ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,564 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב ראשון. אוטומטי. ברכב יסעו תמיד 4 אנשים יחסית גדולים, מיועד לנסיעה לעבודה כ 100ק"מ ביום. עם הרבה עליות וירידות. שיהיה בטיחותי. ועם כריות אוויר, לפחות 2 מקדימה. עליות שוטפות נמוכות- דלק. ואחזקה וטיפולים. אמינות גבוהה מאובזר בסבבה. ומומלץ מקדם פוזה נחמד. ושהרכב ישאר זריז ובעל יכולת לפתח מהירות עם 4 אנשים. עד 70 אלף שקל תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אודה על המלצתכם לרכב פרטי, דיזל אוטומט כרכב חדש מהחברה אך לא ג'יפים ומסחריות למינהן. התקציב לא רלוונטי אך חשוב שיהיה אמין תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 11 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אהלן, יש לציין שהגעתי דרך חבר שהמליץ לי על הפורום. אמא שלי בקרוב רוצה לימכור את הגולף 2 ליטר שלנו כיוון שהוא בזבזני ביותר וצריך להתקדם במודל אז היא אמרה לי ליבחור רכב אמין,חזק (מנוע שיהיה ברמה של הגולף לפחות),חסכוני, נראה טוב. חשבתי ועלה לי רק רעיון אחד ושמו : הונדה סיויק, מנוע 1.8 140 כ"ס צריכת דלק טובה עפ"י נתוני יצרן, 5 הילוכים אוטומטית, רכב ממוחשב וטכנולוגי, נראה בחירה מצויינת. רציתי לשאול האם זו בחירה טובה לנהגת ממוצעת (ולא היא לא תסתפק במנוע מתחת ל 1.6 ליטר,ולא יד 2). אגב אם אפשר לא עוד טויוטה קורולה כי עוד מעט יוצא דגם חדש, וגם יש לאחותי טויוטה ראנקס אז 2 כאלה בבית שלי זה יותר מידיי, חשבתי גם על הפוקוס אבל כרגע הבנתי שהפוקוס מיובאת לארץ עם המנוע הישן והעצל …
הודעה אחרונה מאת Tiki, -
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
יש מישהו שיכול לתת לי עצה על הרכב המדובר אני רוצה לרכוש כזו השבוע ? יד 2 מהשכרה ???
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הבדיקה בוצעה לפני כיומיים. מאז הרכב עבר את התיקונים הבאים. כיוון פרונט. תיקון נעילת מכסה מנוע, טיפול גדול, בק' תושבות מנוע (שנמצאו תקינות במוסך). להלן התוצאות (הסורק לא סרק את כל הדף, הוא גדול מידיי [הדף]). מה דעתכם? אגב - המזגן גם תוקן. היה חסר רק גז. אין נזילה.
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 985 צפיות
שלום לתושבים, החלטתי לרכוש את הרכב האמור בשנתונים שהוזכרו בכותרת. משיחה שערכתי עם חבר אחה"צ זרק לעברי החבר: המון בעיות חשמל! ואני פונה אל ה"מבינים בדבר" - האם נכונים דבריי החבר? האם מדובר בפס ייצור ספציפי בשנתון ספציפי או כללי? אודה על תגובות, אלעד.
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
השאלה בכותרת. האם האחזקה מתחילה להיות כבדה על הכיס? יש לציין שהמנוע מקורי והרכב מטופל במורשה. בקיצוץ ניכר במחיר, הייתם הולכים? (אגב הרכב לאמא שמתכונת להחזיקו כמה שנים טובות...) מה לגבי הגיר האוטומטי? יכול לסחוב עד 400 אלף ק"מ כמו המנוע?
הודעה אחרונה מאת manxral, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איפה מוצאים סוזוקי איגניס (2003-2002) ?! אני חושבת שחיפשתי בכל לוח רכב שאי פעם נוצר אם למישהו יש רעיון/ נתקל במודעה אני ממש אשמח לשמוע... תודה!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, ניסיתי לחפש מידע לגבי היאריס החדשה[ 1.5 ליטר] ולא הצלחתי למצוא. אני מעוניין לדעת עם בטווח של עד שנה תגיע ה1.5 ליטר לארץ? תודה
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות לבית אוטו שני ויש לנו 2 אופציות -307 -C4 ראינו את שתיהם באולם התצוגה ומבחינה כללית התרשמתי יותר מהC4 אפשרות המלצות/חסרונות על האוטו? יש למישהו ניסיון עם האוטו? מדובר ב1.6 אוטומט. תודה רבה
-
פאסאט דור קודם
מאת אליאור-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע האם הפאסאט מהדור הקודם עדיין נמכרת ?
הודעה אחרונה מאת Xbia, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש רכב עבור אמא שלי - היום נוסעת בפונטו 96. דרישות: גיר אוטומט , הגה כח רכב בטיחותי. רכב אמין וטיפולים זולים גודל:מיני בעיקר נסיעות עירוניות (יום יום 30 ק"מ) ופעם בחודש נסיעה בין עירונית(200 ק"מ) תודה מראש לכל הממליצים
הודעה אחרונה מאת Xbia, -
-
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום רב, לאחי הגדול הוצעו במסגרת עבודתו מכוניות מקבוצות 3 ו-4. הגענו להחלטה כי המועמדות הסופיות יהיו ה-407 והאקורד. מחיפושים שערכתי ראיתי שהפיג'ו אמנם חלשה יותר מבחינת מנוע אך מאובזרת יותר לעומת גרסאת הליסינד ה"קמצנית" של האקורד. אחי אב לשני ילדים קטנים ואינו חובב מכוניות מושבע ועד עתה התלהב מצורתה החיצונית של ה-407. הרכב שיבחר יהיה צמוד לאחי במשך שלוש שנים. אחזקה ,ביטוח ודלק מחוץ לסל השיקולים. אחי נוסע הרבה ומטייל עם ילדיו בסופישבוע. איזזה מהמכוניות עדיפה לדעתכם? ואם כבר אני מתייעץ איזה צבע תבחרו? הפרמטרים החשובים נוחות,מראה,נסיעה חלקה ומנוע "מורגש". אנא מחשבותיכם, תודה מראש, דביר
הודעה אחרונה מאת Xbia, -
סיאט איביזה
מאת 991-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות סיאט איביזה 5 דלתות בין השנים 97-2002 בתקציב של עד 35 אלף יד 2+.. בדקתי הצייעצתי ואמרו לי שהמכונית בעייתית מבחינה בטיחותית ומבחינה מכנית. האם זה נכון כל זה? כדאי לקנות בעצם?
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
כידוע, היום אני הבעלים הגאה של פאביה צהובה. לדאבוני, בעוד כחודש עד חודש וחצי, איאלץ להתחיל לחפש לה קונה אוהב ולחפש לעצמי רכב שיוכל להשאיר לי מרווח מזומנים בכיס. הרכב ישמש ככל הנראה לנסיעה עירונית חצי שבוע ונסיעה בין עירונית בת שעה לכל כיוון בחצי השבוע הנותר. ההגדרות החשובות יהיו: עד 20,000. רצוי שישאר עודף - אחרי יישור קו בסיסי. ABS יתקבל בברכה. אמינה במידת הסביר. תחזוקה שוטפת לא שוחטת. (הכוונה לסה"כ ביטוח, חלפים ותצרוכת דלק) ההגדרות בעדיפות שניה יהיו: מהנה לנהיגה כריות אוויר חשבתי לתומי על כמה אפשרויות: ZX, פונטו / טיפו, איביזה / קורדובה, גולף ועוד ועוד. האמת שבמקרה של קיצוצים משמעותיים גם טנדר סובארו כבר עבר בראשי אשמח לייעוץ,…
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר חיפוש מעמיק לאותו חבר מנהל, אני חושב להמליץ לו על רכב קופה ספורט בתוספת סאן רוף... מתלבט בין : שברולט קוואליר פ'גו 306 רנו מגאן הונדה האצ'בק מחלות, נוחות, שימושיות, אמינות וכו'... תודה לכולכם אנשים !!!
הודעה אחרונה מאת GEHENOM, -
-
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין כרגע לקנות האודי איי 3 1800 וברצוני לדעת הכול עליה, מיפרט טכני. צריכת דלק. שוק. האם לשלם מחירון? מתחת למחירון? ולמה? בקיצור כל מידע קטן על הרכב הנ"ל יעזור לי. תודה מראש שחר.
הודעה אחרונה מאת jink, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אתמול הושבתה המאזדה 3 של המשפחה של חברה שלי וכנראה שיקבלו את המחירון מהביטוח אז רוצים שאני אייעץ להם על מה ללכת הפעם. האפשרויות הן: (התקציב מוגבל ל 140 אלף.) פולקסווגן ג'טה החדשה בגרסת 102 הסוסים הונדה סיויק- 140 סוסים טויוטה קורולה פיג'ו 407 (לא יודע אם היא נכנסת בתקציב) אם יש הצעות נוספות אשמח לשמועץ הערה: רכב מיד שנייה לא בא בחשבון, וכמו כן הרכב חייב להיות משפחתי 4 דלתות. אני אישית אהבתי את הפולקסווגן אך המנוע הצנום מרתיע אותי מה לדעתכם? תודה!
הודעה אחרונה מאת CooperS, -
פונטו קבריולט
מאת arik123- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות את האוטו אני יודע שהוא זול מבחינת תחזוקה אני גר בחיפה , השאלה שלי האם הוא "יסחוב" והאם הוא אמין , אני מתכוון לסוע בעיקר בתוך העיר . אשמח לשמוע את דעתכם
הודעה אחרונה מאת eden_sti, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 20 אלף צפיות
הי, אני מתלבט האם לקנות פולקוואגן בורה לא כ"כ הצלחתי לקבל חוות דעת מכאלו שמחזיקים ברכב כזה האם מישהו יכול לחוות דעה: - בנזין או דיזל? - נפח מנוע מומלץ (1600,1900,2000)? - אמינות - מחירי טיפולים - שביעות רצון כללית אגב אני מעוניין בבנזין, 1600 סמ"ק בין השנים 2002/2003 תודה אביב
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
ייעוץ בקניית קאדילק STS 1 2 3 4 5
מאת White-Night- 71 תגובות
- 23.1 אלף צפיות
שבוע שעבר אבא שלי פתאום קפץ שהוא לא מרוצה מהמאזדה 6 ושהוא רוצה לחזור לרכבי היוקרה הנוחים שהוא אוהב. הבחירה שלו היתה קאדילק סוויל , וזו ההעדפה הראשונה שלו בלי שום קשר לכל הנסיונות שלי לשנות את דעתו לרכב עם הנעה אחורית . בכל מקרה הקאדילק עונה על כל הקרטריונים שאבי צריך . 1. שידור יוקרה 2. נוחות והרבה הרבה נוחות - נוסע במינימום 40 אלף בשנה 3. מנוע חזק שלא צריך להתאמץ בהאצות - משום מה אבי שונא הורדת הילוך לצורך קבלת הכוח הדרוש כמו במאזדה 6 ( 2 ליטר ) 4. בטיחות מקסימאלית 5. רכב שלא ישב לו כל שני וחמישי במוסך מה הדברים שלא מעניינים אותו : 1. ביטוח. 2. אחזקה הוא דיי מעוניין בקאדילק יותר מכל רכב אחר, האופציה השנייה שכן עו…
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הרכב לא בשבילי אלא בשביל אדם מבוגר (לא חובב הגה ) שראה את הרכב ונדלק בעיקר על צורתו החיצונית אז עד כמה זה גרוע ? מבחינת אחזקה שוטפת? ביטוחים? סחירות? אמינות? זמינות חלפים וכו ... תודה מראש לכל המשיבים
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טוב, אז סוף-סוף החלטתי די במדויק (אם כי אני לא רואה שום דבר כסופי) מה אני רוצה, והתחלתי לחפש את הטויוטה קורולה שתהיה שלי. אתמול ראיתי רכב ראשון, ולמרות שהרכב נראה די טוב, אני די בטוח שעבדו עלי (או לפחות ניסו), ואספר זאת כאן בקצרה, כי זה לא העניין, אלא השאלות שעולות בעקבות. דיברתי עם מישהו והסתבר לי מיד שהוא סוחר. הוא טען שהוא סוכנות רכב (הזכיר חברות שמייצג וגם נתן כתובת של החברה), ובמסגרת זו מבצע גם טרייד-אין. נשמע לי בסדר ואחרי יומיים התקשרתי שאני בדרך אליו לראות את הרכב. "לא, לא, לא, הרכב לא אצלי כרגע, הוא נמצא אצל חברה שאנחנו עובדים איתה, תיסע למקום אחר". בקיצור, נסעתי למקום, פגשתי מישהו אחר שהראה לי את הרכב, והיה ממש נחמד. הוא מאוד התרשם מרשימות הבדיקה (שכמובן הו…
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
גולף 2002
מאת tomersegev- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות גולף יד שניה 2002 בערך... השאלה שלי היא האם הגולף ידועה בבעיות מסוימות שמתחילות אחרי 4 שנים, או שיש סכנה ל"התקע" עם רכב כזה בשל סיבוכים מוקרים ? אשמח לשמוע תגובות. תודה
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום , אבא של חברה שלי חושב לקנות רכב שלישי לביתו.. הוא מבקש לדעת מה חושבים אתם על רובר 216 ידנית אם אני לא טועה היא 1.6 והמנוע שלה הוא SOHC שמיוצר אצל הונדה. זה לפחות ממה שאני יודע.. מדובר על שנתונים של 97-99 הצורה העגולה - 3\5 דלתות. אם אפשר גם לקבל "על הדרך" חוות דעתכם על דגם ה1.4 - 214 בהשוואה ל216, המנוע ב214 מיוצר ברובר. אשמח לקבל נתוני צריכת דלק,אמינות,בעיות אופייניות, איכות המזגן ,החומרים הפנימיים וכו'. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכם אני מתכוון לרכוש רכב אבל המחיר לא נראה לי סביר לכן רציתי להציג בפניכם את המיפרט של הרכב ומי שמבין יוכל לתת חוות דעת...אז ככה הרכב הוא סיאט איביזה מודל 88 מנוע 1200(פורשה) אני לא יודע אם מושקע אבל שמור!! צבע חדש וגלגלים חדשים (כול המשפחה שלו מתעסקים עם מכוניות אם זה חלקים או פכחות)בקיצור אמור להיות שמור....הוא מוכר בגלל גיוס...עכשיוו הוא מבקש 7000 שח וזה נראה לי ממש מוגזם להתחשב במודל ..וגם הסתכלתי באינטרנט באתרים של מחירוני רכב וראיתי שמודל 93 מבקשים מחירים כאלה.......לכן רציתי לדעת את דעתכם וגם איזה מחיר נראה לכם סביר???...לדעתי הלא כול כך מקצועית 4000 שח נראה הכי סביר....מה אתם אומרים??
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- 1 תגובות
- 4 אלף צפיות
הפעם אשמח יתיחסו לנושא ולא הצעות לגבי "עדיף לך אוטו כזה וכזה" ואו איך יש לך כסף ומה אתה עובד וכו'. עוד דגם שחשבתי עליו זה הונדה לג'נד שנת 98 אפשר להשיג אותה מתחת למחירון בלי בעיה אם אפשר חוות דעת גם עליה (להזכירכם הונדה לג'נד 2000 נימכרת ב 95 אלף ש"ח אז 98 פחות) אני יודע השקטגוריות שונות אבל אם הנתונים ייראו חיוביים אולי אשכול לקנות את הלג'נד ולהוסיף עליה כסף. אשמח לקבל פירוט וידע אישי תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
רציתי לדעת לגבי צריכת דלק, אמינות דברים שצריך לדעת פניי קנייה שצריך לבדוק ברכב כמה ק"מ המנוע מחזיק ומה סביר ליקנות או: שלום, אני חדש כאן והחלטתי לקנות רכב (נהג דיי חדש) יש לי תציב של 80 אלף ש"ח לרכב חדש ומתוך ההבנה שלי אני החלטתי לקנות Lexus LS 1993-4 ידוע לי שהרכב אמין ביותר, טיפולים זולים, מנוע חזק במיוחד 273 כ"ס (4 ליטר V8 ). רציתי לדעת איזה שיפורים אתם ממליצים למנוע הזה שלא יקצרו את ימיו ושיעבור טסט. שיפורי חוץ חשבתי על דברים בסגנון כמו כאן: http://memoryfab.com/products/aero/car52 ובמיוחד אהבתי אתה קלאסי כדי שיתאים לתקציב בלי בהשתגעויות מיותרות: http://memoryfab.com/products/aero/imglarge_555_1.jpg השיפורים כמו כאן בתמונה עולים 1,200 דו…
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
מיצובישי פאג'רו ספורט. שנת 2000, מנוע 2500 טורבו דיזל. מישהוא מכיר פרטים? בכמה הוא דומה או שונה מהמגנום? יניב
הודעה אחרונה מאת dj-niv, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הבנאדם מעוניין ברכב עם הרבה "פוזה", שיסובב עיניים פחות או יותר, ומשהו שמשדר יוקרה... ומשהו שיתאים למישהו בתפקיד ניהולי בכיר, אחד שמסתובב כל היום בחליפות ועניבות... יש לי כמה מחשבות בשבילו, ובתור אחד שלא מבין כלום במכוניות, אני אשמח לשמוע על מחלות/אמינות הכלים האלה : 1) BMW 320 2) ROVER 216SI 3) FORD MONDEO
הודעה אחרונה מאת razmel, -