Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי רכב סיטרואן קסארה 2003 אוטומטית 96000 ק"מ לבדיקה במכון ואלו התוצאות:

*רעש שסתומים, נזילות שמן קלות , הספק מנוע ירוד , קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים ,מנוע מצלצל.

*יש לתקן זוויות היגוי.

*יש תיקוני פגיעות פח וצבע (אין פגיעה בשילדה).

*צמיגים קדמיים שחוקים.

*רעש במדחס המזגן.

*נקישה בשילוב הילוכים.

*לוח מחוונים: כרית אוויר דולקת.

זהו פירוט התקלות בבדיקה.

--יש לציין שאני קונה את הרכב מחברת ליסינג שהתחייבה לתקן את כל התקלות במוסך המרכזי.

ולהחזיר לי אותו לאחר תיקונים מלאים-כולל אחריות של 6 חודשים לכל מערכות המכונית.

מה דעתכם האם התקלות הן משמעותיות או שניתן לתקנם ללא נזק לטווח הארוך.(במכון הבדיקה אמרו לי שבטיפול פשוט ניתן לתקן את רוב הבעיות).

אשמח לקבל חוות דעת!!!

תודה מראש...

פורסם

תזהר...

נשמע רע מצד אחד, מצד שני חברות הבדיקה בד"כ מגזימות כדי לכסת"ח את עצמן...

הכי טוב לעשות בדיקה נוספת אחרי כביכול שתיקנו את הכל...

הספק ירוד, הייתי בודק שוב אחרי טיפול של המוסך המורשה...

וכמובן מתחת למחירון בצורה משמעותית כי התעללו ברכב קשות ויש מצב שבחודשים הקרובים לא תרגיש משהו מיוחד אבל תתחיל להרגיש יותר מאוחר שתרצה למכור...

כבר אין קליאו - אין 206 GTI - ואין R750 - יש איביזה ורוצה חזרה את הסוזוקי!!!! :twisted:

פורסם

נזילות שמן כדאי לבדוק יותר לעומק וכן בדחיפות את נורית כרית האויר!

דרוש שיבדקו אותה ולא ינתקו אותה וכך ימנעו מתיקון ואז במקרה של תאונה חלילה הכרית לא תיפתח!

לדעתי כל השאר נשמע כמו כיסוי תחת אחד גדול של מכון הבדיקה. מה זה הספק יורד? כמה הספק התקבל בבדיקה לעומת כמה שרשום ברשיון?

איתמר ג'ורג'.

פורסם

לא דחיפות ולא נעליים. תירגעו.

האוטו במצב טוב מאוד.

עניין כרית האוויר נובע בד"כ מהקונקטור הכתום מתחת לכסא הנהג (של מנגנון המתיחה) . התחברות למחשב במוסך מורשה תגיד לך מייד. אפשר לעקוף את הקונקטור או לקנות חדש.

להחליף שני צמיגים קדמיים אחרי כיוון פרונט תתעקש על צמיגים איכותיים , גם אם תצטרך להוסיף 50 ש"ח לצמיג. חברות הליסינג נוטות לשים צמיגי זבל.

יש לבדוק מדוע המנוע מצלצל .

זהו בערך.

עניין המחיר הוא לשיקולך , זכור שבבואך למכור ינסו לכסח לך את המחיר עקב עברה של המכונית.

פורסם

שמר, למה הח' צמיגים אחרי כיוון פרונט???

אותי לימדו שהחלפת צמיגים לפני כיוון פרונט! (מייד לפני, כלומר להגיע למכון פרונטים עם צמידים חדשים כבר, בלי שנסעו עליהם יותר מדי מאות ק"מ)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

גם אני עוד לא ראיתי רכב שיוצא מבדיקה ממכון בלי השורות:

1.דרושה בדיקת תצרוכת שמן אחרי נסיעה ארוכה (הגיוני)

2.רעש משסתומים

3."שריטות ולחיצות בפח"

יובל

פורסם
ראית פעם בדיקה בלי השורה הזו ?
כן.

בבדיקה של הרכב האחרון שקניתי לא היה שום סעיף כזה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

חבר'ה, אתם גולשים מהנושא. ידוע כי מכוני הבדיקה נוהגים לפוצץ את התוצאות בכסת"חים מטורפים.

אבל לא כל מכוני הבדיקה כך. שמכרנו את הפולו הסעיף היחיד שמולא היה "ליקויים בעלי משמעות נמוכה- שפשוף מתחת לדלת". זה הכל. חוץ מיזה הכל היה תקין. לרכב לא היו תאונות, לא היו בעיות במנוע ולא בגיר וזה דווקא מכון בדיקה שאוהב לפוצץ בכסתח"ים.

אין מנוס לאחר הבדיקה לגשת למוסך ולבדוק שוב את הרכב עם ממצאי הבדיקה מכיוון שהבמוסך מורשה לא עושים בדיקות לפני קנייה.

(עריכה: הפולו עברה 110 אלף ק"מ בפחות מ-5 שנים על הכביש בעיקר בתוך העיר)

איתמר ג'ורג'.

פורסם

זה לא ממש משנה - כיוון פרונט לפני או מייד אחרי. רק לא לתת לצמיגים החדשים להישחק עקב כיוון לקוי.

לגבי הספק מנוע נמוך - יכולות להיות אלף סיבות. בטח במנוע ש"עשה" 100K ק"מ. אם המנוע לא צורך שמן באופן מוגזם ולא מרגיש חלש מאוד - אין מה לדאוג.

פורסם

אלו הנתונים מהבדיקה (אין לי מושג מה אומרים): בעיקרון הספק המנוע אמור להיות 110 כ"ס.

ATTENTION: ALLOCATIN NOT POSSIBLE

69

70

69

70

MAXIMUM:70

MINIMUM:69

DIFF. :1

ATTENTION: NO CYLINDER ALLOCATION

ENGINE REVOUTIONS: 349 RPM

BATTERY CONDITION

PEAK CONSUMPTION: 713 APM

START CONSUMPTION :107.5 APM

END ONSUMPTION: 107.5 APM

LOAD DURATION: 5.492

תודה רבה לכם על העזרה וההענות המהירה.

פורסם

כל הצילינדרים מראים אחידות , זה כבר טוב. לא ברור לי מה מדדו ב-349 סל"ד. אולי 3490 ?

בכל מקרה - זה רחוק משיא ההספק , מה גם שהספק המנוע הנקוב הינו בגל הארכובה , ואילו פה מודדים בגלגל , אחרי הפסדי הכח של מערכת התמסורת.

לדעתי אין בעייה קריטית במנוע - אם אתה לא שקט , גש למוסך המרכזי כאשר הרכב יהיה שם - והתייעץ איתם.

שים לב - אם מדובר ב"אוטו סנטר" - הם לא מטפלים במוסך המרכזי , אלא במוסך של "ההילוך השישי". בקש לוודא להיכן הרכב מועבר בדיוק לשם תיקון התקלות (לא שצריך לפסול מראש את המוסך האמור, אבל מוסך מרכזי זה לא).

פורסם

לבדוק צבע שמן תיבת הילוכים. אם הוא לא שחור - לא לגעת. זה בעיקר כסת"ח.

אם שחור - להחליף במוסך מורשה או מבין עניין בת"ה אוט' , וזהו.

• תוכן חדש...