Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לוולוו 940 החל משנת 91 יש גם ABS וגם שתי כריות אויר עם מנגנון SRS.
אתה בטוח שיש 2 כריות אויר? דיברתי עם מספר מוכרים של רכבים משנתונים 91-93 והם טענו להימצאות כרית אויר אחת או אי המצאות כריות אויר כלל.
שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לוולוו 940 יש 4 כריות אוויר עפ"י ידיעתי - הגה, נוסע, וצידיות.

אני לא מבין,שי, אני לא מבין למה "סגרנו" את הבטיחות האקטיבית. בסדרה 900 יש ABS, יש כ"א. מה סגרנו?!

פורסם

אני לא מבין,שי, אני לא מבין למה "סגרנו" את הבטיחות האקטיבית. בסדרה 900 יש ABS, יש כ"א. מה סגרנו?!

לוולבו 940 יש מערכת SIPS, אך הכוונה היא בסה"כ לחיזוקי מרכב לפגיעת צד, שאני לא אתפלא אם הן לא אותן קורות שיש בכל אוטו מתחילת שנות ה-90, ולא לכריות אוויר צדדיות. אלו נוספו להיצע הרבה יותר מאוחר.

בטיחות אקטיבית לא נגמרת ב-ABS, אלא כוללת גם אחיזת כביש, התנהגות בטוחה במגבלות, וכוח מנוע מספק כדי לצאת מצרות.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לוולבו 940 מעולם לא היו 4 כריות אוויר.

רק ל 960(או S90)היו 4 כריות.ל 940 91'-92' לא היו כלל כריות אוויר,ל 93' היתה כרית אוויר לנהג בלבד,ומשנת 94' היו זוג כריות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

טוב, אני לא אמשיך את הוויכוח הזה יותר.

אני חוויתי את דעתי. עכשיו הכל תלוי בברק.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה - כל אדם והעדפותיו.

וחן - תודה על התיקון, באמת התבלבלתי עם ה960/S90.

פורסם
לוולבו 940 מעולם לא היו 4 כריות אוויר.

רק ל 960(או S90)היו 4 כריות.ל 940 91'-92' לא היו כלל כריות אוויר,ל 93' היתה כרית אוויר לנהג בלבד,ומשנת 94' היו זוג כריות.

תודה.

כנראה שבתקציב שלי (שכבר כמעט הוכפל), אין כריות אויר.

האם יש ABS ב-940 של 1991?

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

לחבר טוב הייתה 940 GLE 2300 מודל 92', הדגם המפואר ביותר דאז ולא היו כריות אויר.

ABS, אני זוכר שכן. לא בטוח!

קח בחשבון עלויות אחזקה גבוהות משמעותית ב940 לעומת 240.

אמנם ה940 הן עדיין מהוולבואים של פעם, עמידות ואמינות.

אבל עדיין אלקטרוניקה פשוט יקרה ובעייתית יותר לתיקון מקרבורטור (לרוב).

אני מכיר מספר אנשים שהיו צריכים להחליף חלקי אלק' יקרים ב940 מזדקנות.

פורסם

אם עדיין תרצה 240 אז זאת למכירה, שייכת לחבר לעבודה.

הבודי מאוד יפה, יש רק את הפינה הקדמית ימנית שסובלת ממספר שפשופים קטנים (רואים בתמונה)

הרכב מאוד שמור

וולבו.jpg

וולו.jpg

haters will hate

פורסם
.

האם יש ABS ב-940 של 1991?

יש ABS ב-940 של 1991 - כשקניתי את ה-740 בסוף 1991 (חדשה) התלבטתי אם לקנות 940 כאשר ההבדל העקרי מעבר לישבן המעוגל ושני חלונות חשמל מאחור היתה מערכת ה-ABS.

הפרש של 10000 במחיר ונכונות לתת 15000 הנחה על ה-740 הכריעו אז את הכף...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
יש ABS ב-940 של 1991 - כשקניתי את ה-740 בסוף 1991 (חדשה) התלבטתי אם לקנות 940 כאשר ההבדל העקרי מעבר לישבן המעוגל ושני חלונות חשמל מאחור היתה מערכת ה-ABS.

הפרש של 10000 במחיר ונכונות לתת 15000 הנחה על ה-740 הכריעו אז את הכף...

לא הבנתי, הכריעו את הכף לטובת מי? תאוות הבצע ניצחה או שהבטיחות ניצחה? :wink::twisted:

מצאתי 940 GLE 2300, שנת 1994 במחיר אטרקטיבי. משיחה טלפונית היא נשמעת מעניינת.

כמה כריות אויר (אם בכלל) יש לה?

פורסם
לאשה, 205 בלי לחשוב בכלל, תמצא צבע יפה ולך על זה.
:roll:

קראת בכלל את כותרת השרשור לפני שהגבת?

בטיחותי, גדול, כמה שיותר חדש ו....
תודה גם לך על הרצון לעזור אבל אני חושב שעדיף שתכנס לכאן ותקרא את סעיף 15 בבקשה.

אגב, למה ההנחה האוטומטית ש"האישה" תקבל את הוולבו לא תמשיך לסוע בדיפנדר 110 בו היא נוסעת יום יום? סוג של שוביניזם?

ועוד אגב קטן, ל"אישה" הייתה פג'ו 106XS במשך 10 שנים, בצבע כחול מטאלי נשי ויפה (:evil: ).

פורסם
:roll:

קראת בכלל את כותרת השרשור לפני שהגבת?

תודה גם לך על הרצון לעזור אבל אני חושב שעדיף שתכנס לכאן ותקרא את סעיף 15 בבקשה.

אגב, למה ההנחה האוטומטית ש"האישה" תקבל את הוולבו לא תמשיך לסוע בדיפנדר 110 בו היא נוסעת יום יום? סוג של שוביניזם?

ועוד אגב קטן, ל"אישה" הייתה פג'ו 106XS במשך 10 שנים, בצבע כחול מטאלי נשי ויפה (:evil: ).

חחח.. אני מאוד מצטער,

הגבתי לנושא הלא נכון. ההמלצה הזו הייתה למישהו אחר ושלחתי אותה לנושא הזה ה' יודע איך /=

אני חדש פה, מצטער. לכותב האשכול - אל תתיחס להודעה שלי ועדיף שתימחק היא לא מיועדת לכאן בכלל /=

[=

פורסם
לוולבו 940 יש מערכת SIPS, אך הכוונה היא בסה"כ לחיזוקי מרכב לפגיעת צד, שאני לא אתפלא אם הן לא אותן קורות שיש בכל אוטו מתחילת שנות ה-90, ולא לכריות אוויר צדדיות. אלו נוספו להיצע הרבה יותר מאוחר.

בטיחות אקטיבית לא נגמרת ב-ABS, אלא כוללת גם אחיזת כביש, התנהגות בטוחה במגבלות, וכוח מנוע מספק כדי לצאת מצרות.

שי

קבל תיקון - SIPS משמעו SIDE IMPACT PROTECTION/PROTECTIVE SYSTEM והעקרון הוא תנועה של המושב להגדלת המרחק מול הדלת ובליעת אנרגיה. רוצה דוגמא? (גם אם לא - קבל) - הרכב נפגע בצד הנוסע ע"י רכב אחר, או כפי שקורה הרבה באירופה - מחליק הצידה ופוגע בעץ/עמוד חשמל. ברכב מודרני כרית האוויר הצידית ו/או כרית הוילון אמורות לעזור לספיגת האנרגיה הקינטית, שכן גוף הנוסע ימשיך לנוע לכיוון המקורי. בוולבו המושב אמור לנוע לכיוון הנגדי לפגיעה ובכך להרחיק את המושב וכאמור אף לספוג חלק מהאנרגיה. ככל הנראה כריות הן המצאה טובה יותר, אבל גם ב-SIPS אסור לזלזל שכן למיטב ידיעתי וולבו עדיין משתמשים במערכת זו גם כיום ברכביה (מישהוא יודע אם ה-10-PROCON עדיין מככבת באאודי? נדמה לי שלא).

כך או כך, לקסנטיה ולמונדו יתרונות משלהן, לוולבו יתרונות אחרים (וכמובן - לכולן גם חסרונות רבים). עדיין לא ראיתי שום התייחסות להצעתי לגבי הפאסאט מתחילת שנות ה-90 - רכב מרווח מאוד, בטוח וזול יחסית לתמורה, כאשר יש גם סטיישן שבו אשתך יכולה לעסוק בהעברת דירות כהשלמת הכנסה...

מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...