ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם קיימת הונדה סיווק היברידית גם ב-5 דלתות? והאם הצלחות שהתקינו ל-4 דלתות קשור למרכת ההיברידית או שסתם להודנה יש טעם רע בבחירת צלחות?
הודעה אחרונה מאת maor172, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הרכבים נראים כמעט זהים, למעט הפנסים האחוריים... מה ההבדל ביניהם? איזו יותר מומלצת? ושאלה נוספת... עשיתי חיפוש ומצאתי שחלק גדול מהבעלים של הרכבים האלו סבלו מבעיות אמינות שונות (בעיקר במחשב). האם האמינות בדגמים יותר חדשים (2000 ומעלה) השתפרה? תודה!
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
פורד דינמיק 1998 אוטומטית 1250 MK4-Fiesta zetec
מאת Guest vipersvcd-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אשמח אם אנשים עם ניסיון עם הדגם הנ"ל יגיבו שאלתי אותכם בעבר והמלצתם על הדגם הידני האם הדגם המנוע 1.25 16V גיר אוטומט שניבנה בשיתןף עם ימהה מומלץ ? מפני שקראתי בשירשורים שכתוב לא להתקרב לתיבה הרציפה. האם זה הרכב היחיד עם תיבה רציפה בעייתית ? האם זה משהו שלא יוכלו לגלות בבדיקת הרכב ? לא ניתן לתיקון ? האם בדגם מסויים זה ( שפותח בשיתוף ימאהה לפי מה שהבנתי) התיבה האוטומטית היא מה שנקרא רציפה ( לא שיש לי מושג מה זה אומר )? או אולי גם פה פיתחו משהו טוב יותר ?
-
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
לקחתי לבדיקה פוקוס 2001, דגם LX ( כרית אוויר אחת, 2 ח"ח ) , 85000 קמ, יד שניה, הייתה בליסינג. ישנו תיקון לפח מאחור , עם הלחחמות והושפרצה זפת. הבוחן אמר שהשפריצו גם על השילדה, אבל הוא קילף ואין תיקונים בשלדה. שאלתי בבירור, ואין קצה שילדה או שום עיוות/תיקון לשלדה. אבל, בדו"ח, נרשם X על סעיף שלדת מרכב, - ויש הערה - משמעות שולית- מעיכות. בנוסף , ישנו זיוף בסל"ד סרק , והבוחן טוען לליקויים בהחלפת הילוכים. יצויין כי נהגתי על הרכב כ 15 דקות ( לאחר הבדיקה ) ולא שמתי לב לבעיות בהחלפה. לבסעיף כ"ס נמדדו 85 כ"ס (במקום 100 ) . לדברי הבוחן ייתכן וכל שצריך זה טיפול, אבל יכול להיות שמדובר בחיישן כלשהו. לצערי המוסכים כבר סגורים ולא יכולתי לבדוק. מה גם שהבדיקה יקרה ( בסביב…
הודעה אחרונה מאת Guy L, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו בבניין שלי מוכר שנת 94 יד שלישית עם טסט לשנה צמיגים חדשים ומצבר חדש יש לרכב 4 חלונות חשמל הגה כח נעילה מרכזית ואין לו תאונות מבחינה של פחחות וצבע הוא מעולה הוא גם מתחייב לשאסי ויש לה קילומטראז' 155 אלף שזה יוצא 12 ומשהו לשנה שזה לא רע בכלל אז איך האמינות שלה? והאם יש תמורה למחיר הדיי נמוך (15 אלף) הא ודרך אגב צריך לעשות לה טיימינג מה העלות של זה בערך לרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת kolokito, -
-
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לאחר חיפוש די מעמיק. מצאתי רכב שאני די רוצה ופשוט "מת עליו" הבעייה שלי היא שהתאהבתי בו ממבט ראשון. כי הוא נורא יפה ומושקע , ישנם מספר התלבטויות שרציתי לשתף אתכם , ואולי תעזרו לי בהם כי אני למעשה ירוק מאד בתחום הרכב וזוהי למעשה הרכישה הראשונה שלי. אפרט את המפרט ואתם תעזרו לי להחליט בטרם אגבש דיעה. על עצמי: בן 23.5 נשוי ואב לתינוקת מקסימה בת שנה וארבעה חודשים על הרכב : מאזדה לאנטיס 323 F ירוק מטאלי . מאד מושקע, יד שלישית. בודי קיט מלא, ספוילרים חצאיות והכנה למערכת רמקולים בבגא'ז דבר שמקטין מאד את הבגא'ז. 151.000 ק"מ מודל 1996 הגה ספורט. בודי נקי מתאונות אין שריטות טייפ בלבד ( המערכת בשווי 15000 ש"ח נשלפה ממנו) נאון תחתי לרכב לוח שעו…
הודעה אחרונה מאת עידו22, -
-
- 0 תגובות
- 839 צפיות
*** תוכן ההודעכה נמחק. כל ההודעות כאן עוסקות ב"עזרה וייעוץ לגבי קניית רכב".*** אנא כתוב כותרת עניינית.
הודעה אחרונה מאת nat_bi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני עושה כ10,000 ק"מ בשנה, אך יש לי הרבה ציוד, רמקולים וכדומה. אני צריך אוטו בגודל של הקנגו ברלינגו ודומיהם, או מכונית סטיישן כדי לשנע את הציוד. בהתחשב בקילומטרז' שלי, ובצורך להעמיס ציוד, מה יותר כדאי לי לקנות, מסחרי דיזל,מסחרי בנזין, או מכונית סטיישן בנזין רגילה? תודה.
הודעה אחרונה מאת mishaeld, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה צריך להוריד ערך על מכת שלדה או בקיצור תעריכו בבקשה כמה האוטו שווה מאזדה 323F שנת 2001 אוטומט 91 אלף ק"מ מכת שלדה בקורה קדמית מצד שמאל תוקנה ע"י הביטוח. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מחפש כבר זמן מה פיאט טמפרה 95-96ומצאתי אחת עם קילומטראג' סביר. אך האוטו כרגע במוסך בגלל שהאוטו עמד וגנבו לו ראש מנוע. גונבים ראש מנוע? מישהו שמע על דבר כזה פעם? משהו קצת מחשיד בזה שייגנבו ראש הרכב עובר ראש חדש עם טיימינג חדש (אוברול) האם כדאי ללכת עליו אם הוא במצב טוב?
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
מה עדיף מבחינת: 1.סחירות 2. אמינות 3.צריכת דלק 4.טכנולוגיה 5. מרחב פנימי 6.שמירת ערך 7.בטיחות שכחתי משהו?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
טוב אז קודם כל אני חדש פה אבא שלי אמר לי לבדוק לו את הביואיק רנדוו 2006 או טריילבלייזר 2006 הדגש הוא על נוחות, כוח ומערכת סאונד טובה יכולת שטח לא רלוונטית אם יש הצעות יותר טובות בטווח הקבוצת רישוי 6 אשמח לשמוע תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה מבקש את עזרתו של כל מי שמבין במציאת מפרט טכני עבור כל אחד מהדגמים הנ"ל מודל 99-2000, שיכלול בעיקר הספק מנוע זמן האצה מ-0 ל-100 וצריכת דלק לליטר. תודה!
הודעה אחרונה מאת or213, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש למיצובישי דגם ששמו " סיגמה " שבא עם מנוע 3000... אז מה דעתכם , איזה בעיות יש לאוטו ? החזקה גבוהה יחסית , צריכת דלק וכו' ... וגם אם יכולים להביא ת'הספק והביצועים שלו ... TNX
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בשנת הדגם 2007 האיביזה עברה מתיחת פנים.. במיוחד בגרסאת ה FR. אני מתלבט קשות בין ה FR לCUPRA כאשר מצג אחד באה הטענה שההבדל היחיד זה ב30 כ"ס (שגם אותם אפשר להעלות עם צ'יפ קטנטן) ומצד שני באה הטענה שיש בקופרה יותר מאשר רק 30 כ"ס. בשנת הדגם הקודמת היו שינויים נוספים כמו הגלגלים (גם הג'נט וגם הצמיג (הן במידה והן בדגם) ובכל מיני תוספות נוספות.. בדגם ה"מעודכן" כל הדברים שהיו בקופרה, לפחות מבחינה חיצונית, עברו גם ל FR.. וכאן באה השאלה - איזה הבדלים מכאניים יש? והאם ה15 אלף ש"ח הבדל אכן מוצדקים? מישהו אמר לי שבקופרה יש 6 הילוכים וב FR רק 5 - אבל מבדיקה זריזה שעשיתי לשתיהן יש "רק" 5 הילוכים (קדמיים כמובן) עזרה בנושא תוערך מאוד ואם כבר - האם יש הבדלים בין ה…
הודעה אחרונה מאת Yarin, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני צריך את העזרה שלכם בהחלטה הזאת. הסיטרואן היא יד ראשונה 100 ק"מ קרבורטור שנת 93. 1400 סמ"ק הטיפו היא יד שלישית 150 ק"מ הזרקה חד נקודתית שנת 95. 1400 סמ"ק אני צריך את עזרתכם כדי שתגידו לי מי יותר אמין (ושני הרכבים מתוחזקים טוב) מה הבעיות הנפוצות להם. וכו'.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם הוא בעייתי כמו זה בלנסר? האם הייתם קונים לנטרה שמורה ב-3-4K פחות מהמחירון (עלות הגיר)? (בהנחה ואתם מחפשים רכב אוטומטי, עגלתי, משעמם ועם אחזקה סבירה לאמא ).
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
קנגו,ברלינגו,קונקט,פרטנר,פולו קאדי או רנו-אקספרס? למה היפנים אין להם תשובה למסחריות הקטנות האלה?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחפש רכב משומש עד 10000 שח חסכוני בדלק וחלפים זולים אני נהג חדש שלא מבין כלום ולא יודע מה לחפש
הודעה אחרונה מאת Saar74, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אנחנו מתלבטים לגבי שני רכבים אלו נשמח לשמוע מה היתרונות והחסרונות של הסיניק מדובר בסיניק מודל 2001 70000 ק"מ
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שתי שאלות: 1. איך הגרנד מוב מבחינת יתרונות חסרונות, סחירות. 2. הבנתי שטויוטה קנתה את דייהטסו . א. האם זה נכון? ב. אם כן מתי ואיזה דגמים שבארץ הם אחרי שטויוטה קנו אותם.
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, היום לקחתי סאאב 9000 לבדיקה. טופס הבדיקה יצא לא משהו, אבל בעל פה הבוחן אמר לי שסה"כ הרכב במצב טוב. כמו כן, פגשתי שם את עמית שגם עזר לי והסביר לי ועל כך מגיע לו תודה רבה! בגדול רציתי לשאול מה דעתכם על תוצאות בדיקת הקומפרסיה: 35 37 33 36 DIFF:4. ?! כמו כן היו כמה דברים שהדאיגו אותי אבל הוסבר לי שזה לא כ"כ נורא כמו שזה נשמע: נזילות שמן, מנוע שורף שמן, ניקוי ותיקון מערכת קירור. (נאמר לי שאלו דברים מינוריים ונורמליים לכל רכב בגיל הנ"ל - מודל 95).
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, לאחר חריש עמוק בפורום ובארץ הגעתי למסקנה שה940 הוא הדגם השפוי יותר מבחינתי לאחזקה. בתקציב שלי (כ35K) אוכל לרכוש או 940 2300 משנת 95-96 או 940 2000 משנתון 97. שניהם GLE כך שהגימור זהה רק שיש הבדל במנוע וגם אני יודע של97 יש טורבו. יד כה מצאתי רק 2300 אחת יד ראשונה אך היא עשתה כבר 285K קילומטרים למרות שטופלב רק במורשה מיומה הראשון. לעומתה יש כמה 2000 GLE משנתונים גבוהים יותר. שאלתי היא: כיוון שה2000 הוא טורבו וחדש יותר האם הוא עדיף? איזה דגם אמין יותר וזול יותר לאחזקה? מי יצרוך יותר דלק? אשמח לתשובה, חג שמח! גילעד.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי, התקציב מאפשר רכישת פונטו ספייס 03 או יאריס 01. מה עדיף לדעתכם? ללכת על האמינות של טויוטה במחיר של שנתיים שחיקה, או על פיאט חדשה בשנתיים? בשאיפה, אני מחפש רכב ל4 שנים לפחות, לא כזה שיחזיק שנתיים... תודה
הודעה אחרונה מאת קצת משוגע, -
-
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים אני מתבלט בין היונדאי סנטה פה החדשה לטויוטה לאנד קרוזר ומבקש את עזרתכם. בנוסף אני מתלבט מאוד בין הבנזין לדיזל. חשוב לי מחירי הביטוחים והאמינות וירידת הערך. מחיר הדלק חשוב אבל הוא לא כזה קריטי כי אני לא נוסע הרבה. אני מצרף גם תמונות. תודה מראש רועי
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שמעו חברה אני די חדש פה ואני מחפש לקנות הונדה האצ'בק שנתון 93-95 מישו יכול לתת לי עליה קצת פרטים? איזה דגמים יש לה כמה כוחות סוס האצה אמינות וכו'... תודה מראש לעונים! :]
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם אחי מתענין ברכישת רכב חדש מהסוג הנ"ל : סוברו B4 אופל וקטרה שברולט מאליבו אשמח לקבל חוות דעתכם לגבי הרכבים הנ"ל ואחרים בקבוצה תמורה לכסף,בטיחות,נוחות,ביצועים(לפי סדר חשיבות) תודה ניצן
הודעה אחרונה מאת Quad, -
-
מה דעתם על AUDI A3 שנת 97 מנוע 1800 אוטומט ? כמה כוח סוס יש לו ? כמה מ-0 למאה ? כמה דלק הוא שותה ? יש לאוטו בעיות מסוימות שכדאי לבדוק ?
הודעה אחרונה מאת eden_sti, -
- 1 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני מבקש חוות דעת לדייהו מאטיס שנת 2000 מנוע 800 סמ"ק אמינות,צריכת דלק,ביצועים. תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני צריך המלצה בשביל חבר[נהג חדש] לגבי המגנום, הוא מעוניין במנוע 2500 דיזל,אוטומט יש לו לגבי זה מספר שאלות: -מה תהיה צריכת הדלק של המגנום אחרי 5 שנים?[יש לציין שרוב נסיעותיו הן בעיר] -האם המגנום יהיה אמין? תודה
הודעה אחרונה מאת yoelbe,