ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש כאן (כמו שבטח הספקתם לראות). בנוגע לבעיה, יש לי חששות בקשר לקניה (יש כמה סיבות... ואחרי שקראתי את המדריך אז עוד יותר..) אז ככה: מדובר על רכב: הונדה סוויק ESI (האצ'בק) שנת: 1993 נפח מנוע: 1600 יד: חמישית פרטים שהמוכר נתן לי: סאן רוף חשמלי , ג'נטים חלונות חשמל , בקליות שקופות אחוריות , גנטים15 עם חתך נמוך , פילטר פתוח עם צינור ניקל . מנוע חדש מיבוא 2 קאמשפט, 145כ"ס... הוא טוען שהמנוע חדש לחלוטין, שאני שואל אותו איזה חברה המנוע הוא לא ידע מה להגיד.. ואמר לי בסוף הונדה.. (לא היה לי מה להגיד כי משום מה להודנה יש מנועים חח) הדגם של המנוע הוא 7000 (לפי דבריו) יש לציין שבמנוע הקודם הרכב עשה 150 אלף קילומטר. בחד…
הודעה אחרונה מאת winer100, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מצאתי רכב למכירה ממש בובה! רק מציק לי שרשום שהוא שנת 97 יד 3 ועבר סך הכל 52 אלף קילומטר נראה לי מאוד חשוד לעומת הרבה רכבים מאותו דגם שבדקתי והקילומטרז' היה יותר גבוה בהרבה. לרכב יש מד מכני, לא דיגיטלי! יש דרך או מקום לבדוק את זה?
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם.יש לי 306 98 1600 ידני. אני מעוניין לקבל חוות דעת על גיר אוטומט ,האים יש שינויים, איך הבצועים שלא ,עד כמה הוא שותה דלק לאומת הגיר הרגיל ועוד.... פשוט אישתי צריכה לעבור למישרה חדשה והנסיעה שלה נהיית הרבה יותר ארוכה אז היא רוצה להתפנק עים אוטומט. תודה מראש,שרון.
הודעה אחרונה מאת sharon73, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דייהטסו סיריון 2002 יד ראשונה בסביבות ה100,000KM ללא תאונות המחירון: 44K הבן אדם דורש 47K לאור "הביקוש הרב" מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם... אחרי ניסיון לא נעים עם רנו 19 החלטתי שאת הרכב הבא שלי אני אקנה רק כשאני אדע עליו הכול ולכן אני מבקש את עזרתכם בייעוץ לקניית מאזדה 323F או בשמה הנוסף מאזדה לאנטיסF מהשנתונים 96-99.... אחרי חיפוש מעמיק באתרים המוכרים עדיין לא מצאתי תשובות לגבי הרכב.... ממה ששמעתי הרכב אמין ביותר נוח לנהיגה חזק כשצריך אך עם זאת גם לא שתיין ברמות על... ממי שמכיר את הרכב: 1. מה כדאי לבדוק לפני הקניה 2. ממה להיזהר בזמן הקניה 3. האם יש משהו מיוחד לדעת לגבי הרכב ? 4. איך הסחירות של הרכב? 5. זקוק למידע טכני של הרכב אם יש למישהו אתרים שניתן למצוא בהם את זה יתקבל בברכה...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם. אני חדש בפורום זה, ומעוניין בחוות דעת, המלצות וכו' לגבי רכישת רכב חדש העונה לקריטריונים הבאים: 1) אמינות (!!!) . 2) סחירות (שאוכל למוכרו כאשר יש לו שוק). 3) חסכוני בצריכת דלק. 4) ביצועים סבירים (אם ארצה ללחוץ קצת על דוושת הגז, שלא "יגמגם"). אשמח לתשובה.
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מעוניין לרכוש את הרכב הנ"ל בשנתון 93-95 הייתי מעוניין בפרטים על הרכב בשנים הספציפיות הללו...כגון: אחזקה, טיפולים, ביטוחים, מחלות של הרכב ובכלל חוות דעת על הרכב ועל התנהגותו בכביש. הייתי שמח לקבל גם נתונים טכניים, המנוע שלו בנפח 3.2 ליטר,מה צריכת הדלק במהירות סבירה, מה הכ"ס, קג"מ וכ"ו? אם יש עוד משהו שלא הזכרתי אז אשמח לדעת! מודה מראש לכל העוזרים, שבת שלום לכולם!
הודעה אחרונה מאת idan10, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הXית שלי מחפשת רכב קטן אוטומאט , שיהיה הכי חסכוני שאפשר,עם מנוע בנפח עד 1.6. היא גרה בת"א ככה שקומפקטיות תשחק לטובתה בעייניין החניות למרות שזה לא קריטי. היא צריכה רכב לנסיעות שגרתיות לחולון לעבודה. כמו כן כמובן האילוצים שלה זה עד יד 3 ומשנת 95. תודה רבה לכם.
הודעה אחרונה מאת Golf-Gti, -
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי כ-15K ואני די צריך רכב כרגע. הנסיעות יהיו: נסיעות עירוניות יומיות של כ-300 ק"מ בחודש ונסיעות בין עירוניות קצרות (רחובות-תל-אביב) מספר פעמים בשבוע (עוד 800 ק"מ בחודש). בנוסף עוד איזה נסיעה לחיפה ולירושלים פעם בחודש (עוד כ-500 ק"מ בחודש). איזה רכב אני צריך? מה שאני צריך הוא לפי סדר עדיפויות: 1. ראש שקט מטיפולים במוסך (לא אכפת לי שיהיו די יקרים, העיקר שלא יהיו לעתים קרובות). 2. רכב עם צריכת דלק כמה שיותר קטנה. 3. פינוקים ברכב - הגה כח, חלונות חשמל וכדומה. 4. מראה טוב של הרכב מבחוץ 5. ידני בעדיפות 6. רכב קטן - לחיפוש חניות בתל-אביב ... ... 35. ביצועים בנהיגה. התלבטות מרכזית היא בין קניית רכב יחסית ישן אבל שנחשב אמין (שרייד למשל, …
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 987 צפיות
שלום, עכשיו ברור לי שאיפשהו בפורום מישהו כבר שאל את אותה שאלה ומישהו אחר כבר ענה אבל תשתדלו לא לשלוח אותי לחיפוש. האם יש המלצות לרכב עבור בחורה בת 21? הדרישות? - עד 35K (רצוי טיפה פחות) - אוטומטי - חדש ככל הניתן - אמין וחסכוני עד כמה שניתן - חשוב שיסחוב בכבוד ובהגינות את עליותיה של ירושלים על בסיס פעמיים בשבוע. בגדול זה הכל, אין דרישה ספציפית למרכב, כמובן שזה יהיה רכב קטן לא קריטי אם 3 או 5 דלתות. תודה !
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני נהג צעיר בן 17.5, נוסע ברכב של ההורים, קרי מולטיפלה שהוא סבבה והכל אבל הוא לא שלי וזה כואב ודואב... ראיתי חבר עם רנו 5 שנת 89' כמובן שהמולטיפלה לא רואה אותה ממטר... אבל משהו גרם לי להתאהב בדבר הזה... זאת אומרת, כמובן שהכל מכני ואין כמעט שומדבר חשמלי.. אבל איייי... הקטע שיש לך חתיכת פח בחניה שהיא שלך ואתה יכול לרדת לחבק... זה פשוט שבה אותי... כמה שאלות שאולי יגשימו את החלום או יעירו אותי ממנו... איזה רכב יכול לשמש אותי, נהג צעיר שיעשה משהו כמו 95% נסיעה עירונית (כפר-סבא - רעננה - הרצליה) בערך 15 ק"מ ליום. בחופשים וסופי שבוע זה יגדל באופן ניכר... משהו בסביבות ה10k ככה יספק אותי... חשבתי על סמוראי או סופר מיני אחרת קטנטנה בסגנו…
הודעה אחרונה מאת Saar74, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאנטיס שנת 95 95000 ק"מ אוט' , מחיר 28000 ש"ח . מנוע 1870 סמ"ק , יד 2 מהשכן... יש למישהו עצות? כמה כ"ס ? נתונים יבשים כגון האצות ,כ"ס , דלק ממוצע? חלפים יקרים? אמינות? הרכב להורים מבוגרים לאחר סופר לנסר... תודה רבה. עומר.
הודעה אחרונה מאת psycho, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
חברים שלום!!! אני מעוניין בחוות דעת על OPEL TIGRA 1995 מנוע 1600 או 1400 מבחינת אמינות , צריכת דלק וכו.... תודה מראש משה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי תקציב של 70K ש"ח לרכישת רכב חדש ההתלבטות הם בשלושת הרכבים הנ"ל הרכבים חייבים להיות אוטומטים. מי מבין שלושתם הכי מומלצת בישבילי? הונדה ג'אז אני חושב שהיא קצת מכוערת, אבל חוץ מזה היא ממש מושלמת הסיאט מאוד טובה בישבילי ואפשר להכניס שנתון 2004 אבל המנוע מאוד חלש..... הפיג'ו לפי דעתי היא הבחירה הטובה ביותר כי מקבלים אבזור ברמה גבוהה, בטיחות טובה אך אני חושש בקשר לאמינות שלה ובקשר לירידת השוק. ראיתי כמה מציאות של פיג'ו 307 3 דלתות אוטומטיות בתקציב שלי, אבל האם שווה לקנות אותה למרות בעית האמינות והשוק? תודה מראש
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
צריכת דלק, אחזקה וכו'. האם האוטו אמין כמו הקודמים שלו? הזמנתי תיבת הילוכים אוטו' טיפטרוניק אם זה משנה. תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני כרגע בן 17 וחצי ולפני שבועיים נגמר לי המלווה. יש לי תקציב של כ300 אלף ש"ח לרכב שיהיה יחודי שיתן קצת יופי ושיהיה אמין. האפשרות הראשונה שעלתה לי בראש הייתה סדרה 3 קבריולה משנים 2003-4.... אפשר לקבעל עליה המלצות? כמה יעלה לי ביטוח לנהג חדש, אני עושה מקיף צד ג' וחובה..... האם יש לה ירידת שוק גבוהה? כי עוד שנה וחצי אני מוכר את הרכב עקב גיוס האם יש עוד אופציות חוץ ממנה? תודה מראש
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בוקר טוב, אני מחפש רכב ונתקלתי במגרש של אחת החברות בסונטה 2001 יד ראשונה עם 100000 ללא תאונות. 2000 סמ"ק. מאוד נוחה ומפנקת אבל אני לא יודע אם יש לה שוק ( כשאמכור) והמחיר הוא 60000. שווה לי ? אני לא מכיר את הסונטה אבל יונדאי בדרך כלל אמינים ובולעי דלק... אודה לכם על עצה תודה רבה עידן
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות פולקסווגן גולף שנת 98', מנוע 1600, גיר ידני, יד רביעית, 240,000 קילומטר. ידיים פרטיות כולן. הרכב נמכר ללא אפשרות לבדוק אותו. המחירון שלו הוא 36,000 ש"ח - צריך להחליף לו במה שנראה לי לעין כאדם חובב - שמשה קדמית שבורה , 4 צמיגים , לעשות לו טסט ,ושני פגושים שבורים . שאלתי היא כמה שווה לשלם לדעתכם על הרכב ? האם יש אפשרות לבדוק האם הרכב עבר תאונת שילדה או לחילופין תאונה קשה ואם כן איזה בעל מקצוע עליי להביא איתי . אין אפשרות להרים את הרכב על "ליפט" . תודה והמשך שבוע טוב .
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
שלום, כפי שציינתי לפני זמן מה שאמי רוצה ליקנות אחד מהרכבים הללו ואלו הרכבים שעלוב ראשי. רציתי לשמוע חוות דעת עליהם, מי נוחה יותר,מי טכנולוגית יותר, מי אמינה יותר, בעלת שוק טוב יותר ומי כדאית יותר. רציתי לדעת לגבי התחזוקה שלהם האם היא יותר יקרה משמעותית משל הונדה סיויק 2007 ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Xbia, -
רכב ראשון עד 60K 1 2
מאת Xbia- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני רוצה לקנות אוטו ראשון, ורציתי לקבל על כמה אקזמפלרים פרטים. התקציב שלי הוא 60K , אני מחפש בראש ובראשונה בטיחות (מינימום כרית אוויר וABS), אמינות, ושלא יאבד שוק - שאני יוכל למכור אותו מהר עוד שנה וחצי שאני יתגייס. חשוב גם שהרכב יתן קתץ הנאה ושיהיה משנתון די גבוה. *תיבה אוטומטית בלבד* חשבתי על 2 קבוצות של רכבים: קטנות פורד פיאסטה אופל קורסה רנו קליאו פיג'ו 206 פולקסוואגן פולו פיאט בראבו סיאט איביזה משפחתיוות פולקסוואגן גולף הונדה סיוויק פורד פוקוס טויוטה אוונסיס מאזדה לאנטיס פיג'ו 307 אשמח לדעת מה הכי מומלץ בישבילי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Xbia, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב נעים לכולם. חבר שלי מתעניין ברכב הנ"ל. הוא רוצה לדעת כמה דברים על הרכב. מהיא צריכת דלק של הרכב? עד כמה מכלולים דומים ל BRAVO רגילה (לא כולל מנוע כמובן). האם המנוע יקר לטיפול? ומה המחיר לרכב כזה במצב שמור?
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חובה שהרכב יהיה אוטומט, חובה ! כמה רעיונות בשרוול : סיויק (נראה לי קצת "ערסי") מגאן יונדאי MX3 BMW - 318/320 הרכב חייב לשדר פוזה פוזה, ושוב פעם - פוזה WOW ! תודה לעוזרים !!! :)
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברצוני לדעת מה המחיר של הרכב 85,000 ק"מ חלונות חשמל נעילה מרכזית אוטומט נפח מנוע 2,000 יד 1 דרך אגב כמה מקומות ישיבה יש ברכב? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
אני מחפשת מכונית לא יקרה ואמינה. חשבתי על יונדאי גטס, שיש המון ממנו על הכביש אבל לא הרבה למכירה משום מה. ראיתי שחברות ליסינג והשכרה מציעות רכבים אלו למכירה. מעניין אותי לדעת חוות דעת על הרכב בכלל ועל קניה מהשכרה /ליסינג גם כן. תודה מראש עירית
הודעה אחרונה מאת R.L, -
-
סיטרואן ZX?
מאת Edvin18-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב הינו יד 2 162.000 ק"מ שנת 96 1800 סמ"ק 100 כ"ס דגם image ידנית שווה? איך הרכב מבחינת אמינות ותחזוקה(דלק,חלפים,ביטוחים) המוכר דורש 16000ש"ח
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום יש לי חבר שמתעניין בקניה של רכב ספורט וזה אומר שהוא מוכן לוותר על הכל כדי לקבל רכב ספורטיבי! התקציב עומד על 70K. לא משנה עליות תחזוקה,דלק ביטוחים מה שחשוב זה רכב ספורטיבי לנהג בגיל 20 שוב אני אומר הוא מוכן לוותר על פוזה ועל כל דבר אחר על מנת לקבל את הרכב הטוב ביותר בתקציב הנ"ל
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
יום ראשון אנחנו כבר אמורים לשלם על האיביזה ביצענו הזמנה. קיצר היום הוא מתקשר אלי שואל אותי מה אני אומר על C2VTS ...הוא השיג הנחה ל116 אלף הC4VTR הוא השיג הנחה ל120 אלף ו206XS הוא השיג הנחה ל102 אלף והאיביזה 110 אלף כבר שיגע אותי ואני לא יודע מה לבחור.. C2VTS - אוטו הכי ספורטיבי שניתן להשיג היום במחיר הזה.. C4VTR(ידנית) - לא מכיר את האוטו אני מבקש פירוט... 206XS - לא טיפשי לקנות רכב שכבר מוחלף שנה הבאה? כמה ספורטיבי הוא ? איך הנהיגה שלו? מרווח מבפנים ? איביזה - 1.4 100 כ"ס רכב נחמד עם מראה ספורטיבי ואבזור ספורט .. תאכלס אני חשוב לי להתנהגות דיי ספורטיבית שיהיה מרווח לפחות לשתי אנשים בכיף מאחורה שיהיה מקום לסאב בבגאז' + תיק . חסכוני בדלק כמה שא…
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ראיתי שהן ממש זולות ..כ.10-12 אלף שקל האם הרכישה כדאיית? ...
הודעה אחרונה מאת Avram, -
-
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חבר שלי מעוניין לקנות רכב בימים הקרובים וישמח לקבל את עזרתכם. הדברים שחשובים לו הם: -מראה הצ'בק -עדיפות לאוטומט -שנתון 93 מינימום -תקציב לא יותר מ20 אלף הוא חשב על משהו בסגנון פגו 106/306 תודה
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם , לאחר 4 שנים עם הטויוטה יאריס שברשותי , הגיע הזמן להחליף. למרות שהיאריס הינה מכונית מעולה אך,היא דיי משעממת אותי ולכן ,בא לי להחליף לרכב מליגה גבוהה יותר . על הכוונת קורדובה sx או פוקוס (רק 5 דלתות , אם יתמזל מזלי - ידנית ) . על מה הייתם ממליצים כאשר הפרמטרים : 1. אמינות - עד כמה שאפשר ( שלא תהיה כמו היאריס אני יודע . . . ) . 2. עניין בביצועים /פינוק /איכות נסיעה /אבזור מפנק . חשוב לציין , שני הרכבים שציינתי לעיל צדו את עיני כרגע אך אני מוכן לשמוע על עוד דברים מעניינים וקומפקטיים עם אוריינטציה ספורטיבית (sx) והתנהגות כביש טובה (פוקוס ). תודה לכל המגיבים ,
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 2,047 אורחים (הצג רשימה מלאה)