ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מעוניין (וכנראה אעשה זאת) לקנות ג'ימי, שנת 92, דגם "מפואר", מכיוון שלא הצלחתי למצוא דיעות של אנשים לגבי הרכב, אני שואל לגבי המנוע+גיר בלבד, המנוע הידוע של GM בנפח 4300, האם המנוע או הגיר רגישים למשהו? מה סדר גודל אמינותם, הרכב עליו אני מדבר עבר כ250K, ולא שופץ מנוע או גיר, האם יהיה לי הכבוד? ובכלל לגבי הדגם המפואר, מה ההבדלים בינו לבין הדגם ה"לא מפואר"? מלבד כסאות חשמל מעור. תודה על העזרה אם תהיה... ארז.
הודעה אחרונה מאת אורי79, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש אוטו למשפחה, 5 נפשות מתוכן 3 ינהגו על הרכב, בד"כ לבד. אנחנו גרים במושב = רב הנסיעות בין עירוניות לא מזמן הלך האוטו שלנו, סקודה פליסיה 98' בנזין, שעשתה ים בעיות, לכן מחפשים אותו אמין, שיבלה מינימום זמן במוסך. אם היינו גרים בעיר הייתי שוקל אוטו קטן, אבל בגלל שהנסיעות בין עירוניות ניראה לי ש1600 משפחתית תהיה נוחה יותר. תקציב בין 45,000 ל 65,000 בערך כרגע אני מתענין ב: ניסאן אלמרה 2000-2002 (1800) או מיצובישי לאנסר החדשה 2000-2002 שתיהן נכנסות לתקציב בכיוון הנמוך שלו, אנחנו רוצים יד ראשונה עם עד 70,000 ק"מ בערך מישהו יכול לתקצר לי יתרונות חסרונות של הלאנסר? בחיפוש שעשיתי מצאתי מעט מאוד התייחסות למכונית הזו, ומסקרן …
הודעה אחרונה מאת dvir_w, -
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אף פעם לא הבנתי את כל הקטע של ההיברידיות.. שאני נכנס לרכב ונותן סוויצ' , מה נדלק? המנוע החשמלי, מנוע הבנזין או שניהם? ושאני נוסע נסיעה רגילה ואיטית בתוך העיר, מה פועל? חשמלי ובנזין בייחד או רק חשמלי? אם רק חשמלי אז איך נגיד יצרים מפרסמים צריכת דלק של 23 קילומטר לליטר בתוך העיר? אם רק המנוע החשמלי עובד איך יש צריכה של בנזין? תודה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה חברים ,לאחר התלבטויות רבות והחלטה על התקציב שעומד על 18000 ש''ח לקניית הרכב בלבד.ביררתי אין ספור לגבי רכב מיני בתקציבי ועליתי עם 3 הרכבים הבאים: פיאט בראבו. vw פולו. רובר 214. אינני מעוניין ברכבים כמו פונטו שרייד ג'אסטי פיסטה וכו',צורה חיצונית אומנם חשובה לי אך יותר חשוב לי הנוחות שלי בנסיעה+אחזקה שוטפת של האוטו. הדירוג האישי שלי הוא קודם בראבו וכו' (כמצויין למעלה),לאחר סקר מקיף שמתי לב שרוב בעלי הבראבו למינהם דורשים מחירים מופרזים,ראיתי אחד שדרש גם 10,000 מעל המחירון,לגבי הפולו והרובר הפידבקים לא היו כ''כ חיוביים ברוב במקרים,ואינני מדבר על שמועות אלא על ייעוץ מאנשים שהרכבים הנ''ל היו בבעלותם. הרכב יהיה בבעלותי(בן 21 משוחרר טרי) ,וישמש אותי לנסיעות ב…
הודעה אחרונה מאת oron70, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר'ה אני רוצה לקנות רכב שיהיה אמין ספורטיבי מהיר אוטו לצעירים שיהיה כיף לנסוע בו. אה וכמובן גיר ידני תמליצו לי על דגמים וגם תייעצו לי מאיפה לקנות ואיפה לחפש... תודה מראש לכל העונים:] ומי שחושב שהנושא הזה טחון במים שפשוט לא יענה...ויעבור הלאה
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הוצע לי רכב מסוג זה. יש לי קשר נוסטלגי לדגם אך נסיון עבר מועט עימו מ"מושב הנווט" ולא כנהג. חיפשתי התייחסות רלבנטית בפורום אך לא מצאתי שרשורים רלבנטיים. אשמח ללמוד מנסיון אישי (הווה/עבר) של מישהו עם הדגם הזה - כלומר בהתייחס לגרסאות הספורטיביות SR/GT (ולא קורסה דור 1 באופן כללי). רשמי נהיגה, התנהגות הרכב ובעלות (יתרונות ובעיות). האם נכון שיש רגישות גבוהה ל"אכילת" פקונג ראש? או שזה נובע מהזנחה/שימוש במי ברז בלבד? אודה להתייחסות עניינית. דרור.
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי אני שוקל להחליף את ה ZX שלי (1.6I 95) לרכב עם קצת יותר "אופי". ישנה מגבלת תקציב - אני לא מעוניין להוציא למעלה מ 20K ש"ח. הרכב חייב להיות בעל 4 דלתות (יש 2 ילדים קטנים) ידני/אוטומט - לא משנה כל זמן ששילוב ההילוכים אינו "מעיק" (ע"ע פיאט של שנות ה 80...) - אישתי אמורה לנהוג ברכב מדי פעם הרכב אמור לשמש אותי ביום-יום לנסיעות ת"א-ראשון. אני מעוניין ברכב אמין ופשוט יחסית - אני משתדל לטפל ברכבי לבד. עד כאן רקע, נעבור לאופציות... אלפא: חלום "ילדות" היה אלפא GTV 73, חסרות לה שתי דלתות ולכן אני פוזל לחדשות יותר - 146/33, אשמח לשמוע פרטים לגבי הרכבים הנ"ל, בעיקר בנושא בעיות מוכרות/יקרות. BMW: 316/318 משנות ה 80, איך הן עומדות במבחן הזמן? מחלות/תקלות ו…
הודעה אחרונה מאת Saar74, -
-
רכב לנהג חדש 1 2
מאת guy17- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום אני כנראה הוציא רשיון בעוד שבוע בהנחה שאני יעבור טסט ההורים רוצים לקנות את הרכב כבר עכשיו אפילו אם הוא סתם יעמוד בחניון אני מוכן לשים עד 80 אלף שקל הדגמים שהכי אהבתי: גולף V5 A3 206 CC מה כדאי ? אני מחפש אמינות וכוח, משהו שיהיה קצת יותר חזק מהאימפרזה 1600 של המורה שלי התקציב גמיש בעוד 10 או 15 אלף שקל אם יש הצעות מעניינות יותר
הודעה אחרונה מאת ProSoldier, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אם אני מבין נכון אז ,כדאי לבדוק ברשם המשכונות שאין על הרכב עיקול או מישכון כלשהוא השאלה שלי היא נעשית בדיקה גם בבנק הדואר כשאני בא להעביר בעלות ? מה בדיוק נבדק שם ? מה ההבדלים בין השניים ? תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 833 צפיות
האם הוא נמכר בארץ? באתר של ניסאן הוא לא מופיע! אבל ראיתי כבר כמה מסתובבים. הוא נמכר או לא? ואם כן מה מחירו? תודה.
הודעה אחרונה מאת TopOfTheGear, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שתי הרכבים הנ"ל מככבים הרבה שמדובר על רכב זול לתחזוקה אבל מישהו יכול להגיד מי יותר אמין ומי זולל יותר דלק? תודה ואם יש המלצה למישהו על רכב אחר גם פשוט זול אמין שסביר להניח לא מתפקד לרוב כערס-מוביל ונשחט דק כמו הרבה פיאטים לדוגמא שמקושטים וטסים כאילו ניד פור ספיד.... אז תודה רבה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
אחרי די הרבה ברורים ובחינת מעומדות נראה לי שנלך על הפסאט החדשה 2.0 TDI Highline טיפט' המחיר הוא 251,990 ¤ אחרי מס בולים אגרת רכב קודן צבע מטאלי ואיתורן 261 ומשהו אני רוצה לשמוע מה יש לכם להגיד בנושא אגב חייב דיזל כי אני נוסע קרוב ל 50 אלף בשנה...
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
פורד פוקוס 2003 מנוע 1600, האם יש בעיות אמינות, מהי זמינות החלפים המקוריים והתחליפיים, איך הוא בהשוואה למגאן מאותו שנתון?
הודעה אחרונה מאת sksb, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם! אני עומד לרכוש רכב באזור ה- 30-35 אלף ש"ח. אני מעדיף רכבים יפניים אך עם זאת התחלתי לחשוב על הרנו קליאו. הדבר שהכי חשוב לי הוא האמינות ורציתי לדעת איך הדגם הזה מבחינה זו. אני מעוניין ב- 1400 סמ"ק ידני. אשמח לשמוע תגובות גם על הרנו קליאו B שנת 2000 (נראה לי שזה נכנס לי במסגרת התקציב). לגבי שאר יתרונות הקליאו אותם אני מכיר (נוחות אבזור וכ"ו), כ"כ ידוע לי על הגיר האוטומטי הבעייתי.
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה שסימנתי באדום, יש 3 דגמים שלמעשה 2 מהם זה GL והשני ללא תוית, ורואים שהקוד דגם שונה. יש הבדל עצום במחיר , למה ? ומה תכלס ההבדלים ? ושאלה נוספת, ראיתי שיש דגם עם הנעה כפולה כמה זה מיתבטא באמינות וצריכת דלק ? הרעיון שלי שזה לצרכי אמפיביות , לא טיולי גיפים אבל לרדת פה ושם לחוף ולכל מיני קיצורי דרך, אז זה גם בעל עבירות משמעותית מההנעה הקדמית ?
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם , אני מחפש רכב קטן (עד 1400) בעל צריכת דלק נמוכה , אוטומטי (חובה) , אמין וחסכוני בטיפולים ותיקונים . אשמח לקבל המלצותכם ורעיונות מה לבדוק ברכבים שאני מחפש ? אגב , את האופל קורסה בדקתי והבנתי שהמנוע מעולה אבל המערכות הפנימיות לא משהו (מערכת הקירור , בלאי בהיגוי ובמערכת הפליטה , נקישות בהעברת כוח וכו' ) . תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
לנסר שנת 2000 ...
מאת tkl-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 904 צפיות
איך האוטו הזה לנסר שנת 2000 ? הוא יוצר בתאילנד ויש לו 113 כוחות סוס . הדבר שהכי מענין אותי זה האמינות שלו .
הודעה אחרונה מאת tkl, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם בדיקת שילדה אצל פחח עולה כסף? על איזה סכומים מדובר? האם אפשר לבדוק רק שילדה במכוני בדיקה, האם התשלום בהתאם?
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחר חיפוש מעמיק בפורום לא מצאתי כמה תשובות לשאלותיי כמה שווה לשלם על אחת כזו אם מנוע חדש גיר חדש ושסי נקי הרכב מודל 90 הרכב נחשב לאמין ?? מה הבעיות הנפוצות שלו ? תודה והמשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת Golf-Gti, -
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות כזו ורציתי לדעת איך האוטו באופן כללי (מנוע 1600 ידני) ולה האיביזה כל כך זולה? האם זה בגלל סטיגמות העבר או שיש בזה משהו?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם וערב טוב, אני מחפש מידע וחוות דעת על הרכב ניסאן ווינר יש בעיות נפוצות איתו? איך הוא בנסיעה? איך הוא בכלליות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת orikarmi, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר שלי לקח רכב לבדיקה לפני קניה - וביקש את עזרתי בפיענוח התוצאות. בעיקר מעניין אותי: 1. מה רמת הנזק במנוע, וכמה להשערתכם יעלה לתקן את זה. 2. כיפופים בקורות תחתית. האם זה עונה על הגדרה של "קצה שילדה"? האם יש לזה משמעות פרט להורדה במחיר? 3. האם אתם רואים בעיות אחרות? והאם לדעתכם כדאי לקחת את הרכב תמורת הורדה הולמת במחיר? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום בכתבה הזו http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=6216 רשום שבקרוב המחירים על משומשות ירד, מישהו יודע מתי? רשום שהבדיקות הן לרכב משנת 95 כולל, ככה שאם אני קונה רכב משנת 94 לא צריכות להיות לי בעיות עם זה?
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני מתלבט בין 2 מכוניות שמוצעות לי. האחת, סיוויק 2003 LS עם 70000 ק"מ. השניה, אלמרה פרפקט 2004 60000 ק"מ. מבחינת נוחות/אמינות/ביצועים ובכלל, מי מהשניים עדיפה? אם תצליחו להעלות תמונות או קישורים לתמונות של שני הרכבים זה יהיה נחמד. תודה, אביתר
הודעה אחרונה מאת FairlyEvident, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 38 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
חסכוני ביחס ל-GMC שלי .. לאחר עליית מחירי הדלק באופן דרסטי ובמקביל אליה עלייה בקילומטראז' שאני נוסע במסגרת העבודה, הגעתי למסקנה שנמאס לי לקבל דו"ח כל יומיים של $70.00 (יעני תדלוק). הזדמנות מצויינת לשדרג את צי הרכב הפרטי ולהוסיף רכב נוסף לשימוש יומיומי בימים שבהם אני לא צריך את הארגז של ה-GMC. אופציה מספר 1 - הונדה S2000 מהשנים הראשונות של המודל, לפני העדכון של 2004. אופציה מספר 2 - בימר M3 מדור ה-E36, בתקציב שלי נכנסות השנים 95-98. מחירן דומה, כוח זהה (M3 אמריקאית), מושב אחורי לא קריטי. מוטי
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
קודם כול שבת שלום יש לי שאלה. מזדה 3 שנת 2005 ההורים שלי הלכו לקנות .הרכב שהם ראו בעל הרכב אמר להם שזה דגם קונפורד מישהו יודע איזה דגמים יש ברכב הזה ומה ההבדלים בניהם תודה מראש
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שתהא אמינה, מרווחת, נוחה, בטיחותית[2 ילדים] וזולה לאחזקה[כמה שפחות מוסכים] תודה מראש נ.ב אוטומטית בלבד,הייתי מעוניינת בכמה הצעות
הודעה אחרונה מאת M.B, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב משפחתי וההונדה צדה את עיניי. עכשיו יש 2 סוגי רכב, ההונדה CIVIC HYBRID וגרסת ה4 דלתות הרגילה. לומר את האמת פעם ראשונה שאני שומע על המושג איברדית וטעיתי אם מישהו יוכל לפרט . בכל מקרה איזה גרסה עדיפה ההיברדית או הרגילה. העדפה האישית שלי היא לרכב שיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק מצד שני שלא יאבד יותר מידי ביצועים. לדעתכם מנוע 1336 של ההיברד יכול לתת ביצועים מספקים?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
קליאו בי (99-01)
מאת יגאל- 1 תגובות
- 889 צפיות
שלום. רציתי לדעת עד כמה גדול ההבדל בין ה1.2 ל1.4 יצא לי לנהוג ב1.4 ויחסית הוא סוחב ממש יפה, למרות שמחפשים רכב לבחורה שמעתי שה1.2 ממש חלש. מישהו מכיר? אה ועוד משהו.. בPARKERS מופיעים שני סוגים של 1.2 בארץ ה1.2 בא עם 60 או 75 כ"ס? תודה.
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
האוטו מיועד להורים שלי, למרות שגם לי ייצא לבלות בו זמן לא מבוטל בכלל.. אז בעיקרון צריך שיהיה אמין נוח וכ'ו כיאה ליפנומטית 1600... מדובר במודלים של 2003-2004 ...מתכוונים לקנות מליסינג.. יש בבית הרבה וויכוחים על העניין הזה והייתי רוצה שתעזרו יתרונות וחסרונות של כל אחת.. תודה רבה לכולכם מראש!
הודעה אחרונה מאת erwrxstier,