ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
בימים אלו אני בוחן אפשרות לרכוש מרצדס 280 6 צילנדרים שנת 1985. באילו דברים אני אמור להתמקד בעת ביצוע בדיקה של רכב מדגם כאמור ?
הודעה אחרונה מאת lilvav, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם. החלטתי להפטר מהבייבי שלי - הפיג'ו 205 שקניתי חדש מהחברה בשנת 1997, והגיע הזמן לקנות רכב חדש יותר: רצוי אוטו קטן משנת 2001-2002 והלאה, ידני. אני נוסעת בערך 30 ק"מ ליום, וחשוב שיהיה אוטו חסכוני בצריכת דלק ואחזקה. חשבתי על גטס/פולו/איביזה/סוויפט - ואשמח להצעות על רכבים אחרים שיכולים להתאים.
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
משו יודע מה החדושים של מזדה 3 שנת 2007?
הודעה אחרונה מאת ilan_grs, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש רכב עד 20000 אלף - אוטמט משפחתי שלא שותה הרבה דלק ואין לו בעיות מיחדות בתיקונים. אני אודה לכם מאוד אם תתנו לי חוות דעת . ????????בחיים לא צריך להיות רק צודקים אלא גם להיות חכמים!!!
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אמממ הכותרת דיי ממצה הכל לפי דעתי.. תודה
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
מה אתם יכולים להגיד לי על הרכב? מבחינת יכול שטח? מבחינת יכולת כביש? איבזור בדגם המפואר? בעיות נפוצות? וכל דבר אחר שיכול לעזור. שאלה נוספת 2003 זה הדגם הישן יותר או החדש יותר?
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם ולחובבי הרכב בפרט .. במים אלה אני מחפש לחברה המתוקה שלי רכב , לנסיעות בתוך העיר . כמובן שהצעתי לה להתחיל לנסוע במיני , אך היא מפחדת שיקרה לרכב משהו (חס וחלילה ) אז חיפשנו משהו בשבילה . וההחלטה נפלה על פיאט פונטו או רנו קליאו מהשנים 2000 2001 , רציתי לשאו השוואה בין הרכבים הנ"ל מבחינת הוצאות נוחות , החזקת הרכב לטווח הארוך ועל אילו דגשים צריך לשים לב ברכישת הרכבים הנ"ל . וכן לסיכום אשמח לדעת מה יותר עדיף בתודה רבה מאוד . מינימן
הודעה אחרונה מאת nirp, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם!!! מבין (קצת ) ברפואה ולא מבין (הרבה) במכוניות ישנה אפשרות לקנות קורולה 2001 , ראשונה ( מליסינג), 150000 ק"מ, טסט לשנה, ב 55000 ש"ח או מזדה לנטיס 2002 , שניה, 120K, טסט שנה, ב 58K ( רק במבט ראשונה כבר ראיתי שבלם קידמי ניצבע מחדש- צבע נוכחי ירוק, קודם - כחול-אפור - זאת אומרת שכנירא כל אוטו ניצבע) אך מוכנים להציג כל ההיסטוריה שלה 1) האם כדי? אז מה נישמע יותר טוב ? 2) האם 150000 זה הרבה לקורולה ? ולמזדה 120K ?? כל עצה תבורך ! תודה
הודעה אחרונה מאת tkl, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ידידה מחפשת רכב משומש בתקציב של עד 25K. היא תמכור את הרנו קליאו שלה והדרישות שלה הן: 1 - אמינות (כי נמאס לה ממוסכים עקב התקלות של הרכב הקודם) 2 - 40 ק"מ ביום פלוס טיול פעם בחודש. בעיקר בינעירוני, קצת בתוך ת"א וקצת עליות לירושלים. 3 - רכב קטן, לא משנה אוטומט או ידני. 4 - עדיף שנתון כמה שיותר מתקדם. מה לדעתכם אפשר למצוא במסגרת הדרישות? תודה.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- 12 תגובות
- 6 אלף צפיות
או קי אז אחרי שמכרתי את הגולף אני הולך על הונדה סיווק שנת 2001 עד 2003 . מישהו יכול להגיד לי עם יש דגמים בסיווק בשנים האלה מפואר פחות מפואר. ראיתי בלוחות es מה זה אומר ?
הודעה אחרונה מאת wacky, -
- 14 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם אני כבר זמן מה מחפש מכונית יפה ולא יקרה חיפשתי ביד שניה וראיתי שרובר 216 ממש לא יקרה וניראת ממש פגז רציתי לדעת אם שווה לי לקנות אותה ואם היא עושה בעיות וגם מה המחירון שלה בתודה מראש אלמוג
הודעה אחרונה מאת Elad_M, -
אחי מעוניין לקנות אמפרזה טורבו. נתקלנו ברכב למכירה - האוטו יד ראשונה! שנת 2001, WRX רגילה לחלוטין (צבע לבן אם זה משנה). האוטו לא משופר. והוא סטנדרטי לגמריי. בעל הרכב - אדם מבוגר בסוף שנות ה40, דורש 10 מתחת למחירון! הטענה - האוטו עבר 170 אלף ק"מ. הוא אומר שהשלדה נקייה. עבר מכה קלה מקדימה (המכסה מנוע עבר תיקון וגם הפגוש - לא משהו רציני לדעתו). האוטו נוסע טוב, מראה חיצוני טוב (קצת שריטות פה ושם - בודי נראה נקי). מה דעתכם? מה צריך לשים לב? האם כדאי ישר ללכת ולקחת את האוטו לבדיקה? או שיש משהו ספציפי באוטו הזה שאני אמור לראות? בכל זאת - זה ממוצע של כ40 אלף ק"מ בשנה.. למרות המחיר הנמוך (הן בדרך כלל נמכרות במחירון + לא?) מראה פנימי טוב - ידית הילוכים - התפוח שלה …
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש את הרכב הנ"ל מטרייד אין ורציתי לשאול מה חושבים עליו בפורום. לפני שכולם יגידו שזה רכב לא ספורטיבי והכל אז אני לא רוצה רכב ספורטיבי, אני רוצה רכב שיסע מא לב במינימום הוצאות. שיהיה אמין מאוד, שישתה טיפה דלק ושיראה ברמה סבירה בשביל זה יש לי 50K. איך שאני רואה את זה הסיריון מתאימה להכל אך אם יש לכם רעיונות אחרים אני פתוח להצעות. תודה
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לדעת האם בתור רכב ראשון כדי לקנות מאזדה היא יד 2 והיד ה-1 הייתה מליסינג , האם כדאי להשקיע ולקנות אותה? אשמח עם תענו לי בהקדם בתודה כרמית
הודעה אחרונה מאת CARMIT21, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום לכולם אבא שלי מחפש רכב חסכוני בדלק עד 20 אלף +-\ קטן אוטומט מזגן הגה כח.. *נוסע 60 קלומטר +- ביום חשבתי על קאיה פרייד 1300 אוטומט וגם על סיריון אבל ממש קשה למצוא חוץ ממגרשים שמפחיד להתקרב עליהם תודה רבה
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
שלום , חרף התייאשות קרבה ובאה למציאת יאריס T , אני מחפש אלטרנטיבות חיפשתי מידע על ה C2 VTS החדשה ולא מצאתי כלום. (היא עד כדי כך חדשה?) אשמח לשמוע מידע\קישורים בעניין (התנהגות,אמינות,ביצועים,צריכת דלק,ביטוח,מחיר וכו') תודה
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. חבר טוב שלי מעוניין לרכוש את הרכב הנ"ל, הרכב נילקח לבדיקה ולהלן התוצאות. אשמח מאוד לשמוע את חוו"ד על הרכב.
הודעה אחרונה מאת 1NIV1, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש רכב משפחתי אוטומט (בגלל אשתי) עד מחיר של 17000 וחשוב שלא יהיה זללן בדלק וטיפולים יקרים. אני נוסע בסביבות ה60 ולכן מידת האמינות והנוחות הם משמעותים הרכבים שחשבתי עליהם שיכולים להתאים: פיאט מריאה /ברבה 98-97 מיצובישי סופר לנסר סובארו 1600/לאונה אפלאוז -92-94
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עד כמה סטייה של קילומטראז' המכון יכול לדייק? מהי רמת הדיוק של הבדיקה במידה והקילומטראז' לא אמיתי? בתודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת jermi, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חבר שלי מחפש רכב בתקציב הנ"ל אבל רכב רכב שיהיה חסכוני ואמין. על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה הרכב יד 3 1600 ידני דגם sx שנתון 96 140500 ק"מ לפי מה שהמוכר אומר הרכב עבר קלטצ" טיממיג ראש ואוברול עכשיו מה דעתכם על הנתונים הנ"ל חשוב לציין שהרכב עוד לא נלקח לבדיקה מטרת השאלה היא האם בכלל יש מה לגשת אם רכב זה לבדיקה ע"פ הנתונים הנ"ל תודה לכול העונים\עוזרים
הודעה אחרונה מאת לאון, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם, האם לדעתכם הלאנטיס היא אכן טובה כמו שרגילים לחשוב? יחסית לקורולה, או להונדה? נועד למשפחה+3, עד 40Kשח, 15Kקמ לשנה! מצאתי כזה בן 8, 80K, יד1, ידנית (glx 1.6). אמינות? (שמעתי שהיו בעיות עם האוטומאטיות של השנים האלו) בטיחות? (חלש כמו היונדאי?) צריכת דלק? (איך יחסית לטויוטה ולהונדה?) איכות מנוע? (עד כמה ק"מ מחזיק יחסית לאחרות?) עד כמה מכיר? (יש הצפה של רכבי טרייד-אין וכדו') נוחות ואיבזור? (נראה די בינוני) גובה המרכב? (אתם יודעים, לטיולים בשטח וכו') רעש סביבתי? (שקט בפנים ובחוץ) עלות אחזקה חודשית? (כולל הכל: דלק+בלאי+טיפולים+ביטוח+ירידת-ערך) גודל תא מטען המכונה בגז', ופתח גישה? (בכל זאת, אין כמו דלת חמישית...) ואיך המזגן, מישהו יודע? …
הודעה אחרונה מאת yoramtsv, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מתלבט בין אודי A3 TFSI לאלפא GTA
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
אמא שלי כנראה חודש הבא מוכרת את המזדה 6, המטרה היא לקנות רכב קטן סגנון יאריס סריון פביה וכ"ו. מנוע עד 1600 גיר אוטומט חובה רכב חדש מהחברה כמובן עד 110,000 ש"ח. חשוב תחזוקה זולה (אמינות ודלק) ונוחות סבירה היאריס (החדשה) נופלת בגלל מחיר של 110 אלף לגרסה הבסיסית וזה מחיר ללא אגרות!
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 913 צפיות
תוכן ההודעה נמחק.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב חסכוני (מנוע 1400 ומטה.. ידני) הדרישות הם שנתון גבוה, נוחות (מקדימה ומאחור) חסכוני בדלק (עדיפות לרכב עם מחשב דרך) זריז ועם מראה צעיר חשבתי על פולו איביזה פאביה פונטו או קליאו אפשר קצת פרטים על כל אחת מהמכוניות? אני יודע שיש גרסא לאיביזה שהיא 100 כ"ס וגם אוהב את המראה שלה אז כנראה זאת תהיה הבחירה רק רציתי להתייעץ פה מה אתם אומרים על כל אחד מהרכבים תודה
הודעה אחרונה מאת ProSoldier, -
- 35 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב שיהיה מפנק ומהנה לנהיגה, רצוי גיר ידני. אוטו שיהיה אמין יחסית אם אני אטפל בו טוב ולא אזניח. שלא ישתה כמו שיכור, שישתה דלק בצורה סבירה אפשרות לרכב מרכב רגיל ואפשרות גם לקטן יותר. רצוי זריז שיהיה יציב וישב טוב על הכביש (עם תוספת ג'אנטים בהמשך) שיראה טוב ואם ישנה אפשרות גם שיהיה בו סאנרוף הרבה דרישות ותקציב דל. לגבי הגדלת תקציב אין אפשרות מכיוון שאני עוד מעט מתגייש ואין לי אפשרות ליותר. אם יש מכונית כזאת שלפחות עונה על רוב הדרישות אני אשמח אם תיעצו לי עליה. אני אוהב את הפיאט בראבו אבל פוחד להתקרב כי בדרך כלל קורעים את המכוניות האלה ואני מחפש רכב שלא יהווה כאב ראש בזמן השירות הצבאי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Niv A_Renamed, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אמא שלי רוצה רכב אוטומטי. ומכיוון שהיא זו שמשלמת את הביטוחים, זה לא תלוי בי. במקום לקנות קורולה, חשבתי לקנות וולקן אוטומטית. מה אתם אומרים על הגרסה האוטומטית?* (כח, התנהגות, וכו... ואגב ה-1900 באוטומט זה 120 כח בניגוד לידני לפי מה שקראתי). לפי מה שראיתי מחירי השוק ברצפה - אבל עד כמה המנועים אמינים? והגיר? ב-10000 זו נראית לי קנייה מאוד משתלמת - מה הקאצ'? כמובן עדיף מאלה שנהגו על כזו! * ביחס לוולקן ידנית. לא ביחס לקורולה חס ושלום. תודה, אביעד
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
אבא שלי מחפש לקנות לו אוטו יוקרתי והוא מאוד אהב את המרצדס ומצא אחת שמורה מאוד מודל 2000 נתונים: מודל 2000 יד 01 בנזין הספק מנוע: 3200 קילומטראז': כ-70,000 גיר אוטומט צבע כסף. הנתונים נראים מרשימים מאוד ומראים שהרכב היה שמור מאוד. המחירון שלה עומד על 230,000 ש"ח והאם זה מוצדק לשלם מעל המחירון בגלל הנתונים הללו? ואיך הרכב במבחינה מכנית? האם יש לו מחלות נפוצות או בעיות שצריך לבדוק לפני הקניה? אשמח לשמוע חוות דעת מניסיון אישי אם יש למישהו מאחד מחברי הפורם עם הרכב הנ"ל. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dj-niv, -
-
חדש בפורום
מאת bababen- 1 תגובות
- 964 צפיות
שלום חברים.... באתי מהפורום של פול גז לאחר שיש ברשותי קטנוע מסוג ג'לירה ראנר ואני מעוניין בעתיד הקרוב להחליף את הקטנוע לרכב ..... הרכב היחיד שמצאתי בו עיניין והוא דיי עומד בתקציב שלי(13-16) הוא סיאט איביזה.....בהתחלה חשבתי על ה106 אבל רובם מכוערים מבחינה חיצונים...ואלה שהשקיעו בהם ממש יקרים... בקיצור חברה..התאהבתי בסיאט....מצאתי בלוחות הרכב הרבה רכבים מהדגם הנ"ל ולרוב ממש מושקעים מבחינה חיצונית ...עכשיו מה שמעניין אותי זה למה הרכב הזה שנראה דיי מרשים ביחס לאחרים הוא ממש זול...(שנתוני 94-96)?? האם לרכב יש מחלות מפורסמות ...האם הוא זולל דלק..האם הטיפולים שלו יקרים ,החלפים..וכו'?....כעיקרון אני מחפש רכב שלא יישאב ממני כסף ללא הכרה ..מהסיבה הפשוטה שאין לי..אני תלמיד תי…
הודעה אחרונה מאת sronis,
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 711 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- garicho
- Rittberg
- Derish
- DareDevil
- beastmodeisr
- BoazB11
- daniel.asu
- בנא
- yohai71
- איציק נ.
- Son goku
- ציטי