ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, זה המצב: תקציב - עד 20000 ש"ח מטרה - נסיעה יומיומית הלוך-חזור של 50 ק"מ לכל כיוון, כאשר 60% עליות / ירידות, כל השאר מישורי. שאיפה - צריכת דלק מינימלית ואחזקה זולה יחסית. תקופה - למשך שנה בערך. אופציה - שיהיה נוח עד כמה שאפשר בתקציב הזה... המלצות? יורה.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם! ידידה מחפשת רכב בתקציב שנע בין 30-40K. הנסיעות הם מגוונות וחלקן נסיעות ארוכות. הדגש הוא על אמינות ונוחות נסיעה. מרכב הרכב לא משנה כל כך. היא נורא רצתה טיריוס,אבל לא מצאה. עוד אפשרויות?\המלצות?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
טוב אז ככה הזמנתי השבוע את ההונדה סיוויק החדשה מהסוכנות הרכב אמור להגיע רק באוגוסט . זה הרכב השלישי שאני מוציא מהחברה (הסיווק השלישית) אמרו לי שניתן לקבל תוספות ללא תשלום בתור לקוח חוזר. מישהו יודע משהו על זה ואם כן מה כבר אפשר לדרוש ?
הודעה אחרונה מאת wacky, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ראיתי רכב למכירה קורולה 92 ידנית, עם יותר מ300,000 ק"מ, אני לא זוכר אם זה 320 או 350... ידוע לי שהקורולה (ובעיקר הידנית) היא רכב מאוד אמין, השאלה כמה כדאי לקנות רכב שעבר כל כך הרבה קמ"ז' בהתחשב בעובדה שאני אחד שאוהב לנסוע הרבה. עם הרכב האחרון שלי רנו טווינגו נסעתי 30-40אלף קמ בשנה שאלה נוספת היא על הדגמים של 92 משאר הבחינות חוץ מאמינות שאני יודע שהיא טובה. איך צריכה להיות צריכת הדלק של דגם כ"כ ישן, ורמת הבטיחות, נוחות נסיעה וכו. אם למישהו יש מושג כמה עולה ביטוח לרכב כזה אשמח לדעת. תודה.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מתקרב היום ובו אשדרג את רכבי לרכב בתקציב של עד 80K. לפני כשנתיים סופחה אלי למשך שבוע אלפא 147 (120 כ"ס) ואני חייב להודות שדי התאהבתי. אני מכיר את ההבדלים ויודע שהיא אינה קליאו 172/ אימפרזה/ לאון 20VT4/ סדרה 3 או כל רכב אחר שמעורר את בלוטות הטעם והויכוח של חברי הפורום ועל כן אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי בנוגע למספר שאלות בנוגע לאלפא ולה בלבד וכדלהלן: 1. האם מחירי הרכישה נעים מתחת למחירון / מחירי מחירון / מעל מחירון? 2. האם ידועות ברכב בעיות מכניות או אחרות / האם זה כמו "אלפא של פעם" (מתפרקת???) ? 3. האם ברכב שמור ניתן לצפות (ואף לקבל) איכות הרכבה שנשמרה, ללא צקצוקים והתפרקויות? 4. מהם מחירי הביטוח שניתן להשיג לרכב זה? 5. מהם נתוני צריכת ה…
הודעה אחרונה מאת Borka, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם הייתי מעונין לדעת כול מה שאפשר לדעת על הרכב הנל ובמיוחד האים המנוע מספיק חזק לאוטו כזה גדול בתודה מראש גיל
הודעה אחרונה מאת dambo2, -
רכב עד 10 אלף
מאת McL- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום עשיתי חיפוש ומצאתי המון המלצות ולא הצלחתי לעשות סדר בראש איזה רכב לקנות אני צריך רכב מאוד אמין , מנוע 1.5 או 1.6 שיהיה בו הגה כוח יש לי ניסיון עם דיוו ריסר שזה רכב אמין וחזק אבל היה לו שמן 20W50 ושמתי לו שמן 10W40 והחלפתי פילטר והשמן הוא סינטטי(דלקול) ואחרי 2000 ק"מ הלך לי המנוע... עכשיו אין לי מה לעשות עם הרכב ולא יודע אם הוא שווה את ה2500 ש"ח להחליף את המנוע או שלמכור אותו בגרושים. אז אני רוצה רכב שיהיה נוח יפה ואיכותי אולי פיאט טיפו 1.6 שנת 94 או לא יודע מה עוד אפשר לקנות? או שכדאי לתקן את הרכב שלי?
הודעה אחרונה מאת McL, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הלכתי אתמול לקנות רכב והגברת שהראתה לי אותו אמרה שהרכב רשום על שם בעלה הציגה ת.ז רשיונות והכל תקין. בטלפון היא אמרה שהרכב יד שניה , ברשיון כתוב בעלים קודמים 02 (היא יד שלישית) שאלתי אותה על כך והיא אמרה לי : "בעלי בוחן רכב ועובד במכון פרטי לבדיקת רכבים ולכן היד הנוספת תרד לאחר העברת בעלות..." אז רציתי לדעת : 1 האם זה נכון שלבוחן רכב יש את הפריבילגיה הזו כמו לסוחרים שהיד שלו לא נרשמת? 2. היא אמרה האוטו אצלה 7 חודשים ברשיון היה כתוב תאריך בעלות (של בעלה) 14.5.06 ואני הלכתי לראות את האוטו אתמול.... נשמע חשוד מה אתם אומרים? 3. היא חתמה לי על זכרון דברים שבו היא מתחייבת שלרכב אים תאונות שלדה ושהיד הנוספת לא תרשם בל אני קצת חושש... אשמח לשמוע דעה נוספת מהמל…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מדובר על 1.6 אוטומט. יש לי מספר שאלות, כאמור, האם הרכב מתאים לסטודנט מבחינת עלויות אחזקה: למיטב הבנתי הביטוח יקר, וכך גם החלפים... אם כי סביר להניח שאבקר פחות במוסכים. איך שוק החלפים הלא מקוריים של הרכב הזה? איך צריכת דלק? איך הגיר האוטומטי? וחוץ מהאחזקה... האם הרכב נחשב כמהנה לנהיגה? האם כדאי לעלות בשנתון לטובת רכב אחר באותו מחיר? אשמח לכל הערה/הארה לגבי הרכב הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאחותה של זוגתי ובעלה. המחירים די דומים. מה שחשוב להם (כמו ישראלים ממוצעים...) זה אמינות ושמירת ערך. אני הבעתי את דעתי שהקורולה עדיפה (ואף התעקשתי ששווה לשלם את הקפיצה של 20 אלף ש"ח לעומת קורולה 2002) מכיוון שיש לה פחות מכלולים נעים מהאימפרזה 4WD. חוץ מזה, אימפרזה היא רכב מיושן יחסית, לעומת הקורולה שנכון לאז יישרה קו (או כמעט יישרה) עם התוצרת האירופית כמו פוקוס ומגאן. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני שוקל לקנות ניסן טראנו קצר דיזל שנת 95 ידנית העניין שאין לי מידע עליו וגם לא מצאתי בחיפוש מבקש את עזרתכם.. 1.מה דעתכם על הרכב? 2.כמה סולר הוא צורך לק"מ? 3.כמה בערך יעלה לי לעשות ביטוח חובה +מקיף לרכב זה?(אני בן 26 עם 8 שנים רשיון נהיגה) 4.מה המחיר של האגרת טסט+טסט מעשי? 5.מחירי טיפולים יקרים? אני מודה מראש לכל העונים !
הודעה אחרונה מאת msds, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני מתלבטת בין קניה של יונדאי אקסנט 95 ידנית או פיאט מריאה 98 אוטומט? התקציב שלי הוא עד 20000ש"ח. אשמח לשמוע עוד רעיונות.... המון תודה
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
איך היונדאי אקסנט בגירסת הליסינג (שנת 2006) מבחינה בטיחותית ? מבחינת נוחות ישיבה ? נוחות נהיגה ? וכו.... אני אשמח לשמוע כמה שיותר דעות גם בעד, וגם נגד הרכב הזה (אישית, אני לא מת על יונדאי, אבל כרגע זו האופציה שהציעו לי)
הודעה אחרונה מאת R.L, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם! דודתי הולכת להחליף את הפורד פוקוס שלה שנת 2004, והיא חשבה ללכת על הטריוס החדש. על אמינות אין מה לדבר כמו כל דייהטסו. השאלה העיקרית היא: האם שווה לרכוש אותה? אוטו טוב או לא? ירידת ערך בעתיד? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת kobos, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה לדעתכם כדאי לקנות מכל הבחינות? מוסך,דלק,נהיגה וכ"ד. האם על הרנו חוגגים הרבה יותר מאשר על ההונדה? אשמח לקבל את כל הפרטים. תודה
הודעה אחרונה מאת cocAIn, -
-
שלום! אבא שלי מתעניין ברכישת האמר מדגם H3 חדש. רציתי לדעת מה דעתכם על הרכב (ובוא נתעלם מעניין העיצוב החיצוני, הוא אוהב את זה)? אני מדבר בעיקר על עיצוב פנים, בטיחות, נוחות וחשוב מאוד, יכולות שטח. אבא שלי אוהב טיולי ג'יפים ורוצה לרדת עם זה לשטח (ותשתדלו בלי תגובות של "למה להוריד כזה דבר לשטח?"). היום לקחנו אותו לנסיעת מבחן אבל אני רוצה לדעת מה הדעה של אנשים אחרים על הרכב בנוסף. תודה!
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש אחת מ2 המכוניות הנ"ל בשל מחירן הזול יחסית לנוחות ולפאר המתקבלת. תמוה מבחינתי המחיר הזול ולכן רציתי לשאול: האם הגיר האוטומט של המיצובישי בעייתי במצב של 10 שנים על הכביש? מהיא צריכת הדלק של 2 המכוניות ואיזו יותר חסכונית? האם פורד יותר אמינה ? איזה רכב יותר זול לאחזקה? תודה רבה מראש,
הודעה אחרונה מאת oricoh, -
-
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום האם הדגם הזה הוא מומלץ? אם אפשר לקבל נתונים טכניים על האוטו או חוות דעת מאנשים שיש להם או נהגו על האוטו. אני בעיקרון מחפש רכב משפחתי בסביבות 70K מה שחשוב לי זה אמינות שמירת ערך ובטיחות. אבי
הודעה אחרונה מאת אבי 12, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני יכול להביא אותם באותו מחיר 18 אלף שקל השאלה איזה רכב יותר כדאי? איזה רכב שותה הכי פחות דלק? אני מעוניין רק בהילוכים
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
[שואל בשם חבר] היכן ניתן למצוא זוג פנסים אחוריים וזוג פנסי איתות קידמיים עבור אופל קדט 72'? תודה.
הודעה אחרונה מאת Interrogator, -
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה אחותי ביקשה ממני לחפש לה רכב,רציתי להתייעץ אתכם... קצת רקע... היא נשואה ,לרוב היא נוסעת בגפה ,פעמים (בעיקר בסופי שבוע) גם בעלה מצטרף. הם מחפשים רכב עם סלון רחב ,הבעל לא ממש קטן במידותיו גובה 1.90 ומשקל כ 105 קילו ,איש גבוה ודי רחב. בעתיד יהיה גם צורך לכיסא תינוק מאחורה,אולי אפילו כפול . עכשיו יש להם CARISMA שהתא מטען בה בגודלו דומה לחדר קטן ממש הם מאוד מרוצים שתמיד יש מקום למצרכים ותמיד נשאר עוד מלא מקום,אז רכב עם תא מטען גדול יתקבל בשמחה. מאוד חשובה הבטיחות והאמינות (זוג צעיר שאין להם כסף מיותר ובטח שלא כסף לתיקונים כל שני וחמישי), שנתון -משנת 2000 . תיבת הילוכים -אוט' פרמטר נוסף ,חשוב היותר רכב חסכוני (מתחת ל 1.6 כ"ס) כמו שצ…
הודעה אחרונה מאת vman, -
- 2 תגובות
- 970 צפיות
שלום רציתי לדעת איזה שמן אמורים להשים לדייהטסו שרייד שנת 91 גיר רגיל בצבע אדום?
הודעה אחרונה מאת kolokito, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב שאמור לענות על 3 תנאים, בשביל להתקיים . 1. התנהגות טובה, טובה מאוד. 2. שיהיה מסוגל לבצע בקלות נסיעות ארוכות (לא 3500 סל"ד ב100 קמ"ש) 3. שיהיה ידני. כמובן שלא יעלה מעל 30K, וכמובן לא מתחת לשנת 95. לא מצאתי הרבה רעיונות חוץ מ306 2 ליטר.
הודעה אחרונה מאת kolokito, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
המליצו להשתמש ב K44 נאמר לי שזה מנקה את מזרקי דלק ברכב האם זה נכון ומומלץ ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 10 תגובות
- 17.6 אלף צפיות
שלום אבי רוצה להחליף את רבו למאזדה 626 שנת 2002 מה יש לכם לומר על הענין: אמינות, שוק, סחירות, נוחות, מנוע.....
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
רכב גג נפתח
מאת Samiro-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכם. ברשותי גולף 2002 גיר רגיל וכנראה אני מוכר אותה... היתי רוצה לקנות רכב גג נפתח באיזה 70 אלף שקל... איזה מכונית טובה אפשר לקנות במחיר הזה? מה שאני חושש ממנו זה שרכב גג נפתח באותו מחיר, מן הסתם יהיה ישן יותר... ואני רגיל כבר מזמן לרכבים גרמנים יחסית חדשים... 2001 2002 שלא עושים בעיות... אהבתי את ה פג'ו CC אבל הבנתי שהיא עולה יותר מ 70 75.... בכל אופן - אשמח לתגובות בעניין. תודה.
הודעה אחרונה מאת Samiro, -
-
פיאסטה מרופא
מאת danyu- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, נתקלתי בהצעת מכירה לרכב "מציאה". מדובר על פיאסטה 99 יד ראשונה עם 77K ק"מ הרכב ננהג ע"י נהגת אחת בלבד, נראית מאוד זהירה, והרכב בכלליות נראה שמור גם חיצונית. הגברת רוצה עליה מחירון ולא שקל פחות, לדעתי זה יוצא משהו כמו 25000 שח. האם שווה לדעתכם או שלשלם מחירון מלא בשביל פיאסטה זה מוגזם? למיטב ידיעתי הן נסחרות מתחת למחירון בד"כ. שאלה נוספת לגבי דגמי 99 של הפיאסטה - האם הם מוצלחים כמו דגמי 96? יותר..? פחות...? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עשיתי חיפוש וקראתי את השרשורים הרלונטים. הבנתי שהגיר האוטומטי "החכם" AL4 לא משהו, מישהו יכול להסביר לי מה זה הגיר הזה ? הבנתי גם שהמכונית עם מנוע 1600לא זריזה (בלשון המעטה). עכשיו לשאלות... 1.עם מנוע 1.6 אוטומט, אפשר לשייט על 140 +- ? 2.איך המנוע 2000 סמ"ק אוטומטי ? זה אותו גיר כמו של ה 1600 ? 3.הגודל של תא המטען (לא סטיישן) גדול ? 4.ובסטיישן כן יש דגם עם מנוע 2000 ? 5.אם יש הצעות אחרות בתקציב של 50,000 (גג) ומודל מעל 2001, אשמח לקבל....חייב תא מטען גדול (לא ענק) ולא מכונית עגלה (כלומר שיוט על 140 בלי להתאמץ מידי). תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת IID, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן... זו הפעם השלישית שאני שואל בעצמי, ואני טורח לקרוא כמעט כל הודעה שעולה פה (את אלו שרלוונטיות לפחות. על הודעות ה"מחפש המלצה לרכב מפנק ב100 אלף לנהג חדש נ.ב עוד לא עשיתי טסט" אני מרשה לעצמי לדלג.)... היה לנו אונו, הדגם הפשוט ביותר (45) שנת 92 , יד ראשונה אצלנו, נגנב מחפשים כבר מעל לחודש רכב, עם כמה דרישות ותקציב נמוך (אין כסף..) הנהגים הם אני ואבא שלי, הוא בבקרים לעבודה, אני בערבים ובסופי שבוע (ומתי שהוא בחול או מבריז מהעבודה..). הנסיעות הן משולבות - אבא בעיקר בינעירוני כשעה נסיעה כל יום ואני בעיקר עירוני התקציב: באזור ה 20 עד 30 אלף, גמיש לפה ולשם אם יש הצדקה. הדרישות שמשותפות לנו: האצב'ק או מבנה דומה, רק לא סדאן עם תא מטען בגודל תיק איפור.…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! הוריי ועוד חבר נוסעים בעוד כחודש לארצות הברית. כעת הגיע הזמן לשכור רכב שאיתו יעברו חלק גדול מהמסע(לא יודע בדיוק כמה ולאיפה),רוב חברות ההשכרה הציעו להם את הרכב הנ'ל: Dodge : Intrepid נראה לי שזה הדגם הזה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/04-Intrepid-SE-Power-Options-One-Owner-L-K-NEW-N-R_W0QQitemZ4640107097QQcategoryZ6202QQrdZ1QQcmdZViewItem יש למישהו איזשהו מידע כלשהו על הרכב הנ''ל? חשוב שיהיה מרווח לשלושה אנשים בוגרים+מזוודות. חשוב שיהיה נוח ורך ומפנק עד כמה שאפשר. לא חשוב התנהגות דינאמית,ספורטיבית ושאר ירקות. תודה מראש, לירון
הודעה אחרונה מאת White-Night,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 711 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- garicho
- Rittberg
- Derish
- DareDevil
- beastmodeisr
- BoazB11
- daniel.asu
- בנא
- yohai71
- איציק נ.
- Son goku
- ציטי