Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העסקת ליסינג היא כרגיל לשלוש שנים, 600 ש"ח דלק לחודש, ביטוח (לכל נהג), החלפת רכב מושבת ברכב חלופי, טיפולים, תיקונים, וכ'ו...

כרגע המצב הקיים (כמה אמא שלי מרוויחה):

שכר בסיס (משולב) 10,197

אחזקת רכב 750

נסיעות פיצול 836

נופש 816

עיתון 220

אחר 2891

סה"כ 15710

שווים קבועים 309

מס הכנסה 3237

ב.ל.+בריאות 1458

קרן השתלמות 274

תגמולי עובד 547

קופת גמל עצמאי 355

סה"כ שכר נטו 9839

צבירה חודשית בקופ"ג עצמאי 355

נטו בניכוי הוצאות רכב+צבירת גמל עצמאי 10194

מצב במידה ולוקחים רכב בליסינג:

שכר בסיס (משולב) 10197

אחזקת רכב -

נסיעות פיצול -

נופש 255

עיתון -

אחר 2694

סה"כ 13146

שווי רכב לזקיפה+שווים קבועים 1599

מס הכנסה 2769

ב.ל.+בריאות 1326

קרן השלתמות 274

תגמולי עובד 547

קופת גמל עצמאי 346

שכר נטו 7884

ירידה בשכר נטו 1955

צבירה חודשית בקופ"ג עצאי 346

נטו לאחר ליסינג+צבירת גמל עצמאי 8231

הפרש נטו -1963

סוג הרכב שנבחר: יונדאי גטס 1.35GLI אוטומט :mm_eek: מחיר העיסקה המקורי: 2563 ש"ח

מחיר העסקה בניכוי 6730 ש"ח נופש שנתי, בניכוי 2640 ש"ח עיתון שנתי לפי תקציב דלק בסך 600 ש"ח לתקופה של 36 חודשים: 1782 ש"ח

מה אתם אומרים? כדאי לקחת רכב בליסינג?

אם לא, מה לפי דעתכם החלופות אם אין כרגע כסף זמין (לקחת הלוואה לשלוש שנים?).

פורסם

תכלס?

ירידה של 1963 ש"ח במשכורת נטו.

היא מקבלת יונדאי גטס 1.35GLI אוטומט חדשה עם ביטוח, החלפת רכב מושבת מכל סיבה שהיא ברכב חלופי, דלק עד 600 ש"ח, טיפולים, תיקונים והגבלה של 25000ק"מ בשנה.

לפי החישוב שלי נגיד וקונים רכב ב-70K ומפסידים עליו 30K תוך שלוש שנים+טיפולים,תיקונים 9K+דלק במחיר של 600ש"ח זה כ-21K+ביטוח כ-15K+הלוואה לשלוש שנים בריבית של 5% זה עוד כ-10K.

מצד שני, יש 1963 ש"ח יותר בנטו שזה אומר רווח של 70668 ש"ח. סה"כ הפסד של 15.5K בשלוש שנים.

במידה ולוקחים ליסינג מפסידים 1963ש"ח בנטו שזה אומר 70.5K בשלוש שנים אבל לא משלמים ביטוח (15K), טיפולים (9K) ודלק (21K). זה בעיקרון הפסד זהה של 15.5K בשלוש שנים.

פורסם

בכדי שנוכל לענות באופן הנכון ביותר עליך לפרט גם את משכורתו המלאה של אביך וכן להוסיף את הפירוט על כל הנכסים שברשותכם ואת מספרי חשבונות הבנק, ואם אתה יכול גם לחתום כאן, כאן ו...כאן.

וברצינות - אני לא אמנע ממך לפרסם כאן בדיוק כמה ההורים שלך מרוויחים, אבל אתה חייב להבין שזה מיותר לחלוטין וחסר קשר לנושא. לא רק שלא מעניין אותנו כמה אמא שלך מקבלת על עיתון בחודש (ולמה הוא יורד כשהיא מקבלת רכב מהחברה), אלא גם זה לא משנה כמה כסף היא מפסידה כל חודש בגלל הגטס שהיא אמורה לקבל - זה עניין פרטי שלה.

אנחנו כאן כדי לייעץ לה איזו מכונית לקחת, אז אם יש אפשרויות נוספות, מומלץ שתברר. אם אין - אז האם לקחת את הגטס זו שאלה אישית לחלוטין: היא רוצה מכונית מהעבודה או לא? אם אין כרגע כסף זמין אז אני מתאר לעצמי שהתשובה היא כן, ואז אין לה ממש ברירות, לא?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חשבתי שדווקא צריך לפרט :) אבל אין לי איך לערוך.

אני לא ממש מעוניין ביעוץ בנוגע לגטס (אני מודע לעובדה שזה הרע במיעוטו, כלומר עדיף על אוטובוס), אבל אני רוצה לדעת אם בעיקרון לפי חישוב של הפסד מול רווח עדיף לקחת גטס או שעדיף לקחת הלוואה ולקנות אוטו שנת 2001-2002.

כלומר אם החישוב שלי בתגובה שמעלייך הוא נכון.

פורסם

על פניו העסקה לא נראית הכי משתלמת מכיוון שמקום מעבודה לא מסבסד מספיק את עלות הרכב.

אנחנו משלמים 2000 ש"ח על קורולה עם 700 ש"ח דלק (ד"א, אני מקווה שאתה יודע שאתה יכול להעלות את הסכום הזה וככה זה יורד מהנטו ואתהכאילו משלם פחות על הדלק), ככה שאם אתם משלמים 2000 ש"ח לגטס עם 600 ש"ח דלק זה מעט. קח בחשבון ש-600 ש"ח דלק זה +- 3 תדלוקים, כמה אתם מתדלקים עכשיו? איזה רכב יש לכם כרגע? כמה ק"מ אתם נוסעים בשנה? כמה נהגים על האוטו?

בד"כ ליסינג משתלם כאשר נוסעים הרבה ק"מ והכי משתלם כשאין לך הגבלה על הדלק. יש אנשים שמעדיפים להפסיד עוד כמה אלפי שקלים רק בשביל להפטר מהדאגה לרכב כל הזמן (שריטות, מכות, טיפולים, תקלות, מכירה וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כרגע לאמא שלי אין רכב, בעיקרון על האוטו של אבא שלי יש שלושה נהגים.

אוטו נוסף כמובן יוריד את מספר הנהגים על האוטו של אבא שלי ככה שרק הוא ינהג בו.

כרגע אבא שלי עושה כ-25K עם שלושה נהגים, אני מאמין שעל הליסינג יסעו כ-20K בשנה.

פורסם

ממש לא שווה.

יונדאי גטס בדרך כלל באות ללא הגבלת דלק מחברת הליסינג ובמחירים של כ 1500 ש"ח נטו.

תהיה בטוח שתעשה יותר מ 600 ש"ח דלק לחודש.

אצל אימי בעבודה הציעו לה אביאו או גטס ב 1560 נטו לחודש בלי הגבלת דלק, ואופטרה עם הגבלה של 750 ש"ח לחודש ב 2100 לחודש נטו.

לקחנו את האופטרה בשבילי והדלק מינימום 1300 ש"ח לחודש, כך שזה כבר 2650 ש"ח נטו.

תעשה את החישוב שלך אם באמת תצליח לשמור על ה 600 ש"ח לחודש בדלק, אם לא כבר יצא לך יקר מאוד יחסית לליסינג של יונדאי גטס.

Maserati.

• תוכן חדש...