Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות חיפושיי אחר רכב נוסף - חובה קבריולט - רצוי טורבו.

נתקלתי בסאאב קונברטיבל (קבריולט) שנת 96, מנוע טורבו אם אני לא טועה - 2300סמק.

מה דעתכם על האוטו? חסרונות יתרונות - ממה שהבנתי השוק שלו חלש? (בגלל זה מחיר של כ60 אלף שקל?!?! לשנת 96 מאובזרת לחלוטין)

והאם כל כך קשר למצוא את האוטו הזה? כי אני בכל מקרה - נתקלתי רק באחת.

אני יודע שבארה"ב הן נמכרות כמו לחמניות (אני מבוסטון במקור - שם יש אותן לכל בחורה).

כמה מעל למחירון או מתחת שווה לשלם על אחת במצב טוב - ועל מה להסתכל

האם זה באמת אוטו מומלץ?

המטרה שלי מהרכב - שיסיע אותי מנקודה A לנקודה B - שיהיה בעל יכולת ספורטיבית (מה לעשות - פעם הייתי רוכב אופנוע ספורט עד שאישה העיפה אותי כמה עשרות מטרים. האדרנלין בדם)

לא מעוניין ברכב משפחתי (מרווח חוץ מלי לא חשוב לי. לאישה יש את האוטו שלה).

רצוי בעל בקרת שיוט. ואמינות.

כמובן קבריולט.

אם יש לכם הצעות אחרות - טווח המחירים הוא עד כ85 אלף שקל. (זה לא כולל ביטוח או מסביב - אני מקציב 100 אלף להכל. 15 ילכו לתיקונים וביטוחים).

תודה.

פורסם

אוטו מיוחד.

בסאאב חשוב מאד איך טיפלו באוטו ואצל מי.

תברר את זה, תראה אם יש ספר טיפולים.

קח בחשבון שסאאב מוזנח, הישור קו שלו יהיה יקר יחסית (חלקים יקרים)...ויכול להיות בלאי קצת יותר מיישור קו רגיל.

עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון שהוא אוטומט.

לגביי הסחירות,

אז בד"כ סאאב (לאו דווקא הדגם הנ"ל) נסחר מתחת למחירון,

אבל זה תלוי בנתונים של האוטו ואיך שטיפלו בו.

לדעתי רכב (לא רק סאאב) שטיפלו בו היטב והוא ללא פגיעות שלדה, אפילו שהוא קצת יקר -

יהיה שווה יותר מאשר רכב מוזנח ביותר זול....

שהרי מה שזול עולה בסוף ביוקר.

כדאי לחכות לאורן שייתן לך עוד כמה טיפים טובים.

פורסם

אם אתה שואל על מצב השוק כשאתה עומד בפני קניית סאאב 2.3 טורבו עם גג נפתח, כנראה שזה לא האוטו בשבילך.

dirty old man

need love too

פורסם
אם אתה שואל על מצב השוק כשאתה עומד בפני קניית סאאב 2.3 טורבו עם גג נפתח, כנראה שזה לא האוטו בשבילך.

כנראה שאם לא קראת את נושא השרשור - הגבה לו היא לא בשבילך.

ביקשתי חו"ד לגבי הרכב. ההגיון אומר שאם הייתי יודע את מצב השוק של האוטו, לא הייתי מברר.

אם אני מברר - סימן שאני מעוניין.

ואתה בטח לא תהיה ההוא שבגלל התגובה ההידיוטית (עם ה) שלך - לא אקנה את האוטו.

תצמד לנושא - סטית.

אז מה בעצם מצב השוק של האוטו הזה?

כמו שאמרתי - בחו"ל ניתן למצוא המון. פה נתקלתי באחת למכירה.

פורסם

אני אסביר לך את מה שיואל ניסה להסביר לך בשורה אחת (ולא הצליח):

מה שניסו להסביר לך בצורה עקיפה (ולא קלטת) היא שאין שוק לרכב. כך שאם אתה קונה סאאב, צפה לזה שיהיה לך קשה למכור אותו לאחר מכן, אפילו מתחת למחירון. אם אתה קונה סאאב, זה כי אתה אוהב את המותג ואוהב להיות בעל רכב פחות נפוץ (עם כל ההיתרונות והחסרונות).

בהצלחה

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
...לגביי הסחירות,

אז בד"כ סאאב (לאו דווקא הדגם הנ"ל) נסחר מתחת למחירון...

אם תמצא רימון יד מוצמד לדלת מכוניתך תדע שהיה מי שלא אהב את האמירה הזו... (אפשר להיזכר כאן)
פורסם

תראו,

בד"כ לסאאב אין מחירון ולא כ"כ קרוב למחירון.....אבל

בדגם הספציפי הזה (שיש ממנו בארץ אולי 10 מכוניות) כנראה שיכול להיות יותר ביקוש ופחות היצע, מאשר דגמים אחרים של סאאב.

ובקשר לרימון יד ו/או הסחירות של הרכב...זאת דעתי מניסיון גדול בעולם הסאאב.

פורסם

מה שניסו להסביר לך בצורה עקיפה (ולא קלטת) היא שאין שוק לרכב. כך שאם אתה קונה סאאב, צפה לזה שיהיה לך קשה למכור אותו לאחר מכן, אפילו מתחת למחירון. אם אתה קונה סאאב, זה כי אתה אוהב את המותג ואוהב להיות בעל רכב פחות נפוץ (עם כל ההיתרונות והחסרונות).

בהצלחה

אני מעדיף רכב לא נפוץ.

הבנתי - אבל האם הדגם הספציפי הזה (כמו שאמרו פה - שיש ממנו מספר קטן מאוד בארץ) מבוקש? הרי איפה אפשר למצוא בשנים הללו קבריולט מוגדש? (במקור מהחברה).

האם למישהו יש נתונים של הרכב? הספקים? משקל?

תודה.

פורסם

בקשר לנתונים אז בבקשה

"נתונים"

אני דיי אוהב את המכונית הזו אבל אין לי ניסיון חוץ מסאאב 9000 שהיא אחותה הגדולה ,

כדאי לך לבדוק כמה עולה ביטוח לרכב הזה כדי שלא תופתע אחר כך , ולבדוק את מצב הטורבו והגיר .

בהצלחה ותעדכן אותנו

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

שלום

האוטו הזה הוא בערך החלום שלי, כבר הרבה זמן שאני מנסה למצוא אחת כזאת ולא מוצא...מעניין איפה מצאת....עם ירדת מהעניין אשמח לקבל את הטלפון של הבן אדם....בה"פ כמובן

סאאב כזאת תעלה לך הרבה להחזקה, מבחינת ביטוח, דלק, מנוע, חלפים, ישור קו וכ'ו....

אל תשכח ירידת ערך , ותיקון של הגג עם תיהיה בעיה....

צד חיובי- אוטו נהדר, פשוט מעולה, יצא לי לנסוע באחת כזאת והאטו פשוט חלום.....בטוח יותר טוב מכל ה3 קבריולטי'ז למינהם.....אוטו נדיר ומיוחד, בקיצור- לא לכל אחד.

עם אתה אוהב את המותג, ואתה קשור אליו ומוכן להתחייב לכזה אוטו אז לך על זה....

עם אתה פוחד מירידת ערך, אחזקות , טיפולים, דלק, חלפים שבטוח לא יהיו זוליים ויעשו לך חור גדול בכיס , אז רד מזה....

מקווה שעזרתי

ניב

פורסם

בהצלחה

תודה רבה.

dirty old man

need love too

פורסם
שלום

האוטו הזה הוא בערך החלום שלי, כבר הרבה זמן שאני מנסה למצוא אחת כזאת ולא מוצא...מעניין איפה מצאת....עם ירדת מהעניין אשמח לקבל את הטלפון של הבן אדם....בה"פ כמובן

סאאב כזאת תעלה לך הרבה להחזקה, מבחינת ביטוח, דלק, מנוע, חלפים, ישור קו וכ'ו....

אל תשכח ירידת ערך , ותיקון של הגג עם תיהיה בעיה....

צד חיובי- אוטו נהדר, פשוט מעולה, יצא לי לנסוע באחת כזאת והאטו פשוט חלום.....בטוח יותר טוב מכל ה3 קבריולטי'ז למינהם.....אוטו נדיר ומיוחד, בקיצור- לא לכל אחד.

עם אתה אוהב את המותג, ואתה קשור אליו ומוכן להתחייב לכזה אוטו אז לך על זה....

עם אתה פוחד מירידת ערך, אחזקות , טיפולים, דלק, חלפים שבטוח לא יהיו זוליים ויעשו לך חור גדול בכיס , אז רד מזה....

מקווה שעזרתי

ניב

יש לי 2 מילים בשבילך - יד 2.

לגבי הרכב בכלל - נראה נהדר, פוזה מכאן ועד אמריקה (ועצירה בבוסטון...), מנוע חזק ומאובזר עד הגג (שאין...). החסרונות (ויש הרבה, אז תחזיק חזק): אמינות הידועה כגרועה לגבי מנועי הטורבו (יש אטמוספרי משנת 1995 עם מנוע חלש יותר אבל אמין בהרבה) והגיר האוטו', תיקונים יקרים בטירוף, מנגנון גג חשמלי יקר מ-א-ו-ד לתיקון, צריכת דלק גבוהה יחסית, רכב לא "ספורטיבי" באמת, סחירות נמוכה לסאאב בכלל שגם הקבריו סובל ממנה, קשה למצוא מוסך שיידע לטפל כיאות ועלויות הביטוח גבוהות בגלל הנדירות, היות הרכב בעל גג רך (ליל הסכינים הארוכות...) והיותו מוגדר כ"ספורטיבי" אצל חברות הביטוח.

מעבר לזה - חלום, בעיקר בקליפורניה לאורך החוף בשעת השקיעה, עם בחורה לידך כאשר שערך הבלונדיני הארוך מתבדר ברוח (במידה ולא גילחת את הרגליים!)...

אתה רוצה רכב אוטו', קבריו שנראה טוב ונוסע טוב? קח בימר סדרה 3 או מרק CLK. גם יגואר XKR בא בחשבון:)

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
אוטו מיוחד.

בסאאב חשוב מאד איך טיפלו באוטו ואצל מי.

תברר את זה, תראה אם יש ספר טיפולים.

קח בחשבון שסאאב מוזנח, הישור קו שלו יהיה יקר יחסית (חלקים יקרים)...ויכול להיות בלאי קצת יותר מיישור קו רגיל.

עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון שהוא אוטומט.

לגביי הסחירות,

אז בד"כ סאאב (לאו דווקא הדגם הנ"ל) נסחר מתחת למחירון,

אבל זה תלוי בנתונים של האוטו ואיך שטיפלו בו.

לדעתי רכב (לא רק סאאב) שטיפלו בו היטב והוא ללא פגיעות שלדה, אפילו שהוא קצת יקר -

יהיה שווה יותר מאשר רכב מוזנח ביותר זול....

שהרי מה שזול עולה בסוף ביוקר.

כדאי לחכות לאורן שייתן לך עוד כמה טיפים טובים.

אז הנה הגעתי, והציטוט מתצמט את עיקר לגבי סאאב בכלל.

לגבי הרכב בכלל - נראה נהדר, פוזה מכאן ועד אמריקה (ועצירה בבוסטון...), מנוע חזק ומאובזר עד הגג (שאין...). החסרונות (ויש הרבה, אז תחזיק חזק אתה בטוח ?): אמינות הידועה כגרועה לגבי מנועי הטורבו (יש אטמוספרי משנת 1995 עם מנוע חלש יותר אבל אמין בהרבה) מנוע טורבו אמין בדיוק כמו אטמוספרי. האטמוספרי הוא נגזרת של הטורבו. והגיר האוטו' גיר אמין מאוד כל עוד מטפלים בו נכון, תיקונים יקרים בטירוף אצל "בעלי מקצוע" שכל מה שיודעים הוא לקלקל. לא יקרים אצל מי שמכיר את האוטו, מנגנון גג חשמלי יקר מ-א-ו-ד לתיקון, צריכת דלק גבוהה יחסית על סמך מה ? אני ואחרים רגילים לתצרוכת דלק ממוצעת שבין 11 ל 12 ק"מ לליטר. אני עובד עם האוטו, גורר, מחלץ ולוחץ. נהגים גרועים צורכים המון דלק בכל רכב, רכב לא "ספורטיבי" באמת, סחירות נמוכה לסאאב בכלל שגם הקבריו סובל ממנה, קשה למצוא מוסך שיידע לטפל כיאות ועלויות הביטוח גבוהות בגלל הנדירות גם זה לא נכון. מחירי הביטוח דומים למכוניות מקבילות, היות הרכב בעל גג רך (ליל הסכינים הארוכות...) והיותו מוגדר כ"ספורטיבי" אצל חברות הביטוח ואפילו זה לא נכון.

לסיכום, כל סאאב ללא יוצא מהכלל נותן תמורה מהגבוהות ביותר בשוק כל עוד מטפלים בו כמו שצריך. זוהי קלאסיקה במיטבה, וכל סאאב יכול להמשיך לתפקד ככלי רכב יומי גם בגיל 30.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...