ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לקראת רכישה צריך חוות דעת על פולקסווגן פולו שנתנונים 97-99 מבחינת אמינות,צריכת דלק ועליות אחזקה.
הודעה אחרונה מאת barak4*4, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז ככה הרכב מסוג מיצובישי קולט ידני שנת 95 13100 ק"מ יד שניה [01 ברישיון] מנוע ,מערכת קירור,מערכת דלק, מערכת הצתה : בלאי פנימי גבוהה נזילות שמן כללי רעשים במנוע חוסר שמן מנוע+צריכת שמן תצרוכת דלק גבוהה מנוע מזייף מערכת פליטה :מערכת פליטה רועשת סרן קידמי:שחיקת צמיגים לתקן זויות היגוי קפיצים:חופש מייצב אחורי שילדת מרכב: תיקון תאונה בחזית תיקון ומילוי חומר שילדהוקורת רוחב הוחלפו חלקי מרכב תיקון מרכב וצבע זיפות בתחתית פגיעה מאחור בקצה שלדה דרוש פחחות וצבע בלמים: תקין צמיגים :קדמיים פגומים תאורה\מצבר :תקין העברת כוח : מצמד מפריד גבוהה [בלאי] רעש תיבת הילוכים+נזילות שמן רעש מיסבי גלגלים מחוונים :תקין הרכב נבדק במכון מבדק בפ"ת הערות כלליות: חלודה…
הודעה אחרונה מאת the pawer of spl, -
- 10 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
אם אפשר יתרונות וחסרונות לגבי האוטו כי זאת פעם ראשונה שאני קונה אוטו לבד תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת IID, -
אני מחפש רכב עבודה זול* ושישרת אותי נאמנה. על אילו דגמים להסתכל ? דוגמא : רנו אקספרס סוברו טנדר 106 ראלי וכדומה. * כשאני אומר זול אני מתכוון שישלמו לי כדי שאני אקח אותו.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- 7 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
נפלה לידי פג'ו 306 1800 סמ"ק XT 1995 במחיר טוב אני לא כלכך מכיר את הרכב אשמח לשמוע פרטים עליו מבחינת אמינות נוחות צריכת דלק והכל בעצם. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Niv A_Renamed, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי פיאט בראבו 1600(אוטו מצויין) אבל ידני, אני צריך לקנות רכב אוטומטי שגם זוגתי תוכל לנהוג בו, מצד שני אני עדיין מעוניין להישאר באזור ה"כאילו ספורטיבי". אז עלו 2 אפשרויות מגאן או טיגרה, לדעתי שנייהם יפייפיות ופוגעות בול בתקציב שלי(30000). אנא עיזרו לי להחליט או שתציעו משהו אחר(חוץ מזה שהיא תלמד לנהוג על גיר רגיל, ניסיתי, לא הולך...). תודה
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
רכב בתקציב 30K 1 2
מאת virakoche-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מחפש רכב כשהתקציב עומד על 30K. חשבתי על 306/רובר 216/רנו מגאן 1600 בכולם. אנחנו זוג כשהנסיעות הן בעיר ולפעמים למרכז וצפונה העדפה לגיר אוטומט (תלוי באוטו ובמחיר) וברכב מהנה לנהיגה ומפנק. מה דעתכם על הרכבים הללו???
הודעה אחרונה מאת Niv A_Renamed, -
-
יש לי שלושה חודשים רישיון אבא שלי רוצה לקנות לי אוטו ואין לי מושג מה לקנות.. התקציב הוא בערך 100 אלף עד 130 אלף שקל.. אם זה משהו ממש טוב אז אפשר גם 150 אלף אני לא אוהב כל כך ידני מעדיף אוטומטי חשבתי על מאזדה 3 ספורט 2.0 (בלי בגאז') או A3 משומשת 180 כוחות סוס אוטומטית (השאלה אם זה חזק מדי לנהג בלי הרבה ניסיון) או עוד אפשרות זה לקנות אוטו יד שניה באיזה 60 אלף שקל (פ'יזו 206 XS משהו כזה) ללמוד עליו לנהוג למכור אותו ואז לקנות אוטו חדש כי כמו כל נהג חדש בטח גם אני ידפוק קצת את האוטו וחבל אוטו חדש ישר לדפוק.. על זה בנתיים חשבתי.. יש למישהו עוד הצעות לרכב ספורטיבי קטן עדיף 2 דלתות אוטומטי?
הודעה אחרונה מאת roee, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש מיאטה שנת 98 או 03. נניח ומצאתי את שני הדגמים במצב טוב מאוד. האם שווה לקנות את ה98 למרות שההפרש במחיר הוא כ24 אלף? (בכל זאת, 5 שנים) * ירידת הערך של ה03 גבוהה בהרבה מזו של ה98 -- ולכן בעוד כשנתיים ההפרש יהיה אפילו נמוך יותר מ20 אלף, ואז כשארצה למכור את ה98, יעדיפו לקנות את ה03....(?) ??? תודה מראש!!
הודעה אחרונה מאת fish, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עבור חבר שמוכר את הויטארה שלו ורוצה להתקדם בחיים... דרישות: 1. עושה כ-50K ק"מ בשנה (האם בנזין או דיזל?). 2.יורד לשטח בערך פעם בשבועיים לנסיעה "קשה" (כלומר - יכולת שטח טובה!). 3.הבחור התרגל לאמינות של ויטארה ומבקש "לא רוצה בלבולי מח של אמינות". 4. אין צורך ברכב גדול (אבל צריך יותר גדול מהויטארה...). 5. מוכן להשקיע 100K ש"ח +- 10% פג'ארו? טראנו? המלצות עם נימוקים בבקשה! תודה ג'ורג'
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איך הזמינות חלפים? עד כמה קשה למצוא את החלפים של האוטו? האם הGTI חולקת מכלולים עם אחותה הלא ספורטיבית הMK1 הרגילה? האם אפשר להתאים חלקים מדור אחר? תודה רבה. עריכה- עוד שאלה, באו GTI דור 1 עם סאנרוף מהחברה? אם לא, זה פוגע בשילדה סאנרוף לא מקורי?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ברצוני לשמוע חוות דעת על הרכב הזה מבחינת אמינות בעיקר וכדאיות קנייה תודה
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
ההודעה לחבר והאוטו לאביו. הדרישות הם: מרווח טוב בספסל האחורי, כלומר הסעה בנוחות לשני אנשים בספסל האחורי, לעיתים נדירות שלושה אנשים. העדפה לאוטו' (כבר 36 שנה בידני). מנוע לפחות 1400. חסכונית בדלק. קלה לאחזקה. שנתון גבוה. נוחות נסיעה טובה. אין שום דרישה לביצועים. נשמע כמו יפנית טיפוסית, השאלה איזה לקחת. התקציב הוא עד 50 אלף שח. הם חשבו על גולף 1400CL ידני משנת 2001-2002, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת soli, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ושוב אתכם, חבל שכרגע אני רק שאב מידע ממכם. מבטיח לעזור בנושאים שבהם יש לי נסיון. אני עומד בימים הקרובים להציג את הרכב שלי למכירה. הרכב הוא ניסן אלמרה 99 יד ראשונה עם קילומטרז' 112000. הרכב באמת מאד שמור (חוץ ממכה קטנה על הכנף) גם מבחוץ ום מבפנים. הרכב טופל רק במוסכים (יש בידי את ספר הטיפולים). עבר החלפת ברקסים יסודית לפני 2K+החלפת גומיות על הבולמים והסרנים(טיפול של 2500 ). בזכות אשתי (שתחיה) לא עשנתי בתוך הרכב ולכן הסלון בלי כביות וכתמי עשן על התקרה. אני רוצה למכור אותו בכ10%-15% מעל למחירון. תך כדי שאני מעביר את הרכב טסט או עושה לקונה הפוטנציאלי הנחה מהמחיר המבוקש על סכום הטסט. האם הדרישות שלי ריאליות, לפי מצב הרכב+השוק של הדגם כמו שהוצג עכשי…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מחפש דף של נתונים על האוטו שהוא מיצובישי קולט 94 GLXI מנוע 1600 כמה כוח סוס? כמה היא עושה 1-100? מומנט וכו' קיצר דף כזה כמו שיש להרבה מכוניות עם כל הפרטים לא שמתי בקנייה ומכירה כי זה נראה לי יותר מתאים לפה.. בכל זאת האוטו כבר אצלי
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
(עשיתי חיפוש ולא מצאתי נושאים ענייניים למכונית הנ"ל) מישהו פה נהג עליה? המלצות? תגובות? ביקורות? אני בשלב המכריע לקראת קניית רכב ומה שתלוי בזה זה מכירת הכלי שיש בידי כרגע, ולפי דעתי זה האוטו האידאלי בשבילי ועליו אני ילך... אך אשמח לשמוע חוות דעת עליו. תודה
הודעה אחרונה מאת jink, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איך האמינות? צריכת דלק? האם העובדה שזה השנתון הראשון בו יוצרו משפיעה לרעה? איך הגיר האוטומטי (אמיןן)? במקרה גיליתי אותה - והמחיר די סביר בתור רכב לאמא (למרות שאפשר ליהנות ממנה, אפילו שהמנוע חלש טיפה). מומלץ? באותה ההזדמנות - מה דעתכם על הטולדו? (אמינות בעיקר)...
הודעה אחרונה מאת zvir, -
-
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בעקבות דעות של אחרים על רנו טווינגו החלטתי ללכת ולחפש אחת לגברת. במהלך נסיעה שלי באזור הרצליה נתקלתי באחת - אשר ספרותייה הסתיימו ב15. חיפשתי את המוכר בכל הדירות הקרובות עד שמצאתי ושאלתי אותו הוא טוען שהרכב ביבוא אישי (זה רשום ברשיון - בדקתי) ומדובר בדגם ה 16V! אחרי שיחה ארוכה הוא אפילו הסכים למכור!. האוטו שנת 96, מנוע הוחלף לפני 3 חודשים מיבוא (יש שטר מכר - ראיתי אותו , המנוע ברשיון). לאוטו ח"ח נ"מ מזגן, סאנרופ ועוד הרבה שטויות מסביב (התאהבתי - אמרתי?). יד ראשונה עם 172 אלף ק"מ. האם שווה לקחת לבדיקה (כסף לא מהווה בעייה - המחיר סביר לדעתי) ומה אני אמור לבדוק על הדגם הספציפי הזה (ולא על הדגם הרגיל.). תודה.
הודעה אחרונה מאת srack, -
מצאתי רכב כזה (מפורסם בפורום). 1. האם יש הבדל רציני בין עלויות האחזקה של וולקן לאלו של הקופה 16V? 2. האם כדאי להשקיע את הסכום הנוסף? - כלומר מה הרכב נותן מעבר? 3. אני יודע שהטיפול בוולקן לא כזה מסובך. האם הטיפול ב-16V מסובך באופן משמעותי (כי הרכב נדיר)? אם יש עוד הערות - אשמח לשמוע. תודה ויום טוב, אביעד.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעוניין במידע על 206 GTI שנת 2004... מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום רב, אבקש לקבל שם / כתובת / טלפון של מכון בדיקת קניה ברחובות / יבנה. רצוי לא מחמיר במיוחד (אם אני המוכר...)
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בהמשך לנושא שכבר פתחתי. בסבב סוכנויות היום נאמר לנו במאזדה שיש להם מבצע עכשיו עד גמר המלאי: מאזדה 3 2.0 עם סאן רוף ב134000 שווה?
הודעה אחרונה מאת etz301, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בוקר טוב. התחילו דיונים על רכב חדש. את האמת? מהנסיון שלנו עם אלמרה, שעליה אנחנו נוסעים עכשיו. ההתלבטויות וההשוואות לא היו נערכות כלל. היינו פשוט הולכים על ניסאן משפחתית וזהו. אך מחיפושים באתר של "קרסו" הבנתי שהנציגה המשפחתית של ניסאן, בסוכנויות הרכב הישראליות תהיה נוט, שמגיעה בתצורת מיניוואן. אנחנו רוצים ללכת על סדאן בלבד. אז מי נשאר במשחק?: מאזדה 3 ,טויוטה קורולה והונדה סיוויק. מסיבוב קצר בסוכנויות סיוויק השאירה את הרושם הטוב ביותר: מראה נוחות תא הנסיעה. היא יקרה אמנם ב10K וכאן מגיעות השאלות? האם לדעתכם שווה את ההפרש? האם סיוויק תהיה יקרה יותר מבחינת ביטוח? הונדה עולה או יורדת באמינות מול מאזדה וקורולה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני צריך לקבל הערכה של שווי הרכב המומלץ בשוק לרכישת הרכב הנ"ל. היכן אוכל למצוא אסמכתאות לסחירותו הנמוכה.
הודעה אחרונה מאת erez, -
רמאות או מציאה
מאת noans-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קיבלתי הלעה מאדם שהוא לא בעל הרכב לקנות מיצובושי סופר לנסר מודל 94 במחיר מצחיק של 12000 בעוד שהמחירון הוא 19000, המוכר אמר לי שהוא לקח את הרכב מבעל הרכב בתמורה לסכום כסף שהוא חייב לו - ובעל הרכב אישר לו למכור את הרכב בשבילו- רציתי לדעת האם זו מציאה או בור ללא תחתית ובעצם אני מתעסק כאן בנוכולות אין שום יאוש בעולם כלל!!! :wink:
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
זהו החלטנו להיפטר מה-309 הישנה והטובה, ולחפש אלטרנטיבה נוחה ואמינה. למשפחה +3, ובגז' גדול. הכי חשוב אחזקה זולה!!! מה הכי זול לדעתכם בקטגוריה הזו? וזול זה לא מחיר הרכב, אלא סך העלויות: צריכת דלק + בלאי ממוצע + טיפולים + ביטוחים + ירידת ערך!!!
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 855 צפיות
היה כאן לפני כמה חודשים מדריך (בדביק) לקניית רכבים של ההוצאה לפועל או משהו דומה. אני מנסה למצא את זה כבר שעה דרך החיפוש ולא מצילח . משהו יכול לתת יד? תודה .
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום רב, באפשרותי לבחור רכב 1600 סמ"ק אותו אקח בליסינג מהעבודה. שיקולים של נוחות נסיעה, "שיקיות" ובטיחות נלקחים בחשבון. שיקולים של צריכת דלק ואמינות לאורך זמן פחות חשובים. באיזה רכב כדאי לבחור מכל המבחר? חשבתי על מאזדה 3 עם 5 דלתות, רנו מגאן וכו'. האם אני חושב נכון? איזה אופציות טובות קיימות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת dodo19, -
-
דייהטסו סיריון
מאת פנדה- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קבלתי הצעה לסיריון, שנת 99, נפח מנוע 1000, יד 1, אוטומטית. המחיר הוא 27,000, שזה 3,500 מעל מחיר המחירון (לפי מחירון "לוי יצחק"). התיאור הוא כזה: הדגם המפואר,שמורה מאוד, ללא תאונות, אזעקה+מרימי שמשות. תוספות: אחרי טיפול 90000 (טיפול גדול) האוטו חדש ביותר! חסכוני מאוד בדלק.טסט לעוד חודשיים. מי שמוכר הוא "יאיר שירותי רכב". יש לי שתי שאלות: 1) האם המחיר הגיוני? 2) משהו שמע/מכיר את הסוכנות הזאת? אני צריכה לחשוש? (אני די מפחדת לקנות מסוכנות) עלמה במצוקה
הודעה אחרונה מאת kobos, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מתכנן לרכוש רכב התקציב עומד על 25000 ש"ח. קצת פרטים אנו משפחה קטנה אני אשתי ותינוק. אנחנו לא נוסעים הרבה משהו כמו 600 ק"מ בחודש. אני צריך רכב שיהיה חזק, נוח וחסכוני מבחינת דלק. כמו כן מה עדיף רכב קטן או רכב משפחתי (אם יש אחד שעומד בדרישות שהצגתי) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 1,015 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amlh
- sperial
- עוזי ל
- Gavrik
- mottis
- amosbmw
- טויוטה סופרה
- ELI001
- AmitGo
- נירו72
- פאר האורה
- thema832