Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

C4 עשתה עליה לירשלים עם רכב מלא פלוס מזגן על 80 קמ"ש בפול גז כל העליה.

באמת עדיף דיזל, הייתה כתבה שהדיזל פשוט מעולה(ב"אוטו" נראה לי)

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

במילה אחת?

C4

בשתי מילים?

C4 C4

רוצה בשלוש גם???

אני לא רואה שום דבר שיש לליאנה יתרון חוץ מצריכת דלק וגם זה לא משמעותי.

פורסם

אופל רק 80? למיטב ידעתי ה HDI הרבה יותר מתקדם מקודמיו, XUD9TE, שאיתו עליתי על 110 + מזגן עם 3 נוסעים?

אתה בטוח שזה היה טורבו דיזל? הפילטר אוויר היה תקין?

פורסם

הוא התכוון שגרסת הטורבו דיזל עדיפה על פני גרסת ה1.6 עליה הוא עשה את העליות בפול גז על 80 :-)

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
אם זה לעליות, אולי כדאי לשקול את ה C4 טורבו דיזל, גם תיהיה חסכונית (על פי מבחן כלשהו שקראתי ב YNET, אולי תוכל למצוא אותו) , וגם טורבו. שזה טוב לעליות. וגם תיהיה אמינה. דיזל זה דיזל , כידוע דיזל מצטיין במה שנקרא מומנט ותאוצות מ 70 ל 100 למשל בהילוך 5 יהיו זריזות למדיי

את הליאנה אני לא מכיר, בהונדה גאז נהגתי פעם אחת, האוטו מאוד מאוד חמוד, כדאי לקחת לנסיעת מבחן ולשקול גם אותו, אם יש אפשורת לבחון בעליות, - מומלץ לבצע את הבדיקה ב C4 וגם בהונדה.

לצורך העניין - אם דיזל לא שיקול כלל, היתי פוזל לכיוון הגאז, זה פשוט נראה לי עדיף על רכב גדול וכבד כמו ה C4 לאשה.

אשה לא צריכה C4

אולי C3...

את הכתבות ניתן למצוא בקלות, בצד ימין רשום מבחני דרכים בתוך תמונה של קונוסים.

הנה הכתבה, אם אין בעיה עם מכונית ידנית אז היא אופציה מעולה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3127767,00.html

ואם אפשר 2 ליטר אז בכלל מעולה, אנחנו עם ה-C5 כשהאוטו מלא עולים עליות עם מנוע זהה ב-130 ואף יותר בלי יותר מדי דרמות אז ה-C4 עם כמה ק"ג פחות אמורה לעשות זאת טוב יותר.

פורסם

אין אופציה לידני. אוטומטי בלבד.

דבר נוסף, על דיזל אין מה לדבר כי היא לא נוסעת הרבה וזה לא שווה את הכסף של הרישוי, ודבר אחרון: היא מחפשת בנזין 1.6, הכי סטנדרטי בעולם.

עדיין נשארתי עם 3 אופציות: C4, ג'אז, סוזוקי.

רק מה, אחרי שדיברתי עם אמא שלי היא אמרה שמבחינת הסוזוקי אין לה בעיה גם לקחת את הסוויפט החדשה, רק שהיא מרגישה לה קטנה וצפופה.

מה גם, שעדין אין כאלה שנוסעות על כבישי הארץ כך שקשה לדבר על איכות, נוחות, בלאי, ואמינות לגבי הסוויפט החדשה. (הכתבות מהללות אבל זה על סמך רכבים ביפן ולא בארץ) אז כדי לסכם: C4, ג'אז, ליאנה 5דלתות, סוויפט החדשה.

עדיין יש לי חור במידע לגבי אמינות הסיטרואן, אז אם יש מישהו שיוכל להעיד בעד או נגד אמינות החברה הזו בשנים האחרונות אני אודה לו.

ושאלה נוספת, הג'אז עולה הרבה ביחס לקטנה, 15K יותר מהסוויפט החדשה לדוגמה , למרות שחיצונית הן בערך באותן מידות. האם יש הצדקה להפרש הענק במחיר?

עריכה - רכב מלא בחמישה אנשים ומזגן עובד לעלות על 80 זה אמנם לא אופטימלי אבל זה אמור לספק את הצרכים שלה, גם ככה בד"כ הרכב לא מלא. ואל תשכחו שהמהירות המותרת שם היא 80 לכן אין לה שום צורך לקנות רכב שיעלה על 130. נניח 80-100 זו מהירות סבירה בה היא נוסעת וגם אני. אני אולי מגיע ל110 אבל אין לי (או לה) שום יומרה לעשות מירוצים בכביש לירושלים.

פורסם

הסוויפט החדשה דווקא נשמעת מתאימה מאוד.

מאובזרת עד הגג, עם מנוע חזק יחסית (105 כ"ס אם אני לא טועה), יפה מבחוץ לדעתי, אוטומטית, ובמחיר באמת זול יחסית לתמורה ולמתחרות.

במקומה הייתי הולך לסוכנות לשבת באוטו ולבדוק אם הוא באמת קטן לה מדי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני אומר לך הC4 פשוט מדהימה! רדיו באיכות מעולה, טיפטרוניק,יפה מביטץ ומבפנים. המון המון דברים שעוזרים לנהיגה,בטוחה מאוד נעימה שקטנה. אוטו מדהים! קחו אותה לא תצטערו. בקשר לאמינות למי שיש C4 שיכתוב את דעתו. אני אמרתי לחבר שלי יש אחת שעברה 20 אלף לא קלים ולא הייתה תקלה אחת אפילו! תשים לב שגם אין הודעות בפורום טכני עם שאלות על תקלות של סי4(אולי כי לאף אחד אין כזאת או כי אולי היא אמינה).

קחו נסיעת מבחן ברכב, אתם תאהבו אותה, מילה שלי!

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
אין אופציה לידני. אוטומטי בלבד.

דבר נוסף, על דיזל אין מה לדבר כי היא לא נוסעת הרבה וזה לא שווה את הכסף של הרישוי, ודבר אחרון: היא מחפשת בנזין 1.6, הכי סטנדרטי בעולם.

...

עריכה - רכב מלא בחמישה אנשים ומזגן עובד לעלות על 80 זה אמנם לא אופטימלי אבל זה אמור לספק את הצרכים שלה, גם ככה בד"כ הרכב לא מלא. ואל תשכחו שהמהירות המותרת שם היא 80 לכן אין לה שום צורך לקנות רכב שיעלה על 130. נניח 80-100 זו מהירות סבירה בה היא נוסעת וגם אני. אני אולי מגיע ל110 אבל אין לי (או לה) שום יומרה לעשות מירוצים בכביש לירושלים.

ההבדל באגרה ירד פלאים בשנים האחרונות (עם עליית מחירי הסולר) והוא יחסית זניח כיום. התמורה שתקבלו שווה את ההפרש המזערי באגרה (אם כי אני לא בטוח לגבי עלויות קניה).

עליות ירושלים הובאו כדוגמא בלבד... הבעיה במנוע הנ"ל היא חוסר המומנט המורגש.

פורסם

תקשיב, הליאנה זה חתיכת זבל של אוטו שלא יאומן.

אנשים מתקשים להאמין שהוא בכלל 1.6.

הרכב לא יציב, פשוט, לא נוח. לדעתי - המשפחתית (החדשה) הגרועה ביותר שנהגתי עליה. הלאניס כבר רכב טוב יותר.

לקוחות שלנו לא מוכנים בכלל לקבל את הרכב הזה.

את ה-C-4 אני לא מכיר, אבל את הC-5 אני מכיר מספיק כדי להגיד לך שיש מספיק תקלות מעצבנות מאוד.

יש מעט מדיי כאלו והשוק צפוי, לדעתי, להיות זוועתי בעתיד.

אם אתה מחפש אמינות ורכב פשוט לאמא אז רד מזה... למה להכניס ראש בריא למיטה צרפתית?

אתה סתם מקובע - תרד מהקטע של C4 או ליאנה.

תגיד כמה כסף יש לך ונמצא לך אופציות יותר טובות.

מאזדה 3 עולה בסביבות ה-120,000 לגרסה לא מאובזרת.

פורד פוקוס כנ"ל (אולי תמצא מודל 06' בהנחה).

שתיהן יותר טובות פי מיליון מהליאנה.

יש גם את האלנטרה שהיא אחלה ואפילו השברולט אופטרה כבר יותר טובה לטעמי (ואותה בטוח אפשר להוציא בהנחה גדולה = UMI נוטים להיות קלים על ההדק בהנחות ברכישת רכב חדש).

פורסם

מכיוון שהנסועה לא גדולה אני חושב שהג'אז תתאים יופי, וגם סיריון 1.0 ידנית עם 5 אנשים נוסעת יפה בחיפה וירושלים. הורג אותי הקטע של הדוגמאות הללו.

ותקפצו לסוכנות סוזוקי ותבצעו נסיעת מבחן על הסוויפט.

haters will hate

פורסם
ההבדל באגרה ירד פלאים בשנים האחרונות (עם עליית מחירי הסולר) והוא יחסית זניח כיום. התמורה שתקבלו שווה את ההפרש המזערי באגרה (אם כי אני לא בטוח לגבי עלויות קניה).

עליות ירושלים הובאו כדוגמא בלבד... הבעיה במנוע הנ"ל היא חוסר המומנט המורגש.

ההבדל נראה לי דווקא דיי גדול (ב-1433 שקל אפשר לקנות אוטו שלם {לפחות אתה מקווה שהוא שלם כשאתה קונה אותו :-) })

מחירי רישוי:

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/0?PC_7_0_CT_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_18

לגביי השאלה, אני רואה שהמחיר משחק צד חשוב בהחלטה, לכן לא הייתי מציע אפילו להסתכל על אוטו שאינו יפני, פשוט כי אתם מאבדים אוטומטית בין 10K-20K במכירתו. מעבר לזה שעוד 10K-20K יצאו לכם על תיקון חלקים (במיוחד באוטומט) החל מהיום שבו תפוג האחריות.

אני הייתי מציע לכם לבדוק ניסאן אלמרה-פרפקט דגם 2006 אם תמצאו. אמנם 1.8 אבל עם צריכת דלק דומה ל-1.6 . לעומת זאת העדיפות במנוע נותנת יציבות בעליות והאצות. אוטו טוב מאוד עם תג מחיר יחסית נמוך (גם סובב סביב ה-120K).

• תוכן חדש...