ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 19.3 אלף צפיות
הרכב הוא ניסן טראנו דיזל SR שנת 2003 עבר 100K הרכב די שמור יד ראשונה מבן אדם שאנחנו מכירים, השאלה שלי אנחנו לא עושים נסיעות בשטח אבא שלי מעוניין לקנות אותו מכיוון שיש 7 מקומות ובטיולים אין בעיה לרדת לכורכר מה אתם מציעים, מה אומרים על הרכב? מבחינת טיפולים,אמינות,דלק?
הודעה אחרונה מאת Gabi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
גיר ידני הוא מאוד נדיר בקורולה בשנתונים הללו. מה דעתכם על הרכב? אמינות, ביצועים וכו'. תודה. נ.ב. אבקש ממומחה הטויוטה של הפורום ZVIT לסייע.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מעוניין להחליף את הקסנטיה שלי (96, 2.0 16V ידנית, ולמרות שאני "חולה" עליה) באחת דיזל וכמו שנכתב בכותרת, מצאתי אחת יחסית זולה. הרכב נמצא במגרש אצל סוחר (שלמרבה ההפתעה יחסית הוא די אמין). הוא טוען שהרכב מושקע ועבר טיפולים מקיפים כולל החלפת מנוע לא מזמן. יש על מד הק"מ 340K בערך. מה דעתכם האם שווה לבדוק אותו או שלא להתקרב?
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברצוני לקבל חוות דעת על האוטו הנ"ל שנת 2001 גרסת 110 כ"ס ידנית. אחרי תקופה די ארוכה של חיפוש אחר רכב החליט אבא שלי ללכת על פיג'ו ,עקב היסטוריה מוצלחת בחברה. אחרי קריאה ארוכה בפורום בחרתי בדגם האקסאס שמשלב בתוכו את כל האלמנטים שאני מחפש מאוטו. מחר האוטו נכנס לבדיקה ורציתי לדעת אם יש דברים ספציפיים שכדאי לי לשים לב אליהם, מחלות מסויימות של האוטו או כל דבר כזה או אחר. האוטו יד שנייה והבעלים הנוכחי היא אישה צעירה. האוטו כבר עבר 120000 ק"מ וזה קצת מרתיע אותי. האם זה סביר לרכב כזה לנסוע כל כך הרבה?? תודה מראש בן
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
האוטו יד שניה עם 95000קמ מה כדאי לבדוק ב10 עיניים? מה הנקודות תורפה? עד כמה באר גדישה המנוע יכול לשרוד פחות או יותר בלי חיזוקים מיוחדים? כמה עולה בערך גג קשיח להונדה? תודה
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תקציב עד 10K. חשוב אמין וחסכוני. בעיקרון הרכב לא יסע ביום יותר מ 10KM. תודה, אלי.
הודעה אחרונה מאת eli7333, -
-
- 3 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אני מעוניין לקבל חוות דעת מאנשים שיודעים מניסיון לגבי עלויות אחזקה שוטפות לגבי סמארט ... טיפולים שוטפים , חלפים , ביטוחים , צריכת דלק וכו' ... אני אשמח לכל מידע בנושא . מעבר לזה , אם מישהו יודע את ההבדל בין הדגמים אני אשמח להרחבה .
הודעה אחרונה מאת itai-RS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
מקווה שהכותרת בסדר אני מתכנן לקנות טרקטורון לשעות הפנאי. שעות הפנאי הכוונה- לפרוק מתחים של יום עבודה וסופ"ש. אני לא ממש מבין בטרקטרונים ולכן אני נעזר בכם. אני חובבן- טרקטרונים ראיתי רק בעיניים בסרטונים ובסרטים, אני לא מחפש לקפוץ מעל הפופיק עם איזה טרקטורון בנפחים ובביצועים שעולים על רכב משפחתי ממוצע גם בכביש. אני מחפש טרקטורון צנוע אוט'/הילוכים נפח מנוע עד נפח פחית קולה לפי מיטב הבנתי זה מספיק בהחלט למטרה שלי. השטח הוא שטח די קל- נגב. המחיר 6K-8K לפי המחיר אני אשאיר בצד גם קצת כסף לתיקונים - אני מאמין שיהיו כאלה. לא אכפת לי איזה שנה או יד כל עוד אני לא אתקל ביותר מידי קשיים במכירה שלו לפני הגיוס. הטרקטורון נקנה לתקופה של חצי שנה. בק…
הודעה אחרונה מאת shmulikk, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אני ממש לא מבין שום דבר במכוניות כלום כלום. אני מחפש כרגע לרכוש אוטו משומש התקציב שלי עומד על 20,000/19,000 ואני צריך אוטומט אני לא כל כך סגור על מה ללכת, אמרו לי יפניות כמו למשל סובארו לגאסי, מזדה לנטיס, סוזוקי סוויפט וגם אמרו לי שהאיביזה טוב. אני לא יודע מה לחפש ועל מה להתמקד... אם תוכלו לייעץ לי רכב אמין שלא צורך המון דלק. השימוש שלו הוא גם לתוך העיר וגם לנסיעות בינעירוניות...... תודה ותעזרו לי
הודעה אחרונה מאת Ale, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אוקיי היום קיבלתי הצעה לגבי אוטו מסויים הרכב המדובר הוא פיג'ו 306 XS שנת 2000 מנוע 2000 ידני...הבן אדם אומר שזה ייבוא אישי... ואכן ונות של הרכב האוטו דגם:XS ולא XSI וזה נראה לי מוזר.. הרכב יד 3 עבר במשפחה אז אפשר להוריד לו ידיים עבר 113 אלף ק"מ... מחיר שהוא דורש עליו הוא:משהו בסביבות 45-50 עדיין לא סגור סופית משאיר את התוספות על הרכב.. מחירון של הרכב הוא:50100 השאלה שלי אם שווה לקחת את הרכב לבדיקה ואם הבדיקה תגלה שאין תאונות אין כלום שווה לקנות אותו? נ.ב. הוא התחייב לשילדה+שאסי+גיר ומנוע נקיים... תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 992 צפיות
שלום, רציתי לקבל יעוץ ומידע מאנשים שמכירים פ'זו 205 שנת 90 1100 סמק האם זה אוטו שכדאי לקנות? האם האוטו יתאים לי לנהיגה של כמה ק"מ בכל יום + לפעמים נסיעות ארוכות יותר? אף פעם לא היה לי ניסיון עם מנוע 1100, האם המנוע חלש ולא יוכל לשרת אותי בנסיעה בכבישים מהירים? תודה על התשובות.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני בודק אפשרות לקנות רכב מחברה: סיאט קורדובה דיזל 2002 , 180K ק"מ. מצב חיצוני מושלם, מצב מיכני טוב. מצב פנימי מושלם, למעט קילופים של הצבע של חלק מהפלסטיקים, בדלתות ובידיות. יש לי גישה מלאה להיסטוריה של הרכב, אני בקשרים טובים עם נציגי החברה כך שכל הנתונים אמיתיים, הרכב עבר פחחות בצידו הימני כתוצאה משפשוף בגדר, ללא תאונות. לא עבר תיקונים רציניים למעט הח' מצמד. במחירון, הרכב מופיע עם מחיר של 38K ק"מ. לפי ההנחיות של יצחק לוי, אני מוריד מהקילומטראז' 25 אחוז כי זה דיזל ועל זה עוד 33 אחוז כי זה רכב חברה, וזה יוצא קילומטראז' של 90K ק"מ. ההפחתה על קילומטראז' כזה, אם עשיתי את החישובים נכון, היא 2 אחוז. ההורדה על רכב חברה היא 7-17 אחוז, כתלות בשימוש, ואם אני הולך על האמצע …
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב! יש לי פיאט פונטו 1997, הרכב נקנה ביולי 2006, מאז, הרכב לא עבר שום תאונה מלבד מכה קטנה שמישהו בלם מלפניי ולא הספקתי לעצור, משהו ממש מינורי על 20 קמ"ש בערך, אפילו לא נפגע הרדיאטור. בבדיקה שקניתי את הרכב נטען כי השילדה נקיה לחלוטין. היום באו לקנות את הרכב, עשו בדיקה, לפתע, טוען הבוחן כי הרכב עבר תאונה קשה והשילדה פגועה וכן גם הגשר. מאז שקניתי את האוטו חשדתי המון בקשר לבדיקה שבוצעה בקנית הרכב בשל כך שהבוחן שבדק את הרכב והמוכר היו חברים. הייתי מעוניין לדעת מה ההמלצות במצב כזה, ואם באמת אני זה שגרמתי לשילדה הזאת, מה ירידת הערך של הרכב? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפשת רכב אוט'+ה"כ ,עד 25000 ש"ח. שלא יהיה איטי וכבד, שייסע יפה.הומלץ לי על דייטסו סיריון אבל רובן מנוע 1000 ואני פוחדת שהאוטו בקושי ייסע.
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רצית לשאול מספר שאלות על הסיאט איביזה קופה שנתון 2000-2001 1600 סמ"ק איך היא מבחנית אמינות ביצועים ונוחות?
הודעה אחרונה מאת dj sg, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים עליה ?? ייתכן כי היא המחליפה לסקסו דיזל ? יש לה איזה שהם בעיות ידועות שמצריכות בדיקה ?? אגרת הדיזל - אפשר קצת פירוט? ומהם ביצועי הדלק ??
הודעה אחרונה מאת amisha, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות רכב מסוג גולף - שנת 98 - גיר ידני - יד רביעית פרטית עם 240,000 ק"מ . כמובן שאי אפשר לבדוק את הרכב . האם אפשר לבדוק רכב בלי להרים אותו על "ליפט" - אם קיימת פגיעה כלשהי בשילדה ? אני אדם פרטי ולא סוחר רכב . כמה שווה לשלם על רכב כזה אם המחירון שלו הוא 34,000 ש"ח . ולפי מה שראיתי אותו - צריך להחליף לו 4 צמיגים , שני פגושים שניהם שבורים ושמשה קדמית . תודה ויום טוב אמיר .
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני צריכה המלצה לרכב עד 25000 שח,שיהיה אוטומט+הגה כוח,שיהיה אמין (כלומר בלי מנוי למוסך..), ושהנסיעות שלי לא יהיו מהבית לתחנת דלק... חשבתי אולי על מאזדה 323 שנת 96,או מאזדה 121...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מקום בשכל שלי כבר אין אז אולי יהיה מקום בפורום . בחיפושי אחר רכב חסכוני - זול לקניה וזול לאחזקה במרכב של 3 דלתות - אלו הן הפיינליסטיות : פונטו טורבו - לא חסכונית ויקרה לאחזקה ? פוזה ומרווחת ? איביזה 1400- רכב מיושן שלא סוחב כלום ? מרווח וחסכוני ? פולו 16v - צרה ולא מרווחת ? פוזה וחסכונית ? כולן 3 דלתות ידניות ושנת 96-97 דגשים : אני גבוה ורחב לכן צריך כמה שיותר מרווח . חסכוניות הן בדלק והן בתחזוקה . לא מחפש להכנס לגראנד פרי אבל גם לא רוצה להוציא את הרגל החוצה כדי לדחוף . מקום לאלטרנטור משופר או חליפי של 120 - 130 אמפר. אם אתם מכירים חלופות אחרות אשמח לשמוע . וכן אני יודע שהכל תלוי באקזמפלר שאני מוצא אך אשמח לחוות דעתכם .
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות C4 חדשה מהחברה ויש לו כמה שאלות: 1)איך האוטו בכללי? (בטיחות,אמינות,נוחות,ביצועים כמשפחתית ל2-3 אנשים גג) 2)השאלה היותר חשובה היא איך השוק של האוטו הזה אחרי כמה שנים? ועם יהיה לנו קשה למכור את האוטו אחרי כמה שנים? תודה רבה לכול להעוזרים
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כרגע אני מחפש מכונית שתשמש אותי בזמן הצבא ומצאתי את השתיים הללו פולקסוואגן פולו 1400 ידנית סיאט איביזה 1600 ידנית (שתיהן שנת 2000, מחיר דומה - פחות או יותר 37K-39K) איזו מהן עדיפה? שמעתי שיש 2 גירסאות מנוע ל1.4 16V של הפולו וגם ל1.6 של האיביזה מהקריאה ראיתי שיש 100 ויש 75 כ"ס, איך אני יכול לברר? אמינות גם נושא מאוד חשוב לי... ואם יש הצעות אחרות אז... התקציב הכללי שלי הוא 40K, מינימום שנת 2000 כמה שיותר חסכונית (נסיעות בעיקר בית שמש-רמת גן) ואמינה.. נמאס לי מהאוטומט במגאן של אמא שלי אז רק ידני איזה מכונית תחשב קנייה טובה במגבלות האלה? בתודה.. מקסים
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
מכאנית וחיצונית במצב מצויין, תוך הרכב במצב חדש. פיג'ו 306 1996 XR 85.000 ק"מ(מוכחים) 1600 סמ"ק ידנית. יד שנייה במשפחה. והמוכר דורש 2500 מעל המחירון.(22.000 ש"ח)"מוכן להוריד כמה מאות שקלים לא יותר מזה". שווה את זה? או שלהמשיך לחפש ולמצוא קצת יותר זול?
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
רכב חסכוני בדלק
מאת luna- 7 תגובות
- 19.1 אלף צפיות
שלום רב, יש לי רכב פולסוואגן פולו 98 מנוע 1.6 אוטומט. הרכב הזה בולע דלק והתיקון שלו יקר. אני מעוניינת ברכב שהאחזקה שלו לא יקרה וחסכוני בדלק כי אני נוסעת הרבה אך בו בזמן בטיחותי. חשבתי על רכב עם דלק מסוג דיזל, אך אמרו לי שהטסט שלו יקר. האם זה נכוןו? מה אתם ממליצים? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברה מה אתם אומרים איביזה של הדגמים עד 93 1500 או 205 גם שנת 94 ככה... ומי שיכול לפרט לי קצת יותר על האיביזה הזאת מניסיון או משהו כי על ה205 קראתי כבר מספיק..
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני כנראה נאלץ לחפש לכיוון של הרכב המפלצתי הזה. (ארוך כמו ספינה.) ואני רוצה קצר!! אבל אין בררה.. החל מ2000. שניהן אוטומטיות. גם 1800 רגיל ו1900 דיזל. מה רמת האיבזור של הרכב.. (חלונות חשמל. נעילה מרכזית, חלון בגג, חימום מאחורה? מראות חשמליות. גיר (4/5/6 הילוכים) ריפוד עור? משענת יד. עליות טיפולים. צריכת דלק. (ומה גודל המיכל) אופציה לקסנון מקדימה? אפשרי? וו גרירה??? אפשר ברכב הזה? ומכוניות דומות ולא פאסאט. תקציב עד 80K גג.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אלה אפשרויות האחרונות. ודייי. (אפשר לנעול מבחינתי את השניים הישנים) http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=120188 http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=119825 אין בעיה של דיזל יותר. (שיהיה דיזל או רגיל. לא משנה יותר) בקיצור. דרישות מהרכבים האלו בלבד!! (בין 2000 ל 2003.) תקציב. עדיף עד 80K. אבל אפשר למתוח עד 90K במקסימום. ברכב תתוקן מערכת סטריאו. במשקל של 150 קילו בערך. (משפיע על הצריכת דלק מעוד) ויוחלף האלטרנטור המקורי לאחד גדול יותר (כ 200A) מעלה את צריכת הדלק. הרכב יהיה אוטומטי !!! אין אופציה לידני. ! ואני גר בירושלים. !! עליות. צריכת דלק. מה הצריכת דלק הרגילה. (ומה הצריכת דלק עם 3/4 אנשים ברכב. ) בטיחות. !! כמה כוכבי ריסוק…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אחותי וגיסי רוצים לקנות מכונית. הם נוסעים על מאזדה לאנטיס 1.6(LX) שנת 2,000...ורוצים להחליף. הם רוצים שנת 2001 ומעלה,מנוע 1,600-2,000 סמ"ק אוט',לא יקרה לאחזקה,אמינה,נוחה ובטוחה. עכשיו יש הדגשה על-ייצוגיות.גיסי עורך דין,אז הוא צריך את עניין הייצוגיות... אז כניראה שיונדאי לא ניכנסת פה....(עורך דין של יונדאי... ) והתקציב מוגבל ל-65,000 עם גמישות ל-70,000 ש"ח... תודה לעונים...
הודעה אחרונה מאת מקלארן F1, -
-
שלום שלום, פולו 98 1600. האם המנוע שלה זהה ל1600 של הקלאסיק של אותה שנה? הקלאסיק יצאה עם 100 כ"ס אבל אני לא בטוח לגבי הפולו הקצרה מאותו השנתון. כמו כן מבעלי נסיון איך המנוע הזה באופן כללי? האם רכב שנראה שמור מכל הבחינות והפינות אך הקילומטראז' עבר את ה200K ניתן לסמוך עליו שימשיך לסוע עוד שנים ארוכות? תודה !
הודעה אחרונה מאת ronenlev, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות פיאט פונטו בשנתון 99-2001 והבנתי שיש דגם מסויים שהוא טוב ויש פחות טוב אז אם תוכלו לעזור לי אני אודה לכם.
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
-
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
זו סוכנות מכירה\טרייד אין\ליסינג חדשה,מה שנוח זה שיש להם סניפים בכל גוש דן (אני מראשל"צ) אני רוצה עוד מעט להחליף את הררכ הישן שלי -לנסר 93 ולקנות רכב משומש אך משנתון מתקדם יותר בסביבות שנת 2000 ,אני רוצה לקנות רכב, לא ליסיננג!!! באתר שלהם כתוב שהטיפול הוא חלק מהשירות http://www.h-6.co.il/pickup.asp?car...@@א-יפו&loc=204 יכל להיות שהטיפולים הם חלק מהשירות שמקבל אדם שברשותו רכב שנרכש דרך ליסינג תפעולי מעניין אם את השירות הזה מקבלים אנשים שרוכשים רכבים חדשים ברכישה רגילה(לא ליסינג)??? חוץ מעניין הטיפולים הייתי רוצה לשמוע(בעצם לקרוא ) חוות דעת מאנשים שרכשו את רכבם ב"הילוך שישי". תודה למגיבים יום טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת vman,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 2,047 אורחים (הצג רשימה מלאה)