ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
b.m.w 316 84
מאת salmami- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני ממש מתלבט הרכב אוטומט יד שישית ומנוע 1800 שמור מאוד מאוד ואפילו קופה !!! רציתי פרטים לגבי כדאיות הקניה ב8500 ובכלל לגבי הרכב בתודה רבה ומוערכת מראש !!!!
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 24 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם... יש איזו ראלי עם קצה שלדה שראיתי (דור שני 97). לפי מה שטוען המוכר, המכה לא עברה את בית הבולם (מה שנקרא קצה שלדה לפי ההגדרה. 1. בהנחה והפגיעה תתברר כלא משפיעה על התנהגות הרכב - והשאר יתגלה טוב (מנוע, גיר, בולמים, קלאץ' וכולי...) - בכמה לדעתכם שווה לקנות אותה מתחת המחירון? 2. למישהו יש ניסיון במכירת ראלי עם קצה שלדה? האם ניתן למכור אותה בקלות יחסית (יחסית=לא שבוע, אלא חודש חודשיים - כלומר זמן סביר). תודה מראש לעונים!!
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
מי מהן עדיפה מבחינת כוח, הנאה מנהיגה, אמינות, עלויות צריכת דלק וכו'? אשמח לקבל פרטים על האלפא.
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב סטיישן יפני וראיתי בשוק שני רכבים עד כה - סוזוקי בלנו וסובארו אימפרזה. אני מדבר על שנים 98-2000 אוטומט. האם יש יתרון משמעותי לאחת מהן ? תודה
הודעה אחרונה מאת Anti Freeze, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. באתי מהפורום השכן( פג"ז) פעם ראשונה שאני כותב כאן אבל קורא כבר למעלה משנה. לפני יומיים עברתי טסט לרכב , ואני מעוניין לרכוש טנדר זול. ההתלבטות היא בין טנדר סובארו לבין L200 . תקציב הרכישב ינוע סביב העשיריה + . יש לי מס שאלות 1: מהי צריכת הדלק של שתיהן? ידוע לי שמיצו בעלת מנוע 2000 לכן אני מעריך כי הצריכה תהיה 1/8-9 לעומת 1/9-11 בסובארו. 2: עלות רישוי שנתי-טסט מהי העלות בשני הרכבים? 3: נט"בים של הרכבים , בעיות מיוחדות ודברים שצריך לשים לב אליהם 4 : ביטוח חובה , האם הוא זהה כמו באופנועים או שיש חלוקה שונה? "נהג חדש". 5: עלויות אחזקה. אני מכונאי ( אופנועים) ויש לי ידיים טובות. השאלה מתייחסת לעלויות טיפולים במוסך ועלויות חלפים בנפרד…
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי אני מחפש רכב קטן בתקציב של 8K-10K ואחרי קריאה של שרשורים ארוכים פה אני מבין שג'סטי זו הבחירה הכי נכונה. יש לי כמה התלבטויות כמו" 1000 או 1200? הזרקה או קרבורטור? ל1200 יש מחלות של נזילות ממחזירי שמן? לי רק ברור שאני מחפש שנתון 92-94 ידני ... תודה
הודעה אחרונה מאת ETBK, -
-
BMW 323 99
מאת kitesite- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מיתכוון לירכוש BMW 323 שנת 99 . אשמח לשמוע חסרונות יתרונות או תקלות אשר ידועות לכם לגבי הדגם הספציפי! תודה חברים!
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, אני שוקל לרכוש רכב ספורטיבי, ומחפש המלצות. בעבר נהגתי על רכבים "רגילים" כגון פורד פוקוס וכו', אבל אני אוהב לנהוג, ורוצה רכב שגם יהיה מהנה, ולא רק יוביל אותי מנקודה לנקודה. לפני כמה שנים הייתי בקורס נהיגה ספורטיבית בחו"ל, ונהגתי גם על 206 ו-306 משופרות. בגדול, אני רוצה רכב עם אחיזת כביש מעולה חובה גיר ידני כמובן רצוי הגה מדויק ומתקשר במיוחד לא יזיק מנוע חזק למדי, אבל אני לא חולה מהירות מאוד רצוי גם ABS, TCS, ESP - ורצוי גם שיהיה מתג לכבות את ה-ESP כשרוצים... רכבים שנראים לי מעניינים עד כה בגדול הם: לאון FR או קופרה - לכשיגיעו לארץ, למרות שהמחיר יהיה כנראה די גבוה מיאטה (למרות שב-Top-gear אוהבים לקרוא לו אוטו של בנות או משהו כזה) קליאו…
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מעוניין בקניית סיאט אביזה ממודל 1988 עד 1992 האם עדיף דגם 1.2 או 1.5, וב 1.5 יש שני סוגים? מה ההבדל? הרכב הזה חסכוני? מה לבדוק לפני קניה? (אולי יש צורך להשקעה במודל 93? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי כולם, חבר ביקש ממני לפנות למומחים שבפורום הזה כדי להבין מה בדיוק ההבדלים בין הונדה אקורד להונדה סיוויק (שתיהן חדשות). הבדלי מחירים לא משחקים מחיר והוא רוצה לדעת מה בדיוק ההבדלים מבחינת תפעול, אחזקה וכל שאר הדברים שאמורים לשחק תפקיד כשבאים להחליט מה מבין שני הרכבים כדאי לקחת... תודה!
הודעה אחרונה מאת fish, -
אני מעוניין לקנות לאשתי רכב שנחשב ביחס למחיר שלו לבטיחותי. ראיתי 240GL אוטומתית שנת 85 שמורה מאוד. המחיר אני מניח סביב ה 5K-6K. הרכב מפנק (חלונות חשמל, הגה כח, הזרקה, נעילה מרכזית, מזגן) ביחס למחיר. הרכב אני יודע אמין וישנם אקזמפלרים שמנועיהם עברו את 400000 ק"מ. השאלות הם.... 1. אלו מנועים יש לדגם הנ"ל בשנים האלו, ומה כדאי לרכוש? GL זה 2000 או 2300? 2. מהי צריכת דלק נורמלית בעיר? 3.מהם "המחלות" של דגם זה? חשמל, מנוע, חלודה, גיר חשמל........ (אמרו לי שהגיר של 940 בעייתי מאוד וזה אותו גיר).
הודעה אחרונה מאת zvit, -
- 18 תגובות
- 6 אלף צפיות
האם כדאי (כלכלית) להתקין מערכת הסבה לתדלוק בגז? הנתונים החשובים: רנו מגאן 2 1600 האצ'בק ידנית, צריכת דלק לפי המחשב 7.9 ליטר ל 100 ק"מ, שנת 2004. משמשת כרכב שני במשפחה (הראשון מליסינג, כך שלא רלבנטי) נוסעת 5 ימים שבוע רמלה-ירושלים וחזרה + נסיעות לסידורים, סה"כ מוערך 30K בשנה לפחות. לא משמשת לקניות גדולות או טיולים עם המשפחה (צמצום הבגאז' אינו קריטי). אם כן, היכן תחנות התדלוק הקרובות? (אני מכיר רק בבית דגן, שלא נמצאת במסלול הרגיל) כמו כן, עוד כמה שאלות בנדון: א. עד כמה הירידה בביצועי הרכב קריטית? ב. האם יש פגיעה בדשבורד (מד נפח גז) או מבחינה חיצונית (פתח תדלוק)? ג. איזו מערכת כדאי, ואצל מי כדאי להתקין? כהערת אגב, עוד שאלה באותו נושא: איך יתכן שאשתי מוצ…
הודעה אחרונה מאת קצת משוגע, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מחפש רכב שנת 2002-2003 בתקציב של עד 80K. 1.מה דעתכם על הגולף (אוטומטית) - 2.0/1.6 - כמה כוחות סוס, אמינות ומה הצריכת דלק שלהן ? 2. ומה לגבי הפורד פוקוס (5 דלתות)?
הודעה אחרונה מאת ronenlev, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני בעליה הגאה של וולבו 740 שנת 88 מנוע 2000 קרוב ל- 4 וחצי שנים. לאחרונה עקב פיתוי גדול של וולבואים יותר צעירות ב- 7/8 שנים במחירים מגוכחים אני שוקל לעשות צעד ואולי להחליף את ה- 740 . אין ספק שמדובר בצעד לא פשוט מכיוון שעם השנים רכשתי כבוד גדול ל740 שלי מבחינת אמינות שקשה להסביר,נוחות,מסיביות ואופי שונה מאוטו אחר.... עם ה- 740 שלי הגעתי לאן שרציתי,בלי הכנות מראש והיא הוכיחה לי שלא חייבים אוטו חדיש כדי ליהנות מנסיעה איכותית ואמינות ברמה גבוהה מאוד!! מה שעומד על הפרק : וולבו 940 מנוע 2300 שנת 94/95 או אולי אפילו 96 . וולבו 960 מנוע 2500 שנת 95 ואולי 850 שנת 94/95 מנוע 2000 או הגדול יותר ושאינו מוגדש. ההבדלים ברורים לי, אין ספק שה- 85…
הודעה אחרונה מאת יעקב סימל, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אמרו לי שהוא לא ממש מרגיש GTI... מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מבקש חוות דעת על הרכב הנדון. האם צורך דלק בכמות מופרזת והאם מחיר החלפים והטיפולים כמו לרולס רויס?
הודעה אחרונה מאת EVMEISTER, -
מה הייתם אומרים על אפלוז 92' ידני. עם 135000 ק"מ. ללא תאונות או תקלות כבדות. כמה הוא שווה?
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי ברחוב שלי למכירה פיאסטה שנת 84 1.1 סמ"ק חיצונית נראית בהחלט במצב טוב מכל הפיאסטות שראיתי, רשום עליה 1700 ש"ח, התכופפתי מתחת לרכב ראיתי חור באגזוז ונזילה מבורג ניקוז שמן מנוע, הציריות, בלמים, בולמים, צמיגים, נראו במצב חדש ואין לה כנראה בעיות לעבור טסט, רציתי את הרכב לנסוע כל יום במסלול בת-ים צריפין, ובגלל שאף פעם לא היה לי רכב שרשום על שמי רציתי לשאול אותכם כמה יעלה הביטוח והטסטים? יש לי רישיון שנה ו-4 חודש, אז ככה כמה יעלה לי ביטוח ג' וחובה לנהג חדש על פיאסטה ללא עבר עם תאונות? ודבר שני כמה עולה טסט לפיאסטה באותו שנתון?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 10 אלף צפיות
האם מישהו מכיר את האוטו הזה מקרוב יכול להגיד לי אם הוא אמין מוצלח ?
הודעה אחרונה מאת wacky, -
-
- 14 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
מבקש יעוץ בשביל מכר, שמעוניין להחליף את העגלה המתישה שאין לי מושג איך היא הצליחה להגיע לפס ייצור, ניסן לארגו , מנוע 2.3 ליטר. הוא מחפש כרגע וואן, שעדיין יספק את ה7 מקומות לא כולל נהג, אך שיהיה שונה לגמרי מהלארגו וזה אומר: * חזק * נוח לנסיעה * שקט (יחסית ללארגו הטרקטור...) ומה שכן הוא עדיין צריך להיות: * דיזל * אמין (למרות שרכב חדש לא אמור להיות כל כך בעייתי אבל עדיין) * רצוי ידני אבל זה לא פרט שישלול רכב שאכן יענה על רוב הציפיות. מה שכבר חשבנו עליו זה: סיטרואן ג'אמפי. קאיה קארניבל. טיוטה הייאק או איך שלא קוראים לו. תודה מראש. שי
הודעה אחרונה מאת ShayRally, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מהו הטווח הקילומטרז' הסביר בקניית אוטו יד שניה, ועד כמה יש סיכון בקניית רכב בעל קילומטרז' גבוה?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אנא עיזרו לי בבקשה, ברצוני לרכוש רכב קטן (1300 סמ"ק) בין 40000-50000 ש"ח יד שנייה 1998-2002, מה שהכי חשוב לי זה אמינות (שלא ייכנס למוסך כל יומיים) חיסכון בעלויות (דלק וחלפים) ושיהיה נח לנסיעה גם מחוץ לעיר. כנראה שלא יהיה לי כסף לטויוטה יאריס... אני מתלבטת בין: סוזוקי איגניס סוזוקי יורו סוויפט טויוטה סטארלט דייהטסו סיריון דייהטסו YRV אשמח לשמוע המלצותיכם ודעתכם, אם יש עוד הצעות, בשמחה. תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות את הסיאט איביזה מנוע 2000 שנת 94 3 דלתות אני לא מבין הרבה במכוניות , האם האוטו חזק וטוב ? והאם הוא אמין המחיר שלו 25000
הודעה אחרונה מאת system_x, -
סופרב VS קאמרי. 1 2 3
מאת Lexus12-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 5 אלף צפיות
לאחר כל ההצעות שקיבלנו בדיון הקודם לרכישת רכב בתציב של כ200 אלף שקלים (+-) החלטנו לבחון לעומק רכבים, בסופו של דבר שמנו עין על 2 רכבים: האחד, סקודה סופרב, מנוע 1.8T עם חבילת האביזור הגבוהה (Elegence) והשני טויטה קאמרי GLI, שתיהן במחיר זהה של 209,000 ש"ח לשנת דגם 2007 כמובן. יצא לנו לראות את הפאסט, אבל כמה שהיא יפה מבחוץ, בדגם הבסיסי היא בקושי מאובזרת ואבזור מאוד חשוב לנו ולכן ירדנו ממנה די מהר. אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הסקודה (בעיקר) וכמובן גם על הקאמרי, נא להתיחס לדגמים הספציפים ברמות האבזור האלו. האם הסקודה לא תהיה קצת חלשה? (בכל זאת, מנוע 1.8 T עם 150 כ"ס לא נשמע מבטיח.) שבת שלום..
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מצאתי וולוו S40 שנת 98 מנוע 2000 אוטומט האם כדאי לקנות? יש דברים שכדאי לשמ לב עליהם? בעיות נפוצות? איך בכלל האוטו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה האפשרויות שלי?
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, לאחר חיפוש דיי נרחב לא הצלחתי להגיע למסכנה חד משמעית.גם אני וגם בת זוגתי מחפשים רכב,להלן הפרמטרים: 1: תקציב:20K צרכים:רכב שני במשפחה.חסכוני(עד 1400)וזול עד כמה שניתן לתחזוקה,אמין(רצוי לא צרפתיות),הזרקה בלבד,קטן ונוח עד כמה שאפר. זהו רכב שהולך לסוע לרוב בדרכים מהירות,ומעט מאוד בעיר. עדיפות לידני. 2: תקציב:עד 30K רכב לסטודנטית,רוב הפרמטרים זהים פרט לגיר שחייב להיות אוטומט,כ"כ רוב הנסיעות בעיר.דגש חזק מאוד על אמינות ובטיחות.
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
- 36 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם. כבר כמה חודשים החלטתי להגשים חלום ולרכוש פיג'ו 206 CC, למרות העובדה שאני מחפש אדומה כבר זמן לא מבוטל (כארבעה חודשים), אינני מצליח למצוא. כאשר החלטתי לגשש ולהתחיל להתעניין, נקלעתי לבעיה די גדולה, כמעט כל המוכרים מבקשים מעל המחירון (לא משנה איזה צבע כבר), וגם אם תכנסו ללוח יד 2 למשל, תראו שרוב האנשים שם שמציינים את המחיר - דורשים מחיר גבוה בכמה אלפים טובים מהמחירון (דורשים בד"כ בין 5 לעד 20 אלף מעל למחירון). לא מספיק שאיני מצליח למצוא את הצבע שלי (אדום) אלא גם על כל צבע אחר דורשים למשל במקום 93 אלף ש"ח, דורשים 100 אלף ש"ח, ואני במצב שאינני יכול להקצות מעבר ל-90 אלפיות וגם זה בהתמתחות והתגמשות מטורפת כולל מכירת הרכב הנוכחי שמחירו כרגע עומד על 20 אלפיות. …
הודעה אחרונה מאת משה.ש, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מעוניין להחליף את האימפרזה 2 ליטר 2003 האוטומטית שלי שעשתה 145000 א' ק"מ. היא מליסינג ואני יד שניה. יש לה רק פגיעות בעלות משמעות נמוכה והיא תקינה מכנית. האם הגיוני שבטרייד אין יאמרו כי יש להוריד 10,000 ש"ח מעבר ל 18% בגין ק"מ גבוה וכן עוד כמה אחוזים על ידיים? תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, עקב התחלת לימודים הנסיעות שלי (לפחות 5 בשבוע) הולכות להיות כפר סבא - חולון. לכן אני מעוניין להחליף את הרכב (פולו 97) ברכב דיזל למען החיסכון והשפיות. התקציב 40 אלף+- דבר ראשון שיהיה אמין, הדבר האחרון שאני רוצה לראות זה מוסך. חשוב שיהיה נוח, קומפקטי, וכמה שיותר חדש וחדיש (חלונות חשמל, מזגן כמובן). רצוי מאוד אוטומט (אם זה ריאלי ומומלץ בדיזל, אני לא חזק בתחום). יש חיה כזאת? נ.ב (OFF TOPIC): מניסיון אישי שלכם, יש המלצה אולי להשכיר דירה עם כל ההוצאות הנילוות במקום החלפת הרכב?... תודה.
הודעה אחרונה מאת Gforce, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 711 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- garicho
- Rittberg
- Derish
- DareDevil
- beastmodeisr
- BoazB11
- daniel.asu
- בנא
- yohai71
- איציק נ.
- Son goku
- ציטי