Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחי מעוניין לקנות אמפרזה טורבו.

נתקלנו ברכב למכירה - האוטו יד ראשונה! שנת 2001, WRX רגילה לחלוטין (צבע לבן אם זה משנה). האוטו לא משופר. והוא סטנדרטי לגמריי.

בעל הרכב - אדם מבוגר בסוף שנות ה40, דורש 10 מתחת למחירון!

הטענה - האוטו עבר 170 אלף ק"מ.

הוא אומר שהשלדה נקייה. עבר מכה קלה מקדימה (המכסה מנוע עבר תיקון וגם הפגוש - לא משהו רציני לדעתו).

האוטו נוסע טוב, מראה חיצוני טוב (קצת שריטות פה ושם - בודי נראה נקי).

מה דעתכם? מה צריך לשים לב? האם כדאי ישר ללכת ולקחת את האוטו לבדיקה? או שיש משהו ספציפי באוטו הזה שאני אמור לראות?

בכל זאת - זה ממוצע של כ40 אלף ק"מ בשנה.. למרות המחיר הנמוך (הן בדרך כלל נמכרות במחירון + לא?)

מראה פנימי טוב - ידית הילוכים - התפוח שלה קצת שחוק (נו - אמרנו 170 אלף בכ5 שנים..).

כל השאר נראה סביר לגמריי.

תודה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קח בחשבון מכלולים אחרים שמתבלים במשך הזמן, ויש לבדוק תקינות ועבר שלהם - טורבו (יקר), בולמים, מכלולי הגה שונים ועוד.

אישית הייתי מציע לחפש אחת אחרת - 170K ב5 שנים זה מוגזם. מאוד. זה רכב פרטי - לא מונית, ואני יודע שאולי יקפצו עליי, אבל זה מוגזם - וגם אם הרכב מטופל, זה עדיין לא מעט.

פורסם

אבל הוא מוריד 10 מהמחירון

במחיר הזה אני לא יכול לשים טורבו חדש? או אפילו מנוע?

אל תשכח - האוטו יד ראשונה.

פורסם

10 מתחת זה לא שווה.

לWRX שוק פחות טוב בשנתונים האלה (רכב מכוער,אין מה לעשות)

תרשום מה המחירון וניעץ לך.

STI 2004

פורסם
אל תשכח - האוטו יד ראשונה.
יד ראשונה זה מה שכ"כ משנה?

לפעמים (ואני רושם לפעמים - כי יש מקרים שונים), אנשים מחזיקים ברכב זמן רב, ואחרי זמן מה מפסיקים לטפל בו ביד אוהבת - דבר שלעיתים לא נכון, כאשר מדובר ברכב שעבר 2 ידיים, ושתיהן טיפלו בו כראוי.

"יד ראשונה" פחות משחק (לפחות לי), בקניית רכב - אין לי בעיה לרכוש רכב שעבר יותר מיד, או שתיים - וזאת בתלות במצבו - אם הרכב במצב פנטסטי - למה לא לרכוש? בגלל מס' ידיים? אולי לאחת היידים הייתה בעייה פיננסית?

חשוב גם לדעת איך הוא נהג ברכב, אם הוא היה נהג יחיד - נהיגה עצבנית, או שמא רגועה (WRX - זה קצת בעייתי.. :roll:), אם מדובר ב170K ק"מ לא קלים - זאת תהייה בעיה של בלאי רב.

וכמו שאמרתי - חשוב מאוד לדעת, כיצד הרכב טופל.

פורסם

קודם כל הרכב בן 6 (מודל 2001 זה כנראה עלה לכביש איפשהוא בשנת 2000 קלנדרית).

170K ק"מ חלקי 6 זה 28-30 אלף ק"מ לשנה, לא 40.

מצב מנוע ניתן לדעת בבדיקה במכון.

אם אין בעיות מיוחדות, והרכב טופל כמו שצריך (ומתועד!) - סבבה.

לגבי מגדש - לא מבין בזה, אבל בהחלט יש לבדוק את העניין. מגדש חדש מהשקית לאימפרזה עולה יותר מ-10K ש"ח.

יד ראשונה זה טוב, אפשר לנסות להבין איזה מין חיים עברו על האוטו.

למשל אם הבנאדם גר באיזה חור בצפון או בדרום, אפשר להבין שהק"מ העצבני הזה עבר בנסיעה בינעירונית, מה שהרבה פחות גרוע מאשר למשל אם הוא גר בת"א ופשוט נוסע 5 שעות ביום בפקקים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תתחיל לדבר איתו על 30K פחות ותתפשר עד 25K פחות וגם אז אני בספק לגבי ההיגיון בעיסקה.

תאמין לי שלא יהיו קופצים על הרכב.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

למה 30K פחות? שיבקש אותו מתנה,או שאולי בעל המכונית יתן לו כמה אלפי שקלים על מנת לגאול אותו מהמכונית?

אם המכונית נקייה ובמצב מכני טוב,הפחתה של 10% מהמחירון הגיונית למדי,אימפרזות טובות ונקיות משיגות מחירון בקלות,ובמקרים לא מעטים אף למעלה מזה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
למה 30K פחות? שיבקש אותו מתנה,או שאולי בעל המכונית יתן לו כמה אלפי שקלים על מנת לגאול אותו מהמכונית?

אם המכונית נקייה ובמצב מכני טוב,הפחתה של 10% מהמחירון הגיונית למדי,אימפרזות טובות ונקיות משיגות מחירון בקלות,ובמקרים לא מעטים אף למעלה מזה.

אני מאד אופתע לראות מישהו רוכש כזו יחידה ב- 10% מתחת למחיר מחירון.

יש לא מעט WRX למכירה, ה- WRX 2001-2 נחשב לבציר הפחות מוצלח של סובארו בגרסאות המוגדשות, אתה יודע יותר טוב ממני שבק"מ כזה השחיקה לא מתרכזת רק במנוע ובנוסף בגרסאות הטורבו של סובארו קל להפרד מ- 10K (שזה בערך ה- 10% הפחתה שאתה מציע) ולא לעשות הרבה.

ללא קשר, אני מאחל לרוכש ולקונה שיעשו עיסקה מוצלחת כל אחד מכיוונו שלו.

אישית ליחידה כזו אני לא הייתי מתקרב גם ב- 25% מתחת למחירון.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

דבר איתי בפרטי אם העסקה לא תצא לפועל, אני מכיר מישהו שאולי יהיה מעוניין.

יד ראשונה יכול להצביע רבות על מצב הרכב - יד אוהבת ויד פושעת יבלטו לעין לרוב.

במצב כזה, אגב, אין שום סיבה שלא תהיה מתועדת היסטוריית רכב מלאה מהטיפול הראשון.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

זה שהוא מבוגר, לא אומר כלום..

הבוס שלי מבוגר (ואפילו עם שישה ילדים! - כלומר התדמית של בחור רציני ששומר על הרכב) - אבל בכל זאת קרע לוולבו T-5 שהייתה לו ת'צורה. מי שקונה רכב כזה לא קונה אותו כי יש לו ג'אנטים יפים.

פורסם

לגבי מגדש - לא מבין בזה, אבל בהחלט יש לבדוק את העניין. מגדש חדש מהשקית לאימפרזה עולה יותר מ-10K ש"ח.

.

ב10k אפשר לקנות gt40 חדש מהשקית שהוא כמה ליגות מעל המגדש המקורי שבא עם הwrx

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

אני אלך לראות היום את הספר טיפולים ואעדכן פה.

אני מניח שאפשר להוריד עוד כ2000 שקל מהמחיר. אבל שם זה יעצר. זה יוצא כ 15 אחוז מתחת למחירון. (כ13 אלף שקל פחות).

• תוכן חדש...