Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אבא שלי מחפש רכב חסכוני בדלק עד 20 אלף +-\ קטן אוטומט מזגן הגה כח..

*נוסע 60 קלומטר +- ביום

חשבתי על קאיה פרייד 1300 אוטומט

וגם על סיריון אבל ממש קשה למצוא חוץ ממגרשים שמפחיד להתקרב עליהם

תודה רבה

פורסם

תחבורה בסיסית אמינה ומאד לא נוחה (אבל טוב שאתה בפורום אול נמרוד יעשה לך הנחה כשהוא יצטרך להחזיר את החוליות בעמוד השדרה שלך למקומן המקורי...:lol: )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יותר מדי דרישות בשביל רכב ב 20K שייסע 60 קילומטר ליום.

וותר על נושא הגיר האוטומטי ואולי יהיה אפשר למצוא משהו נורמלי.

קייה פרייד זה מזדה שתוכננה בסוף שנות ה 70 וזה רכב זוועתי למדי.

פורסם

תראה

אמא שלי ממש מרוצה מהרכב

אבל הדרישות שלה שונות לחלוטין משלך

היא לא נוסעת הרבה , האוטו לא זולל דלק

וסך הכל הוא אמין מאוד (עם כ100 ק"מ בשבוע)

אבל כשאני עולה לנהוג עליו זה כמו צעצוע

פלסטיקים מרשרשים והיגוי מוזר

לשימוש יום יומי אני מאמין שתמצא רכבים יותר טובים ממנו

:wink:
פורסם

בגלל זה חשבתי על פולו מנוע 1000 ידנית

חשבתי גם על סיריון שאומנם קצת קשה למצו אבל מחפשים ומחפשים אבל עשיתי חיפושי לני שרשמתי את ההודעה ונקלתי באחד שרשם שבסיריון אין בכלל הגה כח שזה מאוד בעייתי

פורסם

פרייד זה שם ציני לרכב הנ"ל. בגדול, מדובר במאזדה 121 נושנה. ככל שידוע לי הרכב אמין אך אינני יכול להעלות סיבה לכך שמישהו ירצה לרכוש אחת בייחוד כאשר ישנן אלטרנטיבטת ראויות יותר.

פורסם

לחברה שלי יש קאיה פרייד שנת 97 ידנית, סה"כ מרוצה מהרכב והיא עושה איתו בערך 20,000 ק"מ בשנה.

הרכב דיי חסכוני וגם לא עושה צרות.

הפלסטיקים בתא הנוסעים זולים אך לא מקרקשים בנתיים, איכות החומרים נמוכה ולמרות שהרכב שלה דיי שמור התפרים שעל ריפוד מושב הנהג והנוסע מתחילים להיפרם.

בגרסא הידנית הרכב סוחב בצורה סבירה , אין לי מושג מה קורה באוטומטית.

הרכב רך ולא יציב באופן מורגש ודיי מציק , בפניות מסויימות נותן לך הרגשה שהוא עומד להתהפך.

אטרקטיבי לסטודנטיות ולזקנים , ניתן להשיג במחיר זול יחסית , מגיע עם הגה כח וחלונות חשמל קדמיים.

לתשומת לבך - בגרסא האוטומטית {והנפוצה יותר}קיימים המון רכבים מהשכרה לשעבר.

GOT סחוג?

פורסם

רבים מהרכבים עברו התעללות (קיבוצים/ השכרה/ חברות), בדוק ידיים קודמות. בדוק היטב מצב הגיר האוטומטי+ מזגן+ חלונות חשמל (אם יש). הרכב לא ממש נוח לנסיעות ארוכות - (כאבי גב אחרי שעה וחצי של נסיעה), אם תוותר על הגה כוח ותיבה אוטומטית תגלה אפשרויות טובות יותר

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

פורסם

יש לי קאיה פרייד אחלה אוטו,לצרכים שלך אין ספק שהוא המתאים ביותר כמובן שהרכב יותר עירוני אך גם בכביש מהיר על 90 קמש עושה עבודתו נאמנה.בקיצור תקנה תהנה ותמיד תוכל למכור.

GMC SAFARI 4.3 1989

CHEVROLET CORSICA 1995 2.2

לשעבר בעליה של פונטיאק לה מנס 1974 5.7 שנמכרה בצער עקב קניית דירה.

פורסם

ידידה שלי רכשה פרייד לפני שנה וחצי (אוטו' שנת 2000), ולפי התקלות אני אתן לכל אחד להסיק את מסקנותיו לגבי האמינות של הרכב:

פעם אחת הלכו לה הברקסים (!) (והסימן שעשיתי גם נדלק בלוח המחוונים), פעם אחת בלם היד, פעם אחת הוא התחמם ופעם אחת נגמר המצבר באמצע נסיעה.

אני לא מזכיר בכלל את הבטיחות הפאסיבית (יש דבר כזה?) של הרכב ואת עיצובו המיושן והמחפיר.

כמו שאמרו - מאזדה 121 משנת 1970 במחיר אסטרונומי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתם חבורה של מצחיקים...

מי שמחפש רכב כגון קאיה פרייד זה מישהו שמחפש כלי ניוד זול ,אוטמטי וקומפקטי.

אז אולי לקאיה אין מושבי ריקארו, והדשבורד שלה לא יצא מהמפעל של אסטון מרטין, אבל הפרייד זה רכב זול, אמין ומאוד יעיל בנסיעות עירוניות ולשימוש יומי בעיר.

המנוע 1300 זריז, מיושן, אמין ומשנע את הרכב ללא בעיות.

הרכב נטול מערכות חשמליות מיותרות למעט ח"ח. (אמינות לאורך שנים, ללא בעיות חשמל)

הגה כוח כנדרש.

חסכון בדלק (אפילו עם תיבה אוטומטית).

לראיה, למשפחתי יש קאיה פרייד כבר 3 שנים (ועדיין קיימת).

0 תקלות.

טיפולים שוטפים בלבד!

הרכב שימש את אמי בתוך העיר, נסיעה של 5 דקות כל יום לעבודה או קניות, קניון וכדומה.

לאחר שנה וחצי עבר הרכב לאחותי שעוזר לה מאוד בחניות בעיר (קצת מתקשה עם רכבים גדולים)

ועדיין הרכב משמש אותה לכל צורך (נסיעות בין-עירוניות).

לא נרשמו לאף אחד במשפחה חוליות גב שבורות או דמעות לאחר נסיעה.

כששואלים אנשים על מכוניות כגון אלה, נסו אתם היועצים לראות את הדברים מפרספקטיבה אחרת,

ולא בר השוואה למה שאתם רגילים/נוהגים/יכולים לרכוש.

אמיר.

פורסם

מה זה "פעם אחת הלכו לה הברקסים"?

ברקס זה לא דבר שבא והולך - או שיש לך רפידות או שלא - כנראה שבטיפול במוסך לא בדקו רפידות.

פורסם

הבעיה עם הפרייד היא לא מושבי הריקארו שאין לה או איכות הדשבורד. זה באמת לא צריך לעניין אף אחד בעלות של הרכב הזה.

הבעיה עם הפרייד היא רמת הבטיחות שלה - מהנמוכות בעולם המערבי. אני לא מדבר על המבנה החלש שלה, שאני מתאר לעצמי אינו נופל מהותית מכל רכב אחר שתוכנן לפני עשרות שנים. הבעיה עם הבלמים הלא קיימים (גם כשהם כביכול תקינים), הבולמים הגרועים, האחיזה המחפירה.

לא מאחל לאף אחד להכנס למצב של התחמקות ממכשול תוך בלימת חרום, במהירות גבוהה, עם הרכב הזה. אם זה היה מהבית למכולת, מילא. אבל בנאדם שנוסע 60 ק"מ ביום, עושה מספיק קילומטרז' מחוץ לעיר ככל הנראה ונחשף לכל תחלואיהם של כבישי ישראל ונהגיה, ומגיע לו קצת יותר בטחון.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...