ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 764 צפיות
איזה מכונית יותר מהירה ? אופל טיגרה שנת 95 מנוע 1600 גיר רגיל מיצובישי קולט שנת 95 מנוע 1600 גיר רגיל הונדה האצ'בק שנת 95 מנוע 1600 גיר רגיל
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חשבתי לקנות פז'ו 2006 למישהו יש דעות בעד ונגד , אשמח לשמוח תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
יונדאי אקסנט
מאת אודי20- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני כמעט סגור על קנייה של יונדאי אקסנט , 3 דלתות ידנית מנוע 1500סמק...שנת 1996...170אלף ק"מ...רציתי לפני שאני סוגר לשמוע מאנשים שהיה בבעולתם רכב דומהה או מכירים אותו באמת, מה דעתכם עליו, מבחינת צריכת דלק,תחזוקה ודעה כללית, ואם לפי דעתכם משלתם לקנות אותו..המחיר עומד על 16אלף, תודה אודי.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
איך הרכב הזה ? האם אמין ? צריכת דלק ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בינתיים זה בגדר חלום, בעזרת השם זה יהיה בגדר מציאות בחודשים הקרובים. רציתי לשאול כמה יעלה, פחות או יותר, ביטוח לנהג חדש על הרכב הנ"ל כשהוא חדש. תודה.
הודעה אחרונה מאת eden_sti, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם! דודני מוכר את האימפרזה שלו 2004. והוא מתענין ברכישת רכב חדש,רצית לדעת מה דעתכם על הונדה סיוויק החדשה 5 דלתות ידנית 1.8 דגם ספורט שמחירה 180 אלף. האם היא שווה את הקנייה? טובה וכ.....(יש לציין שהאוטו הוא ללימוד נהיגה ולמשפחה)
הודעה אחרונה מאת MINI MATAN, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
היום נזכרתי במשהו מוזר מאוד שקרה לי בעבר היתה ברשותי פיאט פונטו עם מכת שילדה בגשר הקידמי הלכתי עם מישהי לבדיקה והיא רצתה לבדוק את האוטו במוסך ולא במכון... הלכנו למוסך שהם העלו את הרכב על הליפט הוא הסתכל אמר פה היתה המכה ובכמה מקומות נוספים אשר מרוחקים במקצת מאזור המכה הוא אמר פה יש סימן מתיחה שאלתי אותו מזאת אומרת הוא אמר שכנראה קשרו את האוטו בגרירה או משהו כזה אני מזכיר שוב המכה לא היתה כלל באזור שהוא טען על המתיחה התשובה ממש לא דחופה לי רק אשמח לדעת האם ייתכן דבר כזה מיחה בשלדה מגרירה?! נזכרתי באירוע זה כי נתקלתי בדיון בפורום על מעיכות ומתיחות בשלדה.. תודה רבה לעונים וערב טוב שמוליק!
הודעה אחרונה מאת GUY007, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הדרישה העיקרית בכותרת בנוסף, שהמכונית תהיה כמה שיותר חדשה(שנה 2003 ומעלה) ומחיר עד 100 אלף(מוכן להתגמש קצת בעניין הזה) 2 המכוניות העיקריות ששמתי לב אליהן זה הפולקסווגן פולו בגירסאת הדיזל(כ90 אלף שקל) וסיאט איביזה- כ70 אלף אשמח לשמוע הצעות נוספות והערות לגבי 2 המכוניות הנ"ל
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
Peugeot 406
מאת אורן-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני שוקל לקנות peugeot 406 , אשמח לקבל חוות דעת , ממי שמכיר את האוטו באמת ולא תשובות צרפתיות זה חרא של אוטו. אני מכיר ונוסע ב-Peugeot 306/106 כבר 12 שנה , אשמח לקבל התיחסות בנוגע לאמינות 406 יחסית ל-306 . תודה, אורן
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה שחשוב שיהיה: בטיחותי (כריות אויר ו-abs) אמינות שיעלה את העליות של ירושלים בלי בעיה מרווחת במידה סבירה סלון לא מכוער שנה כמה שיותר מתקדמת תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Krunag, -
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
(חיפשתי פה בפורום ולא מצאתי מידע) מי משלם בדרך כלל את העברת הבעלות ? המוכר או הקונה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחפש רכב בשביל חבר: הדרישות הינם: רכב מתוצרת יפנית בלבד. רכב עם חלקים וזמינות חלקים(לא כמו סיגמה או SVX). כל הפינוקים לא ממש מעניינים,ח"ח,נ"מ = אין לזה חשיבות (עדיך שלא יהיה,כמה שפחות חישמול). 4 -5 דלתות, משפחתי-מנהלים. גיר רגיל או אוטומטי (לא משנה). מה שכן חשוב זה , כמה שיותר מנוע ,כמה שיותר כוח. תקציב - עד 60 אלף. שנתון - עד 94 כולל. אשמח לשמוע הצעות למי שיש. תודה.
הודעה אחרונה מאת msds, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה דעתכם על המכוניות? אמינה? מהנה? ואם מישהו יודע- כמה היא עולה בגירסאת 180 כוחות סוס ידנית?
הודעה אחרונה מאת kobos, -
תוצאות בדיקה a3... 1 2
מאת 360kpa- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום רב, אז כמו שאפשר להבין מהכותרת לקחתי את האוודי לבדיקה (כן זאת שהייתה פעם דחופה... ) והייתי רוצה שתעזרו לי קצת בפענוח תוצאות הבדיקה... אז ככה, קודם כול מדובר על: אוודי א'3 שנת 98 ידני, יד 3 אם 135,000 ק"מ. תוצאות הבדיקה: 1. מנוע,מערכת קירור,מערכת הצתה-לא תקין-בלאי פנימי גבוה,רעש מערכת תיזמון+שסתומים-לטפל, רעשים ונקישות פנימיות 3, נזילות שמן קלות, סימני שרפת שמן, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, לבטל רעשים ולחזור לשמיעת מנוע, חייב ניקויי מנוע ומספרו ולחזור לבדיקה, קורוזיה ונזילת מים+ניקוי מערכת קרור, לטפל בכל מערכת קרור ולחזור לבדיקה, סיבובי מנוע לא יציבים, לטפל במערכת הזרקת הדלק, לתאם מנוע.לטפל במערכת הצתה.,בדיקת המנוע אינה שלמה ואין אחריות עד לתיקון …
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב ראשון עד 6000 ש"ח לא חשוב מהיר או יפה העיקר שיהיה אמין ובלי הרבה תקלות תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
-
קומפקטית 60K
מאת tfp- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני נהג די חדש, מחפש קומפקטית (בסגנון פיג'ו 206, סיאט איביזה) ב60000 ש"ח. הדרישות הן שהרכב יהיה ידני, נוח,אמין, עם ביצועים טובים כמה שיותר (מכוניות כמו היאריס והגטז יורדות, אני מחפש יותר בכיוון ספורטיבית), משנתון מאוחר ככל האפשר, והכי חשוב טיפולים חלפים ואחזקה זולים! תוכלו לעזור לי?
הודעה אחרונה מאת POHUIST, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קיבלתי הצעה לפיג'ו 306 XT שנת 2002 ואני צריך עזרה בבירור פרטים על הרכב עצמו והדגם בכללי (במיוחד מחיר מחירון - ולא זה של לוי יצחק) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אם אני מעוניינת לקנות רכב יד שנייה בטווח מחירים 30000-40000 שח לזוג 1) איזה סוג רכב הייתם מציעים שבטווח זה ונחשב לקנייה טובה ליד שנייה (איזה שנה) 2) איזה הילוכים כדאי אוטומט או גיר רגיל (לי זה לא משנה) 3) אני יודעת שדברים שמאפיינים רכב זה קילומטרז', איזה קילומטרז' ימכרו לי במחיר הזה 4) חשוב גם מנוע האם אוכל לקנות רכב עם מנוע מקורי בסכום זה 5) איפה רוכשים מחירון של לוי יצחק 6) האם כדאי לקנות מחברות השכרה ואם לא מהיכן כדאי (אולי יש לכם המלצה) תודה שוב יפעת
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שבוע טוב. הרכב לא בשבילי. דרישות:אמינות טובה,חסכונית,בטיחות סבירה,מודל 01'-02'. המועמדת המובילה:אופל קורסה 1.2.( בגלל שהביטוח שלה לנהג חדש זול משמעותית משל פונטו לדוגמה לפי בדיקה בb2bit, אשמח אם מישהו יעלה את מחירי הביטוח של שניהם לפי נסיונו.) איך הגיר של הקורסה?(איזיטרוניק) הבנתי שהוא מציק ויקר לתיקון.
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מתייחס לעלויות תיקונים ודלק בלבד - הביטוח וטסט פחות מעניינים. (אמא מתעקשת על אוטומט ואני שובר את הראש איך למצוא משהו פחות משעמם מקורולה...) בתודה, אביעד.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 938 צפיות
*** תוכן ההודעה נמחק ***
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
העלתי כמה שמות סובארו B4 2002 - 2000 C הונדה אקורד 2001/2002 COUPE שרבולט קאווליר 2004 סובארו אימפרזה 2003 GX 2000 פורד פוקס 2002 - 2000CC מה דעתכם אני הכי חם על ה B4
הודעה אחרונה מאת IC350, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום... אני רוצה לקנות אוטו או סיאט איביזה או פיאט בראבו בין השנים 94-97 אני מתלבט ואיני יודע מה לקנות... אז באתי לבקש את עזרתכם... מהם היתרונות והלסרות של מכוניות אלו.. וכמה חסכוני מנוע 1400 מ 1600 ? תודה מראש לעונים אני חדש פה ויש לכם אחלה פורום!!!!
הודעה אחרונה מאת tkl, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום ירדתי מטפרה כיוון שלא מצאתי אחת במצב טוב, לעומת זאת פיאט טיפו יש לא מעט. מה דעתכם על טיפו במידה והיא מטופלת בזמן ושמורה? לגבי המנוע האם הוא יהיה חלש מידי? לנסיעה רגילה+? ואיך צריכת הדלק שלה כי לא נראה לי שהרכב כל כך קל ובטח ל1.4 לא קל והוא יצתרך טורים גבוהים אני טועה? קילומטראג' בין 120K ל160K
הודעה אחרונה מאת ShayRally, -
-
- 6 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
שלום, לא מזמן יצא לי לנהוג ב B.M.W X5 3.0D רכב מדהים,השאלה שלי איך רכב כל כך גדול וכבד מאיץ בכזאת עצמה,ומגיע ל120 קמ"ש בעיר בכזו קלות? הסתכלתי על המפרט וראיתי שהוא באמת מרשים מבחינת ביצועים,אבל השאלה שלי האם זה באמת משתלם עד כדי כך ברכב כל כך מגודל? האם אני ירגיש הבדל משמעותי אם אקנה לצורך העניין מרצדס ML יותר חלש? ואני לא מבין,איך רכב כל כך מגודל מתנהג בצורה כזאת מדהימה על הכביש,הוא פשוט נותן הרגשה בטוחה מכל הבחינות,היגוי בלימה,אחיזה. לסיכום: האם לדעתכם משתלם להוסיף עוד כמה עשרות אלפי שקלים ולקנות X5 על פני רכב באותה קטגוריה מיצרן אחר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 0 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
צריכת דלק של פולקסווגן פאסאט 1800 סמ"ק מ-96 אוטומט והיא גם סטיישן
הודעה אחרונה מאת dambo2, -
דייהטסו סריון
מאת eli8333- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מצאתי יד ראשונה שנת 99 אבל ופה מגיע האבל הגדול 200,000 ק"מ מה אתם אומרים כדאי לקחת סיכון?
הודעה אחרונה מאת קאל-אל, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. שאלה שלי היא כזו: מישהו מכיר רכב זה? אבא שלי נדלק על אוטו זה (הוא עובד בתחום הבנייה). אבל, כאשר התחלתי לדפדף בלוח יד שניה, מצאתי שני רכבים כאלה שנת 2006 עם קילומטרז' זניח, מבעלות פרטית ושני אנשים שונים. לי זה נראה "קצת" מוזר - לקנות רכב ב 150+ אלף ולמכור אותו באותה שנה. נראה כאילו שאנשים מתפטרים מרכב זה. לכן, הייתי רוצה לקבל ייעוץ מקצועי ממביני עניין (לא חסרים כאן כאלה) - מה האוטו הזה? איך הוא באחזקה? אמינות? ובכל היבט אחר. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת illidian, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
כן - עשיתי חיפוש וקראתי את כל המידע מצאתי 940 GLE 2300 שנת 95 יד ראשונה מטופלת בחברה עד היום. נראית שמורה ועושה רושם של יקה אבל.... עשתה 285000 ק"מ. אני מחפש רכב למשפחה שישמש לפחות ל50-60 אלף קילומטר וכמובן שיימכר בסוף. המטרה היא: אמינות מוחלטת, 0 "התקעויות" בכביש עקב תקלות וכמובן בטיחות (מעל הכל). הבנתי שהדגם הנ"ל מומלץ, מפנק ונעים לנדיעה אך הקילומטרז מעביר בי חלחלה ומחשבות על שיפוץ גיר ומנוע. האומנם? המחיר שהוצע לי הוא כ30K כשהמחירון הוא כ31K. כדאי? מה עלות שיפוץ גיר/מנוע במפלצת הזו? האם הגיל המופג מגביר את צריכת הדלק (שהיא על הפנים גם כך)? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
הבנתי שבמאי מתחלף שנת דגם. האם זה אומר שהמחירים של כל המכוניות יורדים במכה אחת והמחירון של חודש מאי כבר יהיה ב-10% -20% פחות מהמחירים עכשיו? בחודש הזה מתעדכן מחירון לוי יצחק? תודה
הודעה אחרונה מאת sronis,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 433 אורחים (הצג רשימה מלאה)