Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדגמי ה-940, מופיע גם מנוע 2300, האם הוא יותר / פחות מומלץ מדגם ה-2000?

אני יודע שבטורבו ההבדל בין המנועים הוא בלחץ הטורבו (גבוה ב-2000 ונמוך ב-2300), אבל אני שואל לגבי המנועים האטמוספרים.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמי שהיתה גם 740 מנוע 2000 וגם 940 2300 האחרונה (המנוע, הדגם לא משנה...) הרבה יותר מומלצת: זמינות הכח הרבה יותר טובה והמנוע הגדול הוא גם יותר חסכוני בכ-20% לערך.

יש גם מס' לא קטן של 740 מנוע 2300 במיוחד עד שנת 88 כולל - יש גם בודדות מהשנים שאח"כ.

לגבי 240 סטיישן מהשנים 91-93: נמכרו כ-100 מכוניות כאלה, כולן עם מנוע 2000.

קשה למצוא אותן כי מחירן מאוד נמוך יחסית לתמורה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בדגמי ה-940, מופיע גם מנוע 2300, האם הוא יותר / פחות מומלץ מדגם ה-2000?

המנוע עם הנפח של ה 2000 הוא חלש 111 כ"ס והכוח שלו לא זמין בכל מקום - כמו שאני אומר בוולוו יש דוושת ברקס ודוושת רעש, האוטו לא אוטו מהיר אבל הוא משייט בכיף על 120 ב 2700 טורים. המנוע של ה 2300 GLE כבר יותר טוב מבחינת הזמינות של הכוח אבל עדיין הוא לא חזק רק 131 כ"ס. יש גם את הדגם של ה 2300 16 שסתומים שאף פעם ל יצא לי לראות אותו בארץ GLE 16V אבל אני מאמין שקיים בארץ והוא בעל 157 כ"ס. יצא לי לנהוג על ה 940 2300 LPT הגירסא של ה 2300 עם הטורבו וזה אוטו שמבחינת כוח לא היה מבייש אף יפנאומאטית חדשה (192 כ"ס). בנתונים של הכוח סוס אתה צריך להתחשב שזה מה שמספק המנוע, בדרך לגלגלים הוא מאבד הרבה כוח, בגיר שגם לו יש בלאי אחרי כל כך הרבה שנים ובציר האחורי (BACK AXEL) שהרי האוטו הוא הנעה (הנאה) אחורית. בכללי גם המנוע של ה 2000 וגם המנוע של ה 2300 מאוד אמינים. וכמו שכתבתי בהודעה ה 2300 יותר חזק וקצת יותר "מספק". לגבי מומלץ - כל אחד והצרכים שלו.

פורסם

מי בדיוק החליט שוולבו 240 היא אוטו בטוח? כי יש לו פח עבה או כי יש לו סמל וולבו? מדובר במשהו שתוכנן בשנת ה-70, אומנם עם דגש על בטיחות, אבל זה עדיין אוטו בן 30.

במחיר הזה או במעט יותר, אפשר למצוא קסנטיה או מונדיאו מודל 94, כל עוד שלא מדובר באוטו יד ראשונה עם 70 אלף ק"מ מרופא. לכל המונדיאו וללא מעט קסנטיות יש ABS וכריות אוויר, הן הרבה יותר חסכוניות מהוולבו למינהן, יותר זריזות, אוחזות ומתנהגות (מישהו אמר בטיחות אקטיבית?). יש מונדיאו 5 דלתות שמעניקות בגז' ענקי, וכמובן שכל הקסנטיות הן הצ'בק. אם השמות סיירה ו-BX עלו כאן, אז גם אלו ראויות להשקל.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אמנם לוולוו אין 240 אין ממש בטיחות אקטיבית, אבל פסיבית, היא בטוחה.

אני יכול להביא לך המון דוגמאות של רכבים כאלה, שרכבים אחרים, ספק אם התוצאה הייתה זהה.

חבר שלי היה מעורב בתאונה קשה מאוד, היה מעורב בסיפור עמוד חשמל, נסע בוולוו 240 מודל 85, יצא ללא שריטה. עכשיו תראה לי רכב אחר בקטגוריה שהיה מתמודד אותו דבר עם תאונה כזו? הקסנטיה?

הרכבים המודרנים, ואני לא מכליל, אבל מרביתם, עשויים מפלסטיק, מכה קטנה ויש מעיכה. תנסה את אותו הדבר עם הוולוו.

לא יודע אם אתה מכיר, היה פעם פרוייקט קטן של טופ גיר, השוו בין מכוניות עד 100 פאונד. בקצרה, לקחו אודי 80, רובר 214 כמדומני, ווולוו 760 (זהה כמעט לחלוטין ל-240, אולי מנוע אחר, זה הכל).

הכניסו את שלושתן לקיר, ה-2 האחרות נתקעו בקיר, הוולוו פשוט עברה את הקיר, התניעה כמו גדולה והמשיכה לסוע כמו גדולה, בלי לעקם אפילו קורת רדיאטור. ה-2 האחרות לא הניעו.

ברק הדגיש כי הוא מעוניין ברכב גדול, ובטוח, לא ביקש זריזות, התנהגות או אחיזה. אולי לא מהירה, אולי כבדה, אבל סיגנון הנהיגה בוולוו שונה מרכבים אחרים, הסגנון הוא יותר רגוע, לא סיבובים ולא ג'ימקאנה.

הכל תלוי במה שאתה מחפש ברכב, ב-10K אפשר למצוא רכבים אחרים, הכל תלוי בדרישות שלך.

פורסם

זה שהוולוו נשארה שלמה לא מעיד על כלום בדבר הבטיחות הפסיבית שלה.

רכב שנמעך, סופג אנרגיה במקום שהנוסעים יספגו אותה.

אביחי

פורסם

"איש באמונתו יחיה".

אני לא יכול להכריח אף אחד לרכוש רכב כזה או אחר, אני בסה"כ מביע את דעתי.

לא בכדי ה-144 עליה מבוססת ה-240, זכתה למכונית הבטוחה באותה תקופה ברשימת 100 המכוניות המוצלחות (ע"ע פורום רכב כללי).

יתכן והוולוו החדשות לא משתוות לישנות, אבל תשאל מה הייתה הדעה הרווחת לפני 10 שנים או יותר? היית מבקש בטיחות, היו אומרים וולוו, חד וחלק.

פורסם
מי בדיוק החליט שוולבו 240 היא אוטו בטוח? כי יש לו פח עבה או כי יש לו סמל וולבו? מדובר במשהו שתוכנן בשנת ה-70, אומנם עם דגש על בטיחות, אבל זה עדיין אוטו בן 30.

במחיר הזה או במעט יותר, אפשר למצוא קסנטיה או מונדיאו מודל 94, כל עוד שלא מדובר באוטו יד ראשונה עם 70 אלף ק"מ מרופא. לכל המונדיאו וללא מעט קסנטיות יש ABS וכריות אוויר, הן הרבה יותר חסכוניות מהוולבו למינהן, יותר זריזות, אוחזות ומתנהגות (מישהו אמר בטיחות אקטיבית?). יש מונדיאו 5 דלתות שמעניקות בגז' ענקי, וכמובן שכל הקסנטיות הן הצ'בק. אם השמות סיירה ו-BX עלו כאן, אז גם אלו ראויות להשקל.

שי

צודק לחלוטין. ובאותה נימה - מה עם פאסאט מתחילת שנות ה-90? רכב מרווח מאוד, בטוח ואמין יחסית (מעט מערכות חשמל), גם אם עצל משהוא.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

שי

במחיר הזה או במעט יותר? תגדיר מעט. במעט יותר כסף אפשר גם לקנות וולוו 940 שנת 91-93. החל מ 14000 שקל עד 19000 שקל.

וכן לוולוו 940 החל משנת 91 יש גם ABS וגם שתי כריות אויר עם מנגנון SRS.

זריזות כן, מתנהגות כן. אוחזות? לא! תדייק בבקשה בדברייך. נהגת על כל המכוניות הנ"ל (ובמיוחד על הוולוו) אם כל הכבוד אני מוכן להתערב שלא, אם היית נוהג על וולוו לא היית אומר שהוולוו אוחזת פחות טוב ממונדאו ואני משער שגם מקסנטיה(שכן לא נהגתי על אחת). אם לא נהגת על וולוו ובכל זאת אתה טוען שהיא אוחזת פחות טוב מקסנטיה או מונדאו אתה מוזמן לבוא למודיעין ואני יוכיח לך שאתה טועה.

לא יודע אם אתה מכיר, היה פעם פרוייקט קטן של טופ גיר, השוו בין מכוניות עד 100 פאונד. בקצרה, לקחו אודי 80, רובר 214 כמדומני, ווולוו 760 (זהה כמעט לחלוטין ל-240, אולי מנוע אחר, זה הכל).

הכניסו את שלושתן לקיר, ה-2 האחרות נתקעו בקיר, הוולוו פשוט עברה את הקיר, התניעה כמו גדולה והמשיכה לסוע כמו גדולה, בלי לעקם אפילו קורת רדיאטור. ה-2 האחרות לא הניעו.

QUOTE]

אם לדייק אז המנוע של הוולוו לא נכבה בכלל הוא שילב לרוורס ונסע משם.

פורסם

אמי מאמין בלב שלם שוולבו 240 מספקת בטיחות פסיבית באותה רמה (אם לא טובה יותר) ממשפחתיות מתחילת שנות ה-90.

מה גם שעל 240 מדובר על כ7-10 אלף ש"ח.

מונדאו וקסנטיה במצב סביר יהיו יותר באיזור ה12-15 אלף ש"ח ואין מה להשוות מבחינת אמינות ואורך חיים.

http://www.safecarguide.com/mak/volvo/idx.htm

פורסם

המחירון של קסנטיה ידנית 94 הוא 13.5, אני מאמין שאפשר לקנות אחת סבירה, "אפילו" אוטומטית באזור ה-12. מונדיאו 95 אוטו' עומדת על כ-18 אלף, אני מעריך ש-94 סבירה אוטומטית ניתן גם לקנות ב-12 בערך. אם מתפשרים קצת על נתוני יד/ק"מ/בעלות חברה (וזה הוגן לאור העובדה שאנחנו משווים למכוניות מודל 91 ומטה) אפשר להוציא אחת בעשירייה.

אני מודה שלא נהגתי על 940, אבל אני יכול לומר שה-S90 היא ממש לא מכונית שמתנהגת ואוחזת בצורה בטוחה (מי אמר היגוי יתר?). לדעתי יש לה אפילו יתרון על פני ה-940 במידות הצמיגים ואולי אפילו בכיול.

ולגבי מבחני הריסוק HOME MADE, אני יכול להעיד על מונדיאו שספגה נזק פגוש אחורי שבור לעומת נזק של 40K לאסקנט שהתנגשה בה. מה זה אומר בדיוק?

ועוד משהו: האלף-אלפיים הנוספים במחיר הרכישה יתקזזו מהר מאוד עם צריכת הדלק. 10 ק"מ לליטר זה בהחלט ריאלי במונדיאו וקסנטיה.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אתה משווה רכבים מדרגה שונה לחלוטין.

המונדיאו היא רכב מנהלים-משפחתי, הקסנטיה בכלל משפחתית, בעוד שה-240 נכנסת לקטגורית הפאר (בזמנו). אבזור של ח"ח, נ"מ, ה"כ, מזגן מקורי, לא היה סטנדרט כמו כיום.

בכל מקרה, אתה מדבר על להתפשר על נתונים? למה לקנות רכב פחות טוב, רק בגלל שהוא משנתון יותר מתקדם? מה זה נותן?

כבר הוכחנו פה בפורום, שלא המודל משנה, אלא איכות הרכב. עובדה שהC2 נופלת מה106 ראלי (בתור דוגמא [ולא נכנס לדוגמא הזו לעומק]). אז יש לה יותר מערכות, היא יותר מנופחת. So What?

אוחזת יותר טוב? מתנהגת? אתה משווה דברים שלא צריך לחפש בכלל ברכב כזה. עוד מעט תגיד לי שתיקח S קלאס לג'ימקאנה.

הרכבים הללו נועדו לתת סיפוק לנסיעה רגועה ונינוחה. למרות שיש לא מעט כוח לרכבים האלה, ויש דגמים חזקים, שלא יביישו את אף אחת מהמתמודדות שלה, הרי שלא זו המטרה ברכב.

לסיכום, אני חושב שאם אתה מעט בוגר, ועם מעט ניסיון על הכביש, אז בתור נהג תסתכל על יותר דברים משנתון גבוה יותר של הרכב, יש דברים יותר חשובים מכך.

וכמובן, אני לא מדבר על ההבדל באיכות החלקים, ובצורה שבה הרכבים הללו שורדים את השנים, בהשוואה לדוגמאות שציינת.

פורסם

מסכים עם שי , אין ספק , שוולוו 240 בטיחותית מכל המכוניות בנות גילה ( פיזו 504 , אופל רקורד , אודי 100 ) , אבל 20 שנה בתעשיית רכב זה המון זמן . ABS , כריות אוויר ואיזורי קריסה חשובים יותר מפח עבה ומבנה חסון .

ללא ספק קסנטיה ומונדיא בטיחוטיות יותר .

אבל , מבחינת אמינות ועלויות אחזקה תיהיה עדיפות ברורה לוולוו , נטולת האלקטרוניקה , גם אם היא תיהיה ישנה ב 5 שנים .

פורסם

ושוב, אתם לא מתייחסים למתחרים שווים באותה קטגוריה.

אם אתם משווים את ה240 לרכבים מודרניים יותר, הרי שבכל שנה ישנה השתכללות של רכיבי בטיחות - ABS, EBD ושות'. רוצים מערכות בטיחות כאלה? בעוד כמה אלפים בודדים אפשר לקבל 940 מודל 92'-93'. כריות אויר צידיות, ABS, איזורי קריסה. אפילו יותר כריות אוויר מהמתחרות האחרות.

עדיין הקסנטיה עדיפה? המונדיאו עדיפה? אני בספק. אני בספק גם בבטיחות של הקסנטיה והמונדיאו אל מול ה240. אשמח לקבל מבחן שלהן, עפ"י סקר שקראתי בעבר בעיתון בידיעות אחרונות, על רכבים משומשים ובטיחות, נרשם כי הניקוד של ה240 משתווה ל5 כוכבים, למרות שלא נבחנה. אשמח לקבל נתונים של המתחרות.

פורסם

אלו תוצאות שנאספו ע"י חברת ביטוח שוודית על סמך ניתוח תאונות של לקוחותיה:

http://www.folksam.se/engelsk/trafik_eng/sakrabilar2005.pdf

ממבט בדף החמישיי עולה כי סדרות 200/700/900 אינן בטוחות יותר מקסנטיה ומונדיאו אפילו פאסיבית.

את נושא הבטיחות האקטיבית אני חושב שכבר סגרנו. לגבי עלויות, אם נוסעים 15K בשנה, 10 ק"מ לליטר הם 1500 ליטר דלק. וולבו תשרוף 2000 ליטר להערכתי. ההפרש יכסה בשקט את עלויות התחזוקה.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...