ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,570 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
מכר טוב שלי מעוניין ברכישת במוו סידרה 7, הוא נידלק על הרכב הזה אבל כמובן משנתון דיי נמוך. יש בשוק מס' רכבים שמורים בעלי קילומטראז' נמוך ומתוחזקים היטב. רציתי לברר עבורו, האם הרכב אמין, בגרסאת ה 3.5 ליטר האם היא זללנית (הוא לא נוסע הרבה ככה שאין לו עם זה בעיה), חלקים וביטוחים לשנתון הזה וכמה ק"מ המנוע עושה לפני פיחלוץ. הבחירה שלו היא בין 735 http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=7&SubModelID=60&FromYear=&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info= יש כאן אחד טובה למכירה שנת 96 שמורה להפליא 81 אלף ש"ח אפשר עוד להוריד אותו. (189 אלף ק"מ) ---------------------------------------------- ועוד דגם של 740 …
הודעה אחרונה מאת erwrxstier, -
-
- 24 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני מעוניין מאוד לרכוש את הרכב ואפילו מצאתי אקסמפלר שמור יד ראשונה עם 150 אלף קילומטר ולא מצאתי יותר מידי מידע בחיפוש של האתר. אז הייתי רוצה לדעת פרטים על הדגם כגון: ביצועים, אמינות, צריכת דלק, מחלות מסויימות, וכל פיסת מידע רלוונטית תתקבל בברכה ...
הודעה אחרונה מאת ArIeL_sQ, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3 אלף צפיות
התקציב המיועד צמח מעט בעזרת ההורים ל10-15k הדרישות הם: 1) צריכת דלק נמוכה ביותר 2) נוחות שיקולים משניים: 3) תאוצת ביניים סבירה 4) קונסולת נהג ידידותית למשתמש בגלל שאני בעצם לא יכול להסיע יותר מ2 אנשים אני כמובן מכוון על סופר מיני, מצטער, כמה שתהיה אמינה אני לא מחפש סובארו למינהם אפילו לא ג'אסטי... שמעתי שמבחינת השיקולים שלי הפונטו S60 מתאימה לי כמו כפפה ליד, אבל מחיפוש שעשיתי עליה בפורום בynet רובם עברו השכרה והתעללות בלתי פוסקת. גרסת ה75 כ"ס חזקה מדי לצרכים שלי (גם זה מעלעול בהסטורית הפורום) ומתאימה יותר לנסיעה באיזור הררי. עכשיו 3 המתמודדות שלי הם: פונטו, איביזה ו205. הפונטו עונה על צרכיי אך הבנתי שקשה למצוא אחת ב…
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אני מחפשת לקנות רכב בסכום של בערך 35 אלף... בהתחלה חשבנו על שנת 96 (טיוטה או משהו) ... ואז שמעתי שידיד שלי קנה את הרכב שלו- סיאט קורדובה שנת 2000 בסכום הזה... וזה גרם לי להתלבט כי תכלס אוטו שנת 2000 יחזיק הרבה יותר טוב, לא משנה איזה סוג הוא. הקיצר, רציתי לבקש ממכם המלצות על רכבים טובים (אוטומט!!) במחיר הזה... ואם באמת שווה לחפש סיאט קורדובה.. אני לא כל כך מכירה את הדגם הזה... (ידיד שלי אמר לי ששלא כבר שנה אצלו ולא עושה בעיות...) תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
עד כמה היא כייפית לנהיגה? (הגה,תחושות,תקשורת,כוח) עד כמה יקרה לאחזקה ? חסרונות בולטים?(חוץ מתדמית וסטיגמת בן המיעוטים) אמינות? מה לבדוק? שוני בין השנתונים? (רק בE30)
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום. כידוע לכם הלנסר שלי עברה תאונה קשה, מקדימה ואחורה. הרכב ללא מקיף. רדיאטור וקויל הרוסים, מלבדם הכל תקין. נזק גדול לפח, קורת אורך התקפלה מעט אך אותה מחליפים, וכמובן כל המתחת מקדימה מעוכה במעט. שאלתי כזאת. את התיקונים המכאניים אני יכול לעשות בעצמי, האם משתלם לשלם על תיקון פחחות כ 6 7 אלף, ואז למכור את הרכב בכ20 אחוז מהמחירון, אני יודע שהרכב חוץ מהתאונה במצב פשוט מצויין. ממי שמכר רכב לאחר תאונה, האם אנשים רוצים הורדה גדולה במחיר? האם הם מפחדים עקב התאונה? איך העניין הזה הולך? אשמח לתשובה תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נתבקשתי לייעץ לחבר, מה מבין השתיים טובה יותר אנא עזרתכם, מדובר במגאן 2 מודל 2007 ובאוקטביה 2007 שתיהן 1.6 אוטומט, השקולים הינם : 1.) סחירות כיד שניה, 2.) אמינות 3.)בטיחות והנאה מנהיגה, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
-
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מישהו יכול לשפוך קצת מידע על ההבדלים בין גולף גנריישן לגולף קומפרטליין מכל ההיבטים? נ.ב. אני מתכנן לקנות גנריישן ואני רוצה לדעת מה בדיוק ההבדלים. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת avi_, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אחי הגדול,מחזיק בבעלותו סובארו DL שנת 90. הוא יחסית מרוצה מאד ממנה,(שלוש שנים בבעלותו מבלי תקלות).אבל,אין מה לעשות...צריך להתקדם בחיים. אחי מבסוט מהאוטומט,ולא רוצה ידני. כמה דרישות: 1)אוטומט 2)גבוה יחסית(נסע על טויוטה קורולה,ואמר שהיא יחסית נמוכה לו) 3)אמינות 4)חסכונית עד כמה שאפשר בדלק יש לציין שבין אחי ולבין מכוניות אין שום קשר. הוא צריך רכב להניע ולנסוע,מבלי להתעסק ומבלי מה שכולנו אוהבים לעשות... נ.ב חשבתי על ניסאן אלמרה וסובארו אימפרזה,ופ'יזו 206 עריכה: אפשרות להתגמשות לכיוון ה40. מקווה לתשובה, לירון
הודעה אחרונה מאת .liron., -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מודל 97 הדגם GLXI מה טוב מה רע כמה יקר להחזיק ממה להזהר תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 955 צפיות
שלום לכולם אני יודע שמשנת 2004 פורד מונדאו עברה מתיחת פנים קלה האם מישהו יודע מתי עדכנו שוב את העיצוב? בדגמי 2005 או 2006? ישנן מכוניות עם פגוש אחורי ופנסים אחוריים מעט שונים מאלה שלאחר מתיחת הפנים ב- 2004 תודה עדי
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם.. רציתי לברר כמה דברים על פאג'רו קצר ברזנט...2500 טורבו דיזל... רציתי לברר 1.מאיזה שנתונים ועד איזה שנתונים ניתן להשיג אותה.. 2.מה ההספק שלה כי אני לא מצליח למצוא באף מקום .. 3. מה הצריכת דלק שלה 4. ערכי ביטוח יקרים או זולים.. 5.איך היא מבחינת אמינות? ועוד שאלה בלי קשר.. כמה בערך צריכה לעלות החלפה של הגיר מידני(ממה שידוע לי היא מגיעה רק בידני) לאוטומט סתם מתעניין אפילו שלא נראה לי שאם אני אקנה אני אעשה דבר כזה..
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב באפשרותי לבחור בין שברולט אפיקה היוצאת, (משום שאין בכוונתי להמתין לחדשה) או סקודה אוקטביה החדשה מנוע 1.6 אוטו', מה מומלץ יותר ? ומדוע ?
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מאזדה 323 שנתון 92-93 מנוע 1.6 אתם יכולים לפרת\להסביר לי קצת על האוטו הזה כי הוא ניראה לי ממש אחלה מה צריכת הדלק? שלו האם יש לו הרבה תקלות? ובכללי עלויות...
הודעה אחרונה מאת DimYaN, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אוקיי אבא מצא איזו קומבינה עם חבר שלו .. רכב שנת 91 סוזוקי אלטאה משו כזה בחייים לא שמעתי לא ראיתי על הרכב .. מישהו יכול לספק לי תמונה או פירוט קצר על הרכב..הבנתי שהוא ידני ושהמבנה שלו הוא מאוד מאוד קטן תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
בדיקה על עיקול
מאת idb1-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
היי אני אמור לרכוש רכב סיאט איביזה 94 בימים הקרובים מאדם פרטי. רציתי לבדוק אם ישנו עיקול כלשהוא על הרכב. נאמר לי כי יש מספר טלפון שניתן להתקשר אליו ולבדוק עם על הרכב ישנו עיקול כלשהוא. הבנתי גם שלא תמיד ניתן לסמוך על העברת יד בדואר כאישור שהכן אין על הרכב שום עיקול. לכן אשמח אם מי שמכם שיודע את הטלפון לעשות בירור זה יעביר לי אותו. תודה והמשך שבוע שקט לכולנו.
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
אהלן, אנשים רבים חושבים לאחרונה לקנות רכב ממכרז ממשלתי,של הצבא או המשטרה לדוגמא, ושואלים האם זה כדאי. התשובה היא בהחלט לא! בזמן האחרון צצו המון מכוניות ממכרזים ממשלתיים,כאחד שעבד על מספר לא קטן של המכוניות האלו אני אתן לכם דוגמא,בן אדם קנה רנו קליאו,ופולו לנכד שלו ולבן שלו. הקליאו הייתה יחסית בסדר,שמן,פליטר שמן,פילטר דלק,פלאגים,פילטר אויר,כיוון קרבורטור,החלפת מיכל מים,מאווררים,ציריות,תפוחי הגה,מילוי מים. אבל מבפנים הפלסטיקים הרוסים פחות או יותר,ועל הריפוד אין מה לדבר בכלל,יהיה לכם מזל ענק אם תפלו על רכב כזה במכרז ממשלתי. עכשיו הגענו לפולו.. קפץ טיימינג,השסתומים נראים כמו פרחים,השאירו כמובן סימן על בוכנה 1 ו2. וזה רק ההתחלה,רואים שהתחילו לטפל באו…
הודעה אחרונה מאת TsxProject, -
-
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום,הסובארו [עוד שבועיים] כבר לא ועכשיו אני מחפש רכב קטן חסכוני בדלק ותקלות ,גיר רגיל במחיר של עד 15K. לא מחייב יפני אך שיהיה רכב די נפוץ שזה אומר חלפים זולים ולא רכב שאהוב על גנבי רכב ולא דגמים שרובם עברו התעללות בתחילת דרכם דוגמת הונדה 91[הכינוי ברמלה שפיץ]. תודה מראש רן.
הודעה אחרונה מאת ran, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
לקחתי רכב סיטרואן קסארה 2003 אוטומטית 96000 ק"מ לבדיקה במכון ואלו התוצאות: *רעש שסתומים, נזילות שמן קלות , הספק מנוע ירוד , קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים ,מנוע מצלצל. *יש לתקן זוויות היגוי. *יש תיקוני פגיעות פח וצבע (אין פגיעה בשילדה). *צמיגים קדמיים שחוקים. *רעש במדחס המזגן. *נקישה בשילוב הילוכים. *לוח מחוונים: כרית אוויר דולקת. זהו פירוט התקלות בבדיקה. --יש לציין שאני קונה את הרכב מחברת ליסינג שהתחייבה לתקן את כל התקלות במוסך המרכזי. ולהחזיר לי אותו לאחר תיקונים מלאים-כולל אחריות של 6 חודשים לכל מערכות המכונית. מה דעתכם האם התקלות הן משמעותיות או שניתן לתקנם ללא נזק לטווח הארוך.(במכון הבדיקה אמרו לי שבטיפול פשוט ניתן לתקן את רוב הבעיות). אשמח לקב…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שאני אומר כולם אני מיתכוון לאלו שהם בין השנים 98-2000 , יד 1-2 וק'מ נמוך ולטענת הבעלים שמורות ומטופלות. אבל 30% מעל ערך הרכב שווה ? או לחכות למשיח ?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 946 צפיות
איך למכור? דרך איזה לוח או דרך פנייה למגזר שרכב מסוג זה משנתון כזה עשוי לעניין אותו?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://mymoney.nana.co.il/Article/?ArticleID=382268&sid=130
הודעה אחרונה מאת DimYaN, -
ספורטיבית עד 30K 1 2 3
מאת Psycho-Knight-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
ברצוני לרכוש את אחד הרכבים האלה, הם עומדים בתקציב שלי שהוא בערך 30K, רציתי לדעת מאנשים שמכירים או שהיו הבעלים של הרכבים האלה, לגבי אמינות, ועלות אחזקה של ההרכבים הנל... אופל אסטרא GSI קורסה GSI אלפא 145 מנוע 2000 (אם בכלל קיים כזה בארץ) הונדה האצ'בק שנת 93 ESI סיאט איביזה GTI שנת 94 סיטרואן ZX 16V פורד אסקורט RS2000 אם למישהו יש עוד רכבים להציע אני ישמח לשמוע.. מקווה שתוכלו לעזור לי.. תודה אריק.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
יש לי שאלה לגבי איביזה ספורט שנת 2001 המחירון כרגע עומד על 51 אלף שקלים. כמה אני צריך לשלם על מכונית כזאת??? שעברה בסה"כ 40 אלף ק"מ מצב מצויין יד ראשונה אחרי שקלול בלוי יצחק המחיר קופץ ל 60 אלף שקל (כולל סאן רוף) צריך בכלל להוסיף כסף לסאן רוף זה לא בא כבר עם האוטו?? וחוץ מזה שווה בכלל לתת על האוטו הזה יותר מהמחירון??? תודה
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. קיבלתי הצעה על קליאו 92 1400 האוטו נראה מבחוץ במצב טוב בפנים גם שמור מאוד. המחירון של הרכב הוא 12 המוכר הציע לי אותו ב 6. אחרי בדיקה אצל חברי המכונאי בעל הותק נמצא שלרכב יש נזילות שמן בהרבה במקומות. עלות התיקון עד 1000-1500 ש"ח. מנוע לא מעשן עובד בשקט סוחב בצורה טובה,מניע כמו שעון ,גיר במצב טוב העברת הילוכים חלקה. מה אתם אומרים ? כדאי לקנות אותו ? עדיין זה חצי מחיר למרות כל ההוצאות. אולי חוות דעת על הרכב הנ"ל ? תודה. אלון
הודעה אחרונה מאת Ultra-Speed, -
-
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני נעול על רכישת וואן מסוג פורד אקונוליין (או GMC למיניהם) יד שנייה, אולם כל הסובבים אותי מתריעים ואומרים כמה האחזקה יקרה, וצריכת הדלק וכו' וכו'. הייתי רוצה לבדוק את הנושאים הללו פעם אחת באופן רציני, מאנשים שניתקלו ברכבים הללו, בלי מיתוסים או אמונות סרק. 1. האם באמת אחזקת רכב כזה (מבחינת חלפים וטיפולים) תגרום לפשיטת רגל כלכלית של אדם פרטי (אינני בעל עסק. אני פשוט אוהב את הסוג הזה של הרכבים. חזק, מאסיבי, בטיחותי ובעל כושר העמסה)? 2. עד כמה צריכת הדלק של רכב כדוגמת פורד אקונוליין בעייתית? האם צריכת הדלק כאן היא באמת שערורייתית או ניסבלת? 3. מהי הפרוצדורה להסבת רכב לגז ומהן העלויות?
הודעה אחרונה מאת erez, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת האם ל פאביה 1.4 אוט' 75 כ"ס מודל 2002 יש : א.מחלות מיוחדות (גיר אוט' רגיש אינו נחשב לבעיה כי הוא רגיש אצל הגרמניות,לא כן?)? ב.על מה לשים לב לפני קניה ? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לחברי הפורום היקרים השלום והברכה. אני ניצב כיום בדלימה די קשה, אני מחפש מכונית חסכונית כמה שניתן, כזאת שב-100 שקלים אני יכול לעשות מספר קילומטרים רב. השאלה שלי היא, ניקח לדוגמא פיאט אונו, ישנם דגמים בעלי 1000 סמ"ק וישנם בעלי 1400 סמ"ק, ישנם האומרים לי שהאלף סמ"ק הוא החסכוני ביותר כי הוא מנוע קטן שלא דורש הרבה דלק, לעומת זאת יש האומרים ש1400 יותר חסכוני מכיוון שזה מנוע יותר גדול שיושב על אותו רכב בדיוק ולכן המנוע אינו מתאמץ ואז דורש פחות דלק. כאדם שמחפש את הרכב האולטמטיבי לחייל פשוט שאין לו מילארדים ומחפש לחסוך כמה שיותר בצריכת הדלק, מה עלי לקנות? 1000 או 1400? ואם אפשר מה לדעתכם הרכב הכי חסכוני שיש בסיבובת 10000 שקל? תודה רבה מראש לכל העונים והמגיבים…
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
אוקיי,מספר דברים : (אני חדש) 1) הפורום הזה פשוט מדהים ברמתו (המשתמשים) ,ותכניו, למדתי ממנו המון,ואני מצדיע לכולכם. 2) אני בן 18 ,חובב מושבע של אמריקאיות- פורד מוסטנג זה החלום הרטוב שלי, (כרגע מסתפק במאזדה של אבא ח) שלא תחשבו שאני "טחון" או משהו כזה, כי אני ממש לא! old school בהחלט בא לי בטוב, אך אני חושב שאני צעיר מדי בשביל זה...לתחזק (ממה שקראתי פה-זה לא צחוק..)...אתם יודעים.. אני בכיוון מוסטנג 97, ואני יעבוד יום ולילה 24 שעות על מנת להשיג את הכסף בערך 60k שליש כבר יש. עכשיו ,לא ממש יצא לי לקבל חוות דעת עליה,אז אם תוכלו להדליף לי קצת פרטים אני יהיה מאושר (-: הנה 2 תמונות של החלום : http://img381.imageshack.us/img381/9761/e1115200606131…
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני ואח שלי מעוניינים בNissan 350Z (ייבוא אישי), כשמחירו בדולרים הוא 29 אלף לפי מחירו בארה''ב. השאלה שלי כמה האוטו יעלה לי אחרי מכס והכל? ובכללי כמה צריך להוסיף למחיר של כל אוטו אשר מייבאים אותו? תודה!
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R,
-
מי מחובר 21 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 903 אורחים (הצג רשימה מלאה)