ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,570 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אוקיי אז ככה.. אחרי מכירת הרכב שלי אני מחפש עכשיו אוטו ספורט.. הדרישות מהרכב: 1.שיהיה מאובזר(מראות חשמל,חלונות חשמל-לפחות מקדימה,סנארוף-מתקבל בברכה,ה"כ) 2.חלפים\טיפולים-שהמחירים לא יהיו בשמים 3.אמינות-חשוב ביותר-אני מעוניין שהאוטו יהיה אמין וכמה שפחות במוסך. 4.ביטוח לא יקר-את זה כבר אני יברר עם הסוכן אחרי מציאת רכב אבל בכל זאת בערך.. 5.עד מנוע 2000 רצוי פחות ולא טורבו.. 6.בטיחות- נושא חשוב מאוד שיהיו כריות אוויר וABS הכיוון שלי הוא על פולו GTI עכשיו בכללי איך האוטו הזה(עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי ממש מידע לגביו).? איזה דלק ממלאים בו? אמינות\חלפים\טיפולים? ביטוח? אם למישהו היה את האוטו הזה אז בבקשה להגיש זה חשוב.. הכיו…
הודעה אחרונה מאת asi08, -
-
- 1 תגובות
- 893 צפיות
הי אני מתעניין בפג'ארו קצר V6 שנת95-6 . ראיתי שדורשים עליהן "מחירון" ,האם זה מקובל? לפני כשבוע מכרתי טנדר 4X4 (איסוזו איפון) במצב טוב מיתחת למחירון . יש טיפים ספציפיים לדגם שעליי לבדוק? תודה
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
האם כדי לי לקנות קסרה 1.6 לא דיזל שנת 2002 .... 130,000 ק"מ יד ראשונה ב45000 ש"ח ?!?! תגובות על האוטו האם אלך על זה או לא ,,,,, מה הבעיות שלו ...חסכוני... מהיר(110 כ"ס) ככה אומרים ? תגובות בבקשה
הודעה אחרונה מאת Tito, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני מחפש בנרות בכל האינטרנט את נתוני צריכת הדלק של סיאט טולדו שנת 2002 מנוע 1600 אוט' בנזין. מישהו יכול לעזור לי בנושא? אני מתעניין כמובן בעירוני ובבינעירוני. ואם יש לך הערות כלליות על האוטו, "כל המרבה הרי זה משובח". תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 948 צפיות
היי אני מחפש רכב 1. יד ראשונה 2. שכבר עבר את ירידת הערך הגדולה שלו מאז שיצא מהיובואן 3.גודל משפחתי - (מעדיף רכבים ארוכים לנסיעות בין עירוניות ולא 206 או GOLF) 4. אינו אוכל דלק - כיום יש לי סיביק 94 והיא עושה 1 ל 13 (ו 1 ל 15 עם דלק מתחנה שהיא אוהבת) אני מכוון על צריכה של 1 ל 12-13 5. רכב אמין שלא נכנס הרבה למוסך אתם יכולים בבקשה להגיד לי איזה דגם של איזה שנה עונה על הנתונים האלה? תודה גיא
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני נוהג בממוצע כ קמ 600000 בשנה מה כדאי יותר לקניה
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הרכב מיועד לבנאדם מבוגר שכרגע נוהג במרצדס סי קלאס דיזל הדרישות- מנוע חזק ,נוחות ,אבזור טוב ומרווח מכובד מאחור (לפי סדר החשיבויות) אשמח לשמוע חוות דעת ובעיקר על הפיגו שאין לנו שום ניסיון איתה (על הפאסאט הוא עשה נסיעת מבחן) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אבקש המלצות וחוות דעת של חברי הפורום, לסקודה אוקטביה החדשה ש.י - 07, 1.6 סמ"ק אוטו', תודה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן אני רוצה לקנות אוטו עד 40K ש"ח קטן, עם מנוע 1.4 ואני לא מצליח להחליט מה לקנות. עצרתי על 3 דגמים: פולקסווגן פולו, סיאט איביזה, פג'ו 206 שלושתם בין השנים 2000 - 2001 מה אתם ממליצים לי? הדגשים להחלטה הם: תצרוכת דלק, יוקר הביטוח, הטיפול וחלקי החילוף ואמינות כללית אני מניח שיש פה אנשים שמתמצאים בדברים האלו הרבה יותר ממני תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת stinger02, -
- 29 תגובות
- 13.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש בשביל משהו קאדילק CTS יד שניה, כבר מצאתי רכבים שעומדים במחירים המתאימים אבל יש לי כמה שאלות בנוגע לרכב ואשמח אם תעזרו לי. 1. רכב אמריקאי, האם גם הוא שותה דלק? אם כן זו תהיה קצת בעייה, עד כמה הוא חסכוני אם בכלל...? 2. הטיפולים יקרים? בהשוואה לדוגמה BMW או מרצדס, וכמה בערך עולה ביטוח מקיף ל-CTS? 3. וסתם לדעת, למרות שאלו פרטים דיי שוליים ואפילו טיפה ברורים, רכב ה-CTS נחשב ליוקרתי מאוד בישראל? והאם מישהו יודע כמה בערך נמכרים רכבי הקאדליק CTS בכל שנה [ממוצע - כמותית] ? ושאלה אחרונה, נגיד והיה לכם 250 אלף שקל לקניית רכב יד שניה [= ואתם מעוניינים ברכב יוקרה עד כמה שניתן, הייתם הולכים על ה-CTS? תודה מראש לעוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת .liron., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע מה גודל תא המטען של שרייד סדאן (4 דלתות) ? האם תיכנס שם עגלת תינוק?
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
-
- 1 תגובות
- 878 צפיות
שלום לכולם אני כנראה יקנה סוזוקי סוויפט אני חושב על שנת 94 מנוע 1.3 מה אתם חושבים על הרכב הזה והאם הוא עדיין אמין ולא מתפרק(כמובן שזה תלוי איך טיפלו בו אבל בכללי) שאלה נוספת איך הוא מבחינת טיפולים יקר להחזיק כזה רכב? ומה עדיף את הדגם הקצר או הסדן? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מתלבט אם לקנות סיאט טולדו. מישהו יכול לתת לי קצת רקע על האוטו וגם רשימה קצרה של בעד ונגד האוטו הזה. אני מעוניין במנוע 1600 אוט' בנזין. בנוסף, אני שמעתי שהרכבים החדשים של יונדאי הם זוללי דלק בצורה קיצונית. מישהו יותר יותר פרטים או שמע על זה בכלל? אגב, מה דעתכם על אלנטרה 2001-02 לאוטו משפחתי ואיך הוא משתווה לטולדו (אם שייך לעשות השוואה כזאת בכלל)? תודה מראש על העזרה...
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני מעוניינת להחליף את המכונית רובר 25 שלי משנת 2003 במאזדה 3 או 232 או ביונדאי אקסנט מאותה שנה ומעוניינתלדעת למה כדאי לי יותר להחליף
הודעה אחרונה מאת YAIROS, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
העניין הוא כזה, אנחנו מחפשים מיניואן שנת 2003 והלאה, יש לנו שלושה ילדים (שניים מאוד קטנים ועוד אחת בת 3) ככה שהחלק האחורי צריך להיות מאוד רחב והבגאז' צריך להיות יחסית מאוד גדול. יש למישהו רעיון או מכיר רכב דומה למכירה? (עדיפות כמובן לרכבים שלא עשו יותר מדי קילומטרז') תודה
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי לכם מה עדיף מהשתיים מבחינת ביצועים אמינות וצריכת דלק ואחזקה שוטפת???
הודעה אחרונה מאת samiv4, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים, ברשותי רכב מסוג סופר לנסר 96 ידני חשבתי להחליפו לקריסמה 98 � 99 (ידני או אוטומאטית) מהם היתרונות והחסרונות של שני הרכבים תודה...
הודעה אחרונה מאת חיים פ, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני בכלל לא יודע איזה רכב לחפש.מה שאני מחפש ברכב זה: 1. אמין - לא רוצה וגם לא יכול (כי אני בשירות סדיר) "לבלות" במוסכים יותר מדי 2. נוחות - אני בחור גדול - 1.87 גובה וגם עבה. היתה לי דייטסו שרייד 89 ולא היה לי נוח לנסוע. 3. מזגן חובה - אין מזגן אין רכב. דברים נוספים: 1. אני גר בשומרון באיזור הררי. אז רכב חייב לעמוד בעליות לגבעות והרים. 2. מרחק נסיע. יום ראשון לבסיס 70K, יום שלישי נסיע של 10-20KM, יום חמישי או שישי בשאיפה 70KM חזרה לבית, יום שישי ערב, יציא מקסימום 50 ק"מ. סה"כ יוציא לי 200 ק"מ בשבוע\800 ק"מ בחודש\9600KM בשנה. בערך כמובן. 3. 20K זה רק לרכב. יש לי עוד כסף לביטוח. תודה מראש לכל העונים, בברכה, טים
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ברור לי שעם מנוע 1300 היאריס היא רכב חסכוני מאוד וכמובן גם סוחבת כמו גדולה אבל איך היא עם מנוע 1000(שנת 00)? ברור לי שהחסכוניות רק תגבר אבל איך הביצועים ושאר הפרמטרים? תודה רבה לעוזרים :]
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
- 2 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם. האם יש למישהו או הייתה לו או מכיר באופן קרוב מישהו הנוהג ב Rover R25 ? (דגם מ 2002) מעוניין לקבל כמה שיותר פרטים על הרכב כמו: אמינות, עלות אחזקה, רמת שירות במוסכים, צריכת דלק, נוחות, פרקטיות ובעיקר חסרונות או מחלות אופייניות שצריך לבדוק לפני שקונים. תודה ונסיעה בטוחה. אלי
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה עדיף לקנות? כל מוסכניק כמעט ששואלים, אומר שעדיף ללכת על בנזין למרות שלא ברור למה. עד כמה האחזקה באמת יותר יקרה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חשבתי על פ'גו 306 שנת 99, מה אתם אומרים על האוטו הזה, צריכת הדלק שלו ומחיר הביטוח שלו? אני צריך אוטו משפחתי, אוטומט, לא צורך הרה דלק וביטוח לא יקר. אתם יכולים להמליץ לי על אוטו יותר טוב מהפג'ו?
הודעה אחרונה מאת ~VIPER~, -
שלום רב. הפעם אני בצד השואל. בשל אילוצים שנכפו עלינו, אנחנו צריכים לרכוש עוד רכב. ככתוב בכותרת, בטיחותי, גדול, לא אמריקאי, עד 10K. לדרישות אלו נוסיף: מזגן חובה, הגה כח חובה. תיבה ידנית או אוטומטית - ממש לא משנה. אין כאן חיפוש של הנאה מנהיגה, רגוש או שמירת ערך. הערך החשוב ביותר הוא בטיחות (במחיר שאני מדבר, ברור לי שמדובר על בטיחות פאסיבית בלבד, אבל גם זה משהו). בונוס נוסף שיתקבל בברכה - הצורך להימנע מ-2 טסטים לשנה (ז"א, רכב מעל שנת 1987 לפחות). תיצרוכת דלק, גם היא לא מעניינת כרגע. הבחירה הטבעית היא וולבו. קצת גבולי למצוא אחת מעל 1987 במחיר הזה, אבל בכל זאת. מהכרות ארוכת שנים עם הוולבו, אני יכול לומר כמה דברים בבטחה: האמינות טובה מאוד. עלויות הא…
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 1 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
מה דעתכם עליה? בעיקר ביחד לרכבים אחרים באותה קטגוריה או 4x4 באותו סדר גודל של מחיר (200,000 פלוס מינוס) תודה!
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן אחי הקטן בשירות סדיר, והחליט שהגיעה השעה והוא רוצה רכב פרטי לעצמו התקציב- 10,000 ש"ח הדרישות- * חייב גיר אוטומט * חייב מזגן * רצוי עד חייב חסכוני בדלק * רצוי הכי אמין בקטגוריה שלו * מודל 88 ומעלה אלו בכללי הדרישות. המכונית הכי מתאימה לדרישות, שאני אישית מכיר בסכומים האלו, ויכולה לענות על רובן (מחיר, אוטומט, מזגן, אמינות (?) - היא דייהטסו שרייד מהמודלים של 88 עד 92-3 - מה דעתכם על הרכב הנ"ל? - מה מבחינת אמינות? האם נחשב לאמין, לא אמין? (כמובן שננסה למצוא את היחידה הכי שמורה ומטופלת) - מה מבחינת צריכת דלק? - מה מבחינת מנועים? איזה עדיף, ה1000 או ה1300? מן הסתם ה1300 יצרוך פחות דלק עקב נפחו הגדול יותר, ולכן עדיף. השאלה היא האם יש הב…
הודעה אחרונה מאת kanfi, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני צריכה עזרה בקניית רכב ומתלבטת, הדרישות שלי הן: תקציב: עד 30k שנים 1998 והלאה, לא יותר מדי שנים על הכביש... רכב ידני עד נפח מנוע של 1400 הכי חשוב שעלות ההחזקה שלו תהיה יחסית נמוכה (צריכת דלק סבירה, ביטוח זול וכו')... אני מתלבטת בעיקרון בין פונטו לקורסה, כי זה הרכבים שמצאתי בטווח המחירים הנ"ל, אם יש רעיונות יותר טובים אשמח לשמוע... תודה!
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למרות כל מאמצי לחסוך קצת כסף הבנתי כי מה שעולה זול הוא באמת זול, ולא בכדי . הבראבות שראיתי פשוט בושה אמנם בשביל 16000 שח אתה מקבל המון רכב אבל בעיקר גם המון בעיות . בכל אופן שמתי עייני על איביזה דור אחרון 3 דלתות ידני מנוע 1400 ,שנים 2003 עד 2005 תקציב - עד 65k. אבל כאן קצת איבדתי את עצמי ולמרות כל מאמצי גם לא מצאתי תשובה כאן בפורום . 1. איזה רמות גימור הרכב מגיע ? 2. היש הבדל מהותי בין ה 75 כו"ס ל 100 ? 3. האם ה 100 כו"ס צורך פחות דלק מאחר והוא חזק יותר ? 4. במחירון של לוי יצחק לא מצאתי 100 כו"ס ידני, רק אוטומט - איך אני יודע כמה עולה הידני ? 5. האם יש הבדל גם ברמות הגימור בין ה 75 כו"ס הכי מאובזר לבין ה 100 כו"ס ? 6. בהתחשב בתקציב האם ללכת על ה…
הודעה אחרונה מאת jingel, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם קיבלתי הצעה מגיסי על רכב מסוג מאזדה לנטיס שנת 2004 טסט לחצי שנה שהמחירון שלה זה 80.000 ש"ח ב50.000 ש"ח מגיסי שהוא סוחר מכוניות ידוע האזור שאני נימצא אבל אני חושש לקנות יש כמה דברים שבגללם המחיר הוא כזה 1 הוא אומר ישי מכת צד בשני הדלתות ומחליפים עמוד ( או אומר לא שאסי) 2 זה מליסינג או השכרה אני לא זוכר יד ראשונה 3 האוטו עשה 150.000 קילומטר בשנתיים וחצי (שזה מוזר) השאלה שלי האם כדי לקנות את האוטו למרות כל הדברים כי זה 30.000 ש"ח מתחת למחירון גיסי אומר שאין לה שריטה וזה עסקה משתלמת שהוא לא מרוויח מזה כלום הוא עושה לי טובה אבל אני מבין בזה ונראה לי יש…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני בתהליכי רכישה של קליאו ספורט 2002 MK1 עם כ90,000 ק"מ מיד שניה. נסעתי על האוטו והנסיעה מרגישה חלקה ביותר והעברות ההילוכים חלקות גם כן. ישנם מס' דברים שהייתי רוצה לברר ולהתייעץ בנוגע לרכב: 1) הקלאץ' מרגיש כאילו קשרו אליו משקולת 4 קילו והוא נורא רגיש. (נקודת העברה מאוד קצרה בניגוד לרכבים סטנדרטיים אחרים בהם אפשר לשחרר לאט את הדוושה) 2) האוטו עבר החלפת ראש מנוע לפני כ3 שנים במסגרת אחריות כנראה בשל תקלה מכנית שהגיעה עם הרכב מהמפעל. ההחלפה בוצעה במוסך המרכזי (רשום בספר טיפולים) 3) נורית ה SERV נדלקת ונכבית לעיתים תכופות. האם זה מעיד על תקלה במנוע או תקלה בלוח השעונים? מה עלות תיקון במידה והכשל בלוח השעונים? --- עדכון: מצאתי בפורום לגבי התקלה הידועה…
הודעה אחרונה מאת דודו172, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
א. יש לאמינות של הסלספיד שם רע מאוד, וגם המחירים של התיקון רחוקים מלהיות זולים. באמת זה מתקלקל בכזו תדירות? לא יכול להרשות לעצמי כרגע רכב שאתחיל להתעסק איתו יותר מדי. ב. נסעתי על ידני וסלספיד (מעט), וזה חש הרבה יותר חזק עם הידני, ובמיוחד הרבה פחות 'חורים' של כוח. דעתכם? ג. שמתי לב שהורידו את המנתק הצתה ל-6800, למה? והאם כדאי להעלות אותו? ד. אני אוהב לקחת מדי פעם סיבובים מהירים וצמודים על סל"ד גבוה שמצמיד את הרכב בסיבוב, שמתי לב שבסלספיד בסל"ד גבוה (במנתק הצתה) זה מעביר הילוך לבד. לא הייתי רוצה שזה יקרה לי בסיבוב כזה (לא חבל על 156 אחת פחות?), ההגיון אומר שחשבו על זה בחברה, מאידך אלו בכל זאת איטלקים.. מה באמת קורה בפועל? ה. אשמח לתגובות מבעלי נסיון אישי עם ה…
הודעה אחרונה מאת pasparto,