ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,564 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 943 צפיות
אימי מוכנה לוותר סוף סוף על מזדה 626 (5 דלתות) מעדיפה מזדה וכרגע ישנה 1800 סמ"ק שנת 2000 על הפרק. האם הרכב מתאים לדרישות שימוש הבאות: נסיעות קצרות (רובן לפני הפסקת עבודת המשנק האוטומטי). עד 4000 ק"מ שנתי. תוך עלות נמוכה של חלפים (האחיות הקטנות מתלוננות על עמודים זזים בדרכים). נוחות נסיעה עירונית (בולמים לא קשיחים מידי) תפעול קל של מערכות הרכב וחשוב מאד - תנוחת ישיבה לא נמוכה מידי. אשמח כמובן לשמוע על תקלות אופיניות וצריכת דלק . כמו כן, אם יש המלצות דומות (טויוטה/מיצובישי/סוברו ושות) עקב נסיון מוצלח העונה לדרישות/ נסיון לא מוצלח...
הודעה אחרונה מאת amitt, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מה אפשר לספר לי על הרכב האם אמין צריכת דלק וכו'
הודעה אחרונה מאת Tiki, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 936 צפיות
שלום, אני מתלבט בין פוקוס שנת 01 לפוקוס שנת 02. האם בוצעה בפוקוס 2002 מתיחת פנים חיצונית או מכנית? אם כן, מהם הפרטים? אם לא, באיזה שנה בוצעה מתחית הפנים? תודה ויום טוב לכולכם!
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
הורים מתלבטים בין שני הרכבים. מה שאומר שהרכב מיועד לא לחובבי רכבים אלא לשימוש משפחתי ממוצע. מה עדיך מבחינת בטיחות, תקלות נפוצות, אמינות, נוחות, שירות ? ההתייחסות בשני הרכבים לדגמי 2003. תודה
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם... אני מבקש את חוות דעתכם על פאסט שנת 2001 מנוע 1.8t. חשוב לי לדעת איך הרכב מבחינת אמינות, צריכת דלק ואחזקה. מדובר על הדגם המפואר.. תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב חדש למשפחה עכשיו ככה בחצי שנה הקרובה הרכב אמור לשמש גם עבודה וגם משפחה כעבור חצי שנה לעבור למשפחה לבד, בחצי שנה הזאת צפוי הרכב לעבור כ 40K+ קילומטר מעוניין ברכב בטיחותי נוח וחזק, לא משנה עלות תחזוקה וטיפולים, שוב חובה סולר מסיבות שאני לא אפרט כאן. הציעו לי וולו S40 שנת 2002 220K של מורה נהיגה, הוא רוצה על הרכב 49K מה אתם אומרים על הרכב בכללי רכב שעבר כל כך הרבה על ידי מורה נהיגה? ואיזה עוד הצעות יש תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מלך המירוצים, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי, אני חושב על האופציה לשדרג את הרכב (נכון לעכשיו יש לי פיאסטה Youth 97) . דרישות: קטן. אין לי ילדים (לפחות לא שידוע לי ), וחבל לסחוב הרבה פח. שנתון - 2000 ומעלה. אפילו עדיף טיפה יותר, אם אפשר. אמינות. ועוד פעם אמינות. עדיף יפאני (או אולי פיאסטה ממודל חדש יותר?). ידני. לא אוהב אוטומטי. הגה כוח - בגדר המלצה בלבד. לא מפריע לי הגה רגיל, אבל אני מניח שזה זן נכחד. צריכת דלק - אני נוסע יחסית הרבה (ת"א - ירושלים). מוכן לשלם יותר על אוטו חסכוני יותר. כוח - לא מחפש רייסים , באמת שלא, אבל רוצה רכב שמוכן להאיץ גם בעליות לירושלים, ואפילו עם מזגן. סכום - כמו שאמרתי, עד כ50K, אבל אני אהיה מוכן לשלם גם קצת יותר בשביל משהו שיענה יותר על הדרישות. חשבתי על טוי…
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום הלכתי לבדוק לאימי קורולה 93 אוטומטית. כמה בעיות שראיתי: 1. כשהרכב מונע בניוטרל והמזגן עובד הרככב רועד בצורה רצינית. כשמכבים מזגן הכל טוב. מה יכולה להיות הבעייה? 2. הבעלים טוען שמילא גז לפני חצי שנה, וכעת המזגן מקרר לא משהו. מה יכולות להיות הבעיות? נניח ויש דליפת גז - האם ניתן לאתר אותה גם בלי לרוקן את כל הגז? ואיך ניתן לתקן אותה? מה סדר הגודל של העלות הסבירה? 3. הגיר מושך הילוכים בקיק דאון עד 5500 סל"ד, במקום עד קו אדום (ככה זה בקורולות האלה). אני לא שמתי לב אם הוא הרפה את הרגל מהדוושה, אך אבדוק זאת שוב. במידה והוא לא הרפה את הרגל מהדוושה - האם זה מצביע על בעייה סופנית בגיר? יש לציין שהגיר עובד פיקס - לא בועט, מחליף הילוכים חלק ביותר, וכשמחליפים הי…
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- 44 תגובות
- 4 אלף צפיות
* נמחקו מספר שורות לבקשת פותח השרשור * שאלה לקהל - 1. עד כמה לדעתכם הסוביקטיבית אפקט ההגעה של הפאסאט גבוה מזה של נניח מאזדה 6 עליה אולי יוכלו להתפשר. 2. האם יש רכב אחר בקטגוריה 3 או 4 שהייתם ממליצים עליו כבעל אפקט הגעה גבוה ? להבהרת הענין - המטרה היא שכשהיא תגיע עם הרכב וסמל החברה עליו יהיה ברור שהגיע בכיר בחברה ולא מנהל דרג ביניים.
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
להורים שלי היתה לפני כן יונדאי אסנט מודל 96'. הם מעוניינים באוטו אמין, עם חלקי חילוף זולים ואוט' כמובן. התקציב הוא בסביבות ה 60K-65K. מישהו יכול לעזור לי לבחור רכב בתקציב זה ?
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בשעה טובה הוזמן הרכב: סיוויק LS 4D צבע כחול כהה. אני רוצה להודות לכל חברי הפורום על הייעוץ הסבלני והמקצועי.
הודעה אחרונה מאת etz301, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
עשיתי חיפוש כאן ולא ממש מצאתי האם יש ירידת ערך לרכב שהיה רכב ליסינג נקנה מהחברה וכעת נמצא בבעלות פרטית ? האם ירידת הערך דומה לזו של השכרה?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכם אני במשא ומתן לרכישת קרייזלר סטרטוס מודל 97 לקחתי את הרכב לבדיקה ובסה"כ בבדיקה טענו שהרכב במצב בסדר (יחסית למודל) אין פגיעות שאסי ומנוע במצב תקין. מה עלי לשים לב? על מה לשים דגש? חוץ מיזה, אני מאוד מאוכזב מהמכון בדיקה שבדק את הרכב, הוא לא סיפק לי שום אינפורמציה שלא ידעתי קודם ואפילו יותר מיזה לא שם את היד על כנף שתוקנה ומכסה מנוע שנצבע. אז בשביל מה צריך מכון בדיקה? פשוט בדיקה מזלזלת , לא רצינית ולא מקצועית! את ההמשך בנושא מכוני בדיקה אכתוב בהודעה נפרדת תודה
הודעה אחרונה מאת bender, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לרכבים: יונדאי אלנטרה, סובארו אימפרזה חדשה, מזדה 3, מיצובישי לאנסר, שברולט אופטרה. ???? משו יודע?
הודעה אחרונה מאת ilan_grs, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב. האם הונדה סיוויק (מדובר על רכב חדש) תהיה יקרה משמעתית באחזקה מול שאר היפניות המשפחומטיות? (הכוונה למאזדה 3, קורולה)
הודעה אחרונה מאת Xbia, -
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מדובר בסאאב 9000 94' 2300 סמ"ק 160K ק"מ. אני לא מתכוון לעשות בדיקה בכל מקרה, רציתי בבקשה שתתנו לי נקודות קריטיות ברכב הזה שכדאי לבדוק בעצמי. כלומר, טיפים לנקודות תורפה שיש ברכב, ואיך לבדוק את האכב הזה מבחינת המכלולים שלו.
הודעה אחרונה מאת motik, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום לכולם. בפעם הקודמת עזרתם לי מאוד ברכישת הרכב הפרטי שלי, כרגע עומדת על הפרק הסוגיה הבאה: לצבא הוכנסו שני רכבי ליסינג : יונדאי אקסנט ושברולט אוואו, שניהן באותו המחיר ואותם התנאים מדובר על נפח 1400 (גם אגטס הוכנסה אך היא לא מענינת אותי). אני יודע שלא מדובר בכוכבות אך בכל זאת עיזרו לי להחליט מה לבחור תוך התייחסות ל: 1. נוחות נסיעה. 2. האצה. 3. אחיזת כביש. 4. איבזור (בלאי פלסטיקים , איכות איבזור וכו'). או כל הבדל אחר. תודה
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לבדוק רכב מסויים ורציתי לדעת אם אתם מכירים מקומות מומלצים לבדיקת שילדה ברמה מקצועית באיזור המרכז ראשון, רחובות.. תודה על העזרה תום
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב פרטי לפי הדרישות הבאות. אודה לכם על עצות ורעיונות. * הרכב חייב להיות בתצורת סטיישן, מנוע בנזין. 1. אמינות: לא לבקר כל שני וחמישי במוסך. 2. נוחות: הרכב ישמש בן אדם מבוגר. חובה נוחות הכיסאות ונוחות נסיעה. 3. תקציב: עד 80K 4. שנת ייצור: מ- 2000 ומעלה. 5. רצוי מנוע 1600 ומעלה, עד 2000 סמ"ק. 6. גיר אוטומטי. לפי הדרישות הצלחתי ללקט מס' מכוניות: א. מאזדה פרמסי ב. מאזדה 626 סטיישן ג. סובארו אימפרזה סטיישן, דור ראשון ד. סוזוקי בלאנו סטיישן מה אתם אומרים על המכוניות האלו? (במיוחד על הפרמסי) האם יש הצעות אחרות? תודה רבה מראש, גיא.
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. אני מעוניינת לקנות רכב יד שנייה (שאני אהייה היד ה-2). קיימות מספר דרישות: *רכב קטן. *יציב על הכביש. *מחיר : עד 65000. *שלא יהיה קשה להיפטר ממנו מאוחר יותר. אם יש המלצות אני אשמח, תודה.
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, דרוש רכב בתקציב עד 40K. דרישות: אמינות. מודל 98 ומעלה. מנוע עד 1600. גיר אוטומטי בלבד. אפשר 3 דלתות. אפשרי רכב קטן. מה לדעתכם המכונית הטובה ביותר שעומדת בדרישות הנ"ל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Xbia, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
1-איזה דגם עדיף ה-60S או ה-75S ? משום מה לא רשום במחירון של לוי יצחק כמה כ"ס יש לדגם ה-60 וכמה כ"ס יש לדגם של ה-75 ? 2-איזה מחלות ידועות אני צריך לשים לב בעת בדיקה עצמאית שאני עושה לפני קניה (ללא מכון בדיקה ) , אמרו לי לשים לי לגומיות שסתומים ולומובילי שסתומים ככה שאם יוצא עשן לא להתרגש זה לאוו דוקא מעיד על אטם ראש . 3-אמרו לי שמנועי האלומיוניום שלהם מאוד רגישים למי-ברז ואם לא התשמשו במי קרור יעודיים אז יכולה להווצר בעיה בשלב זה או אחר במנוע ? 4-מה לגבי משאבת מים שנוטה להתקלקל באופן תדיר ? 5-אני מאוד יודה למי שעוד יאיר את עיניי ויכוון אותי לבדוק נקודות בעיתיות ברכב הנ"ל ? בתודה מראש ושבוע טוב לכולם . 4-
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
Polo GTI מדגמי 1999-2001: האם יוצרה בגרסת 5 דלתות? האם יובאה בגרסה שכזו, או שראיתי פולו יותר עממית שהולבשה במדי GTI? ...למעט אגזוז עם יציאה בודדת שחבוי תחת הפגוש ולא בולט החוצה, כל יתר הסממנים אכן היו שם- ג'אנטים, חצאיות, ספוילר, פגוש קדמי עמוק+פנסי ערפל, סמלים וכדומה. יש לי הרגשה שזו בכל זאת 1.4 16V מחופשת היטב.
הודעה אחרונה מאת דודו172, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום ברצוני לברר אם יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין רכב יונדאי לנטרה שנת 96 מנוע 1800 לבין יונדאי לנטרה שנת 96 מנוע 1600 על מה אתם ממליצים והאם יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין 2 הרכבים. תודה, יום טוב.
הודעה אחרונה מאת Elad_M, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי לאחרונה חיפשתי גולף, אך נתקלתי בשאלות: 1- למה רוב מכוניות הגולף מסופקות עם מנוע גדול (1800 ומעלה) ? האם מנוע 1600 לנהיגה רגועה לא מספיק? 2- מהו הבדל צריכת הדלק בין מנועי 1600 ל- 1800 ומה עדיף 3- האם הרכבים האלה אמינים? תודה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בתודה , עמרי
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע מה ההבדל בין שני הדגמים ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
עובר פעם ראשונה לג'יפ, ארד לשטח פעם בחודש למסלולים קלים, רגיש מאד לאיכות הנסיעה והפאר בכביש, רק בנזין, ברור לי התשלום הנוסף לדלק, רגיל למכוניות מנהלים. התקציב הוא סביבות 130,000 ש"ח, אפשר מעט יותר. המלצתכם?
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום ... אני מעוניין ברכב עד 30000 שקל הדרישות שלי מהרכב כמה שיותר ספורטיבי ומבחינת ביצועים שיהיו חמודים אמינות, ויופי גם חשוב =) חשבתי ללכת לכיוון של פיזו 106 ראלי אבל די קשה למצוא אותם שמורות אז כאן אני זקוק לעזרתכם שתייעצו לי מניסיון או מידע על הרכב המבוקש. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שנתון מ2000 ומעלה. שיהיה אמין וחזק. לא משנה מחיר האחזקה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Arik TG, -
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 990 אורחים (הצג רשימה מלאה)