ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,564 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 822 צפיות
יש לי את הכסף , יש לי את הרצון אבל אין לי את הידע!!!! אני מחפש רכב שני למשפחה יש לי 16K וכמה דרישות.... מאד חשוב לי שהאוטו לא ישתה המון דלק ושיהיה אמין אה והכי חשוב אני חייב שהוא יהיה אוטומט!!!!! ראיתי כמה מכוניות , אמרו לי יפניות אבל אני פשוט לא יודע על מה ללכת.... על השרייד??? על לגאסי???? על הסוויפט??? על מזדה 323???? על איביזה????? מישהו חייב לעזור לי להחליט כי היומהולדת של אימי מתקרב ואני רוצה להפתיע אותה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום... מכר שלי מעוניין לרכוש את הרכב הנ"ל... חיפשתי במחירון לוי יצחק את המחיר, ושמתי לב שדגם זה אינו מופיע שם, מה שלא הפתיע אותי כל כך היות והרכב נמכר רק ביבוא אישי... בכל אופן, רציתי לדעת מיודעי דבר, מה אמור להיות מחירו של הרכב הזה למודל שנת 2004, וכמו כן מה דיגמו המלא.... וכמובן אם אפשר, גם לקבל מידעעל הרכב, עם הוא כדאי או לא, מבחינת אמינות, בטיחות ונוחות... בכבוד רב ותודה מראש אופיר
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לדעת מכמה אנשים עם ניסיון פרטים על הרכב: אמינה??? שותה דלק???? סוחבת????
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
איך הסיטרואן ZX ?,הרכב נחשב לרכב אמין?אני מדבר על שנתונים 91-96 יש לרכב מחלות מיוחד? מה צריכת הדלק של הרכב?והאם האחזקה זולה יחסית? תודה איתי
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -
-
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם! חבר הפנה אותי לפורום המצויין הזה (אחרי עיון קל אני יכול להגיד שהוא מצויין). שאלתי היא כזו: למשפחתי יש שני מכוניות , האחת היא מיצובישי סופר לנסר שנת 94, שיש באמתחתה כבר 260 אלף קילומטר, והשניה היא וולבו אספנות שנת 69, שעשתה 200 אלף קילומטר,כרגע היא בהחלפת ראש מנוע... אנחנו מעוניינים להפטר משני המכוניות הנ"ל, ולהביא 2 מכוניות חדשות (הכוונה יד שניה כמובן לא חדשות מן החברה) האחת צריכה להיות מכונית משפחתית, אוט' , ושתהיה אמינה ותיקונים זולים (חשבתי על משהו בסגנון מזדה 323, או סיויק) השניה צריכה להיות מכונית קטנה וקלילה, שעליה אני ואבי ננהג, רצוי 2 דלתות, לא משנה גיר אוט' או ידני , ( כאן חשבתי על משהו בסגנון פיאט בראבו או פג'ו 306) כמ…
הודעה אחרונה מאת N.bentovim, -
רנו 19 1800
מאת loty-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רנו 19 RT 1800 הוצעה לי ב9000 ש"ח מחירון17500 האוטו שמורמטופל ויפיפה כולל מגנזיום ומערכת mp3 פיוניר. ידוע לי שלרכב אין שוק,בסדר בגלל זה גם המחיר הנמוך. אני שואל (ובבקשה אלה שיודעים תענו ואלה שלא אודה מאוד אם לא) מה הצריכת דלק שלה בעיקר בעיר? מה עלות החלקים והטיפולים?,ובכלל האם כדאי לרכוש אותה?. לא צריך לומר שבתקציב כזה המלאי מוגבל וכך גם המציאות. יש לציין שעשתה 114000 ק"מ בלבד ואני מכיר את הנהג וידע שהוא דואג לה. חבר'ה כל מי שיכול אני צריך תשובה כמב שיותר מהר!!! הרכב מיעד לאדם מאוד חשוב לי. תודה רבה ובציפיה לתשובות lp
הודעה אחרונה מאת <<MaZaFaKa>>, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
דרוש רכב משפחתי חדש, (לא משפחתי קומפקטי) אלא רכב במרכב סדאן התקציב הוא סביב ה - 135.000 ש"ח הדרישות לפי הסדר הבא : 1. בטיחותי 2. אמין 3. חסכוני (במסגרת האפשר)
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
1) קליאו RSI 2) ZX וולקן התקציב הוא עד 25K לרכב מהנה לנהיגה לחבר .. אז הוא מתלבט בין שני אלה , מה דעתכם , תודה ..
הודעה אחרונה מאת מלך המירוצים, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, כבר מכירים אותי מהפורום ורוב הסיכויים גם את הרכב שאני נוהג בו כיום. הרכב עומד למכירה ואני חושב על כיוונים אחרים לרכב ספורטיבי, קטן (לא חובה) חמוד ובתקציב דיי קטן. כמו שידוע לכולנו הספורטיביות בארץ ובעיקר הישנות לא נשמרו ממש טוב, אלו שנשמרו נמכרות במחירים גבוהים (גם גדולים עליי), אלה שניתן למצוא בזול לא מציאות כלל וצריך את סכום הקניה + בשביל להחזיר את הרכב למצב טוב, היישור קו לרכב ספורטיבי (שהוא גם נדיר) עולה הרבה כסף, כמו כן הרכבים הישנים הבאמת שמורים טובים ויפים לרוב נמכרים ומועברים במעגל הסובבים של בעל הרכב ורוב המציאות שאנו נופלים עליהן בלוחות מכירה לרוב לא מציאות! רואים רכב נראה טוב, נשמע טוב, אבל צריך לחשוב למה הרכב כבר כמה חודשים באותו הלו…
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שאלה לבעלי רובר 620/ הונדה אקורד ולבעלי ניסיון. איך המזגן שלכם? אצלנו ברובר המשפחתית מודל 96, המזגן עובד לא רע-טוב בימים לא חמים או בלילה, אבל אם הרכב עומד בשמש יותר מחצי שעה, הוא בקושי מצליח לקרר את החלל, גם אחרי נסיעה ממושכת. השאלה אם ככה זה, או שאולי פשוט חסר גז.. יצויין שהרכב כהה..
הודעה אחרונה מאת אורי79, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הרכב יד 3 צבע לבן סאנרוף לא תקין טסט לשנה צמיגים חדשים עברה צבע ופחחות מצב פנימי מצויין 220 אלף ק"מ - עברה ראש מנוע לא יודע מתי... האם כדאי לקנות אותה? כמובן שלא במחירון אלה פחות.. תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי, לאחר שגנבו לי את הגולף לאור יום (סיפור עצוב ) אני מחפש רכב מעניין למשפחה קטנה. מעוניין לקבל פרטים על דגם זה : מצב השוק, רמת גימור,אמינות,תצרוכת דלק וכו.. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת איביטורבו, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר טוב עומד לפני רכישת טויטה קורולה חדשה. לפני שהוא מקבל את ה-OK שלי, אני רוצה לדעת מתי אמורה להגיע (והאם בכלל הוצגה) המחליפה של הקורולה הנוכחית? השיקול, אגב, הוא קורולה 1.6 מול מאזדה 3 1.6. תודה לכולם וסופ"ש נעים ושקט, צבי
הודעה אחרונה מאת אייל, -
מיני-ואן יד שניה 1 2
מאת פלורנס- 15 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
מישהו יכול להמליץ ?... (6-7 מושבים, איזה חסכוני בדלק ואחזקה? ואם אפשר גם בקניה...) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת פלורנס, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב, כמו שכתבתי בכותרת, מדובר בהונדה סיוויק דגם DX (שפיץ), מנוע 1600 סמ"ק, גיר ידני, שנת 91, 131,000 ק"מ אמיתיים, יד שנייה, למראה עין בלתי מזויינת הרכב נראה ממש טוב גם מבחינה חיצונית וגם בחלק הפנימי של הרכב. המנוע נשמע טוב, עשיתי עליו סיבוב והאוטו סוחב לא רע בכלל, לא כמו ה- R 750 שהיה לי אבל יחסית לרכב יש כבוד. יש לי מספר שאלות: 1- האם ידוע לכם על בעיות מיוחדות/כרוניות שיש לדגם הספציפי הזה? 2- המוכר רוצה על הרכב 3000 ש"ח מעל המחירון (18% מעל המחירון), לי באופן אישי זה נראה מוגזם, מה דעתכם? האם שווה לתת 3K מעל המחירון בשביל רכב כזה? 3- אני גר באשדוד, האם אתם יכולים להמליץ על מוסך אמין באזור בו אוכל לבצע בדיקה לפני קנייה? 4- אשמח לקבל המלצות לרכבים אחרים…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה עוד מעט אני חוזר לארץ לאחר שעבדתי קצת בארה"ב וחסכתי לי סכום מכובד.... אז ככה האוטו אמור לשמש אותי לחצי שנה לא יותר אז זה לא אוטו שאני יצתרך להשקיע עוד בו דבר שני הוא צריך להיות עם לוק ספורטיבי ושישב טוב על הכביש (אני יודע שקשה למצוא משהו כזה שנהגים צעירים לא שחטו אותו) דבר שלישי כמה שיותר זול לתחזוקה דבר רביעי אמין שלא יראה מוסכים ... סך הכל רכב זמני לזמן שאני יהיה בארץ... מה שאני חשבתי עלייו זה הפגו 106 או 306 שנהם הXSI או הXS סיאט קורדובה SX 2 דלתות איביזה קצת פחות .... פולו הטורבו שכחתי תדגם המדוייק הונדה קופה או ההאצבק מיצובישי קולט אופל GSI אלפא רומאו 1700 פיאט בראבו הקצרה 2 דלתות 1600 טורבו אתם מוזמנים לתת עוד דגמים מומל…
הודעה אחרונה מאת U.S.A, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות בקרוב רכב שישרת אותי נאמנה בתקציב הנ"ל. על מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת Yosi199, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך האוטו אמין??? סוחב???? שותה דלק???
הודעה אחרונה מאת Discover, -
רנו מגאן 2.
מאת tavor- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 15.1 אלף צפיות
אבקש המלצותכם + חוו"ד לגבי מגאן 2 חדשה מודל 07, וכן לגבי הדגם היוצא 06, אודה להתיחסותכם לגבי בעיות אופיניות אם קיימות ? ומה הן ? וכמו כן לגבי יתרונותיה על משפחתיות אחרות, ומה הם ? ב ת ו ד ה מ ר א ש.
הודעה אחרונה מאת talroze, -
מאיזה שנה נמכרה יאריס T ? מה מחיר השוק האמיתי שלה ביחס למחירון? מהם מחירי הביטוח שלה +\- ? האם החלקים זולים? תודה. נ.ב: מחפש אחת ,התקציב 60K ש"ח , ולא הרכב לא בשבילי ובטח לא כתחליף ל106...
הודעה אחרונה מאת Refael Azi, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם... אני חדש פה ..אני בן 17 ולכל המתלוננים סיימתי שיעורי נהיגה(28 ופשוט לא עשיתי תיאוריה אז אין לי טסט ככה שכבר ישבתי באוטו ואני לא מדבר באוויר..) אמא שלי החליטה שהיא רוצה להחליף אוטו (היא קיבלה דיבורית לרכב מהעבודה אז עכשיו צריך להחליף אוטו לכו תבינו) עכשיו הדרישות פה הם לא הכי פשוטות.. 1. אני אנהג על האוטו הזה ככה שאסור שהוא יהיה יותר מדי קיצוני או מופרע... 2. אמא שלי נוהגת בידני והיא אוהבת אז יש העדפה לידני 3.אני רוצה אוטו כיף... 4.לאמא שלי יש ביטוחים וטסטים והכל מהעבודה ככה שאני מעדיף מכונית עם ביטוחים יקרים.. 5. לעומת הביטוחים,..הדקל והתיקונים הם על אמא שלי אז זה צריך להיות באזור הסביר.. 6. העדפה לשנתון גבוהה.. כרגע אמא שלי נוהגת…
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
-
אני מודה, אני בשלבי ייאוש, כניראה שאין בארץ 306 בישבילי. מידי פעם צצות במוחי מחשבות על רכבים אחרים. הראשון 620 טורבו ידנית, האם מפחיד לקנות? אמינות, אחזקה, חלפים והכי חשוב- כמה קשה למכור כזה רכב אחר כך? השני 406 מנוע 1.8 ידנית, האם היא תיהיה מהנה לנהיגה? עד כמה פחות מה 306? איך האמינות והסחירות שלה? בהמון תודה וייאוש עמוק, אופק.
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש אוטו אמין, חלקים זולים ולא יקרים להחלפה+טיפולים זולים.. אפשרות לרכב ספורט כמו XSI/XS... 3 דלתות לא מפריע לי.. מנוע עד 2000 כמובן גיר רגיל אבל אם יש הצעות מעניינות לאוטומט אז להציע.. יש לי שני כיוונים: 1. 306 XS שנת 2000 גיר רגיל מנוע 2000 מחיר:45-49 עוד לא סגור 2.אוודי A-3 שנת 2000 מנוע 1600 לגבי מחיר ראיתי שהמחירים שלהם בין 60-70 אבל יש בעיה אחת האוודי נראה לי החלקים שלה יקרים+טיפולים יקרים.. נ.ב רצוי רכב מעל שנתון 2000 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת TyphooN, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 19.3 אלף צפיות
הרכב הוא ניסן טראנו דיזל SR שנת 2003 עבר 100K הרכב די שמור יד ראשונה מבן אדם שאנחנו מכירים, השאלה שלי אנחנו לא עושים נסיעות בשטח אבא שלי מעוניין לקנות אותו מכיוון שיש 7 מקומות ובטיולים אין בעיה לרדת לכורכר מה אתם מציעים, מה אומרים על הרכב? מבחינת טיפולים,אמינות,דלק?
הודעה אחרונה מאת Gabi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
גיר ידני הוא מאוד נדיר בקורולה בשנתונים הללו. מה דעתכם על הרכב? אמינות, ביצועים וכו'. תודה. נ.ב. אבקש ממומחה הטויוטה של הפורום ZVIT לסייע.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מעוניין להחליף את הקסנטיה שלי (96, 2.0 16V ידנית, ולמרות שאני "חולה" עליה) באחת דיזל וכמו שנכתב בכותרת, מצאתי אחת יחסית זולה. הרכב נמצא במגרש אצל סוחר (שלמרבה ההפתעה יחסית הוא די אמין). הוא טוען שהרכב מושקע ועבר טיפולים מקיפים כולל החלפת מנוע לא מזמן. יש על מד הק"מ 340K בערך. מה דעתכם האם שווה לבדוק אותו או שלא להתקרב?
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברצוני לקבל חוות דעת על האוטו הנ"ל שנת 2001 גרסת 110 כ"ס ידנית. אחרי תקופה די ארוכה של חיפוש אחר רכב החליט אבא שלי ללכת על פיג'ו ,עקב היסטוריה מוצלחת בחברה. אחרי קריאה ארוכה בפורום בחרתי בדגם האקסאס שמשלב בתוכו את כל האלמנטים שאני מחפש מאוטו. מחר האוטו נכנס לבדיקה ורציתי לדעת אם יש דברים ספציפיים שכדאי לי לשים לב אליהם, מחלות מסויימות של האוטו או כל דבר כזה או אחר. האוטו יד שנייה והבעלים הנוכחי היא אישה צעירה. האוטו כבר עבר 120000 ק"מ וזה קצת מרתיע אותי. האם זה סביר לרכב כזה לנסוע כל כך הרבה?? תודה מראש בן
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
האוטו יד שניה עם 95000קמ מה כדאי לבדוק ב10 עיניים? מה הנקודות תורפה? עד כמה באר גדישה המנוע יכול לשרוד פחות או יותר בלי חיזוקים מיוחדים? כמה עולה בערך גג קשיח להונדה? תודה
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תקציב עד 10K. חשוב אמין וחסכוני. בעיקרון הרכב לא יסע ביום יותר מ 10KM. תודה, אלי.
הודעה אחרונה מאת eli7333, -
-
- 3 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אני מעוניין לקבל חוות דעת מאנשים שיודעים מניסיון לגבי עלויות אחזקה שוטפות לגבי סמארט ... טיפולים שוטפים , חלפים , ביטוחים , צריכת דלק וכו' ... אני אשמח לכל מידע בנושא . מעבר לזה , אם מישהו יודע את ההבדל בין הדגמים אני אשמח להרחבה .
הודעה אחרונה מאת itai-RS,
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,161 אורחים (הצג רשימה מלאה)