Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אחי הקטן בשירות סדיר, והחליט שהגיעה השעה והוא רוצה רכב פרטי לעצמו

התקציב- 10,000 ש"ח

הדרישות-

* חייב גיר אוטומט

* חייב מזגן

* רצוי עד חייב חסכוני בדלק

* רצוי הכי אמין בקטגוריה שלו

* מודל 88 ומעלה

אלו בכללי הדרישות.

המכונית הכי מתאימה לדרישות, שאני אישית מכיר בסכומים האלו, ויכולה לענות על רובן (מחיר, אוטומט, מזגן, אמינות (?) - היא דייהטסו שרייד מהמודלים של 88 עד 92-3

- מה דעתכם על הרכב הנ"ל?

- מה מבחינת אמינות? האם נחשב לאמין, לא אמין? (כמובן שננסה למצוא את היחידה הכי שמורה ומטופלת)

- מה מבחינת צריכת דלק?

- מה מבחינת מנועים? איזה עדיף, ה1000 או ה1300?

מן הסתם ה1300 יצרוך פחות דלק עקב נפחו הגדול יותר, ולכן עדיף. השאלה היא האם יש הבדלי אמינות בין שני הנפחים?

- אני כנראה אטפל ברכב הנ"ל ולא מוסך, האם חלקים יקרים?

- מה דעתכם הכללית, האם הרכב יתאים לחייל בשירות סדיר, מבחינת אחזקה ודלק? (נסיעות רק בסופ"ש, שירות של חמשושים)

ולסיום

יש לכם עוד רעיונות לרכב מתאים לדרישות הנ"ל, פרט לדייהטסו שרייד?

אשמח לשמוע, כל המרבה הרי זה משובח.

תודה רבה מראש.

פורסם
מה דעתכם הכללית, האם הרכב יתאים לחייל בשירות סדיר, מבחינת אחזקה ודלק? (נסיעות רק בסופ"ש, שירות של חמשושים)
עקרונית, אם הוא בונה לתחזק את הרכב הזה מהמשכורת הצבאית שלו - שישכח מזה (זה ללכת על חבל דק מאוד בעובי שערה).

בנוסף, אם הנסיעות הן רק בסופ"ש - שיקנה ידני, אין לו צורך באוטומט (מה שיצרוך יותר דלק ומה שיהיה בעל סיכוי גבוה יותר לתקלה יקרה מאשר גיר רגיל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אהלן איציק

ברמת העיקרון אנחנו נעזור לו במה שיתאפשר להחזיק אותו. השאלה היא כמה באמת בעייתי הרכב מבחינת תקלות (תכופות, לא תכופות) וטיפולים?

בעניין הגיר- ניסיתי להסביר לו הרבה פעמים שידני יהיה יותר זול גם במחיר קניה גם באחזקה וגם בדלק, אבל ראש אבן זה ראש אבן והוא רוצה אוטומט. אני רק יכול לנסות למזער נזקים ולכן העליתי את השרשור הנ"ל.

תחת התנאים האלו- על איזה רכב היית ממליץ?

תודה שוב.

פורסם
אהלן איציק

ברמת העיקרון אנחנו נעזור לו במה שיתאפשר להחזיק אותו. השאלה היא כמה באמת בעייתי הרכב מבחינת תקלות (תכופות, לא תכופות) וטיפולים?

האמת, ברכב של 10,000 ש"ח קשה לנבא את כמות התקלות. זה גם עניין של איך התייחסו לרכב עד כה ואיך אתם תתייחסו אליו (שכן בתקציב אחזקה מאוד נמוך קיימת נטיה להזנחה של דברים שלאחריה מגיעות הצרות בצרורות וההוצאות הופכות להיות עצומות).

טיפולים זה באמת גרושים אם תעשו אותם לבד (ובד"כ אפשר). תיקונים זה כבר עניין של מה, למה, כמה ואיך.

כשאני הייתי חייל בסדיר קניתי סובארו DL 82 ידנית עם מזגן, מנוע 1300. הרכב שירת אותי במשך שנה שלמה עם אפס תקלות ועבר טסט כדת וכדין עם 0 בעיות. מה שכן, עד שמצאתי אותו יצאה נשמתי; חרשתי את איזור המרכז רבתי משהו כמו כמה חודשים טובים עד שמצאתי אוטו טוב - ובשביל זה הגעתי מפתח-תקוה עד מזכרת-בתיה בשביל לראות אותו (ולקחת).

אותו הדבר קרה לי עם סובארו DL (אותו המודל) שחיפשתי לאחי לפניי גיוס. חרשתי את איזור המרכז עד שלבסוף מצאתי מציאה אמיתי של DL שנת 84 יד **ראשונה**, ידנית עם מזגן, מנוע 1300 - בלי קמצוץ של ריקבון. דשבורד שלם כאילו יצא הרגע מהמפעל. זה היה במצב נדיר להחריד.

את המציאה הזו מצאתי בלוח אינטרנט עלום שם ודיי נידח. המוכר רצה מחירון בלבד (בעוד כל השאר, שהחזיקו גרוטאות מתפוררות להחריד, רצו אלפי שקלים מעל המחירון) והוא קיבל אותו בלי שום בעיה.

לאחר שאחי התלונן קלות על בעיות סחיבה, החלפתי לו מצתים, פלטינות וקבל - ובאותו היום מרוב התלהבות שהבעיה נפתרה והאוטו טס - הוא דאג להכניס את האוטו בגדר הפרדה ולהשבית אותו (בסופו של דבר מישהו קנה אותו ושיקום אותו). הייתי צריך לראות את אחי בוכה על הנזק שגרם בעצמו לאוטו הזה...

הכל עניין של מזל - ואני מקווה שתמצאו רכב במצב טוב (סבלנות, רק סבלנות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ההצעה שלי:

וולבו 740GL...במקרה אני גם מוכר אחת כזאת ;)

שנת 91, 197 אלף קילומטר.

אוטומאט, מזגן, ה"כ, ח"ח חימום מושבים, מעארכת..

כל הפינוקים האפשריים, אוטו אמין וחזק.

הוא עונה על הכל חוץ מצריכת הדלק...

אבל זה כלום לעומת מה שאתה מקבל

פורסם

מרוטי: ממוזגת, אמינה, חסכונית וזולה לאחזקה, ב-10K תוכל למצוא אחת במצב מעולה, לשלם ביטוחים, להעביר טסט לעשות טיפול יישור קו במוסך.

המינוס: קשה למצוא חלקים במקרה של תאונה

Maruti%20800.jpg

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• תוכן חדש...