ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
אהלן חברה.. הסיפור הוא כזה, יש לי 50K ושבועיים למצוא רכב (מסיבות טכניות אני ממש חייב להשיג אותו בשבועיים). רציתי לקנות פולו 16V, אך אני חושש שאני לא אמצא אחת כזאת בפרק הזמן הזה. אז מה אתם ממליצים, במידה ואני לא מוצא כזאת מה עדיף לי פולו 1.4 רגילה או 206 מנוע 1.4 מה שחשוב לי זה: אמינות, נוחות פנימית, צריכת דלק סבירה. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת TheComedian, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבנתי שיש את ה1100 ואת ה 1400
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
מחפש סופר מיני ב50K 1 2
מאת הךשג-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
צהריים טובים לאחר שקראתי כמה מהפורומים ,הבנתי שהאנשים כאן מבינים עניין לאחר כמה שנים הצלחתי לחסוך 50,000 ש"ח וכעט הייתי רוצה להתייעץ עם חברי הפורום הנכבדים בקשר לרכב. אני רוצה סופר מיני -שיהיה מאוד חסכוני בדלק . רכב בטיחותי-עם כריות אוויר וABS לפחות אמין +עלות טיפולים סבירה -באמצע שנות התשעים הופיעה בישראל השרייד,רכב מאוד אמין ואם כבר היה צריך לעשות טיפולים ,הם היו מאוד זולים (דברתי עם חבר שיש לו שרייד ומפה הידע שלי על האמינות הגבוהה ועלות הטיפולים הנמוכה) תיבת הילוכים-אוטומט קראתי שרשור שכמעט ענה על כל הדרישות שלי ,הבחור חיפש סופר מיני בתקציב מעט נמוך משלי (45K) והוצעה לו סקודה פאביה. בדקתי בכל מיני מקומות על אבזור הבטיחות ועל אמינות והרכ…
הודעה אחרונה מאת הךשג, -
-
עזרה בנוגע למונטה קרלו
מאת Guest noy007- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אם למישהו יש יותר פרטים על שברולט מונטה קרלו 95 מנוע 3100 חוץ ממה שרשמתי עד עכשיו! אני מעוניין לדעת אם האוטו באמת הנעה אחורית, כמה כ"ס יש לו, כמה שסתומים, 6 צילינדר טורי\וי 6?, ועוד פרטים! אם מישהו בבקשה יוכל להשיג לי עוד קצת פרטים אני מאוד אודה לו! נוי נ.ב הינה תמונה להמחשב בלבד של מונטה קרלו
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אחריי שעזרתם לי בנוגע לקאדילק, אני עכשיו מבקש את עזרתכם בנוגע לרכב צנוע בהרבה. המכונית לא בשבילי אלא לידידה. חשוב : בטיחות, אמינות. דרישות : שתהיה קאבריולט. העדפה: משנת 1999 ומעלה. תקציב: עד 65 אלף ש"ח. בקשה ממנה- " אני רוצה אוטו אדום " /= האם יש משהו? תודה מראש לכל העוזרים!!! [=
הודעה אחרונה מאת NDickler, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טוב,אז מצאתי מיצובישי קולט למכירה... המצב המכני שלה די בסדר חוץ מהעניין של המנוע... הלכתי לחברת מיצובישי ושאלתי אותם כמה יעלה להחליף את המנוע,הם אמרו לי שיש להם חצי מנוע והם יכולים לשפץ את המנוע...שמעתי את ההצעה ושמתי את האוטו במוסך לבדיקה של האוטו בכלליות למציאת עוד בעיות עתידיות כלשהן... לאחר מכן שמעתי מחבר שיש לו מנוע של קולט,שנת 96 שלא עשתה יותר מ-100 אלף קילומטרז',והוא עולה בדיוק כמו המנוע שהחברה תשפץ לי כביכול המנוע של החבר שנת 96 לעומת המנוע שיש לאוטו כבר שהוא שנת 94 כמדוני.. מה אתם מציעים לעשות..!?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת אם בעקבות הצגתה של הונדה אקורד 2007 ירד המחירון של הונדה אקורד 2003 בכ15-20% לערך? צירפתי קצת תמונות שתהנו.
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- 18 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
שלום לכם. הייתי רוצה לקבל קצת חוות דעת על הרכב הנ"ל. אמינות. חלקים. דלק. נוחות. סכום משוער של ביטוח וטסט. מדובר על שנת 95 או 96. תודה רבה לעונים. יום טוב.
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת מהצריכת הדלק של סיריון מודל 99' אוטומטית מנוע 1000 סמ"ק כמובן
הודעה אחרונה מאת ליאורנדלן, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת איך האוטו הזה בשביל אבא שלי. איך הוא מבחינת נוחות צריכת דלק אמינות וכל שאר הדברים תודה מראש
הודעה אחרונה מאת almogas, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת מה חושבים כאן על הונדה סיוויק קופה משנת 96' ומעלה עם קילומטראז' נמוך. האם האוטו אמין מבחינה מכנית והאם הוא זולל הרבה דלק? ומה דעתכם על ביצועי הרכב באופן כללי. תודה
הודעה אחרונה מאת sharf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לחבר הפורום, לאחרונה התרחבה המשפחה ( נוספו תאומים) לאחר שנעשה קצת צפוף במזדה 323 ( שני סלקלים, בוסטר,עגלת תאומים,ועוד ועוד) הוחלט ללכת על רכב רחב עם תא מטען גדול. מכוון שאנו לא נוסעים הרבה ( מקסימום 7000 ק"מ בשנה) הוחלט ללכת על רכב אמריקאי. ביואק שנת 96 הופתנו לגלות שבעלי הביואק דורשים מעל המחירון. אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום על : - בחירת הרכב - עלות אחזקה - האם יש הצדקה למחיר הגבוה מהמיחרון ( כ 3000 בממוצע) - הצעות לרכב אחר יתקבלו בברכה תודה מראש, רונן
הודעה אחרונה מאת sgronen, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי! באיזה תאריך יוצא לחנויות המחירון העדכני של החודש (הכוונה למחירון של לוי יצחק)? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הרכב הקודם של המשפחה היה סקודה אוקטביה 2005 (נגנב לפני שבוע...) ועכשיו מחפשים רכב חדש, אבל התנאי הוא שיהיה יותר מרווח לנוסעים מאחור (משפחה של "גמלים")! התקציב בסביבות 120K-150K ,עדיפות למנוע דיזל ו/או רכב מהמזרח. חשבתי על מזדה 6, לא מצאתי את המחיר באתר הרשמי. איזו עוד דגמים של רכב פרטיים וגדולים (אולי רכב מנהלים זול?) קיימים? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אני עוזר למכר לחפש אוטו לאישתו, המכונית הקודמת שהייתה לה הייתה רנו 5 אוטומטית ועכשיו הם מחפשים רכב חדש והדרישה היא מנוע מקסימום 1.6 ובעיקר לנהיגה עירונית. מכונית אמינה וזהו בערך. המכוניות שעליהם הם הסתכלו היו יונדאי אקסנט אבל לא נמצא אקזמפלר נורמאלי ועכשיו החיפוש הוא אחרי קליאו או מגאן... אז מה שרציתי הוא לשמוע עוד הצעות או רשמים וכו..
הודעה אחרונה מאת NDickler, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי קווליר קופה ואני מתכוון להחליף אותו רק עוד לא החלטתי מה לקנות. אני מחפש רכב 2 דלתות אבל חשוב שיהיה בו בגז' כי אני לא אוהב צורה כמו גולף או אונו או שבעצם להן קוראים 3 דלתות בקיצור הבנתם למה אני מתכוון. איזה רכב קופה כדאי לקנות שיהיה אמין ונוח? אני לא יודע מה אני רוצה אבל אני יודע בדיוק מה אני לא רוצה: קוראני לא בא בחשבון בכלל (יונדאי, דייהו, קיה וכל השאר) סיויק קופה לא כי אני רוצה אוטו ברמה מעל אני רוצה רכב ארופאי(חוץ מצרפתיות ואיטלקיות), אמריקאי או יפני ושיהיה לא פחות משנת 1997. אני לא יודע איזה מכוניות יש דגם קופה וממה שיש איזה יש בארץ. עדיפות ראשונה זה ב.מ.ו אבל נראה לי היא תהיה יקרה מידי במ…
הודעה אחרונה מאת erwrxstier, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 19.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד לרכוש רכב מבחור שגר בכפר-סבא, ואני מחפש מכון אמין שיבדוק את הרכב לפני הקניה באיזור כפר-סבא - רעננה , אשמח לאנשים שיכולים להמליץ על מכון באיזור, (הכל חוץ מדינמומטר ברעננה שכן כבר נפגעתי שם) תודה . Chaos.
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מעוניין לקנות רכב ואני בהתלבטות ורציתי לשאול את דעתכם על רנו מגאן סדאן 1.6 אוט' חדשה 2007... תודה benz
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה ההבדלים ביניהם בשטח , מי עדיף מהם ... האם למישהו יש לו נסיון עם הרכב הנ"ל ?? עזרתם ב'קשה !!
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
קורבט או קמארו?
מאת much- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
איזה רכב מבין השניים עדיף מבחינת התנהגות כביש ונוחות נהיגה בתוך העיר בנהיגה "רגועה"? באיזה רכב מבין שניהם הסביבה של הנהג יותר מרווחת ונוחה לנהיגה? אגב מדובר על רכבים מתחילת שנות ה90 תודה ויום טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת nimny_s, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום! אני השבוע מתכוון לרכוש רכב, ויש בפניי התלבטות מאד קשה! מזדה 323F , שנת 92-93, מנוע 1600 קרבורטור או! פיג'ו 306, שנת 94, מנוע 1400, קרבורטור\הזרקה - לא ידוע. שניהם נכנסים בתקציב שלי, אני בן 18, הרבה כסף אין. והמטרה היא נסיעה יומית מחיפה לקריות וחזרה. כן אני יודע, 2 הרכבים שונים לגמרי! אבל שניהם נכנסים לי לתקציב, ושמעתי על שניהם רק דברים טובים. (כמובן יש עוד רכבים אבל 2 אלה אני סגור). **אם מישהו יודע מה יש ב306, הזרקה\קרבורטור **בבגשה לתת חוות דעת אמיתית, לא כי מישהו משוחד או לדוד שלו יש אוסף בפירוק מאותו רכב. מה כדאי? איזה רכב? זה חשוב כי השבוע אני סוגר את זה סופית! בתודה, אוהד. נ.ב, פתחתי מזמן נושא על רכישת רכב, שם לא…
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אוקיי יש לי 2 שלות דיי פשטות שאני צריך תשובה כמה שיותר מהר: 1. איך ניתן להבדיל בין פונטו מהדגם 60 לבין ה 75 ? (כ"ס) 2. צריך המלצה למוסך שהוא גם מכון רישוי באזור המרכז(ת"א-ר"ג ככה) שאפשר לעשות בוא בדיקה לפני קניה של מכונית ? תודה רבההה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 4 אלף צפיות
לפני כמה זמן פתחתי שירשור וחיפשתי רכב ב 45000 שיענה על כל הדרישות (המצויינות מטה) שהרכב יהיה מאובזר ב: 1.הגה כוח 2.חלונות חשמל(לפחות מקדימה) 3.מושב מתכווננן (גובה+מרחק מההגה+זווית משענת הגב) 4.הגה מתכוונן למרחק בטיחות נושא חשוב מאוד שיהיו כריות אוויר וABS יש גם EBD ועוד כמה (שכרגע ברחו לי מהראש,לפחות שיהיה ABS) שנתון כמה שיותר מתקדם משנת 2002 והלאה תיבת הילוכים = רק אוטומט (יש הגבלה ברשיון) אחזקה (דלק+טיפולים) נמוכה לאחר יעוץ עם חברי הפורום הנכבדים אני מתלבט בין 2 דגמים א.סקודה פאביה 1.4 אוט' 75 כ"ס שנת 2002 ב.פיג'ו 206 (שנה ודגם שייכנסו בתקציב(45K)) עיקר ההתלבטות היא ב : 1.אמינות- פיג'ו הייתי רוצה לשמוע על ב…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב שאלתי היא מה הוא המחיר הממוצע של ביטוח מקיף+חובה למגאן קופה אני אהיה שמח אפילו אם בעלי מגאנים קופה ייתנו דוגמאות לכמה הם משלמים ובאיזה חב' הכי עדיף\טוב מבחינת יחס\ואמינות תודה רבה רועי
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום! אני השבוע מתכוון לרכוש רכב, ויש בפניי התלבטות מאד קשה! מזדה 323F , שנת 92-93, מנוע 1600 קרבורטור או! פיג'ו 306, שנת 94, מנוע 1400, קרבורטור\הזרקה - לא ידוע. שניהם נכנסים בתקציב שלי, אני בן 18, הרבה כסף אין. והמטרה היא נסיעה יומית מחיפה לקריות וחזרה. כן אני יודע, 2 הרכבים שונים לגמרי! אבל שניהם נכנסים לי לתקציב, ושמעתי על שניהם רק דברים טובים. (כמובן יש עוד רכבים אבל 2 אלה אני סגור). **אם מישהו יודע מה יש ב306, הזרקה\קרבורטור **בבגשה לתת חוות דעת אמיתית, לא כי מישהו משוחד או לדוד שלו יש אוסף בפירוק מאותו רכב. מה כדאי? איזה רכב? מממממש חשוב כי השבוע אני סוגר את זה סופית! בתודה, אוהד. נ.ב, פתחתי מזמן נושא על רכישת רכב, ש…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפשת מכונית קטנה אוטומטית שתהיה חסכונית עד 25 אלף..אפשר טיפה יותר... תודה
האם מומלץ? שמעתי שיש בעיות בגיר האוטומט...
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולכם, למיטב הבנתי, משנת 1995, הוחלפה תיבת ההילוכים ל-4 הילוכים. הבנתי שההבדל העיקרי מתיבת ה-3 הילוכים הוא צריכת הדלק וזריזות הרכב. האם השינוי הוא כזה משמעותי? והאם גם בסוזוקי סוויפט נעשה שינוי כזה בתיבת הילוכים, או שהיא עדיין עם 3 הילוכים? עוד משהו בקשר לשרייד, נאמר לי שהחלפים שלה יקרים יותר מהחלפים של הסוויפט, האם הדבר נכון? תודה מראש, ערן.
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש סוזוקי בלנו שנתון 97 - 98 כמה דלק בממוצע היא צורכת? איזה בעיות אופייניות יש לרכב? עד כמה הוא כידאי בכללי?
הודעה אחרונה מאת ETBK, -
-
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
רכשתי רכב חדש מסוג טויוטה קורולה רניקס ואני לא מוצאת מבחני ררכב בנושא, ידוע לי שמדובר ברכב טוב ואמין וכן בעל שוק טוב, ובכל זאת לכל רכב יש את מחלות הילדות שלו והייתי רוצה לדעת למה לשים לב ברכב. מישהו יכול לספר עליה קצת או לתת קישור לכתבות? קרין
הודעה אחרונה מאת CX25GTI,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 262 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- discoTD5
- מור 1
- T_A
- SlowRide
- אייל
- סידן
- Pika007
- Chmimo
- o.r
- David32
- מ.צ
- שי מולכו