ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,567 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברצוני לרכושב רכב במחיר של7-8K ועוד כמה אלפיות ביישור קו לא צריך פוזה לא ספורט... פשוט להגיע מנק' א ל ב' שיהיה אמין חסכוני ומומלץ חחח חשבתי על סוויפט 90 91 92 או על אונו 93 94 מה יותר כדאי לי :
הודעה אחרונה מאת ofir, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם. אני מתלבט ברכישת רכב בין רנו מגאן לבין סקודה מה אתם מציעים לי?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
משפחתית עד 75 אלף 1 2
מאת Vw Polo- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אני מחפש משפחתית עד 75 אלף הייתי רוצה המלצה שלא תיהיה זוללת דלק האמת זה העיקר אבל שיהיה חוזק\מהירות דיזל לא בא בחשבון עדיפות לגיר רגיל לא קריטי ושנתון חדש יחסית 2001 ומעלה חשבתי על גולף בין השנים 2002-2004 1.6 ליטר גיר רגיל מנוע 2.0 ליטר לא נראה לי חסכוני אז זה לא טוב תקנו אותי אם אני טועה ד"א אם אפשר הסבר על comfortline אני ישמח תודה עידו.
הודעה אחרונה מאת Vw Polo, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב קטן בשבילי שנת 2001 ומעלה, אוטומט. התקציב הוא מקסימום 55 אלף. עדיף יד ראשונה. אני מתלבט בין סוזוקי איגניס, סיטרואן C3, דייהטסו סיריון, או שברולט אוואו. אני מודה לכולם על כל עזרה שתתקבל.
הודעה אחרונה מאת (~PUnTO~), -
- 1 תגובות
- 800 צפיות
אז ככה. יש לנו אימפרזה 98 אותו נוח יחסית נסיעה חלקה ומהירה יחסית הייתי אומר או לפחות ככה אבא שלי אומר לא רואה הרבה מוסך וגם שכן זה לא יקר מדיי אבל המון אבל המון דלק ושאני אומר המון זה המון מבחינת ביצועים נוחות מראה והכל אבא שלי דיי מרוצה ממנה אבל במחיר שהוא מוציא על דלק הוא היה קונה עוד אוטו וזה מה שהביא אותו למסכנה שהוא רוצה להחליף מכונית התקציב: 75 אלף זה האזור בערך צרכים: לא שותה דלק עדיף גיר רגיל קשה למצוא האמת שנים 2001-2003 ככה יד שניה אותו אמין ושנוסע טוב עדיף אותו חזק הבעיה שכוח ודלק לא הולכים ביחד שלא יהיה בולט מדיי שיראה נורמלי לא מראה בולט על הכביש ושיהיה יחיסת מרווח מבפנים לא מיני משפחתית או משהו בסגנון מצד שני שלא יהיה סירה ב…
הודעה אחרונה מאת quickly, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מצאתי פונטו מודל 97 למכירה +טסט לשנה,הרכב היה של צה"ל חיצונית נראה שמור ולפי עדויות בעל הרכב גם מטופל בזמן. האם הרכב שווה 15 אלף? כמה מורידים על משרד הבטחון? וקצת מידע כללי על הפונטו במודלים האלה בכלל. תודה ויום טוב רן.
הודעה אחרונה מאת חיים פ, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
יש לציין תחילה שנעשה חיפוש לפני ההודעה. אני בהליכי חיפוש רכב,אין עדיין משהו ספציפי,שיהיה זול להחזקה,קומפקטי,כיוון פונטו. לשאלה, האם בכביש מהיר,שרוה הדרך המהירות תהיה 100 קמ"ש יהיה הבדל בין רכב עם גיר אוטומט לגיר ידני? שואל כיוון ש90% מהנסיעות הן בכביש מהיר,ואני עדיין בשיקולים לאוטומט. תודה.
-
- 29 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אבא של אישתצי מחפש רכב מסחרי שיהיה אוטומט ובעל רמת גימור גבוהה וחייב עם מנוע דיזל הסתכלנו על מזדה 5 ויש גם דגם של מיצובישי אך הם בעלי מנוע בנזין האם קיים רכב כזה בשוק? כמו כן זה חייב להיות רכב מהחנות כלומר לא יד שנייה תודה
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת לגבי ה106 דור ראשון איך האוטו נוסע בכללי ? מה ה"מחלות" של הרכב לפי מה שהבנתי הוא לא הרבה מוסך אם מטפלים בו נכון מה לגבי חלקים ? הם יקרים מידי ? אני מדבר בעיקר על הדגם ה"פשוט" יותר של ה 106 דגם ידני תודה לכול העוזרים
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שבת שלום לכולם! שלום ברצוני לרכוש סוזוקי סמוראי והייתי רוצה לעשות לו בדיקה (באיזור המרכז, שפלה) לפני הקנייה! עכשיו, רציתי שתייעצו לי מה הכי כדאי לי לעשות! לבדוק במכון בדיקה רגיל או באיזה מוסך מומחה לסמוראי ולרכבי 4X4? מה היתרונות ומה החסרונות בכל מקום! בבקשה זה חשוב תעזרו לי להגיע להחלטה! תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת idan10, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם כדאי לרכוש ג'יפ סוזוקי ? אני מעוניינת ברכב משנת 2003 ואילך שיהיה חזק לכבישי הגליל חסכוני אוטומטי בסביבות 75000 ש"ח.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חבר טוב חושב על רכישת רכב חדש, הוא קצת יורד ברמת הרכב ולכן חשבתי שהVW POLO תהיה מעולה על מנת לרכך את הנפילה (מדובר בבחור שהיה רגיל לנסוע ברכבים יקרים). הרכב עולה 110,000 שקלים ומציע אבזור מאוד יפה ומכובד. לא מחפש ביצועים ולא מחפש האצות בכביש המהיר, איכות נטו וגם זמינות למכירה בשלב מאוחר יותר.. מה דעתכם על האוטו? יש לכם המלצות אחרות בשבילו? (בקבוצה הזו יש את הקורולה, 3 ..)
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב יד שנייה (או יותר) שנתון של 2001 ומעלה. אוטמטית. שתהיה נוחה לנסיעה, מאובזרת ומפנקת אם אפשר ביצועים לא ממש חשובים (זה נוסע, זה לא רועד ב110, זה טוב) ובטוחה(!). בנזין או דיזל? תאמת לא יודע עדיין... חשבתי על פולו שנת 2001, היא חמודה והיא מתאימה במחיר נראה לי, מה דעתכם עליה (יש לנו גולף 2001 היא מצוינת מבחינת גימור)? או על פאביה שנת 02-03, ניראית גדולה ונוחה (נסעתי כמה פעמים על האוקטביה ואהבתי מאוד). יש עוד הצעות? שאלה על הפביאה, יש בארץ גם את הרגילה וגם את הסדאן? כי ראיתי רק את הסדאן עד היום.
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, אני אציין מראש שההמלצות הם לחבר שלא רשום בפורום הנ"ל. התקציב עומד על 170 אלף שקל+- והדרישות הם רכב ספורט נטו טהור בעל אופי ספורטיבי. בעל הרכב נהג באודי טי טי במשך שנתיים עד שהיא הושבתה, האופציות שעל הפרק הם: הונדה אס 2000 mx5 2006 טויוטה אם אר 2 אודי טי טי\רודסטר מיצובישי אקליפס 2005 אשמח לקבל חוות דעת על איזה מאלה כדי ללכת. חשוב לציין שבעל הרכב היה מרוצה מאוד מהטיטי ואופציה של רכב אחר הינו לצורך שדרוג. בברכה,
הודעה אחרונה מאת JEP, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי כמה שאלות על האוטו 1.המנוע אמין?כ''ס... 2.צריכת דלק 3.ונתונים נ.ב:הגרסה אוטומטית
הודעה אחרונה מאת JEP, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום אני מבקש יעוץ לגבי רכישת רכב לשכנה שלי. התקציב: כ15K. הרצון שלה הוא רכב שנותן תמורה גבוהה יחסית למחיר הנמוך כלומר שנתון גבוה ביחס למחיר הנמוך. כמו כן היא רוצה שהגיר באוטו יהיה אוטומטי וח"ח ה"כ ומזגן. היא רוצה אוטו זריז לא עצל. שיסחוב ויגמע נסיעות בין עירוניות היטוב. היא רוצה רכב לא זולל ולא משעמם (מי אומר קולית?) אמרתי לה שיש לה רצונות אבל התקציב לא מאפשר אותן היא אמרה שהיא דווקא לא מאמינה לי וחושבת שישי כאלה רכבים אמרתי לה אני אברר וכעת אני שואל פה. מה אתם חושבים ? (לא עליה. אני יודע שהיא סתומה טיפה...)
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שאלה: עד איזו שנה יצרו את הפולו 16V (100כ"ס) 3 דלתות? והאם הפולו 16V 5 דלתות ש"מככבת" במודעות המחירה היא אותו הרכב רק 5 דלתות, או שהיא 75 כ"ס?
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכם ! אז ככה לאחר התלבטויות רבות בין דגמי הגולף בין השנים 2000 -2004 בין מנועי 1.6,1.9.2.0.1.8 V5 ו-V6 מצטער אם שכחתי משהו , החלטתי ללכת על גולף GTI שנת 2003 מנוע 1.8 טורבו יד ראשונה. כעת אני מעוניין לדעת יותר על האוטו כמה שיותר פרטים שיכולים לשנות את ההשקפה שלי על האוטו הזה כגון : ביטוח חובה,מקיף, צד ג',טסט, צריכת דלק ואם לאוטו הזה יש בעיות כלשהן מבחינה מכנית או שלהפך אם הוא אוטו נטול בעייות ומרדפים אחרי חלקי חילוף. אשמח אם תוכלו לתת לי כמה שיותר מידע על האוטו הזה ואני מבקש בעיקר מידע מאנשים שבבעלותיהם היה כזה אוטו בעיקר ושחוו איך האוטו. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת avi_, -
דייהו לאנוס
מאת roydick-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מחפש רכב לאשתי, נסיעות קצרות יחסית עד 40 ק"מ ביום ובתוך העיר. דגש על אמינות ונוחות בסיסית. אשמח לקבל את עצתכם האם לרכוש דייהו לאנוס, מודל 2000, אוט', יד I במחיר 25K? אם לא מה האלטרנטיבות הסבירות במחיר של עד 30K? רואי
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום חברים. אני ומשפחתי מעוניינים להחליף את הוולבו הישנה ברכב 4X4. התקציב העומד לרשותנו הוא 60K והדרישות הן כדלקמן: 1. אחזקה זולה - כמה שיותר חסכוני בדלק, בביטוחים..(צריכת דלק של מקסימום 1-7 בנסיעה רגועה) 2. שיהיה אמין, כמה שפחות מוסך, כמה שיותר קשוח בשטח. 3. אוטומאט - חובה!, ולא דיזל כי זה לא משתלם, הקילומטרז' השנתי הוא באזרו ה15000 4. שיהיה קצר וקטן - לא רוצים את הגדם הארוך של שום דבר. 5. שיהיה טוב בשטח - חשוב מאוד, שתהיה אפשרות לשים הגבהה, ונעילה אחורית. לא צריך מפלצת עבירות, אבל אתהמינימום המתבקש. לפי כל ההגבלות הנ"ל - עלתה בפנינו האופציה היחידה של סוזוקי ויטארה - שנת 98-97. האם יש עוד הצעות? בכמה נסחרות הגראנד ויטארה לדוגמה? אולי אנחנו…
הודעה אחרונה מאת ~VIPER~, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום כפי שאפשר לראות בקלות היני חדש פה אני מחפש רכב לצעירים[לי] בתקציב של עד 42 אלף שקל וחשבתי שיוכלו לעזור לי לבחור פה דווקא החוזק של המנוע זה לא במקום הראשון אצלי מה שאני מחפש ברכב הזה הוא שיהיה לפחות שנת 2000 ומעלה, ושיהיה עם תיבת הילוכים אוטומטית חובה[זה הוראה "מלמעלה"] מנוע 1.6 יכול להיות נחמד, ועדיף 5 דלתות באופן אישי נדלקתי על הסיאט איביזה, תגידו מה דעתכם בבקשה.. תודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת nVIDIA, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שנת 87 160K טסט עד נובמבר יד שניה בעבר בבעלות של זקן נפטר ועכשיו הבת מנסה למכור את הרכב. נראה ממש ממש טוב מבחוץ לגילו. צמיגים חדשיםם לגמרי עוד עם השפיצים בצדדים. אני הולך היום ב5 לבדוק תאוטו מה לחפש איך אני יכול להוריד אותה במחיר היא רוצה 3500 גמישה (לפי מה שנאמר לי בטלפון). קיצר מה הדברים החשובים שכדאי לי לבדוק לפני שאני קונה תרכב הנ"ל תודה
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 7 אלף צפיות
ראיתי תמונה של הרכב הזה ונדלקתי אבל האם יש לו בעיות מסוימות כי לפי הרבה ביקורת שקראתי רק בגירסת הגיר הרגיל יש בעיות כלומר גרסת טורבו דיזל 1.9 ומה שאני מחפש זה גרסת 2.0-2.2 אוטו בכל מקרה שאלתי האם הרכב הזה אמין אני רוצה להישאר עם הרכב הזה לפחות 3-5 שנים
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
-
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם! אני מתלבט בין המכוניות מאזדה לאנטיס 323 לבין פורד פוקוס אשמח לקבל עצות שיוכלו לעזור לי להחליט. תודה והמשך ערב נעים לכולם.
הודעה אחרונה מאת IID, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 761 צפיות
אני זקוק מעט לעזרתכם אני מחפש רכב לאמא שלי שתקציב של עד 16K ואני חייב שהוא יהיה אוטומט. לאחר בדיקה מצאתי שהרכבים הללו הם יחסית חסכונים ואמינים. רציתי לדעת כמה פרטים על כל אחד מהרכבים הללו ואם אפשר גם המלצה על איזה מהם ללכת
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני מחפשת לקנות רכב בסכום של בערך 35 אלף... בהתחלה חשבנו על שנת 96 (טיוטה או משהו) ... ואז שמעתי שידיד שלי קנה את הרכב שלו- סיאט קורדובה שנת 2000 בסכום הזה... וזה גרם לי להתלבט כי תכלס אוטו שנת 2000 יחזיק הרבה יותר טוב, לא משנה איזה סוג הוא. הקיצר, רציתי לבקש ממכם המלצות על רכבים טובים (אוטומט!!) במחיר הזה... ואם באמת שווה לחפש סיאט קורדובה.. אני לא כל כך מכירה את הדגם הזה... (ידיד שלי אמר לי ששלא כבר שנה אצלו ולא עושה בעיות...) תודה!
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מחפש רכב שטח אמריקאי מיוחד. אני לא רוצה טרייל בלייזר וכאלה. אני מחפש משהו מיוחד ונדיר יחסית. לגבי דלק זה לא ממש בעיה. חשוב יכולת שטח בינינית לפחות, מנוע חזק, 5 מושבים, אבזור עשיר. אני מוכן לקנות רכב חדש או משומש. אך אם משומש אז לא יותר ישן מ 2004. אז על מה להסתכל?
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
מכר טוב שלי מעוניין ברכישת במוו סידרה 7, הוא נידלק על הרכב הזה אבל כמובן משנתון דיי נמוך. יש בשוק מס' רכבים שמורים בעלי קילומטראז' נמוך ומתוחזקים היטב. רציתי לברר עבורו, האם הרכב אמין, בגרסאת ה 3.5 ליטר האם היא זללנית (הוא לא נוסע הרבה ככה שאין לו עם זה בעיה), חלקים וביטוחים לשנתון הזה וכמה ק"מ המנוע עושה לפני פיחלוץ. הבחירה שלו היא בין 735 http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=7&SubModelID=60&FromYear=&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info= יש כאן אחד טובה למכירה שנת 96 שמורה להפליא 81 אלף ש"ח אפשר עוד להוריד אותו. (189 אלף ק"מ) ---------------------------------------------- ועוד דגם של 740 …
הודעה אחרונה מאת erwrxstier, -
-
- 24 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני מעוניין מאוד לרכוש את הרכב ואפילו מצאתי אקסמפלר שמור יד ראשונה עם 150 אלף קילומטר ולא מצאתי יותר מידי מידע בחיפוש של האתר. אז הייתי רוצה לדעת פרטים על הדגם כגון: ביצועים, אמינות, צריכת דלק, מחלות מסויימות, וכל פיסת מידע רלוונטית תתקבל בברכה ...
הודעה אחרונה מאת ArIeL_sQ, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3 אלף צפיות
התקציב המיועד צמח מעט בעזרת ההורים ל10-15k הדרישות הם: 1) צריכת דלק נמוכה ביותר 2) נוחות שיקולים משניים: 3) תאוצת ביניים סבירה 4) קונסולת נהג ידידותית למשתמש בגלל שאני בעצם לא יכול להסיע יותר מ2 אנשים אני כמובן מכוון על סופר מיני, מצטער, כמה שתהיה אמינה אני לא מחפש סובארו למינהם אפילו לא ג'אסטי... שמעתי שמבחינת השיקולים שלי הפונטו S60 מתאימה לי כמו כפפה ליד, אבל מחיפוש שעשיתי עליה בפורום בynet רובם עברו השכרה והתעללות בלתי פוסקת. גרסת ה75 כ"ס חזקה מדי לצרכים שלי (גם זה מעלעול בהסטורית הפורום) ומתאימה יותר לנסיעה באיזור הררי. עכשיו 3 המתמודדות שלי הם: פונטו, איביזה ו205. הפונטו עונה על צרכיי אך הבנתי שקשה למצוא אחת ב…
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
-
מי מחובר 67 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 346 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נהג מופרע
- GTאי
- benny62
- SlowRide
- RedLabel
- Camaro 92
- hondacivic02es
- ברווז
- nglancer
- Haim_gds
- Ragnar
- arice