Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 19 1800

loty
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רנו 19 RT 1800 הוצעה לי ב9000 ש"ח מחירון17500 האוטו שמורמטופל ויפיפה כולל מגנזיום ומערכת mp3 פיוניר.

ידוע לי שלרכב אין שוק,בסדר בגלל זה גם המחיר הנמוך.

אני שואל (ובבקשה אלה שיודעים תענו ואלה שלא אודה מאוד אם לא) מה הצריכת דלק שלה בעיקר בעיר? מה עלות החלקים והטיפולים?,ובכלל האם כדאי לרכוש אותה?. לא צריך לומר שבתקציב כזה המלאי מוגבל וכך גם המציאות. יש לציין שעשתה 114000 ק"מ בלבד ואני מכיר את הנהג וידע שהוא דואג לה.

חבר'ה כל מי שיכול אני צריך תשובה כמב שיותר מהר!!! הרכב מיעד לאדם מאוד חשוב לי.

תודה רבה ובציפיה לתשובות

lp

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

1800 זה אומר שהרכב הוא מעל שנת 93, אחרי מתיחת הפנים, בה תוקנו חלק מהבאגים של הדור הראשון . מכונית לא רעה (רק עם גיר רגיל) , שלא מוערכת בכלל בארץ . בחברה בה עבדתי היו מספר מכוניות כאלו בדיוק מהדגם המדובר (1800 ידני דור שני ), בסך הכל האמינות הייתה טובה , היו תקלות חשמל פה ושם - חלונות , נעילה , לחצנים בלוח שעונים . פלסטיקה פנימית לא עמידה .צבע מטאלי נשרף בשמש כבר אחרי 4-5 שנים . דגם 5 דלתות יפה ושימושי יותר מהסדאן . צריכת דלק הייתה באיזור 1 ל 9 בעיר . 1800 ידני נוסע טוב , מרגיש חזק יותר מהרבה משפחתיות אוטומטיות 1600 חדשות.

היום מתחרה בשוק המשומשות בעיקר בפיאט טמפרה , ולדעתי עדיפה ממנה בהרבה , אבל יותר מסובכת לאחזקה והחלקים יותר יקרים .

אגב , למרות שלרכב אין שוק , הורדה של 50% במחיר סתם ככה נראית לי חשודה ועוד כשמדובר ברכב שמור עם קילומטרז' נמוך .

בדוק היסטוריית תאונות וטיפולים , האם המנוע מקורי או הוחלף , האם המזגן וכל החשמל הפנימי תקין. איזה שנה הרכב ?

הרכב יכול להיות עסקה טובה , בתנאי שהוא במצב מצויין , ולא מצפים ממנו לאמינות יפנית, מוכנים לטפל בו באהבה ולא מתעצבנים מכל תקלה קטנה .

פורסם

:-) בוקי תודה

הרכב הוא שנת 96 לא עבר תאונות כלל והמנוע מקורי. גרסת 5 דלתות. בכל מקרה איפה אני בודק היסטוריה כזו כמו שציינת? המזגן אנתרטיקה, נסעתי על האוטו שקט מאוד וחלק. רק דבר אחד הוא כבר 3 שנים עם אותו קלאץ אז כנראה שהחלפתו תגיע בשנה הקרובה למרות שכרגע הוא מצויין.עשה 10000 לפני חודשיים.

הבחור פשוט יש לו רכב והוא רוצה להפטר מזה כמה שיותר מהר.

קיבלתי את ההמלצה שלך וכנראה אלך עליו, רק ליתר דיוק החלקים משמעותית יקרים ז"א האם האחזקה משמעותית יקרה או שסביר כמו רכב 1600 אחר,למשל?

דבר שני הצריכת דלק חשובה לי אם תוכל לברר ביתר דיוק ז"א האם זה מקסימום 1-9 או שיכולה בעיר להגיע ל1-7 למשל שזה כבר אמריקאי(פשוט היו כאלו שנתו לי את הנתון הזה) ושני דברים אחרונים האם הביטוחים שלו יקרים מאוד וכמה קשה למכור אותו ז"א האם באמת השוק שלו רע כל כך?

תודה רבה לך ויום טוב ומוצלח.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

הביטוחים של רנו זולים, החלקים גם זולים העבודה קצת יותר יקרה כי המנוע צפוף ולא נוח לעבוד עליו, לגבי השוק חלש מאוד, אבל אתה קונה בזול וגם תמכור בזול.

תחשוב שהמקסימום בהגזמה במקרה קיצוני שאתה יכול להפסיד על הרכב אם תנצל אותו עד תום יהיה סה"כ 9000 ש"ח.

פורסם

לאבי הייתה כזאת חדשה ב94, אחרי שמכרנו אותה הצטערנו על זה כמה שנים.

שלנו בילתה את רוב ימיה בבינעירוני, אני ממש לא זוכר להגיד לך מספרים מדוייקים של צריכת דלק, אבל היא כנראה לא הייתה בולטת לרעה.

ב-9000 ש"ח, אם המכונית במצב סביר, זאת אחת הקניות היותר מוצלחות שאפשר לעשות כיום.

מכונית עם רמת ביצועים ונוחות (מבחינת מתלים ומושבים) שעולות על רוב המשפחתיות המודרניות בפחות מעשירית המחיר שלהן.

זמן לא משחק גורם בשחיקת קלאץ', זה תלוי בק"מ ובצורת הנהיגה ברכב.

ביטוח יקר? רכב ב9000 ש"ח, חובה וצד ג' זה ממש מספיק.

אני לא רואה סיבה לפחד מאמינות או מעלויות טיפולים. אחרי הכל מרצדס זה לא, אז יש גבול עד כמה יקר זה יכול להיות.

דבר שני, בזמנו רנו 19 הייתה מכונית דיי נפוצה, אין סיבה לבעיית חלפים רצינית.

ודבר שלישי אם תרצה לקנות מכונית יפנית "אמינה" באותו סכום אתה תהיה חייב לרדת לשנת 90 ומטה.

או אם תרצה לקנות את אותה יפנית באותו שנתון תצטרך לשלם לפחות כפליים.

לסיכום כל עוד הרכב לא במצב מחורבן או מעוקלת אני לא רואה איך אתה יכול ליפול בעסקה הזאת.

קח את הרכב לבדיקה, עדיף במוסך שאתה מכיר וסע לשלום.

פורסם

רכב עם 114 אלף קילומטר ( וגם עם הרבה יותר) יכול עדיין להיות עם קלאץ מקורי . קלאץ לא מחליפים כל כמה שנים אלא בתלות בקילומארז' ובצורת נהיגה , אם הוחלף קלאץ לפנ 3 שנים ונניח לפני 40 אלף קילומטר , מצבו אמור להיות עדיין טוב מאוד , בתנאי שהתייחסו לרכב בצורה נורמאלית , ואין לך מה לדאוג .

מאחר וניסיון שלי עם רנו 19 מתבסס על רכבי חברה , לא ידוע לי , מה עלות החלקים , לגבי צפיפות בתא המנוע - ראה תשובתו של גל1

תקלה נוספת , שהופיעה כמעט בכל הרנו 19 שהיו לחברה , היא קצרים בפנסים האחוריים .

למרות שמדובר ברכב יחסית כבר ישן וזול , עדיין יש טעם לדעתי לבדוק אותו במכון בדיקות קנייה . תקבל רשימה שחורה ומלאה בתקלות , אבל זה בכל מקרה יעזור לך להגיע להחלטה ואת הבעיות הקריטיות אמורים לגלות שם.

מתי הוחלפה רצועת טיימינג לאחרונה ?

הרכב יד ראשונה ?

מתי נגמר הטסט ?

לגבי עלות הביטוח - לא נראה לי שאתה הולך לבטח אותו במקיף, מחיר ביטוח חובה וצד ג' תלויים במקרה זה יותר בנתוני הנהג ( גיל וותק נהיגה ) ולא בסוג הרכב.

ודבר אחרון - לגבי צריכת דלק : צריכת דלק עירונית היא נתון חסר משמעות ולא מייצג . האם מדובר בעיר כמו אשדוד , עם כבישים פתוחים ורחבים , ללא פקקים ומהירות נסיעה ממוצעת של 60 קמ"ש או בעיר כמו תל אביב בשעות הערב , עם פקק אחד גדול ומהירות נסיעה של 20 קמ"ש במקרה הטוב . בכל מקרה , מאחר ומדובר ברכב לא חדש ולא מודרני במיוחד , כבד יחסית ועם מנוע 1800, אל תצפה לחיסכון בדלק. (וכן , אם הנסיעה היא בפקקים כל הזמן , ולא יוצאים בכלל מהעיר , אפשר להגיע גם ל 1- ל 7 וגם לצריכה יותר גרועה )

קח בחשבון , שאתה קונה מאוד בזול ,(כמה עולה סובארו אימפרזה או מאזדה 323 מודל 96 ? - 30 אלף ש"ח ?) תצטרך להשקיע סכומים מסויימים באחזקה ובתקלות , ותמכור עוד יותר בזול לאחר כמה שנים .

ושוב פעם , אין לי מושג בכמה נמכרות היום רנו 19 מהמודל הזה , אבל הפחתה של 50% ממחיר המחירון על רכב במצב שאתה מתאר ועוד לפני בדיקה ומיקוח , נראית לי חשודה .

• אחראי פורום
פורסם

גם לי זה נראה חשוד, למרות שאתה מציין לחץ מצד המוכר.

אנחנו מכרנו רנו 19 (1.4 מודל 92') , תוך 3 ימים וב-500 ש"ח מתחת למחירון.

זה היה לפני שנתיים . אמנם גם אז הרכב הזה לא נהנה מביקוש שיא,

אבל היתה התעניינות ערה.

מה רע סה"כ ? מרווח מאוד, נוח , תא מטען ענק , ביצועים טובים אבל בעיקר -

אמינות טובה מאוד , כמובן , כל עוד טופל נכון . חלפים זולים וטיפולים לא יקרים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יש בבעלות משפחתי רנו 19 שנתון 94, אנחנו היד הראשונה. הקלאץ' עדין מקורי (עבר 101 אלף).

המצב שלה הוא רק שים דלק וסע, לא נתקלנו בבעיות עד כה (טפו טפו טפו) ככה שלדעתי הרכב ממומלץ ביותר, כל עוד שמרו עליו וטפילו בו בזמן ונכון הוא לא אמור לעשות בעיות.

דבר אחד שאני כן לא אוהב הוא החוסר כוח (מנוע 1.4). לפעמים בא קצת יותר.. אני מאמין שמנוע 1.8 יעשה את העבודה כמו שצריך.

בהצלחה

E46 330CI

• תוכן חדש...