Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממתי רלוונטי בכלל מחיר הרכב?

כאשר אדם רוצה לרכוש רכב מה שמעניין זה עלות האחזקה, מתוכה סעיף ירידת הערך, (או הריבית על הלוואה אם דרושה לקנית הרכב) הן החלק הקטן. מסתכלים קודם כל על האחזקה שכוללת ביטוח חובה וצד שלישי + דלק +טיפולים +תיקונים + בלאי סביר + טסט שנתי.

וכל הדברים האלו לא נהיים זולים יותר כאשר הכלי מתיישן, ולכן הרבה אנשים שיש להם את ה 6000 ש"ח ולכאורה יכולים לקנות פיאסטה מצ'וקמקת / טרקטורון ישן לא עושים זאת.

אסור לקנות רכב שאי אפשר להחזיק כמו שצריך, ולוותר על ביטוח חובה זה נקרא שאי אפשר להחזיק כמו שצריך. אתה יודע שאם תחסוך החלפת שמן תחסוך 200 שקל ותסתכן באוברול שעולה 2000, זה עוד סיכון מחושב, אבל כשאתה חוסך על ביטוח חובה אין לך מושג אפילו לכמה מליוני שקלים זה יכול להגיע.

לגבי תיקונים לבד, עדיין יש את מחיר החלפים עצמם, וכמו כן פותח השרשור לא כתב אם יש לו ידע ועזרה כדי לתקן לבד. מראש ידוע שהוא קונה רק לחצי שנה, ולכן סביר להניח שהוא יעמוד בעלויות, ואם לא הוא ממילא מתכוון למכור.

לדעתי אכן כל הכלים שחוטים למדי, פולריס 250 אכן חלש - גם כשהיה חדש, (ומרעיש כי הוא מתאמץ). אבל מכיוון שאין יומרות ספורטיוויות אפשר לקנות. אגב אין אף טרקטורון שעולה על רכב משפחתי בכביש, לא באחיזת כביש ולא בכוח, למעט הזינוק הראשוני מאפס ל 70 קמ"ש.

מה שכן טרקטורונים נועדו להחלקות כוח נשלטות בשטח, בעיקר עם הכידון שחוסך את כל ההסברים על היגוי הפוך ונעילה נגדית. עם כידון זה בא אינסטנקטיבית.

פורסם

לגבי טסט וביטוח חובה- את הכסף לטרקטורון עדיין אין לי ובטח ובטח שלא את הכסף לביטוח ולטסט.

טסט בכלל לא מעניין אותי 15-17 מטר מהחצר שלי זה כבר שטח- ואני לא מתלוצץ!

את השטח אני מכיר די טוב- אבל מצפה להפתעות כמו בכביש.

זה גם שטח שכמעט אף אחד לא נוסע בו חוץ מבאגים וגם זה לעיתים רחוקות.

את הסיכונים אני יודע ולמרות שאני די צעיר ראיתי לא מעט (מד"א) ואני מבין את ההשלכות של כל דבר במיוחד תאונה ואף פציעה- לא עלינו!

אני בנאדם מאופק ולא מזלזל במיוחד בתחום שאני לא מכיר- רכיבה על טרקטורון וכו'.

כמו כן אני גם לא מתכוון לוותר על קסדת שטח.

כך שכמו שאמרתי ביטוח וטסט אני לא מתכוון לעשות.

בקשר להגדלת התקציב- זה התקציב וממש ממש בלחץ 9K!!

בעזרת הקב"ה ב10 לאוגוסט כבר יהיה לי חצי סכום- החודש קורע את הת*ת בעבודה!

הייתי שמח אם הייתם מתיחסים גם לצריכת הדלק של הכלים הללו.

ומה לחפש ידני/חצי אוט'/אוט'.

אני לא מחפש טרקטורון לטיולי שבת אלא כלי להפיג מתחי עבודה וסופ"ש.

ז"א בסוף יום עבודה לצאת לשעה+ לרכיבה, זמן איכות עם עצמי :-)

תודה רבה לכולם!

אשמח אם תמשיכו לעזור ולהמליץ על כלים שהיה לכם ניסיון איתם!

פורסם

אני ממליץ לך לחפש אוטומטי,

זה הרבה יותר כיף ליסוע ולהנות מהנוף ומהדרך מאשר להתעסק עם ההילוכים המתפרקים(טרקטורון ישן...מה לעשות)

לצערי, קסדה לא ממש תציל אותך מפגיעה לגמרי

אתה צריך לדאוג שתהיה קשת התהפכות תקינה (כן בטח...מכירים את הישראלים)

ושאר ירקות בטיחות ככל האפשר,

כמו כן תעשה מחקר על אחזקת טרקטורונים, תחפש מידע מאנשים מנוסים שכבר חווה את התקלות האלה.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

explotion

קיבלתי את ההמלצה.

לצערי אין נוף להנות ממנו- שטח מדברי (צפון נגב) אולי איזה נחל- ספק ביוב.

אני לא תופס את הקסדה כמן מעטפת בטיחות- כמובן אם יש אפשרות לקשת התהפכות אני ארכוש גם אותה- כמובן במחיר הגיוני.

לפי מיטב ידיעתי הרוב מורידים את קשת ההתהפכות ולכן אני לא צופה בעיה במציאת קשת מתאימה.(השערה בלבד- אני מודה לכך שבמציאות אני אתאמץ קצת יותר כדי למצוא את אותה הקשת :-) )

אני מחפש פה מידע- אני לא מכיר אתר אחר שיש בו אנשים יותר מנוסים שכבר חווה תקלות.

אשמח לקבל כתובת לאתר נוסף שאתה מכיר וגם שם אתעניין- חשובה לי גם דעתם של האנשים שפה.

תודה!

פורסם

בקשר לצריכת דלק, היו לי שני פולריסים, אחד 350, אחד 400 4X4, אם אתה יוצא ליום טיול, תמיד היה מחובר לקשת ג'ריקן דלק, ותמיד היה בשימוש...

פולריס אמנם (לדעתי!) מהנה יותר לנהיגה בגלל הוריאטור (אין הילוכים...), וניתן לגרום לו להחליק בחינניות בצורה קלה יותר, האמת זה גם בעזרתו של מנוע 2 פעימות עם 38 כ"ס.

פחות אמין מסוזוקי ישן, וצריך לדעת לתקן, אם אתה מנסה לקפוץ, שתהיה לך רתכת זמינה...

במחיר שאתה רוצה, אתה בהחלט יכול לקנות QUAD RUNNER של סוזוקי, עם 250 סמ"ק, 4 פעימות, 22 כ"ס, אמנם נמוך יותר משמעותית מפולריס, אבל גם איתו הצלחתי להנות, אבל שוב, ההגה המסוכן הזה.... שלא מתייחס למה שאתה מורה לו. הרבה יותר קל לתחזוקה.

שיקול שלך.... אני הייתי הולך על הסוזוקי ולא מנסה להשתולל איתו.

פורסם

חיפשת אמין? שכח מפולריסים. הפולריסים מהנים לנהיגה, מתופעלים בקלות, בולמים טוב, אבל הסיכוי לגמור טיול על הגלגלים שלך כשהכלי עדיין תקין כמו ביציאה לטיול, כשמדובר בפולריס שנקנה ב6000 ש"ח הוא אפסי. הסיכוי שלך לזכות בטוטו גדול יותר.

מה כן? הכלים היפניים ב6000 ש"ח מבעסים מאוד מבחינת תפעול: הגיר החצי-אוט' הוא אחד המכלולים המכניים הכי מעצבנים שיצא לי לפגוש בכלל, אבל הם יתנו לך תשובה טובה יותר מבחינת שרידות הכלי.

כלים יפנים אחרים עם גיר ידני הם גם אמינים יחסית וגם מהנים לרכיבה, אבל אני בספק אם תמצא כאלה שמורים ב6000 ש"ח. כנראה שלא.

פורסם

erez

לא ענית על השאלה- מהי צריכת הדלק של טרקטורון.

ועוד דבר- האם צריך להוסיף שמן לדלק??

חנן- התקציב נע בין 6-8

הכל תלוי בכלי ומה צריך לתקן כדי שיהיה תקין לנסיעה.

ברמת העיקרון התקציב הוא 8K..

פורסם

צריכת הדלק של טרקטורון מאוד תלויה אם הוא 2 פעימות או 4 פעימות וגם העירבוב של השמן זה תלוי אם הוא 2 פעימות או 4 פעימות, בעיקרון ב4 פעימות הצריכה לא ממש גבוה ב2 המצב קצת שונה.

בסביבות ה8K אפשר למצוא ימאה בלסטר, אחד הכלים שאני הכי אוהב, כלי קטן, זריז מאוד מנוע 200סמ"ק 2 פעימות בלי יותר מידי חשמל וקישקושים אחרים, באמת אחד הכלים היותר כיפיים שיש, אבל יש בעיה אחת והיא האחזקה, צריך לשים שמן עם הדלק, ולא לחסוך בשמן כי זה יעלה לך במנועים שגם ככה צריך כל פרק זמן לעשות בקיצור אחזקה לא ממש זולה אבל לדעתי אם אתה יכול לקנות כלי כזה לא תצטער.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

פורסם

מעולם לא מדדתי צריכה של טרקטורון על פי קילומטרים... זה קצת קשה למדוד.

דבר שני, במנועי 2 פעימות, הדלק אמור להכנס מעורבב עם שמן,

בפולריס הישנים, יש מיכל יעודי לשמן, שמופעל על ידי כבל הגז (שמתפצל), אבל!

וזה אבל גדול....

יש הטוענים שצריך להשתמש במיכל, ויש הטוענים שקצת מפחיד בפולריס ישן כזה להשתמש במיכל, ויותר בטיחותי למנוע לערבב שמן במיכל דלק, אני אישית תמיד ערבבתי במיכל דלק. אבל שיקול שלך.

צריכת הדלק של פולריס גבוהה מאוד ביחס לטרקטורוני 4 פעימות של סוזוקי (הטרקטורונים שהיו בקיבוצים פעם...)

• אחראי פורום
פורסם

כתבתי לך על הצריכה בפולאריס- 1:6 בערך. כבר היו טיולים עם צריכה גרועה יותר.

אפילו המיכל ספייר שגם אצלנו קשור קבוע, מתרוקן די במהירות.

ב-quadrunner שהיה לנו (230) זה היה הרבה יותר טוב.

אבל לך תמצא אחד...מצד שני, גם שלנו שהיה שמור ומטופל כמו שעון, נסע כמו סרטן פיסח...

הוא פשוט לא חסון כ"כ, בטח לא כמו הפולאריס.

ועוד נמכר בפי 4 מהממוצע בשוק...

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הצריכה בפולריס באמת שערורייתית כל טיול חובה לקחת לפחות ג'ריקן אחד של דלק ובאמת ברוב המקרים גם משתמשים בו.

ובאמת עדיף לערבב את הדלק בשמן בפולריס הישנים הכי טוב, אני גם לא הייתי סומך על המיכל שמן שיש שם.

mercdes-benz E350,jaguar xj, audi a3 sortback, seat leon 1.8tsi. gmc sonoma 92- my sweets

• תוכן חדש...