ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,581 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מחפש רכב שנת 2002-2003 בתקציב של עד 80K. 1.מה דעתכם על הגולף (אוטומטית) - 2.0/1.6 - כמה כוחות סוס, אמינות ומה הצריכת דלק שלהן ? 2. ומה לגבי הפורד פוקוס (5 דלתות)?
הודעה אחרונה מאת ronenlev, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני בעליה הגאה של וולבו 740 שנת 88 מנוע 2000 קרוב ל- 4 וחצי שנים. לאחרונה עקב פיתוי גדול של וולבואים יותר צעירות ב- 7/8 שנים במחירים מגוכחים אני שוקל לעשות צעד ואולי להחליף את ה- 740 . אין ספק שמדובר בצעד לא פשוט מכיוון שעם השנים רכשתי כבוד גדול ל740 שלי מבחינת אמינות שקשה להסביר,נוחות,מסיביות ואופי שונה מאוטו אחר.... עם ה- 740 שלי הגעתי לאן שרציתי,בלי הכנות מראש והיא הוכיחה לי שלא חייבים אוטו חדיש כדי ליהנות מנסיעה איכותית ואמינות ברמה גבוהה מאוד!! מה שעומד על הפרק : וולבו 940 מנוע 2300 שנת 94/95 או אולי אפילו 96 . וולבו 960 מנוע 2500 שנת 95 ואולי 850 שנת 94/95 מנוע 2000 או הגדול יותר ושאינו מוגדש. ההבדלים ברורים לי, אין ספק שה- 85…
הודעה אחרונה מאת יעקב סימל, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אמרו לי שהוא לא ממש מרגיש GTI... מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מבקש חוות דעת על הרכב הנדון. האם צורך דלק בכמות מופרזת והאם מחיר החלפים והטיפולים כמו לרולס רויס?
הודעה אחרונה מאת EVMEISTER, -
מה הייתם אומרים על אפלוז 92' ידני. עם 135000 ק"מ. ללא תאונות או תקלות כבדות. כמה הוא שווה?
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי ברחוב שלי למכירה פיאסטה שנת 84 1.1 סמ"ק חיצונית נראית בהחלט במצב טוב מכל הפיאסטות שראיתי, רשום עליה 1700 ש"ח, התכופפתי מתחת לרכב ראיתי חור באגזוז ונזילה מבורג ניקוז שמן מנוע, הציריות, בלמים, בולמים, צמיגים, נראו במצב חדש ואין לה כנראה בעיות לעבור טסט, רציתי את הרכב לנסוע כל יום במסלול בת-ים צריפין, ובגלל שאף פעם לא היה לי רכב שרשום על שמי רציתי לשאול אותכם כמה יעלה הביטוח והטסטים? יש לי רישיון שנה ו-4 חודש, אז ככה כמה יעלה לי ביטוח ג' וחובה לנהג חדש על פיאסטה ללא עבר עם תאונות? ודבר שני כמה עולה טסט לפיאסטה באותו שנתון?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 10 אלף צפיות
האם מישהו מכיר את האוטו הזה מקרוב יכול להגיד לי אם הוא אמין מוצלח ?
הודעה אחרונה מאת wacky, -
-
- 14 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
מבקש יעוץ בשביל מכר, שמעוניין להחליף את העגלה המתישה שאין לי מושג איך היא הצליחה להגיע לפס ייצור, ניסן לארגו , מנוע 2.3 ליטר. הוא מחפש כרגע וואן, שעדיין יספק את ה7 מקומות לא כולל נהג, אך שיהיה שונה לגמרי מהלארגו וזה אומר: * חזק * נוח לנסיעה * שקט (יחסית ללארגו הטרקטור...) ומה שכן הוא עדיין צריך להיות: * דיזל * אמין (למרות שרכב חדש לא אמור להיות כל כך בעייתי אבל עדיין) * רצוי ידני אבל זה לא פרט שישלול רכב שאכן יענה על רוב הציפיות. מה שכבר חשבנו עליו זה: סיטרואן ג'אמפי. קאיה קארניבל. טיוטה הייאק או איך שלא קוראים לו. תודה מראש. שי
הודעה אחרונה מאת ShayRally, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מהו הטווח הקילומטרז' הסביר בקניית אוטו יד שניה, ועד כמה יש סיכון בקניית רכב בעל קילומטרז' גבוה?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אנא עיזרו לי בבקשה, ברצוני לרכוש רכב קטן (1300 סמ"ק) בין 40000-50000 ש"ח יד שנייה 1998-2002, מה שהכי חשוב לי זה אמינות (שלא ייכנס למוסך כל יומיים) חיסכון בעלויות (דלק וחלפים) ושיהיה נח לנסיעה גם מחוץ לעיר. כנראה שלא יהיה לי כסף לטויוטה יאריס... אני מתלבטת בין: סוזוקי איגניס סוזוקי יורו סוויפט טויוטה סטארלט דייהטסו סיריון דייהטסו YRV אשמח לשמוע המלצותיכם ודעתכם, אם יש עוד הצעות, בשמחה. תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות את הסיאט איביזה מנוע 2000 שנת 94 3 דלתות אני לא מבין הרבה במכוניות , האם האוטו חזק וטוב ? והאם הוא אמין המחיר שלו 25000
הודעה אחרונה מאת system_x, -
סופרב VS קאמרי. 1 2 3
מאת Lexus12-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 5 אלף צפיות
לאחר כל ההצעות שקיבלנו בדיון הקודם לרכישת רכב בתציב של כ200 אלף שקלים (+-) החלטנו לבחון לעומק רכבים, בסופו של דבר שמנו עין על 2 רכבים: האחד, סקודה סופרב, מנוע 1.8T עם חבילת האביזור הגבוהה (Elegence) והשני טויטה קאמרי GLI, שתיהן במחיר זהה של 209,000 ש"ח לשנת דגם 2007 כמובן. יצא לנו לראות את הפאסט, אבל כמה שהיא יפה מבחוץ, בדגם הבסיסי היא בקושי מאובזרת ואבזור מאוד חשוב לנו ולכן ירדנו ממנה די מהר. אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הסקודה (בעיקר) וכמובן גם על הקאמרי, נא להתיחס לדגמים הספציפים ברמות האבזור האלו. האם הסקודה לא תהיה קצת חלשה? (בכל זאת, מנוע 1.8 T עם 150 כ"ס לא נשמע מבטיח.) שבת שלום..
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מצאתי וולוו S40 שנת 98 מנוע 2000 אוטומט האם כדאי לקנות? יש דברים שכדאי לשמ לב עליהם? בעיות נפוצות? איך בכלל האוטו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה האפשרויות שלי?
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, לאחר חיפוש דיי נרחב לא הצלחתי להגיע למסכנה חד משמעית.גם אני וגם בת זוגתי מחפשים רכב,להלן הפרמטרים: 1: תקציב:20K צרכים:רכב שני במשפחה.חסכוני(עד 1400)וזול עד כמה שניתן לתחזוקה,אמין(רצוי לא צרפתיות),הזרקה בלבד,קטן ונוח עד כמה שאפר. זהו רכב שהולך לסוע לרוב בדרכים מהירות,ומעט מאוד בעיר. עדיפות לידני. 2: תקציב:עד 30K רכב לסטודנטית,רוב הפרמטרים זהים פרט לגיר שחייב להיות אוטומט,כ"כ רוב הנסיעות בעיר.דגש חזק מאוד על אמינות ובטיחות.
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
- 36 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם. כבר כמה חודשים החלטתי להגשים חלום ולרכוש פיג'ו 206 CC, למרות העובדה שאני מחפש אדומה כבר זמן לא מבוטל (כארבעה חודשים), אינני מצליח למצוא. כאשר החלטתי לגשש ולהתחיל להתעניין, נקלעתי לבעיה די גדולה, כמעט כל המוכרים מבקשים מעל המחירון (לא משנה איזה צבע כבר), וגם אם תכנסו ללוח יד 2 למשל, תראו שרוב האנשים שם שמציינים את המחיר - דורשים מחיר גבוה בכמה אלפים טובים מהמחירון (דורשים בד"כ בין 5 לעד 20 אלף מעל למחירון). לא מספיק שאיני מצליח למצוא את הצבע שלי (אדום) אלא גם על כל צבע אחר דורשים למשל במקום 93 אלף ש"ח, דורשים 100 אלף ש"ח, ואני במצב שאינני יכול להקצות מעבר ל-90 אלפיות וגם זה בהתמתחות והתגמשות מטורפת כולל מכירת הרכב הנוכחי שמחירו כרגע עומד על 20 אלפיות. …
הודעה אחרונה מאת משה.ש, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מעוניין להחליף את האימפרזה 2 ליטר 2003 האוטומטית שלי שעשתה 145000 א' ק"מ. היא מליסינג ואני יד שניה. יש לה רק פגיעות בעלות משמעות נמוכה והיא תקינה מכנית. האם הגיוני שבטרייד אין יאמרו כי יש להוריד 10,000 ש"ח מעבר ל 18% בגין ק"מ גבוה וכן עוד כמה אחוזים על ידיים? תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, עקב התחלת לימודים הנסיעות שלי (לפחות 5 בשבוע) הולכות להיות כפר סבא - חולון. לכן אני מעוניין להחליף את הרכב (פולו 97) ברכב דיזל למען החיסכון והשפיות. התקציב 40 אלף+- דבר ראשון שיהיה אמין, הדבר האחרון שאני רוצה לראות זה מוסך. חשוב שיהיה נוח, קומפקטי, וכמה שיותר חדש וחדיש (חלונות חשמל, מזגן כמובן). רצוי מאוד אוטומט (אם זה ריאלי ומומלץ בדיזל, אני לא חזק בתחום). יש חיה כזאת? נ.ב (OFF TOPIC): מניסיון אישי שלכם, יש המלצה אולי להשכיר דירה עם כל ההוצאות הנילוות במקום החלפת הרכב?... תודה.
הודעה אחרונה מאת Gforce, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום , פתחתי שישור לא מזמן וחיפשתי שינוי אידיאלי מהמזדה שלי, לנטיס שנת 2000, בקיצר, רציתי לדעת מה דעתכם עליה והאם יש כמה דגמים של ה שלוש דלתות, כלומר מנוע 1600 , 1800, דיזל ועוד . אני חשבתי על בנזין אוטומטית מנוע 2200 gsi, בדיוק כמו זו : http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=129702 מה דעתכם ??
הודעה אחרונה מאת שרגאמן, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב אז ככה יש ברשותנו פוקוס מחברה היה אוטו נוסף ונמכר... עכשיו התקציב הוא 40 אלף שקל לרכב שיהיה רכב שני.. זה אומר שהוא לא חייב להיות שיא הנוחות היוקרה והעוצמה.. אבל ברמת הסביר.. הדרישות.. רצוי שיהיה 5 דל' וחייב להיות 5 ולא 3.. כיסאות של הילדים.. מנוע קטן לא מעל 1.4 (אלא אם ההפרש זניח) שנת 2000/1 לפחות אחזקה זולה ותקלות שואפות לאפס.. האופציות שעולות כנראה זה : פולו קורסה פונטו איביזה קליאו B 206 אם נכנסת בתקציב בקיצור כל שאר הרכבים בסגנון הנ"ל.. מישהו יכול לתת המלצות על כיוון ובנוסף יתרונות חסרונות אחזקה וטיפולים שוטפים של הרכבים האלה..
הודעה אחרונה מאת שרגאמן, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כתוצאה מהגדלת הקילומטראז' החודשי (עליתי ל2,000 ק"מ בחודש),אני שוקל לעבור לרכב דיזל. ההתלבטות שלי היא,האם ללכת על רכב פרטי או על טנדר.התקציב הוא עד 20,000 ש"ח והשיקול הוא אחזקה זולה כשהרכב צריך להתאים למשפחה בת 4 נפשות.חשבתי לכיוון של מגאן 98-99,האם יש אופציות נוספות שבאות בחשבון בתחום הרכב הפרטי?ולגבי טנדר?
הודעה אחרונה מאת Anti Freeze, -
-
הכותרת מדברת בעד עצמה. מעוניין לקבל הצעות לרכישת רכב חדש מהחברה במחירים הנעים בין 200-230 אלף ש"ח, כמובן שאפשר בפחות ואפשר בטיפה יותר (לא לחרוג יותר מדי מן התקציב). דרישות: נוחות- חשוב מאוד שיהיה נוח לנסיעה, בייחוד לנסיעות ארוכות. מדובר על רכב שיסע לא מעט (ממוצע של 60 אלף קילומטר לשנה). אבזור- שוב, חשוב מאוד שהרכב יהיה מאובזר ככל הניתן, יוקרתי ומפנק. איכות נסיעה- עוצמת המנוע באמת שלא חשובה, הרכב לא נקנה במטרה 'לדפיקת ריסיים' או להאצות מהירות בצמתים. הרכב נועד לנסיעה רגוע ובסך הכל לא מצופה ממנו לתת ביצועי מנוע ותאוצה גבוהים. מה שחשוב הוא שנהיגה תהיה איכותית, אחיזת הכביש תהיה טובה והמנוע לא יאכזב. עיצוב חיצוני- ללא ספק, חלק חשוב מאוד.. אנחנו לא מהמצטנעים, ח…
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 3 תגובות
- 747 צפיות
ישנה בשכונה שלי רנו 5 GT מצב קוסמטי סביר לגילה מנוע 1.7 טורבו כמובן. מצב שילדה עדין לא ידוע אך הבחור דורש עליה 20K האם נראה לכם סביר?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם. אבא שלי רוצה לקחת רכב חברה ואני שואל מה עדיף לקחת (יש הגבלת קלומטרז' ל-25000 ק"מ) סובארו אימפרזה חדשה 1.6 מיצובישי לנסר 1.6 יונדאי אלנטרה 1.6 סוזוקי ליאנה 1.6 שברולט aveo 1.4 שברולט אופטרה 1.6 נא להתחשב בעיקר בנוחות ובביצועים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ilan_grs, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טוב יש לי כמה שאלות על פורד סיירה שנת 90...ידני 1.6 האם היא נחשבת לאוטו אמין? אך הצריכת הדלק שלה? והאם שווה ביכלל לקחת....? האוטו לא בשבילי תודה רבה. NEON.
הודעה אחרונה מאת NEON, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב, חבר שלי הלך לראות אוטו, פורד פיאסטה 99. האוטו נראה מצוין, יד ראשונה, קילומטראז' נמוך מאוד, טופל במוסך מורשה. בעל הרכב הציג מסמך של חוות דעת שמאי המצביע על פגיעת שלדה, ירידת הערך של 2500 ש"ח בלבד. אשמח לשמוע דעתכם על מידת ההשלכות של פגיעה מסוג זה (על התנהגות, בטיחות וסחירות הרכב). תודה מראש, פאשה להלן ציטוט מהמסמך: ----------------------------------------------------------- תאור הנזק: - שילדה ימ' - מערכת פליטה - ריצפת מטען + צירים - שילדה שמ' .......... התכופפו התעקמו וניזוקו הערכת הנזק ----------- עבודות מרכב - 2600 ש"ח תיקוני צבע - 1000 ש"ח חיבור מערכת פליטה - 100 ש"ח חלקים - משומשים -------------- דלת תא ה…
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
סיאט מהדגמים החדשים 1 2
מאת danyu-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת האם דגמי סיאט נחשבים אמינים כי לפי מה ששמעתי יש בעיית אמינות בסיאט. מדובר על דגמים אוטומטים חדשים 2005 ומעלה, ואולי אפילו על אחת מהניילונים. אם אפשר להוסיף גם כמה מילים על התנהגות כביש, נוחות וחסכוניות. תודה
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, אמי כרגע מחפשת רכב חדש. חשבתי שפה אני אוכל למצוא משהו. העדפות: בטיחותי, שנת 98 מינימום, מזגן, הגה כוח, חלונות חשמל ונעילה מרכזית, אמין וחסכוני ככל שניתן, אין כל כך העדפה לגיר מסויים. אשמח לקבל את עזרתכם. תודה מראש, אורן
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- 3 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שלום לכולם! אחרי ביצוע חיפוש לא הצלחתי להגיע למסקנה חד משמעית לגבי הפורד פיאסטה. אני מחפש רכב יד שניה באזור 30-35 אלף ש"ח. שאר הרכבים בסגנון (שרייד, סוויפט פונטו וכו') מוכרים לי ורציתי לשמוע דעה לגבי הפיאסטה. הדבר הכי חשוב לי הוא האמינות - אז אם אפשר תתייחסו בעיקר לזה. הבנתי מהחיפוש שרק התיבה הידנית מומלצת. אם יש לכם עוד דגשים על הרכב - בטיחות, נוחות נסיעה וכו' אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת RoElRay, -
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב.. אני מעוניין לקנות פיאט אונו סטינג mk1! שנת 88 . מ'ס ק'מ 160,000 . מנוע 903 ס"מק (של פיאט 127) 45כ"ס 4הילו'. יד- 4 שמורה מאד ממבוגר. הוא מבקש 3k. אין לי ידע במכונאות !! וזאת השאלה האם בכלל ישתלם לי לקנות כי זה רכב עדין מאד לתקלות ולא בא לי לבקר במוסכים יותר מידי, אם מישהו יכול לייעץ לי מניסיון אני אודה לו. תמונה (בקשר לג'אסטי,סוויפט,שרייד וכו'..התקציב תואם לרכב קרוע והאונו לא!) כל עזרה שהיא תתקבל בשמחה רבה(אוטו ראשון) תודה מראש אלי.... אני יקבל ביקורת לטוב ולרע ...יום טוב.
הודעה אחרונה מאת aa123,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 2,006 אורחים (הצג רשימה מלאה)