ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי עכשיו כמה אפשרויות לפני קניה ביניהן כריזמה שנת 98 יד 1 120 אלף ק"מ האמת עוד לא התקשרתי לשאול כמה רוצים אבל לפי מה שראיתי בעוד מקומות מוכרים אותן בסביבות ה30 אלף לשנתון הזה מישו מכיר תאוטו ? יש למישו ניסיון איתה? איך האוטו מכל הבחינות? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
העסקת ליסינג היא כרגיל לשלוש שנים, 600 ש"ח דלק לחודש, ביטוח (לכל נהג), החלפת רכב מושבת ברכב חלופי, טיפולים, תיקונים, וכ'ו... כרגע המצב הקיים (כמה אמא שלי מרוויחה): שכר בסיס (משולב) 10,197 אחזקת רכב 750 נסיעות פיצול 836 נופש 816 עיתון 220 אחר 2891 סה"כ 15710 שווים קבועים 309 מס הכנסה 3237 ב.ל.+בריאות 1458 קרן השתלמות 274 תגמולי עובד 547 קופת גמל עצמאי 355 סה"כ שכר נטו 9839 צבירה חודשית בקופ"ג עצמאי 355 נטו בניכוי הוצאות רכב+צבירת גמל עצמאי 10194 מצב במידה ולוקחים רכב בליסינג: שכר בסיס (משולב) 10197 אחזקת רכב …
הודעה אחרונה מאת Arcanide, -
אני מחפש 70K סוברו 2.0 2001 אני מבקש עזרה הכל הנוגע לבעיות וחסרונות של הרכב האופציה השניה שלי היא קורולה מה דעתכם
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום! בשעה טובה מכרתי את הA3 טורבו שלי ועכשיו אני מחפש אחר Z3. מצאתי Z3 שנת 97 מנוע 1900 ידנית עשתה 150אלף יד חמישית. הבחור אמר לי שהוא שם לרכב סופר צ'יפ, אגזוז של רמוס, ופילטר פתוח של K.N.N. המחירון של הרכב 77K הבחור דורש 90K.אפילו שיש חור בפלסטיק האחורי, אז אמרתי לו שזה יקר להחליף פלסטיק אז הוא אמר לי שמחיר של פלסטיק חדש 700K, זה נכון? (רק לידע כללי התקציב שלי 100K). השאלות שלי הם.. האם הציפ מקצר את חיי המנוע ועושה בעיות(הוא הורכב שהרכב עשה 130אלף)...האם האגזוז והציפ כל כך יקרים כפי שהבחור אמר..וכתוצאה מזה הוא דורש 13K מעל המחירון. ובאופן כללי מה אתם אומרים על היד והק"מ..הנתונים האלה לא אמורים להוריד מהמחירון..? תודה רבה מראש...
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
פולו 97 16v
מאת אודי20- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישה של פולו 97 16v ידנית ראיתי כבר כמה וכמה כאלאא...ורציתי לדעת לפני שאני יחליט אם לקנות...מה דעתכם עליה למי שבאמת מכיר או יש לו כזאת...? מה צריכת הדלקק ואיך עלות ההחזקה שלה בכלליות. בתודה מראש, אודי.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כמה ההייתם נותנים להצעה הבאה סיטרואן ברלינגו שנת 2000 נפח מנוע 1900 דיזל 120,000 ק"מ יד 4 דלת צד החיסרונות הם בלי טסט וקוסמטיקה(מראה האוטו) לא משהוא כמה כסף אוטו כזה שווה לפי דעתכם? אני אפרסם מחיר שהציעו לי אחריי התגובות
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי אפשרות לבחור מליסינג בין דייהטסו סיריון החדשה לגטס GLF. אשמח לשמוע דעות בקשר לשתיהן, בעיקר בתחומי הנוחות (שכמובן אבדוק גם בעצמי) והבטיחות. תודה!
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
שלום רב, אני מנסה לעזור לחבר שרוצה להחליף את הסיוויק 94' שלו במשהו חדש יותר ו"מרשים" יותר - עד 50,000 ש"ח. הוא מחפש איזון טוב בין מחיר לתועלת, אבל מאחר והוא איש עסקים חשוב לו גם ה WOW פקטור במידה מסויימת. הוא חשב BMW סדרה 3 מאמצע-סוף שנות ה 90' או אאודי A3, A4, A6 גם מאותה תקופה, אך שמע מאנשים שהאחזקה דורשת כיסים עמוקים. אני הצעתי לו לבחור בפורד מונדאו...אך הוא טוען שחסר לה ה WOW פקטור שהוא מחפש. אודה לכול עצה וכיוון. הרבה תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Grand Torismo, -
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הבנתי שיש את הC2 וסיאט איביזה FR השאלה אם יש עוד...?
הודעה אחרונה מאת תמיר61, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם! אני רוצה לקנות רכב משפחתי (יד שניה) ומתלבט בין כמה יצרנים! קראתי את כל השרשורים הרלוונטיים וראיתי שרוב ממליצים על "לשבת ולנהוג ואז להחליט" אני בהחלט מסכים עם אמירה הזאת. הבעיה, מאיפה מביאים/משכירים רכב ישן (2001/2002 ) בשביל לנסות! אני בטוח שאחרי נסיעה של שעתיים שלוש על כל מכונית (מדובר בשניים שלושה סוגי רכבים) אני יכול להחליט מה אני רוצה! יש למישהו איזה רעיון?! תודה דניאל
הודעה אחרונה מאת dj-niv, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מועמדת למכירה אצל סוחר. (לקח לי זמן להוציא את זה ממנו, אחרי התקלה או שתיים) המדובר בשנת 96'. הוא רוצה 21,000 - מוכן להתפשר. הנקודה היא, (והסיבה היחידה שאני וד חושב על הרכב) זה שהוא עבר כ60,000 ק"מ בלבד. נראה לי חשוד. גם זה שהוא מוכן להתגמש על רכב עם קילומטראז' כזה. רציתי לדעת איך ניתן לבדוק זאת - אם בכלל, כי ההגיו ןשלי אומר שסיכה קטנה נכנסה לאיזור סקאלת הקילומטראז'.
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכם, אני מעוניין לקנות רכב משפחתי קטן. משום מה נדמה לי שפאביה הוא רכב מוצלח למדי מבחינת שיקלול של אמינות, חיסכון, נוחות ובטיחות. האם אני טועה? הכוונה כמובן למנוע בנזין והיא גם צריכה להיות אוטומאטית (האישה לא נוהגת על הילוכים). יש לי גם פאביה ספציפית על הפרק. מנוע 1400 ו75 כ"ס. האם זה מספיק כח לרכב בגודל כזה או שהמזגן של ימי הקיץ הדביקים יגרום לאוטו לנסוע ברוורס בעליות לירושלים? (אני נוסע י-ם-ת"א לפחות פעמים בשבוע). אשמח לשמוע את דעתכם על פאביה בכלל או טיפים לרכבים אחרים. (התקציב, אגב הוא 60-70K) תודה אורן
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום. אני מוכר את הטיגרה, במהלך המכירה הציעו לי קליאו RSI ואת ההפרש של המחירון (25K). הRSI שהוצעה לי גמעה 200K ק"מ, היא שנת 96 ויד 5, יד לא משנה, ק"מ קצת מפחיד, כי זה 200 אלף על מכונית ספורטיבית שבטח לא ננהגה בעדינות יתרה. עכשיו, המוכר מוכן להתחייב למנוע גיר ושילדה, כמה זה נותן הבטחה שהאוטו מטופל כראוי? דבר נוסף- לאוטו יש ג'אנטים 16, ואגזוזים...מזה אגזוזים, שופרים יש לו! אצלי בראש זה הולך שכל אוטו ששמו לו אגזוז גדול (ומוגזם יש לאמר), בטח זיינו לו את הצורה כי אהבו את הרעש . עכשיו השאלה- כמה צריך להירתע מזה שיש לאוטו 200K ק"מ, וכמו כן כמה להירתע מה"שיפורים" הללו ומה הם מעידים? עוד שאלה- מה ניתן לבדוק לפני שלוקחים את האוטו לבדיקה ו"שורפים" כסף כדי לבדוק אם ה…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אז תודה לכל מי שייעץ לי בת'רד הקודם לגבי רכישת בראבו. היום ה-"כלה" המיועדת נבדקה בקומפיוטסט בראשל''צ, השורה התחתונה של הבודק היתה: שהרכב תקין וסביר מאוד ביחס לגילו ולקלומטרז' שעבר, ואני יכול לקנות אותו בראש שקט. להלן תוצאות הבדיקה : (בבקשה כל תותחי הפורום אם אפשר לתת לי חו''ד על הדו''ח מה כסת''ח ומה רציני). 1:מנוע מערכת קירור\דלק,הצתה-בלאי פנימי גבוה,רעש מעכת תזמון ושסתומים,נזילות שמן קלות,מנוע שורף מעט שמן,תושבות מנוע פגומות,להחליף רצועת תזמון לפי הוראות יצרן,ריקבון קל במצנן,צינורות מים פגומים,מסנן אויר לקוי,סיבובי מנוע לא יציבים,הזרקת דלק לקויה. 2:מערכת פליטה-ממיר קטליטי הוסר. 3:סרן קדמי ומערכת היגוי-נזילת שמןם במערכת ההגה. 4:קפיצים-בולמי זעזועים קדמים פג…
הודעה אחרונה מאת oron70, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
שלום! אני עומד לקנות אוטו משפחתי חדש ואני מתלבט בין שתי מכוניות: TOYOTA COROLA GLI FORD FOCUS TRENDX (שנת 2007) אני יודע שהפורד יותר חלשה מבחינת מנוע אבל האם זה באמת משמעותי בשביל רכב משפחתי? כמו כן הפורד באה הרבה יותר מאובזרת מהטויוטה. הבעיה היחידה של הפורד שהיא מיוצרת בספרד (אני חושש מהאמינות של הפורד). הטויוטה פחות מאובזרת אבל מיוצרת ביפן לכן יותר אמינה כנראה. האם למישהו היה ניסיון עם אחת מהמכוניות ויכול לחדש משהו בעניין? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת IID, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מיועד למשפחה קטנה בת שלוש נפשות, לנסיעות ארוכות.
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי. מה דעתכם על הדגם הנ"ל. מנוע 2000 IE אוטומטית הגה כוח,חלונות חשמל,נעילה מרכזית וכדומה? בכל אופו לאוטו ישנה בעית גיר,בראשון לפעמים מקבל מכה קלה,רוורס רק לאחר העברה ל 1 ואז לרוורס מתפקד. קיקדאון מגיב מעולה,החלפת הילוכים חלקה וכלל לא מורגשת. עשן סמיך לבן עם ריח של קל"צ(למרות שאוטומטית) יוצא מאיזור המנוע בוודאות ריח של קל"צ מהול עם ריח של שמן גיר חם!! ממש לא עשן של שמן מנוע שרוף!! בשלב מסוים של הנסיעה מד החום עמד מעט מעל האמצע,וכשפתחתי את מיכל המיים מיים כתומים החלו לזנק ולבעבע החוצה בלחץ ולא הצלחתי לסגור חזרה,מה שמעיד כנראה על ראש מנוע פגום!! האם מדובר בדגם נדיר ומסובך?? האם כדאי להתעסק(אפילו במחיר מגוחך)?? תודה אורן
הודעה אחרונה מאת dodo19, -
-
- 2 תגובות
- 927 צפיות
אני יודע שפה זה פורום שבו עוזרים לאנשים לקנות מכוניות אבל אני צריך עזרה במכירה. ברשותי אאודי 80 86 אוטומטית במצב מכני דיי טוב, מבחינה חיצונית יש פה וש קילופים של הצבע, מכה פה ושם ובערך זהוא, האוטו עבר קרוב ל370000 ק"מ ויהיה לו טסט לחצי שנה (החל מיוני אני חייב בשתי טסטים), כמה נראה לכם שאפשר לבקש על הרכב הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת eli8333, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש בנרות פג'ו 306 1600 97 מעלה מצאתי אחת שנת 97 1600 ידני, יד שניה, הבעיה שהיא עשתה 200,000 קילומטר... מה אתם אומרים.. במידה והרכב במצב טוב שאני ידע אחרי בדיקה, שווה לקחת אותו או שזה סיכון גדול?
הודעה אחרונה מאת amit20, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות את הרכב הנ"ל כמשומש בן 10 שנים בערך השאלה שלי היא האם מישהו יודע משהו בנושא האמינות של האוטו, הוא יתפקד כרכב עבודה - העמסת סחורה (לא כבדה) ונסיעות מידי פעם, ונסיעה קבועה בבוקר ראשון-אשדוד וחזרה בערב איזה בעיות אפשר לצפות מרכב כזה (לא חדש)? אני גם מעוניין לעשות לו גם הסבה לגז, מישהו מכיר/יודע/עשה? אני ירים טלפון למקומות שמתעסקים בזה.. תודה על העזרה תום
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שמעתי יש אנשים שחייבים כסף למדינה ואין להם לשלם , המדינה לוקחת מהם את האוטו ומוכרת אותו איפה אפשר לקנות כאלה?
הודעה אחרונה מאת urinka, -
ALFA 147 1 2
מאת AMERICAN MUSCEL-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מה דעתכם? מהנה לנהיגה? ספורטיבי? והכי חשוב- אמין? (אשמח גם אם תפנו אותי למאמרים כי לא מצאתי הרבה) תודה מראש!!
הודעה אחרונה מאת yaheli, -
-
הי לכולם, אני עומד בפני דילמה קשה, אני מחפש רכב נוח לנסיעה (אני נוסע בעיקר נסיעות ארוכות) יחד עם הנאת נסיעה ומספיק כ"ס כשצריך..בהתחלה חשבתי רק על איביזה FR כי כך הלב דורש , אך הבנתי שצמיגים בעלי חתך נמוך ומתלים קשים יעשו לי חיים לא נעימים שהרי אני נוסע בעיקר נסיעות ארוכות כמו שציינתי. טיילתי היום בין סוכנויות הרכב ואני מתלבט בין 307, C4 ומאזדה 3 כולם עם מנוע בנפח 2L משנת דגם 2006 (הנחות נחמדות). אשמח לשמוע את דעתכם על הרכבים הללו ואפילו רכבים אחרים אם אתה חושבים על כאלו. תודה רבה מראש, וסופש מקסים לכולם.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
גולף CL 1.8
מאת dodo19- 1 תגובות
- 921 צפיות
מס' שאלות על הדגם הנ"ל: לאחר חיפוש הבנתי שלדגם cl יש גירסא של 75 כ"ס ו90 כ"ס. איך אני יכול לגלות איזה דגם יש למוכר? זוהי מכונית שלא תמיד נמצאת בידיים של צעירים או של אנשים שמבינים עיניין. כשאני שואל אותם אם זאת גירסאת ה75 או ה90 פשוט אין להם מה לענות לי. כמו כן האם ההבדל מורגש משמעותית בין הגרסאות? הבדלים בצריכת דלק? באמינות? מחירי חלפים? ויש אחת ליד הבית שלי, למכירה דגם cl עם 2 דלתות וסאן רוף, הגיוני שזה מקורי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מודה מקרב לב על העזרה שלכם. עזרתם לי והכוונתם אותי..... תודה ל: גרשון המשפר bagira buki elibaba וכמובן למנהלים של האתר השימושי הזה... וכן ירבו כמותכם בעולם הזה....
הודעה אחרונה מאת motid84, -
- 1 תגובות
- 966 צפיות
שלום, אני צריך המלצות,יתרונות וחסרונות לגבי גוף מודל 2001,אוטומטית מנוע 1.6 לנהג חדש בעל חצי שנה רישיון, מה עם האמינות,הביטחון ותצרוכת הדלק. תודה
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני שנכנסתי לפורום ,ידעתי רק את התקציב שיש לי (60-65 אלף) שאני רוצה רכב קטן וחסכוני בעל תיבת הילוכים אוטו', בהמלצת חברי הפורום הנכבדים החלטתי להתמקד ב 2 דגמי רכבים 1.פיאט פאנדה שנת 05 2.הונדה ג'אז שנת 02 רציתי לשאול א.האם אפשר למצוא דגמים אלה בסוכנויות הטרייד אין? ב.האם הסיכוי למצוא אוטו שמור בסוכנות טרייד אין טוב או שעדיף לוותר על הרעיון? ג.לא מזמן נפתחה סוכנות חדשה בשם "הילוך שישי" האם למישהו יש ניסיון איתם? תודה מראש למגיבים
הודעה אחרונה מאת ruby, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום! לפני כשבועיים קניתי פונטו 2001, לאחר בדיקה במכון. בדף הבדיקה היה רשום ליד העברת כוח והילוכים: "מצמד קשה, שילוב הילוכים לא חלק" שבוע לאחר מכן, מתוכו סופ"ש אחד ללא נסיעה כלל, הרגשתי החלקה של הקלאץ , וכחצי שעה אח"כ כאשר עצרתי את הרכב וניסיתי להניע אותו שוב, לא הצלחתי לשלב את ההילוכים יותר. מפה הדרך לשגריר ולמוסך פיאט היתה קצרה, ובמוסך הסתבר שלא רק שהלך הקלאץ, הוא לקח איתו יחד את המתנע (סטרטר) אבקש את עזרתכם באפשרויות העומדות בפני, אני דיי בטוח שלמכון יש אחריות כלשהי בעסק הזה, שכן לו היה כתוב שיש בלאי כלשהו מעבר לסביר בקלאץ (בכ"ז הרכב עבר 85000 ק"מ) הייתי יכול לסגור עם הבעלים הקודמים על הורדת מחיר, ולא לגלות אחרי שבוע שצריך להוציא 2500 ש"ח לתיק…
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לי דילמה רצינית ובשבילי היא קצת דחופה אבא שלי ואני אמורים ללכת לקנות היום יונדאי סונטה שנת 2000 מנוע 2000 עם 85 אלף קילומטר יד ראשונה. היום כאשר התקשרנו למוסכניק חבר שלנו לשאול אותו את דעתו על הרכב הוא אמר שעד 140 אלף קילומטר האוטו נוסע בלי בעיות בכלל בובה אמיתית, אך כאשר עוברים את זה הוא מתחיל לעשות בעיות. שאלתי אליכם היא עם מישהו התנסה בבעיות בקילומטרא'ז גבוהה ביונדאי סונטה ? זה דיי דחוף לי, כי עוד שעתיים אני אמור להיפגש ולקנות את האוטו... תודה לכולם על העזרה
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכל תותחי הרכב ברצוני לרכוש רנו אקספרס 94 מהם כל היתרונות ומהם כל החסרונות של רכב זה ? שרשור נעים
הודעה אחרונה מאת elibaba, -