תמליצו לי בבקשה אם שווה לקחת את האוטו אם ק"מ כזה??? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
למה שלא נעשה כזה אשכול? כל אחד יוכל לתת המלצה על אוטו והאוטו יכתב ברשימה לפי תקציב. דוגמא שאני ממציא נגיד רכב עד 5K פורד פיאסטה -שנתונים 84 - 89 מנוע 1.1 1.3 יתרונות - חסכוני בדלק, אמין, אחזקה זולה. חסרונות - לא בטיחותי במיוחד, אחיזה לא הכי טובה, אין אבזור בכלל(!) אין מזגן בד"כ. אפשר להוסיף נתונים טכניים למיניהם וכו ועוד בלה בלה בלה.... אפשר לעשות גם בצורה אחרת... שנכתבת פסקה על מכונית ומתחת רושמים את כל השנתונים ולידם טווח מחירים. אבל זה פחות טוב לדעתי כי יש להרבה מכוניות מחלות ילדות ובאגים בשנתונים מסויימים ויש הבדל משמעותי בין מודלים מבחינת ביצועים מראה וכו. הבנתם את הרעיון? מה אתם אומרים? זה יחסוך הרבה שאלות ויעשה לכו…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה הסיבה שיש מכוניות שנמכרות נמוך מאוד מתחת למחירון . אני מכרתי לפני 3 שנים סובארו מעל המחירון וגם עכשיו אני מוכר סובארו אימפרזה במחיר מחירון. אנשים שמתקשרים רוצים להוריד כ 8000 מתחת למחירון...? לפי מה נמדד המחירון והאם יש לי סיכוי למכור סובארו שמורה שנת 99 שרק עשתה 73000 קמ'' במחיר מחירון?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
הנני רוצה לקנות סיטרואן ax gt או gti מהשנים 91 או 92 רציתי לדעת מה החסרונות ברכב את היתרונות אני כבר יודע כבר מצאתי רכב כזה המחיר הוא 10 אלף ואני משאיר בצד סכום דומה לביטוח תיקונים ואם ישאר גם לשפר קצת אודה לכם אם תחלקו איתי מידע חיוני לגבי הרכב בתודה מראש חן
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מחפש אוטו ספורטיבי שיהיו בו כמה דברים : 1. טורבו חובה 2. התנהגות ספורטיבית 3. ידני 4. בטיחותי 5. נוחות בתא הנהג 6.אמינות
הודעה אחרונה מאת itzikm10, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
טוב הכותרת אומרת בערך הכל,הגיע הזמן להפטר מהסוויפט ( האמינה אך משעממת ועשויה מקרטון ) ולהתקדם למשהו קצת יותר מעניין הדרישות הם: 1) התנהגות כביש טובה ( במידת האפשר ) 2) ידני 3) אמין 4) לא חייב להיות סדאן אבל לקראת התרחבות המשפחה בקרוב דרוש תא מטען בגודל סביר. 5) רכב בטיחותי ( מבחני ריסוק ) התקציב הוא כאמור כ 40K עם התגמשות של עד 50K במידת הצורך. הרכב גם אמור לעבור כ 30K ק"מ בשנה ולא לגרום לפשיטת רגל לאחזקה. האופציות שכרגע נראות לי הן פורד פוקוס ורנו מגאן , יש לכם עוד רעיונות ?
הודעה אחרונה מאת Niv A_Renamed, -