ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תודה.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
שלום לכולם, כבר שנים רבות אני נוהג על מכוניות ספורטיביות. למען האמת מעולם לא נהגתי על מכונית מן השורה (פרט לתקופה בה הייתי שכיר ונהגתי ביונדאי הייטק ). מאז היו אלו אלפות למינהן, פיאט קופה, במוו ואז...סובארו. מאז 2003 אני חסיד של סובארו- מה-GT הראשונה שקניתי ועד לאסתי השחורה והאהובה שבבעלותי כיום. לאחרונה נשקלת האפשרות של מכירה ומעבר לרכב אחר מאחר ולוחצים עלי (משפחה, חברים ונשים) למכור ולקנות משהו יותר אנושי כדבריהם. אני נורא מתלבט מאחר ואני מאד נהנה כרגע אך למען האמת גם מעט עייפתי מ"מצב קרב" תמידי. הרכב המדובר משופר בכל היבט אפשרי, מתלים, בלמים, מנוע וכו'. כך שאני רגיל למכונה, סופר מגיבה, סופר קשיחה ואגרסיבית (לטוב ולרע) עם הרים של מומנט והספק-עושר עילאי מ…
הודעה אחרונה מאת yaheli, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אמא שלי מחפשת רכב חדש מהניילונים, כבר שאלתי מספר שאלות בנושא. עכשיו לאחר צמצום האפשרויות שלה נותרנו עם הבחירה בין סוזוקי ליאנה 5 דלתות (הדגם שנראה קצת כמו סטיישן) או סיטרואן C4. אני מנסה להשוות בין השתיים שמספקות כל אחת דברים אחרים ולעזור לה להחליט מה מתאים בשבילה. רק לציין שמדובר באישה מבוגרת שנוהגת בעדינות ובזהירות ולא מתכננת להירשם לג'מיקאנות הקרובות . הדברים שחשובים לה ברכב: אמינות, בטיחות, חסכוניות, נוחות ויופי
הודעה אחרונה מאת Anti Freeze, -
-
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לבאי הפורום. רציתי לברר, מי לדעתכם מבצע בדיקה אמינה יותר ומקצועית יותר, מכון בדיקה שזה תפקידו או מוסך מרכזי? השכל הישר אומר שמכון בדיקה שזה יעודו יהיה מקצועי יותר. מצד שני עומדת העובדה ש- מי יכיר רכב ואת הליקויים שלו טוב יותר ממי שאמור להתמחות בו ולטפל בו יום יום? כמו כן במקרה הספציפי שלי ההתלבטות היא בין בדיקה של אלפא במוסך מרכזי, או מכון בדיקה. כמו כן אשמח להמלצות למקום ספציפי מהימן לעשות בו בדיקה. יום טוב
הודעה אחרונה מאת אורן, -
- 2 תגובות
- 979 צפיות
היי חברים. אבא שלי רוצה סובארו כזאת מה אומרים? אימפרזה ה AWD משנתון 20004? (יד 2) מתי בכלל התחילו ליבא את הדגם של אמיפרזה 2000 סמ"ק לארץ? (לא הטורבו)! ואם מישהו יודע על תקלות מסויימות או שאין עדיין אחדות דעים בנוגע לאמינות/איכות/שירות למרות שמדובר בסובארו.
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
הונדה ג'אז
מאת yisra1- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, התייעצות קטנה: הונדה ג'אז שעברה החלפת מנוע במוסך מורשה - האם שווה להתעסק? כמה החלפות מנוע כאלה אמינות? האם יש להוריד מערך הרכב (בהנחה שאין ירידת ערך של הביטוח). חשוב לציין שההחלפה נעשתה בעקבות תקלה מיכונית ולא תאונת דרכים. תודה!
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכל המומחים, ראיתי יאריס כמו שאני רוצה, ב-2000 מעל המחירון (מחירון 58 מבקשים 60). מחר בבוקר בדיקה, ואנחנו בהתלבטות קשה. מצד אחד, היאריס רכב מאוד מבוקש, אני מחפש כבר יותר מחודש והן כל הזמן נחטפות לי מתחת לאף. הרכב נראה מושקע ושמור. מצד שני - ממש אין לי כסף מיותר והרכב גם ככה בקצה גבול היכולת שלי... והעיקרון של "מעל המחירון" ממש מעצבן. למה? כי הם יכולים... אני בטוח שאם לא הייתי לוקח היו 3 שלוקחים במקומי (תוך יום-יומיים). אשמח לשמוע את דעתכם! תודה
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
בעקבות חיפושיי אחר רכב נוסף - חובה קבריולט - רצוי טורבו. נתקלתי בסאאב קונברטיבל (קבריולט) שנת 96, מנוע טורבו אם אני לא טועה - 2300סמק. מה דעתכם על האוטו? חסרונות יתרונות - ממה שהבנתי השוק שלו חלש? (בגלל זה מחיר של כ60 אלף שקל?!?! לשנת 96 מאובזרת לחלוטין) והאם כל כך קשר למצוא את האוטו הזה? כי אני בכל מקרה - נתקלתי רק באחת. אני יודע שבארה"ב הן נמכרות כמו לחמניות (אני מבוסטון במקור - שם יש אותן לכל בחורה). כמה מעל למחירון או מתחת שווה לשלם על אחת במצב טוב - ועל מה להסתכל האם זה באמת אוטו מומלץ? המטרה שלי מהרכב - שיסיע אותי מנקודה A לנקודה B - שיהיה בעל יכולת ספורטיבית (מה לעשות - פעם הייתי רוכב אופנוע ספורט עד שאישה העיפה אותי כמה עשרות מטרים. האדרנלין בדם) …
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. הרכב הנ"ל 306 נראה לי הכי הגיוני בתקציב שלי , ידני , מפנק משפחתי קומפקטי, מה אתם אומרים כדאי? איך המנוע? הוא לא עצל? האם יש אפשרויות יותר כדאיות בתקציב? נושא האמינות וצריכת הדלק חשובים מאוד! תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת VorTEX, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר מחפש רכב בסכום של עד 70K. החבר הוא נהג חדש,והוא היחידי שינהג על הרכב. בעיקרון לא חשוב נוחות,סוג גיר ,מספר דלתות. חשוב שיהיה רכב בעל צורה יפה(בחור צעיר,צר עולמו כעולם נמלה...) מה אתם ממליצים לבחור צעיר שמחפש רכב ואין לו שום כיוון ? A3 וגולף יורדות מהפרק. בתודה מראש,ומצטער שהשאלה קצת מוזרה, לירון
הודעה אחרונה מאת NIKIG, -
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכבים מה עדיף? הבימר שנת 2004/2003 הפסאט 2007 עם בכלל אפשר להשוות אותם אחד לשני תגידו מה עדיפות מבחינת הכל הוצאות טיפולים ירידת ערך נוחות בטיחות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yaheli, -
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לקנות פיאט בראבו חדש ככל שניתן , אך לא יודע מה ההבדלים בדגמים ובשנתונים. האם קיים דגם 1600 ידני ? ראיתי דגם s ודגם xs - מה ההבדלים ? הבנתי שהוא חסכוני בדלק - האם נכון ? האם אתם בכלל ממליצים על הרכב הזה ? המון תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת bender, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מצאתי רכב הונדה סיוויק 1998 ואני רוצה לקנות אותו, אבל לבעל הרכב יש רק מפתח אחד. אם זה משפיע לביטוח ואם זה בעיה גדולה? תודה
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
פורד פוקוס 2002, יד שניה (ראשונה ליסינג) אוטומט, עשתה 103,000 ק"מ: 1. מנוע 2. מערכת קירור 3. מערכת דלק 4. מערכת הצתה - לברר החלפת רצועת תיזמון, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים וצנרת לתקן. 5. מערכת פליטה - מערכת פליטה רועשת ודוד אחורי 6. סרן קדמי ומערכת היגוי - לתקן זוית היגוי, נקישה בתיבה הגה 8. שילדת מרכב- לי'ויים בעלי משמעות נמוכה. פגיעות פח תקון פגיעה כנף אחורית ימין, תיקוני פח צבע, הוחלפה שמשה ימין, סדור פתיחת תא מטען. 9. מערכת בלמים. שחיקה בצלחות ורפידות, לכוון בלם יד, לפרק גלגלים ולבדוק. 10. צמיגים. צמיגים אחוריים פגומים. 12 מעברת כח. נקישה בשילוב הילוכים, בלאי דיסקיות הילוכים, אין אחריות לגיר אוטומטי לרכב מעך 100,000 ק"מ בדיקות…
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב הינו להורי המבוגרים 55+. קריטריונים: אמינות - ללא עוררין (אגב בלי קשר צרפתיות ואמריקאיות לא באות בחשבון כלל) חיסכון - חשוב מספיק אך תתקבל הצעה כמו אקורד על גז.... נוחות- להורי ישנם בעיות גב . בנוסף על כך ישנם המון מהמורות במושב... ירידת ערך- חשוב שלא תהיה ירידת ערך גבוהה סחירות- גבוהה הוצאות נילוות- ביטוחים , אגרות זולים... הרכב אמור ליסוע כ35 קמ לשנה, יסעו ברכב בדר"כ נהג יחיד ולפעמים זוג. עדיף (לא חייב) רכב עם כסאות אחוריים מתקפלים (לאבי ישנו דחף פנימי להעמיס דברים הוא רגיל לטרופר שמכר או בגלל שהוא מושבניק). סה"כ אין כל-כך הגבלה בתקציב אך עדיף עד 100K , ישנה משיכה לגיפים, עדיף רכב מעל שנת 2000 . הרכבים שעלו על הפרק הינם: טויוטה יאריס( צריכ…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום באחרונה עלתה האופציה לרכוש סאנגיונג קוראנדו,בערך משנים 97-98. האם הדגם הנ"ל סובל מבעיות אמינות כלשהם? נוח לנסיעה? ביצועי מנוע? שטח? ובכלל פרטים על הרכב יתקבלו בברכה. תודה,אלון.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
מפרט הרכב: (המשפטים בגרשיים הם ציטוטים של בעל הרכב) * מנוע 1600 סמ"ק ("כמו מנוע של לאנטרה, אבל יותר טוב") * שנת ייצור 2004 ("למעשה זה מודל 2005") * דגם GLS ("זה אומר דגם S כלומר דגם SPORT") * יד ראשונה * 10,000 ק"מ * אוטומט * גלגלי מגנזיום ("רחבים במיוחד, 185X55") * סאנרוף * 4 כריות אוויר המחירון הוא כמו שהבנתי 72 אלף ש"ח, אך בעל הרכב טוען כי הוא (או קיימת) תוספת של 4% ("בגלל שזה דגם ספורט") ובנוסף עוד 6% ("קילומטרז' נמוך"). כלומר, סה"כ הוא מבקש בין 78 ל-80 אלף ש"ח. איך הרכב? וכמה הוא שווה באמת? ויש משהו שחשוב לשאול? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
דגם 2007 קיבל את היצוב של הקופרה הקודמת...זאת אומרת פגושים אגרסיבים במיוחד מאחורה שני אגזוזים.. מבפנים כסאות ספורט כמו של הFR רק בלי הכיתובים.. ידית הילוכים ספורט והגה ספורט... סאן רוף ,חיישני רוורס , ג'אנטים 45\205\16 , ABS+ESP , ארבע כריות אוויר , MP3 וקומפוננט , בקרת אקלים אלק' , מחשב דרך ופנסי ערפל 100 כ"ס מנוע 1400... סכ"ה 110 אלף שקל. יש פה אנשים שיש להם את האיבזה מהדור האחרון שיכולים להגיד לי איך האוטו מתנהג?...תאכלס זה אותו מנוע ואותם מכלולים כידוע לי. אבא שלי קונה לי את האוטו הזה.. כמובן שאני מאוד מאוד רוצה את הFR אבל אני לא יודע איך להסביר לו את זה , מה אני יגיד לו שאני רוצה אוטו מהיר ? אין לי מושג איך לגשת אליו ולהציע לו את הFR.. אמא שלי אמרה לי …
הודעה אחרונה מאת falou, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
תמליצו בבקשה על מכון בדיקה טוב באשקלון או באשדוד
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 47 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
אני ואבא חשבנו שכבר הרכב שנמצא בידינו ( קאיה קרניבל 03' ) התיישן ולכן אנו רוצים לקנות משהו חדש .. אבל לא מיניוואנים ! אנחנו יותר קשורים לרכבי-מנהלים כגון : 1) סובארו B4 3.0R 2) מאזדה6 2.3 3) הונדה אקורד 2.4 התנאים הם : שיהיה רכב נוח ואמין ובטח עם ביצועים מצויינים - התקציב הוא עד 270K ! אנחנו יותר בכיוון הסובארו שהיא ( לדעתי לפחות ) הטובה בקבוצתה .. אז מה דעתכם על הרכבים הנ"ל .. תודה לכל מי שעוזר !
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברשותי פורד מונדאו 2005 גיאה 2000 סמ"ק נסע 18000 ק"מ קשה מאוד למכור את הרכב בהשווה לפורד פוקוס למרות שהמחירון נמוך יחסית לשווי הרכב מה עושים ?
הודעה אחרונה מאת israelbartal, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מקווה שזה שייך לפורום התכני ולא לפורום הייעוץ, אם טעיתי מתנצל מאוד ! כנראה שהחל ממחר אנו מתחילים בנסיעות לבדוק מכוניות שונות, אחרי שכבר חודש מחפשים מכונית חדשה. המועמדות לבדיקה הן פליסיה 2001, בראבה, אולי איזה פולו. כרגע זקוק להמלצות למכוני בדיקה אמינים וזולים , אחד בירושלים ואחד בבת-ים, וגם בחולון אם אפשר. תודה רבה מראש ! נ.ב אשמח גם לשמוע מה יש לבדוק ספציפית בדגמים שציינתי, הכוונה למחלות שונות ותיקונם כלומר על מה יש לאמר "תודה ולהתראות" ומה מתקבל על הדעת. נ.נ.ב נאמר שבפליסיה יש מכה בדלתות בצד אחד, לטענת המוכרת מדובר בפחחות בלבד ואין שום נזק מעבר. כמה תיקון פחחות יכול לעלות ? הכונוה היא לכך ש2 דלותות פגועות מפגיעה של כלי רכב אחר וכנראה שכבת הפח…
הודעה אחרונה מאת Mr. MAG, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
ברצוני לרכוש אחת מודל 98-99 ויש כמה שמסתובבות עכשיו בלוחות. עשיתי סוויטץ' ויצאתי מתחום הרכבי ספורט לפני כמה שנים טובות (יש לי סוד ששמורה במחסן ואיתי מזה כ-14 שנה, הושקעה המון כולל מנוע 1.5 קרבורטורים וובר 40 מנוע 105 כוח והשסי הכי יפה בארץ. נקי לחלוטין ואין טיפה חלודה על האוטו, עבר לפני שקניתי טיפול בחומר שנראה כמו סוג של דונג בריצפה ובבגאז', ולכן הבודי שמור כחדש) חוזר עכשיו לעניינים ואין לי מושג לגבי ה-156. אני מרוויח שכר מינימום + קצת ורציתי לברר כמה דברים: א. תחזוקה, טיפים מה צריך לדעת, מה מתקלקל או יש לו נטיה להתקלקל ברכב, ומה צריך לשים לב בבדיקה של רכב כזה. צריכת דלק ממוצעת, וכמה תעלה תחזוקה שנתית ממוצעת? ב. מה רמת האמינות של הרכב? בהנחה שרכב ממוצע משנ…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש לי חבר שנדלק על הרכב הנ"ל ורציתי לדעת אם למישו יש ניסיון איתו ויכול לתת חוות דעת כלשהיא. והאם אולי עדיף לו לחשוב בכלל על מתחרות כמו 106 XS/i , קליאו RSI וכדומה... תמונה למי שלא מכיר את הרכב תודה לכל העוזרים...
הודעה אחרונה מאת gozal, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
חברים, אבי שוקל מעבר לבורה 2002 2.0, ממזדה לאנטיס 2001 1.6 מאחר ואני לא בקיא בדגם המסויים הנ"ל רציתי לשמוע ממכם חוות דעת, על צריכת הדלק, התנהגות, סחיבה וכד'... אני אישית לא חסיד של הקונצרן, אבל המעבר ממזדה לאנטיס יכול להיות יותר טוב.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כאשר אני מוכר את האוטו ומתחייב לשילדה נקייה, למה אני מתחייב? האם שאסי מדרכות גם נכלל? איך הניסוח של שאסי מדרכות בטופס? פשוט מישהו רוצה לקחת את הטיגרה לבדיקה...
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -
רנו מגאן 2001?
מאת nasik-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מחפס אוטו ב 45000 ש"ח. מה אתם יכולים להגיד על רנו מגאן 2000-2001 אוטומט?
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
חבר מחפש רכב, הוא נהג חדש שרק הוציא רשיון נהיגה, רשמו לפי דעתכם איזה רכב עדיף לא עד 4500 גג 5000, רצוי ביותר מנוע עד 1500 גיר רגיל, תודה לכל העוזרים. המשך יום נעים לכולם
הודעה אחרונה מאת eden_sti, -
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
50 אלף. בבדיקה במוסך אמרו לו שהאוטו כמו חדש, אין סדקים בסרן האחורי אפילו[?- אני לא ממש מבין במושגים האלו]. האם האוטו נוח? מרווח? מפנק? חזק? מומלץ? אבא שלי קונה שכחתי לציין.
הודעה אחרונה מאת sasi M, -
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
עד היום חיפשתי אאודי איי 3 חדשה אבל שמתי לב שקצת קשה למצוא אותה אז החלטתי לחפש במוו סידרה 3 שנת 2002 מנוע 2.0 מה דעתכם על האוטו ? האמת שאני יותר רציתי ללכת על המנוע 2.2 אבל המשפחה נגד זה שאני יביא מנוע גדול הם לא מבינים שהאחזקה של אאודי 1.8 טורבו יותר יקרה מבחינת דלקים ביטוח ושטויות כאלה. יש הבדל גדול בין המנוע 2000 למנוע 2200 ? תנו המלצות ! תודה .
הודעה אחרונה מאת yaheli,