ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אבא שלי מחפש ליקנות רכב עד 30 -35 אלף שקל עכשיו הוא מתלבט בין טויוטה קורולה או סובארו אימפרזה? אז רצתי לקבל יעוץ לפני קניה: אני מקווה לקבל יעוץ מספק כי פה נמצאים אריות רכבים. בקשר לשנותונים, לחלקים, חסכון בדלק,בעיות כלשהן בדגמים האלו וכו' שאלה נוספת. מישהו מכיר מקום אמין שאפשר לעשות טרייד אין (להשים את הרכב הישן ולרכוש רכב חדש יותר)? (איזור המרכז רחובות אשדוד תל אביב ראשון לציון (מקומות מרכזיים) בברכה רן.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מישהו שמע פה מידע על האוטו המהמם הזה ? ואיפה (חוץ ממוטוקאר) אני יכול למצוא מאמרים עליו?
הודעה אחרונה מאת tomer20, -
-
- 0 תגובות
- 887 צפיות
*** תוכו ההודעה נמחק. כולם בפורום הזה רוצים לרכוש רכב ומבקשים מפרט (חלק "צריכים", חלק מבקשים). קרא את כללי הפורום וכתוב כותרת עניינית ***
הודעה אחרונה מאת S1406, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר שלי מחפש רכב להסעת 7+ נוסעים (יש לו רישיון ב אז לא רכב שדורש רישיון בדרגה גבוהה יותר) הדרישות שלו הן אמינות צריכת דלק נמוכה וכמובן מנוע דיזל. התקציב נע בין 30K ל-35K. הוא חשב על ניסן סרנה שנת 96 (32K) מה דעתכם? רכבים נוספים (בצרוף מגרעות ויתרונות) בתקציב הנ"ל ייתקבלו בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם! יש לי שאלה בנוגע למחיר טויוטה אוונסיס 2003,כמה עלה הרכב בדגם הכי מפואר שלו בזמנו? איך הרכב לדעתכם,לדעתי הוא משעמם,לא נוח,לא מרווח,וחסר מחץ. שמעתי מפי חבר שהרכב עלה לו 185 אלף עם גג שמש,וחישוקים קלים?? נשמע לי הזוי. אשמח אם מישו פה יעזור לי. ואם אפשר את דעתכם על הרכב.
הודעה אחרונה מאת tomer20, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכם, אשמח לדעת,מכם המומחים,האם יש עוד הבדלים בין יאריס ספורט לבין יאריס רגילה,חוץ מנפח מנוע. תאוצה לא חשובה לי כמו התנהגות בסיבובים,ולכן אני מוכן להתפשר על כמה שניות למאה,אם כמובן אין שינוי במתלים,צמיגים וכו'. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת hellobizo, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כשבוע התיעצתי עם חברי הפורום בנוגע לרכב לנהג חדש אחרי סינון אפשרויות שהעלתי הגעתי לשתי מכוניות גולף וA3, רק שנוצרה לי אי הבנה בקשר לגרסאות אני מתכוון לרכוש אחת מהשנים 2000 עד 2001 גולף 2.0 - שמעתי שיש בעיות אמינות בגיר אוטומט, זה נכון? גולף 1.6- נראת לי אופציה מצויינת לנהג חדש אך השאלה שלי היא בכמה היא יותר חלשה מ 2.0 ההגיון אומר שצריכת הדלק נמוכה יותר אך האם הכוח של הרכב יהיה נמוך בהרבה מ2.0 אני לא רוצה לכבות מזגן בעליות באותה מידה אני לא מתכוון להתחרות במירוצי רחוב מה אתם ממליצים? אודי 1.8- גם היא אפשרות תודה לכולם!!
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ותודה עך תשומת הלב אני מחפש רכב אמין וחסכוני בסביבות ה 10K שתי האפשרויות מתאימות לי עקרונית לפי המחיר אך הייתי רוצה לשמוע מה ההבדלים מבחינת : צריכת דלק (מספרים אם אפשר), אמינות, ובטיחות. כמוכן רציתי לשמוע את דעתכם על פורס פיאסטה מ90 ומעלה, האם היא יותר / פחות אמינה מהישנות (יש לי נסיון חיובי מאד עם פיאסטות ישנות) וכן אם אפשר פרטים עליה או אם יש רעיונות (עם הסבר) על משהו אחר שוב תודה שחר
הודעה אחרונה מאת msds, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קניתי אוטו יד שניה נאיזה מישהו שאני מכיר . ונתתי למכונאי לבדוק אותו והוא אמר שהכל בסדר עכשיו שאני רוצה למכור אותו אז הלכתי אם מישהו לבדיקה ואמרו לי שהאוטו חתוך ויש לו שאסי ושהוא עבר תאונה קשה מאוד מה אני יכול לעשות ? האם אפשר לתבוע את הבנאדם שקניתי ממנו את האוטו ?
הודעה אחרונה מאת ebari, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני חדש בעסק הזה ולא מומחה גדול בנושא רכבים בכלל. האם עם תקציב שנע בסביבות ה-20K ניתן לקנות רכב פשוט לזוג, משהו שיאפשר לנו לא להיתקע בבית בשבתות וכו' (כלומר, רכב הוא לא בדיוק התחביב שלנו)? וכמובן (איך שלא ), שיהיה יחסית זול להחזקה ולא יאכל דלק כמו מטורף. ראיתי במחירונים את הסקודה. מה איתה? אין לי שום נסיון עם החברה האלה. תודה!
הודעה אחרונה מאת בעל אוהב, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחי רוצה לקנות אוטו הוא נהג חדש...חצי שנה על הכביש מתלבט בין פיאסטה וג'אסטי ידניות בלבד השיקולים הם: אמינות-חשוב מאוד צריכת דלק נוחות הוא נוטה יותר לכיוון הפיאסטה...(היא פחות מכוערת מהג'אסטי) מה אתם ממליצים? האם ניתן למצוא אחת מהן שלא קרועה? עד איזה ק"מ ויד אתם ממליצים לקנות? הסכום קנייה הוא בסביבות ה6000... איזה שנים נכנסות ? תודה רבה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן כולם, אני זקוק לעזרתכם בייעוץ עבור חבר שמתלבט בקניית רכב, דבר שאני לא ממש מסוגל לעזור לו בו האם כדאי: רכב מליסינג מאזדה 2004 74000 ק"מ , מדובר ברכב שהיה ברשותו בתקופת הליסינג , הוא נלקח לבדיקה ונמצא "ליקוי בעל משמעות נמוכה" בשלדה :" כיפופים בקורת רוחב וגשר מנוע+ בברגים" ועוד כמה ליקויים קטנים שחברת הליסינג מבטיחה לתקן ולחדש, מדובר בהנחה של 15% מהמחירון הרגיל , שווה או לא? אם לא האם מישהו יודע אם פגיעה כזאת בקורת רוחב קדמית מורידה הרבה מערך האוטו (הבודק אמר שהפגיעה היא קלה ואין בזה סכנה בטיחותית) תודתו נתונה לכם מראש
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי תקציב של 80K ואני מתלבט בין מספר רכבים, חשוב לי שהרכב יהיה "מפנק" ונוח לנסיעה [אני מבלה הרבה על הכביש] ולכן אני מתלבט בין VOLVO T4 ROVER R75 ALFA 156 B.M.W 318. רציתי לשמוע את דעתכם על הרכבים הנ"ל, בנוגע לעלויות אחזקה, חלפים, אמינות, וחדוות נהיגה. תודה מראש יותם.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברצוני לקנות רכב קטן עד 10K ורציתי לדעת בסביבות כמה יהיה לי לעשות יישור קו אחרי הקניה תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאלו בעלי הנסיון אם אפשר: מחלות ספציפיות לדגם(תקלות החוזרות על עצמן), נוחות נסיעה(מתלים), בידוד רעשים(מנוע, רוח, גלגלים), צריכת דלק עירונית- בינעירונית. תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום. אני מתלבט מאוד בין ניסן אלמרה GXI 1600 למאזדה לנטיס LX 1600. השימוש הוא למשפחה בת 3 נפשות לנסיעה בעיקר בתוך העיר, רוב הזמן ישמש את האישה. אשמח לקבל תשובה המתייחסת ל: 1. אמינות 2. תדירות טיפולים (כל 10000 או 15000) 3. עלות חלפים 4. תצרוכת דלק 5. כח מנוע ומזגן היכן מבין שניהן משפיעה הפעלת המזגן יותר על הנסיעה ועל תצרוכת הדלק. 6. ביטוח בברכת יום עצמאות שמח. רזיאל
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני כבר כמה חודשים מתלבט איזה רכב לקנות ולא מצליח להגיע להחלטה צריך את עזרתכם. הרכב חייב להיות גיר רגיל! VW GOLF 1.6/1.8/2.0 Seat- Leon or Ibiza 1.4/1.6/1.8 Tayota RUNX ה ראנקס הוא המעודף עלי אבל בלתי אפשרי למצוא את הרכב אני עובר בשנה 25K אז יש גם את השיקול של הדלק מה ההבדל ב VW בין 1.6/1.8/2.0 לא טורבו בצריכת הדלק? יש עוד רכבים שהיתם ממליצים? תודה.
הודעה אחרונה מאת CaRismA, -
לאחרונה התעניינתי לגבי קניית רכב זול יחסית לאחזקה,חשבתי בכיוון של סקסו VTS או 106 GTI, שאלתי היא: כמה צריך לשלם על סקסו VTS במצב טוב אבל יד 5 פלוס מינוס אם המחירון הוא 17,500? ואם אתם מכירים מישהו שמוכר כזה רכב אז תרשמו, בבקשה....
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 0 תגובות
- 753 צפיות
רציתי לשאול האם שווה לקנות מזדה לנטיס F ואם אפשר אז תנו לי פרטים עליה לדוגמא: תצרוכת דלק בעיר ומחוץ לעיר, כ"ס, אמינות תאוצה וכדומה. ועוד משהו האם מישהו יודע כמה עולה הביטוח המקיף שלה?
הודעה אחרונה מאת porsche carrera, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני עומד לרכוש רכב באזור ה 35-40 אלף. בין שאר המכוניות שעומדות על הפרק רציתי חוות דעת לגבי הסיטרואן סקסו והדייהטסו סיריון. הכי חשוב לי נושא האמינות וצריכת הדלק אך גם שהאוטו יוכל לבצע נסיעות בין עירוניות. השאלה המרכזית: איך האמינות של הסיטרואן סקסו (אני יודע שהיא צרפתית אבל אולי בכל זאת) ואיך הדייהטסו סיריון 1300 ידנית סוחבת - ידוע לי שהיא מאוד אמינה וצורכת מעט דלק אך אני לא רוצה לכבות מזגן בעליות וכו'...
הודעה אחרונה מאת bxgti, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
היום אני הולך לראות פיאט טיפו יד ראשונה 130K , אנני רוצה לקחת את האוטו לבדיקה ממוחשבת , כמו כן שאלתי היא כזאת , על מה לשים לב בעת בדיקת הרכב , מה לבדוק ואיך , בבקשה , היתייחסות רצינית ממביניםם . תודה .
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב חברים בהמשך לת'רד הקודם שפתחתי, ההחלטה נפלה ואני ארכוש רוב הסיכויים פיאט בראבו.היום נפגשתי עם בעל הרכב שנת 97 דגם sx ידני ,התרשמתי מהאוטו שנראה חיצונית די שמור,פנימית גם. הנענו את האוטו לא עלו איזשהם רעשים מחשידים ללא נזילות נראות לעין מנוע די נקי(לא שטוף). הבעיות שהתרשמתי הן: 1.ידיות פתיחה של הרכב נראות כאילו שבורות-לטענתו זה המחלה של הרכב הזה . 2.טסט נגמר עוד 3 חודשים. 3.יד 5 ,קילומטרז' תקין 160000 לשנת 97 הבנאדם רצה בהתחלה 20K ,ולאחר שיכנוע קל ירד ל19.5K ואינו מוכן להתפשר על פחות מכך. חשוב לציין שהבנאדם נראה לי אמין ,נפגשתי איתו בביתו והוא מוכן להתחייב על מנוע גיר ושסי נקיים. וציין שהרכב לא עבר שום תאונה מעולם. האוטו אצלו 8 חודשים והוא אומר שהוא …
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
רנו קליאו B
מאת eli8333- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישה של קליאו B ידנית כמובן. אשמח לדעת לגבי הרכב : אמינות, עלות אחזקה שוטפת, צריכת דלק, שמירת ערך, וכו... וכמו כן שמתי לב שיש שני מנועים לקליאוB שניהם 1400 סמ"ק אבל אחד עם 16V כלומר 16 שסתומים הייתי רוצה לדעת נתונים ,מה ההבדל במנועים אלה ואיזה מהם מומלץ יותר לרכישה כגיר ידני . דבר שני מה ההבדל בין המנוע 1400 של הקליאו הישנה לקליאוB מבחינת נתוני הספק וטכנולוגיה? הרבה שאלות אבל יש לי סבלנות... תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת danny_isr, -
איביזה 94 GLX
מאת Mi16- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אפשר קצת נתונים על הרכב ? הבנתי שזה מנוע של Volkswagen ושהדגם GLX זה 100 כוח סוס.. מנוע 1600 רציתי לדעת איך היא מבחינת שילדה והתנהגות ? אמינות ? צריכת דלק ? עשיתי חיפוש ולא מצאתי הרבה פרטים..
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו מכיר משהו עם מנוע 1600 אוטומטי עם 5 הילוכים וחזק יחסית? ידוע לי על טויוטה קורולה אך אני לא זוכר מאיזה שנה והיא עם 110 כחות סוס. מחפש רכב שווה ערך - המלצות יתקבלו בברכה. האם זה משמעותי מבחינת דלק שתיבת ההילוכים תהיה עם 5 מהלכים? תודה!!!!!
הודעה אחרונה מאת XENON, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לקבל ייעוץ לגבי קסרה אוטומטית . מהם הדגמים הקיימים (מעוניינים ב1.6 אוט') . רכב להורים . תקציב של כ30K ש"ח. דלק? אמינות ? מה מחיר השוק האמיתי? יתרונות וחסרונות ? בבקשה לענות מניסיון ולא סתם. תודה. עומר.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום אני מתלבטת בין מספר רכבים לקנייה (חדשים) שברולט אוואו, יונדאי גטס, סוזוקי איגניס, פז'ו 206, פיאט פונטו, רנו קליאו ודייהטסו סיריון רציתי לדעת מי מהן מהיימנה, חסכונית ותוכל להמכר בעתיד הרחוק (יהיה שוק לקנייה) והאם הסיריון והאיגניס לא קטנות מידי (כרגע ל-2 אנשים בעתיד עוד...) אשמח לתשובות תודה יפעת
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום...אני מחפש לקנות אוטו ראשון התקציב עד 30k מחפש רכב ידני...חסכוני...עדיפות ל3 דלתות...כל הצעה תתקבל בברכה..תודה רוני.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום.. אני מחפש ג'יפ (בסגנון SIX) משהו אמין ושלא יזלול יותר מידי דלק (יחסי כמובן) הרכב ישמש אותי גם בחיי היום יום וגם בסופי השבוע לטיולים. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת asafk, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכולם, החלטתי למכור את הגולף וחשבתי להביא משהו קצת שונה. הגולף הייתה אוטומטית ובתור נהג צעיר וחדש הייתי רוצה להביא רכב ידני, קצת להנות מהנהיגה, אבל אין כמו הנאה עם רכב מהנה שלפי דעתי זוהי האלפא רומיאו 145. עכשיו אני נהג צעיר, שעובד בשביל הכסף שלי עם קצת עזרה מההורים. רציתי לשאול כמה שאלות, מהו מחירון הרכב? האם הרכב יקר לתחזוקה? האם הרכב "שותה" דלק? האוטו לפי מה שאני יודע הוא הנעה אחורית (שזהו החלום שלי) האם זה כדאי לנהג חדש? (למרות שיש לי קצת ניסיון על הכביש - יחסית לנהג חדש) אם אפשר קצת אור על הנושא. התקציב שלי הוא בין 25-30 אלף שקל. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת d00G, -