ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,572 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני בתהליכי רכישה של קליאו ספורט 2002 MK1 עם כ90,000 ק"מ מיד שניה. נסעתי על האוטו והנסיעה מרגישה חלקה ביותר והעברות ההילוכים חלקות גם כן. ישנם מס' דברים שהייתי רוצה לברר ולהתייעץ בנוגע לרכב: 1) הקלאץ' מרגיש כאילו קשרו אליו משקולת 4 קילו והוא נורא רגיש. (נקודת העברה מאוד קצרה בניגוד לרכבים סטנדרטיים אחרים בהם אפשר לשחרר לאט את הדוושה) 2) האוטו עבר החלפת ראש מנוע לפני כ3 שנים במסגרת אחריות כנראה בשל תקלה מכנית שהגיעה עם הרכב מהמפעל. ההחלפה בוצעה במוסך המרכזי (רשום בספר טיפולים) 3) נורית ה SERV נדלקת ונכבית לעיתים תכופות. האם זה מעיד על תקלה במנוע או תקלה בלוח השעונים? מה עלות תיקון במידה והכשל בלוח השעונים? --- עדכון: מצאתי בפורום לגבי התקלה הידועה…
הודעה אחרונה מאת דודו172, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
א. יש לאמינות של הסלספיד שם רע מאוד, וגם המחירים של התיקון רחוקים מלהיות זולים. באמת זה מתקלקל בכזו תדירות? לא יכול להרשות לעצמי כרגע רכב שאתחיל להתעסק איתו יותר מדי. ב. נסעתי על ידני וסלספיד (מעט), וזה חש הרבה יותר חזק עם הידני, ובמיוחד הרבה פחות 'חורים' של כוח. דעתכם? ג. שמתי לב שהורידו את המנתק הצתה ל-6800, למה? והאם כדאי להעלות אותו? ד. אני אוהב לקחת מדי פעם סיבובים מהירים וצמודים על סל"ד גבוה שמצמיד את הרכב בסיבוב, שמתי לב שבסלספיד בסל"ד גבוה (במנתק הצתה) זה מעביר הילוך לבד. לא הייתי רוצה שזה יקרה לי בסיבוב כזה (לא חבל על 156 אחת פחות?), ההגיון אומר שחשבו על זה בחברה, מאידך אלו בכל זאת איטלקים.. מה באמת קורה בפועל? ה. אשמח לתגובות מבעלי נסיון אישי עם ה…
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
רכב לבחור צעיר ב-70K 1 2
מאת BMW-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר טוב מחפש רכב בתקציב הנ"ל. קשה לו למקד את הדרישות שלו מהרכב, אז אני מנסה ללכת בדרך הפסילה עד שלבסוף הגיע לרכב רלוונטי. כאמור התקציב הוא 70K נטו לקנייה (כולמר, ללא חישובי אחזקה, יישור קו ושאר ירקות) מבחינת אחזקה אין בעיה כספית, כלומר רכבים אירופאיים/יפנים וכו' על שלל תמחור מחירי חלפים- תקף להכל. רכבים שכבר ירדו מהפרק הם פיז'ו 206 (הייתה לו, נגנבה, לא מעוניין ברכב זהה למרות ה-XS המצויינת שהצעתי לו) והאיביזה לכל סוגיה (לא מעוניין באיביזה) קו החשיבה הוא לכיוון הגולף MK4 (אולי אפילו 2 ליטר ג'נרשיין שהוא שאל אותי אם נכנסת בתקציב??!?) הרכב צריך להראות טוב, כיאה לרכב לצעירים וצריך להיות בגדר נורמלי (אימפרזה GT ושאר מפלצות לא באות בחשבון)…
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן, לצורך בניית באגי אני מחפש מכוניות מורדות מהכביש אחרי תאונה לדוגמא. בעקרון b4,אימפרזה,וכו.. האם זה אפשרי בכלל? או שצריך רשיון כולשהוא? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Rn19, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום , אני חדש פה ואשמח לקבל יעווץ לגבי קניית טנדר 2*4 למטרות עבודות גינון.יש לי תקציב של בסביבות 50000 ואני מתלבט בין איסוזו , טויוטה , ומיצובישי . גם נוחות נסיעה חשובה (נוסע מרחקים ארוכים ) גם צריכת דלק , ביטוח רכב , או כל דבר מועיל לגבי תחזוקה שוטפת של הרכבים הנ"ל.
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
-
מתלבטת לגבי קניית פיאט פנדה חדשה. קראתי אודות יתרונותיה הרבים. יחד עם זה, עם ההספק של 60 כ"ס איני יודעת מה תהיה התנהגותה מחוץ לעיר ולאורך איזה קילומטראז' המנוע ויתר המערכות יכולים להחזיק מעמד, בהתחשב שהטיפולים יתבצעו עפ"י הנחיות היצרן? איזה מידע יש לכם בנושא?
הודעה אחרונה מאת rella100, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני מתלבטת בין קניית גולף ופולו. לא ממש מכירה את ההבלדים המהותיים ביניהם אבל מה שחשוב לי זה בעיקר האמינות, רוצה להחזיק ברכב הרבה שנים. הסכום שהוקצע לרכישה הוא בין 50,000 - 58,000 ש"ח. האם יש למישהו המלצות לאחד הדגמים באופן יותר ספציפי? אודה לכל תשובה.
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום אני מחפש מידע על גולף קבריולט שנים שהיא יוצרה מכירים וכו' האם היא מומלצת לקניה ואיפה אני יכול למצוא אותה ד"א איזה שנה הדגם הזה http://www.classiccar.co.il/goldshell/1/images/17.jpg
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
מחפש טויוטה היילקס פרי ריינר , 01/02 , בסביבות ה-70000 ? יש למישהו רעיון איך מוצאים אחת כזו? ניסיתי ביד 2 ובקרטל ובהרבה אתרים נוספים , וממש קשה למצא !
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היא יד שניה מפרטי כתוב שהיא שמורה... מנוע 1000 סמק מודל 99 110 אלף קילומטר המחירון הוא 21 והיא מבקשת 21 האם זהו המחיר שהיא יכולה לבקש?
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים. באתי מהפורום של פול גז לאחר שיש ברשותי קטנוע מסוג ג'לירה ראנר ואני מעוניין בעתיד הקרוב להחליף את הקטנוע לרכב . הרכב היחיד שמצאתי בו עיניין והוא דיי עומד בתקציב שלי(13-16) הוא סיאט איביזה. בהתחלה חשבתי על ה106 אבל רובם מכוערים מבחינה חיצונים,ואלה שהשקיעו בהם ממש יקרים. בקיצור חברה,התאהבתי בסיאט. מצאתי בלוחות הרכב הרבה רכבים מהדגם הנ"ל ולרוב ממש מושקעים מבחינה חיצונית . עכשיו מה שמעניין אותי זה למה הרכב הזה שנראה דיי מרשים ביחס לאחרים ,הוא ממש זול(שנתוני 94-96)?? האם לרכב יש מחלות מפורסמות , האם הוא זולל דלק ,האם הטיפולים שלו יקרים ,החלפים..וכו'? כעיקרון אני מחפש רכב שלא יישאב ממני כסף ללא הכרה .מהסיבה הפשוטה שאין לי.. אני תלמיד תיכון,שכרגע מאמין…
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, מבקש חוות דעת על הונדה אקורד שנת 1999 . מרווח פנים, ראיתי ממש מרשים. מה לגבי: אמינות (יש מחלות ידועות?!) ביצועים צריכת דלק מחיר של חלפים ועוד דבר, בממוצא, נמכר מתחת או מעל מחירון? תודה לכולם דניאל
הודעה אחרונה מאת ArIeL_sQ, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
למה אין מאזדה B2500 למכירה יד שנייה?
הודעה אחרונה מאת barak4*4, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
1. אוטומט 2. אמין. מיועד לנסיעה של כ-40 ק"מ ביום, בעיקר בינעירוני. רכב קודם:פונטו שהושבתה בתאונה. מה ייתן את התמורה הטובה ביותר ? תודה ג'ורג'
הודעה אחרונה מאת green monster, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, צריך המלצות לרכב מליסינג. א.באיזה מקרים משתלם לרכוש רכב מליסינג? תקציב:+50K- ב.הצרכים: בראש ובראשונה חסכוני,הולך לעבור 110 קילומטרים ביום. אמין וזול לתחזוקה.רצוי ידני. תודה.
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם,אני עומד לרכוש רכב מסוג גולף 2003 TDI.במהלך חיפושי אחר מכוניות פוטנציאליות אך רכשתי מחירון. יש כבר כלה,שמורה ומיוחדת (סתם סתם בשביל לשון ציורית) 2003 ורשום ברשיונות שלה 100 כ''ס.עד כאן. בחוברת המחירון רשום רק דגם 110 כ''ס ,ולו במחירון האינטרנטי יש שלל דגמים שלא מופיעים במודפס עם הבדלי מחיר של כ-10 אלף ש''ח.תמוהה מאוד,בעיניי לפחות. מחר אני הולך לקנות את הרכב ומפחד לעשות טעות שתעלה לי 10 אלף ש''ח. מה תאמרו? תודה.
הודעה אחרונה מאת TurboMan, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, אנחנו משפחה קטנה (2+2) והחלטנו להחליף את הסיטרואן C-15 שלנו שנת '96. הפור נפל על רכב מסחרי מדגם מתקדם יותר אבל כאן קצת הסתבכנו וצריכים את עזרתכם. (לפני שמישהו יקפוץ למה מסחרית אז ככה: ביחס למחירים שלהם הרכבים האלו נוחים ביותר למשפחה. יש בגאז' ענק ולא צריך להילחם עם העגלה וכו', החלל הפנימי גם הוא מרווח וגדול). הרכב שלנו הוא בעל מנוע בנזין. 1. יש מספר רכבים בטווח המחירים שלנו (כ-40,000 ש"ח): פרטנר, קנגו, ברלינגו, דובלו?, קונקט? מה עדיף? 2. דיזל או בנזין? יש כזה הבדל? (אנחנו עושים 25-30 אלף ק"מ בשנה). שאלה זו משולבת בראשונה מכיון שלא לכל הרכבים הנ"ל יש רכב עם מנוע בנזין. 3. שמעתי שיש אפשרות לקנות רכב מהיבואן ושאפשר גם לעשות טרייד-אין. זה משתלם? איך מגיעים ליבוא…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 971 צפיות
אהלן חבר'ה, ראשית אבשר לכולם שאינני RS2000 OWNER NO MORE - מכרתי את יפתי לפני שמונה חודשים וירדתי לזנות מבזה של פיאסטה youth- שלזכותה יאמר כי כל הסיפורים על אמינותה נכונים בעליל. אני כנראה עומד להחליף את הרכב. עכשיו, לשאלתי: עלתה בחכתי גולף GTI יפת מראה, משומנת היטב. הבעלים הוא במקרה המכונאי שלי, שאני מטפל אצלו כבר שנים. אדם אמין והגון. הרכב מאובזר בסאנרוף שחלקו שבור, ח"ח, הגה כוח, נ.מ, שלוש דלתות, מקושטת במגנזיום רחבים, וסה"כ עושה רושם של רכב בן זונה יחסית לשנה ולמחיר. אבל להלן הקאטש...גולף גי.טי.איי....1993? נתקלתם בכזו?!?! אני חיפשתי במחירונים וראיתי שגרסת ה-1.8 ליטר הגיעה עד שנת 1992. אין כל רמז לרכב כזה מ-93, ומקנן בי חשש קטנטן שאולי מדובר ברכב "מקומבן"... …
הודעה אחרונה מאת Avia, -
"ספורטיבי" עד 60אלף שח. 1 2
מאת בבו-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום חברים, חבר שלי רוצה לקנות לעצמו רכב... והנה הדרישות: הרכב לא צריך להיות מהיר מדיי - שיגיע ל120 זה מספיק מה שכן צריך להיות ברכב זו היכולת להאיץ מהר, לא מדבר על 0-100 אלא על האצות ביניים. ושהרכב יוכל לקחת פניות על בערך 60, זה הכל. מבחינת א חזקה - כמובן שעדיף כמה שיותר זול, וכמה שפחות דלק. יש דרישה למקום ל4 אנשים. יש הצעות?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! אני מחפש רכב לנהג חדש עפ"י הקריטריונים הבאים: *מחיר מרבי 15000. *חסכונית בדלק. *לא מיני (לא כמו רנו וכל הקטנות האלה..) *עדיפות לרכב יפני (שמעתי שהם הכי טובים, לא?) תודה
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
היי מה שאני יודע על המיני קופר זה שהיא נראית כמו חלום, מהנה מאוד לנהיגה ובעלת תמחור יקר מידי בארץ. כמה שאלות: 1: האם המנוע של הגרסה הרגילה (115 כ"ס) מספק ? יש לו פוטנציאל שיפור גדול ? (השלדה יכולה לספוג עוד הרבה כ"ס) 2: כמה אקזמפלרים כאלו בערך מסתובבים בארץ עם תיבה ידנית ? מדובר על שנים 01-02. 3: האחזקה הכללית של האוטו הזה יקרה ? המנוע הוא של BMW ? קרייזלר ? 4: האם לדעתכם זו הקטנה המהנה ביותר בשנים 00-02 מההיצע שיש בארץ ? 5: גרסאות, הבנתי שיש פיפר וצ'ילי, כאשר הצ'ילי היא הקשיחה יותר, הפיפר עדיפה לכבישי הארץ ? תודה.
הודעה אחרונה מאת roei, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אמא שלי מחר חייבת ללכת להזמין רכב רציתי לדעת איזה מהם הוא טוב יותר הפורד פוקוס 5 דלתות החדשה כמובן, מנוע 1.6 , בעיה שאני הבנתי שצריך להגיע מנוע חדש 115 כ"ס וכרגע יש את המנוע הישן האם זה נכון ומתי יחליפו את המנוע. או טויוטה קורולה ראנקס 5 דלתות ???
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מכיר את האוטו? האם יש לו איזה שהם תקלות נפוצות או איזה בעיות אחרות? אני לפני קניה אשמח לקבל פרטים וחוות דעות נוספות. תודה מראש לידור
הודעה אחרונה מאת erwrxstier, -
- 9 תגובות
- 4 אלף צפיות
אחותי שוקלת לרכוש רכב משנתון 2003 בערך, וחשבתי על הRunX. מה דעתכם עליה? מהו השנתון הכי נמוך שלה בארץ? ומה המחיר בשנתון זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת vman, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי קצת סלט בראש . חבר מעוניין לייבא ארצה מארה"ב מוסטנג שנת 78. מה עליו לעשות? במידה והרכב אספנות (76 ומטה) האם התהליכים לייבא אותו שונים? מהם העלויות שעליו להתכונן אליהם?
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהבתי את המראה שלה-איך הרכב מבחינת צריכת דלק,תחזוקה ,טיפולים?. אני בחור צעיר בעל משכורת ממוצעת - האם כדאי לי לגעת ברכב זה. ואחי חשוב - עד 45000 ש"ח...
הודעה אחרונה מאת vman, -
השוואת צריכת דלק בין מצובישי לטויטה
מאת Guest kman888-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הי, יש לי אפשרות לקחת בליסינג או מיצובישי לנסר חדשה או טיטה סאן חדשה. ורציתי לדעת מי צורכת פחות דלק? אם אפשר להפנות אותי לסטסטיקות של כמה ק"מ לליטר עושה כל מכונית אני אשמח.... אם אנשים יכולים לרשום גם מנסיון אישי מה צריכת הדלק שלהם בנסיעה עירונית ובינעירונית ברכבים אלו זה יהיה מצויין.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם!! מי שמכיר את ההגה של סיאט ו-VW שנת 95-96, יודע כי הכפתורים של הצופר נמצאים בזרועות העליונות. אני הלכתי לבדוק רכב כזה, וראיתי שהכפתורים בולטים החוצה. 1. האם הדבר היה מעלה בעיניכם חשד כי הכרית נפתחה ועשו שם קומבינה? 2. איך ניתן לבדוק אם הכרית נפתחה או לא? אני הבנתי שניתן להתחבר למחשב הרכב, אבל כם עליו ניתןל עשות קומבינות. 3. ולסיום : הייתם קקונים רכב אם כפתורי הצופר היו במצב כמו שלי? (כמובן שהשלדה נקייה, אפילו לא קצה!)
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מזה זמן רב אבא שלי שוקל לקחת רכב חברה. הבעיה היא שהדגמים שהוצאו לו הם מ-2006. הכיצד? יש כבר חברות שמציאות לדוגמא את הסובארו אימפרזה החדשה ולא את 2006. והחברה של אבא שלי מציעה את דגמי 2006. גם של האימפרזה, גם של האקסנט... השאלה היא, אם הוא יקח עכשיו רכב מ2006, האם הרכב יוחלף אחרי זמן מה לאחר שחברת הליסינג תביא את דגמי 2007? או שנתקע איתם ל-4-3 שנים הקרובות? כל האנשים שאני מכיר מחברות אחרות מקבלים דגמי 2007... האם יש מצב בו הדף שהודפס לאבי לא מעודכן??? תגובות בבקשה.
הודעה אחרונה מאת ilan_grs, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי אחת יבוא אישי 214 כ"ס נשמע מעניין (נפח 2400) אז מה אומרים
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 575 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TZR84
- `Infinity
- gpro
- Shaike.Zam
- orankohn
- amirtoar
- ארז 1
- Night Driver
- baer
- רפי לין
- מיץ פטל
- שביט