Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעתכם על רובר 216

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , אבא של חברה שלי חושב לקנות רכב שלישי לביתו..

הוא מבקש לדעת מה חושבים אתם על רובר 216 ידנית אם אני לא טועה היא 1.6 והמנוע שלה הוא SOHC

שמיוצר אצל הונדה. זה לפחות ממה שאני יודע..

מדובר על שנתונים של 97-99 הצורה העגולה - 3\5 דלתות.

HPIM0372.JPG

אם אפשר גם לקבל "על הדרך" חוות דעתכם על דגם ה1.4 - 214 בהשוואה ל216, המנוע ב214 מיוצר ברובר.

אשמח לקבל נתוני צריכת דלק,אמינות,בעיות אופייניות, איכות המזגן ,החומרים הפנימיים וכו'.

תודה רבה.

פורסם

ואם אתה ממש מתעצל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=118773&highlight=%F8%E5%E1%F8

תשתדל להתעלם מחוות דעת של מי שלא היתה בבעלותו רובר וניזון רק משמועות מחברים של חברים של חברים של חברים ... (ותתמקד בשלי :-) )

בהצלחה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תודה BAR72 , השאלה הנשאלת האם האטם ראש\סט השלייף המחוזק זמין בארץ.

האם להתעקש על 216 ידנית או שאפשר להסתפק ב214 ידנית, האם ההבדלים משמעותיים בשני יצרניות המנועים של שני הדגמים הנ"ל.

תודה.

פורסם

דגם ה-216 מגיע גם עם מגנזיום ובדרך כלל סאן רופ.

הבדלי הביצועים לא גדולים, מנוע ה-1.4 פשוט מצויין, 103 כ"ס. חסכוני למדי ואמין יחסית. בעיות הראש מנוע שמעתי רק על דגם ה-1.6, לא שמעתי תלונות על מנוע 1.4

פורסם

אני לא יודע לגבי המנועים האחרים וחלון השמש, אני רק יודע שה- 1.4 נחשב למנוע מוצלח.

לגבי האטם ראש מנוע: אני לא יודע אם החדש זמין בארץ (טפו טפו טפו אני מקווה גם לא לדעת). על כל פנים, אין הכרח שיקרה לך משהו. יש הרבה מאוד בעלי רובר בעולם שלא נתקבלו בבעיה הזו בכלל. אתה שומע רק על אלה שהיו להם בעיות, והרעש שנוצר במערכת הוא יותר מהבעיה האמיתית. רכב מתוחזק ושמור לא אמור לעשות בעיות. אבל, גם כאשר זה קורה, העלות היא לא גבוהה (אם תופסים את זה בזמן) משום שמדובר רק בהחלפת האטם. כמובן, אם מזניחים הזנק יכול להיות גדול יותר.

על כל פנים, לדעתי הסיכון שווה את ההנאה ;-)

כמובן, הקפד לקנות רכב שטופל בזמן ובמוסך מורשה. תוכל לקרוא שרשור של בחור אחר כאן, שמחזיק רובר, והיתה לו בעיה בהצתה. חודשים (ואני לא מגזים, מספר חודשים!) הוא ניסה לפתור את הבעיה אצל מוסכניק כלשהו, אבל רק כשהגיע למורשה בת"א פתרו לו את הבעיה תוך פחות משעה, ובעלות נמוכה.

פורסם

תודה BAR72 , עוד שאלה לי אליך , איך המזגן ואיכות החומרים הפנימיים ותנוחת הישיבה והכסאות?

תנסה לתאר לי בבקשה.

תודה רבה.

פורסם

צריך לקחת בחשבון את השוק, או לפחות להיות מודעים למצב

רוברים לא נמכרים כמעט (שם רע, יצרן מת וכו')

וכשנמכרים זה הרבה מתחת למחירון ואחרי המון זמן

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• ספונסר פורום
פורסם

בקצרה.. רכב שלא נמכר!!! נקודה!!

הייתה לחבר כזאת שמורה להפליא שלא נמכרה למעלה משנה למרות שהוא הוריד יותר מ50 אחוז מהמחירון.

עשיתי עד היום יותר מ20 ראשים ברובר 216,אכן ישנו אטם "מחוזק" אבל במקרים של שימוש במי ברז גם הוא פורץ לאחר זמן קצר,

פנים הרכב נוטה להתפרק.. ריפוד גג צונח..דיפוני דלתות מתפרקים

פולי טיימינג שמתרחב החריץ של השגם עם הזמן..

אני לא הייתי נוגע.

אורן

פורסם

אדי למה אתה הולך רחוק? דבר עם יאיר מנחם, היתה לו אחת במשך די הרבה זמן.

דווקא מניסיון של 2 חברים שהיו בעלים של 214 ו 216 שניהם החליפו אטם ראש(הרכב היה אצל אחד שנתיים ואצל אחד חצי שנה) וחוץ מבעיות חשמל קטנות ומסילה אחת שהחליף אחד מהם בסאן רוף לא נירשמו בעיות.

הייתי בטוח שאתה כבר בחו"ל :roll:

פורסם
בקצרה.. רכב שלא נמכר!!! נקודה!!

הייתה לחבר כזאת שמורה להפליא שלא נמכרה למעלה משנה למרות שהוא הוריד יותר מ50 אחוז מהמחירון.

עשיתי עד היום יותר מ20 ראשים ברובר 216,אכן ישנו אטם "מחוזק" אבל במקרים של שימוש במי ברז גם הוא פורץ לאחר זמן קצר,

פנים הרכב נוטה להתפרק.. ריפוד גג צונח..דיפוני דלתות מתפרקים

פולי טיימינג שמתרחב החריץ של השגם עם הזמן..

אני לא הייתי נוגע.

אורן

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

וואו. נדמה לי שאתה די צעיר (יליד 83?), כך שכנראה יש לך הספק מהיר מאוד בחיים. היכן עשית 20 ראשים? אתה עובד ברובר? במוסך שעושה ראשים? באילו רכבים מדובר? (רובר רגישות להזנחה, זה ידוע, אם ילד פרוע נסע ברכב ולא שמר על שימוש במי קירור ייעודיים, אולי זה אפשרי. אתה עובד בשכונה של אנשים כאלה?).

50% פחות? על 216 משנת 93 (דגם מרובע) אולי? אני מכיר לפחות 3-4 עסקאות רובר מהשנה האחרונה שאמנם נסגרו מתחת למחירון אבל אף פעם לא במחיר שחיטה כזה. כנראה הרכב של חברך היה במצב מאוד מאוד לא טוב, וכנראה גם הבעלים הקודם לא שמר עליו כהלכה.

האטם המחוזק פורץ לאחר זמן קצר? מוזר. הוא קיים רק מספר חודשים בשוק בחו"ל, אז איך לכל הרוחות יש לך ניסיון עימו? אגב, הוא מיוצר ע"י חברת לנד-רובר, לדגמי ה- 1.8 שלהם (אותו מנוע כמו אצלי ב- 25), ולפי מה שקראתי מתאים גם למנועי סדרה K האחרים. לא נראה לי שלנד רובר ייצרו חלק שהוא טוב יותר מקודמו ובכל זאת מחזיק מעמד רק כמה חודשים, כאשר המקורי מחזיק מספר שנים לפחות. זה גם לא מתאים להם לייצר חלק תקול בכל מקרה, אבל נעזוב את זה.

לפי המנטרה שלך, כבר הייתי צריך להחליף כמה פעמים אטם ראש מנוע...

פנים הרכב נוטה להתפרק? היתה כאן הודעה באמת על איזשהו פגם הריפוד ליד הדלת. ברכב שלי הכל יושב במקום, שוב דבר לא זז. ריפוד הגג לא צונח וריפוד הדלתות לא צורח. כנראה שגם כאן - אמור לי מהם חבריך ואומר לך מי אתה. הזנחה והתעללות לא מביאים לתוצאות ראויות. ככזה זה. זה נקרא הדדיות.

פורסם
תודה BAR72 , עוד שאלה לי אליך , איך המזגן ואיכות החומרים הפנימיים ותנוחת הישיבה והכסאות?

תנסה לתאר לי בבקשה.

תודה רבה.

טוב, אחרי שנרגעתי מההודעה הקודמת, להלן התשובות :-) :

המזגן מעולה. הרכב שלי שחור, כך שיתכן שהוא מתחמם מעט יותר מאחרים (אם כי בכלל לא בטוח) ובכל זאת הקירור מצויין. אתמול, למשל, נסעתי לחיפה בצהריים והמזגן היה על 1, ועדיין היה לי קר אז הסטתי את התריסים הצידה. ואני בן אדם שבד"כ חם לו. הרכב הקודם שלי היה מזדה 1.8 F, וגם שם היה מזגן מעולה. אני מניח שהרובר מתקרב אליו ברמתו. אתה כמובן צריך לבדוק את הרכב הספציפי (כאמור, לי יש 25 מ- 2002). לחבר שלי עם 216 גם אין תלונות. המזגן טוב משמעותית משל חלק מהאירופאיות שנהגתי עליהן, מאותן שנים.

תנוחת הישיבה מעולה. אצלי אפשר לכוון את גובה הכיסא, את המשענת (כמובן) אבל - גם את הקשת בגב התחתון. למיטב ידיעתי זה לא קיים בהרבה רכבים וזאת היתה, למעשה, אחת הסיבות שקניתי את הרכב. היו תלונות על גובה פנימי, אצל אנשים מעל 184 ס"מ, אז בידקו שזה מתאים לכם (כאמור, ב- 25 שלי זה לא כ"כ רלבנטי). גם ההגה מתכוונן, אבל שוב, לא יודע איך בדגם שמעניין אתכם.

לאיכות החומרים הפנימיים ראה הודעה קודמת. הכל עובד, הכל יושב במקום ולא פחות חשוב: נראה מעולה! שוב, הדוגמא המצ"ב היא ל- 25, אבל גם לחבר עם ה- 216, כאמור, אין תלונות.

http://www.talleresreyes.com/rover25/rover25d.jpg

אגב, אכן תוכל להוציא את הרכב מתחת למחירון. כמה מתחת? תלוי במצב האוטו ובמצב הלחץ של המוכר. דוגמאות של 40-50% פחות אני מכיר רק מבעלי דגמים מממממממממש ישנים (הדגם המרובע) ומרכבים שחוטים. יתכן שיש מקרים נוספים, כמובן.

את שלי הציעו לי למכור בדיוק לפני שבוע. כמובן שסירבתי, אני הרי מאוהב. למען הגילוי הנאות: מי שהציע היה חבר של בעלים של רכב זהה, ולכן הוא מכיר את הרכב ;-)

שוב, ובכל מקרה, בהצלחה.

• ספונסר פורום
פורסם
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

וואו. נדמה לי שאתה די צעיר (יליד 83?), כך שכנראה יש לך הספק מהיר מאוד בחיים. היכן עשית 20 ראשים? אתה עובד ברובר? במוסך שעושה ראשים? באילו רכבים מדובר? (רובר רגישות להזנחה, זה ידוע, אם ילד פרוע נסע ברכב ולא שמר על שימוש במי קירור ייעודיים,

אתה יכול להסתכל בתמונה המצורפת...

אולי זה אפשרי. אתה עובד בשכונה של אנשים כאלה?).אני שומע זלזול ?או שזה רק נדמה לי?אני לא חושב שהשכונה שאני גר בה משנה את העובדה שאטם ראש מנוע ברובר פורץ!!

50% פחות? על 216 משנת 93 (דגם מרובע) אולי?

97 יד שניה 130k ק"מ הכי מטופלת שאפשר!

אני מכיר לפחות 3-4 עסקאות רובר מהשנה האחרונה שאמנם נסגרו מתחת למחירון אבל אף פעם לא במחיר שחיטה כזה. כנראה הרכב של חברך היה במצב מאוד מאוד לא טוב, וכנראה גם הבעלים הקודם לא שמר עליו כהלכה. אז אני מבין שאתה בקטע של הרוברים...יש לי עכשיו סטרלינג 827 96 ללא תיקון צבע יד שלישית 140 אלף ק"מ!! אתה מוכן לקנות ב50%?

האטם המחוזק פורץ לאחר זמן קצר? מוזר. הוא קיים רק מספר חודשים בשוק בחו"ל, אז איך לכל הרוחות יש לך ניסיון עימו? אגב, הוא מיוצר ע"י חברת לנד-רובר, לדגמי ה- 1.8 שלהם (אותו מנוע כמו אצלי ב- 25), ולפי מה שקראתי מתאים גם למנועי סדרה K האחרים. ראה תמונות מצורפות...

דרך אגב..הבעיה בפריצה חוזרת של אטם הראש נובעת מהתארכות הברגים ולא מהאטם עצמו

לא נראה לי שלנד רובר ייצרו חלק שהוא טוב יותר מקודמו ובכל זאת מחזיק מעמד רק כמה חודשים, כאשר המקורי מחזיק מספר שנים לפחות. זה גם לא מתאים להם לייצר חלק תקול בכל מקרה, אבל נעזוב את זה.

לפי המנטרה שלך, כבר הייתי צריך להחליף כמה פעמים אטם ראש מנוע...ואכן ככה היה..אתה יכול לראות בתמונה ..האטם הישן הוא מקורי בן 3 חודשים שפרץ..הבעיה היא לא באטם..

פנים הרכב נוטה להתפרק? היתה כאן הודעה באמת על איזשהו פגם הריפוד ליד הדלת. ברכב שלי הכל יושב במקום, שוב דבר לא זז. ריפוד הגג לא צונח וריפוד הדלתות לא צורח. כנראה שגם כאן - אמור לי מהם חבריך ואומר לך מי אתה. שוב אני מרגיש זלזול..אתה מוזמן לקרוא את כל הודעתי בפורום..זה יתן לך כיוון כללי מי אני ומי הם חברי..

הזנחה והתעללות לא מביאים לתוצאות ראויות. ככזה זה. זה נקרא הדדיות

אורן בן סימון

אטם מחוזק.jpg

תמונה 133.jpg

מקורי.jpg

תמונה 123.jpg

תמונה 122.jpg

• תוכן חדש...