Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

חבר הפנה אותי לפורום המצויין הזה (אחרי עיון קל אני יכול להגיד שהוא מצויין).

שאלתי היא כזו:

למשפחתי יש שני מכוניות , האחת היא מיצובישי סופר לנסר שנת 94, שיש באמתחתה כבר 260 אלף קילומטר, והשניה היא וולבו אספנות שנת 69, שעשתה 200 אלף קילומטר,כרגע היא בהחלפת ראש מנוע...

אנחנו מעוניינים להפטר משני המכוניות הנ"ל, ולהביא 2 מכוניות חדשות (הכוונה יד שניה כמובן לא חדשות מן החברה)

האחת צריכה להיות מכונית משפחתית, אוט' , ושתהיה אמינה ותיקונים זולים (חשבתי על משהו בסגנון מזדה 323, או סיויק)

השניה צריכה להיות מכונית קטנה וקלילה, שעליה אני ואבי ננהג, רצוי 2 דלתות, לא משנה גיר אוט' או ידני , ( כאן חשבתי על משהו בסגנון פיאט בראבו או פג'ו 306)

כמובן שגם במכונית הזו רצוי שתהיה אמינה ושהטיפולים בה יהיו זולים.

התקציב של כל מכונית הוא 30 אלף לערך, כלומר סה"כ 60,

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

קלעת בול לפי דעתי.....

משפחתית-יפנית(קורולה/מאזדה)

ובראבו ידנית תענה על הדרישות של הרכב השני,ב30K תוכלו להשיג אפילו שנת 2000.

פורסם

כן לפי מיטב הבנתי במחיר הנ"ל רכב יפני, עם דגש על הקורולה יעשה את העבודה טוב, אם אני לא טועה המנועים של טויוטה יכולים לסחוב קילומטראז' ממש ממש גבוהה...

בקשר לבראבו, אני דיי סגור על עצמי.

דרך אגב, אני נהג חדש, על הכביש רק חוש וחצי בערך, וכרגע אני נוהג על הוולבו שנת 69 שלנו, אוטו כבד, ההפך הגמור מזריז, ועוד כל מיני דברים רעים שאפשר להגיד...

אני מניח שאני ארגיש את ההבדל ואפילו ממש אהנה מהבראבו, בהתחשב בכך שזה רכב עם 100 כ"ס, ששוקל רק טון, כך שבתאוריה הוא צריך להיות זריז.

פורסם

שמתי לב עכשיו שאין הרבה בראבו שנת 2000 למכירה כך שאשמח אם תתנו לי אלטרנטיבות לרכב זריז 2 דלתות כפי שציינתי בתחילת ההודעה, בסכום של עד 30 K.

כמו כן, האם מישהו יוכל לברר לי או להפנות אותי למקום שיודע האם יש לקניה בארץ מנועים של בראבו 2.0, ומה מחירם, אני יודע שזה דיי נדיר לכן אני גם אשאל האם מישהו יודע כמה יעלה הייבוא + עלות של מנוע זה.

אשמח לתשובות!

פורסם

מנוע של בראבו HGT , ובהתאמה מנוע של פיאט קופה 20V , קשה לי להאמין שתמצא מוטל באיזו פירוקיה. נסה לברר מחירים בחו"ל , מנוע ה 5 צילינדר די יקר, אבל לך תדע אולי תמצא משהו בעלות לא אסטרונומית.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

את המנוע של בראבו HGT אני מכיר, האם המנוע של הקופה אותו מנוע או מקביל אליו? הן בביצועים והן במחיר?

כמו כן האם תוכל להפנות אותי לאתר כלשהו שיש בו את המחיר, או לתת לי אפילו הערכה גסה?

בחזרה לשאלתי הראשונה,

בחירתי תהיה פיאט בראבו 1.6 ידנית שנת 96-2000 בתקציב של עד 30K, זה האוטו הקטן והזריז.

אוטו משפחתי אני עדיין מתלבט בין הקורולה שנת 92-98, לבין המזדה 323, גם בתקציב של 30K, מבחינת אמינות ואכילת הדלק, יש לי נטייה עבור הקורולה.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

בנוגע לשאלתך- המנועים זהים. לבראבו היו שתי גרסאות בעלי הספקים שונים. ב גרסה שיצאה ב 1996 [והגיעה לכאן ב 97] ההספק עמד על 147 כ"ס. ובגרסה המאוחרת יותר מ 98 אם אני זוכר נכון המנוע ניפק כ 155. יש לציין כי תיבות ההילוכים היו שונות , בבראבו 5 הילוכים ובקופה 6.

לגביי עלות מנועים, פעם התענינתי בזה מעט [טפו טפו] ונתקלתי בבחור צרפתי שדרש על מנוע 16VT משומש עם כ 50,000 ק"מ קרוב ל 4000 דולר. לגביי ה 5 צילינדר זה דורש חיפוש יותר מעמיק וקשר עם פירוקיות באנגליה שם יש מקבץ לא קטן של קופה 20V .

ב EBAY תצטרך לעבוד קשה בכדי למצוא מישהו שיהיה מוכן לשלוח מנוע לכאן. נסה לאתר משהו ברשת הפתוחה.

לגביי היפנומטיות , ההבדלים ביניהן נעוצים איפשהו בביצועים הפושרים ממילא. אמינות תקבל בכל מקרה משתיהן . ה 323 מעט יותר דינמית , הקורולה חריגה באמינות הסוריאליסטית שלה. בייחוד מהשנתונים אותם ציינת.

ניר

פורסם

אוקי דבר ראשון תודה על ההיענות לשאלתי!

בנושא הראשון, אני מבין שלהביא מנוע 2.0 ולהרכיב אותו על הבראבו יהיה סיפור יקר, וממש אצתרך לחפש קשה ע"מ למצוא חיה כזאת בכלל, שלא לדבר על היבוא לארץ...

לדעתי בתור נהג חדש הבראבו מצויינת + אפילו, אך רק לידע כללי, האם יש אלטרנטיבה למנוע 2.0 שידברנו עליו? כלומר מנוע שיפיק אותם כוחות סוס בערך, לא משנה 1.6 או 2.0, שיהיה זמין בארץ ומחירו לא יהיה בשמיים (משהו כמו עד 7 אלף ש"ח)

בקשר לנושא השני, מכונית משפחתית, כשהמועד לקניה עצמו יגיע אני אתעמק יותר בהבדלים בין שתי המכוניות הנ"ל, בנתיים המכוניות הללו בכוונת שלי.

פורסם

לגביי מנועים- לא התנסיתי בהחלפת מנועים מיצרן אחד והתקנתם אצל יצרן אחר. בד"כ עדיף לדבוק באותו יצרן, או חברת-בת , ולא לחפש הרפתקאות. אנחנו מדברים על פיאט אז מוטב להשאר בבית ולחפש מנועים זהים מלנצ'יות , או אפילו אלפא-רומיאו במקרים מסויימים.

לדעתי ואם הייתי נוטל עליי פרוייקט כזה , או מחפש מנוע חלופי , הסיכוי הכי טוב היה לחפש מנוע מאיזו לנצ'יה.

ניר

פורסם

מנוע התמה 5 צילינדר זהה, זו אותה יחידה. נתקלתי כבר בכמה בריטים שדחפו טורבו לבראבו HGT בהצלחה ,אז מסתבר שזה אפשרי. למצוא מנוע זה שיקלול סטטיסטי. תחשב כמה בערך יש כאלו בארץ , חישוב קליל =לא הרבה. ואלו שבמצב נסיעה נדירות למדי ומתוחזקות, ועד שתגיע אחת לפירוקיות.. יעבור הרבה זמן..

ניר

• תוכן חדש...