ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעונין ברכשית רנו 19 קבריולט . ידוע לי שהאוטו הגיעה ארצה בשנה יחידה והיא 95 האוטו הוא מנוע 1.8 (של הקליאו RSI ?? ) משובי ספורט וגג לא חשמלי . רציתי לדעת עליה עוד פרטים כגון אחזקה ודברים נוספים שיכולים להאיר את עייני בתודה .
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
עשיתי רישיון על אוטומט. מחירי הדלק עולים ועולים ועולים... ישנם כמה סוגים של תיבה אוטומטית(רציפה...) 2 שאלות: 1.איזה סוג תיבה להעדיף מבחינת חיסכון בדלר? 2.האם אפשר להוסיף משהו לתיבה האוטו' הרגילה שיהפוך אותה לחסכונית יותר? תודה יום טוב
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
יש לי אפשרות לקחת את הרכב הזה מליסינג (הסיבה שדווקא הרכב הזה היא התחייבות לטווח של שנה וחצי ולא 3). רציתי לדעת אך השברולט אופטרה מבחינה בטיחותית ? כמה כוכבי בטיחות יש לו ? איך הוא מבחינת אמינות ? נוחות נסיעה ? הנאה בנהיגה ? וכו...
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
אני מתלבט בין הונדה אקורד לבין פולקסווגן גולף אני מבולבל מכל העצות שקיבלתי ,ואני רוצה לקבל חיזוקים מכם ,המנוסים ,שאכפת להם שמעתי שהגרמניות ,זה לא מה שהיה פעם ,אמינות ממש מאכזבת ותחזוקה יקרה מאוד לעומת ההונדה אקורד שאף חלקיה וטיפוליה לא זולים אך האמינות מכסה על כך אנא עזרו לי ,ואם יש לכם המלצה אחרת שבתחום הפולקסווגן וההונדות אשמח לקרוא תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב לכל הגולשים. אבקש לברר אצל חברי הפורום הנכבדים אודות מבצע ב"לובינסקי" שפורסם בלוח פקוס אודות פיז'ו פרטנר 02' שעברה פחות מ 140,000 ק"מ ומוצעת ב 9,900 ש"ח ובתשלום של 1000 ש"ח לחודש למשך שלוש שנים. א. האם העסקה כדאית מבחינה כלכלית? ב. האם הסיכון "להידפק" גבוה אצלהם, או שכדאי לגשת לעסקה בכל אופן, במידה וכן, באילו צעדים יש לנקוט ע"מ לא "להדפק" עמם? בתודה ולילה טוב, AVISOFY.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב אמי חיפשה רכב מסוג פיגו 406 התקציב שלה הקציב לה את שנתון 97-8 היא מצאה שנת 97 עם נפח 2000 הדגם המפואר שלו רצינו לדעת מה לבדוק שבאים לראות כזה רכב וכדומה האם כדאי בכלליות תודה שי.
הודעה אחרונה מאת adam_k, -
-
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לכל המעוניין, להלן מפרט SEAT IBIZA CUPRA 1.8T : נפח : 1.781 הספק מרבי (כ"ס/סל"ד) : 5800/180 מומנט מרבי (קג"מ/סל"ד) : 2000/22 מס' שסתומים : 20V הזרקה : רב נקודתית תיבת הילוכים : ידנית 5 הילוכים מהירות מרבית (קמ"ש) : 230 תאוצה 0-100 קמ"ש (ש') : 7.3 תצרוכת דלק (ק"מ/ליטר): נסיעה עירונית 9.17, בין עירונית 16.4, משולבת 12.6 סוג דלק : 95 אוקטן נטול עופרת רמת גימור : מערכת בקרת יציבות אלקטרונית (ESP),מע' בקרת משיכה,כריות אוויר-4, מתג לביטול כרית אוויר קדמית-נוסע,משענת ראש אחוריות מתכווננות-3, מע' ABS,פנסי ערפל קדמיים,כוונון גובה לחגורות בטיחות,קדם מותחנים לחגורות הבטיחות הקדמיות,נעילת בטחון דלתות,כוונון גובה פנסים קדמיים,פגוש…
הודעה אחרונה מאת almo, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ערב טוב, בדגמי GMC של תחילת שנות ה90, ישנם מנועי 4300 עם 160-165 כ"ס, ובאותן שנים נמכר הרכב גם עם מנועי 4300 בעלי 190-200 כ"ס, כיצד ניתן להבדיל על ידי מבט או קוד מנוע? כמו כן, איזה מנוע יובא לארץ והאם שני הדגמים יובאו. תודה, ארז.
הודעה אחרונה מאת אורי79, -
-
שלום מה אתם אומרים על פיאט טיפו 1600 מי כול הבחינות אמינות מנוע צריכת דלק ועים יש עוד משהוא להוסיף בתודה מראש ארתור.
הודעה אחרונה מאת turbo1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום, אני מנסה למצוא מפרט טכני של הדייהטסו פרוזה מהשנים 1992-1993, אילו גרסאות קיימות ומהי רמת האבזור שלהן. אשמח לקבל מעט חוות דעת שלכם לגבי הרכב כרכב יומיומי וכרכב שטח, אמינותו, בעיות ידועות ועלות אחזקה שוטפת (צריכת דלק, חלפים וכו'). תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, השאלה כמו בכותרת. ברור לי שמבחינת ביטוח זה אינדיבידואלי. אני מתכוון בקשר לדלק, טסט וטיפולים נורמאלים. אנא ממכם, עם כל הכבוד לילדים שמיסתובבים פה (ויש כבוד) בבקשה לענות רק מי שמדבר מניסיון. בהמון תודה, אופק.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
היום נפגשתי עם בחור מהמרכז שמוכר ליאון טורבו שחורה שנת 2004 יד ראשונה, עם תוספת של ריפודי עור וכיסאות חשמליים מהחברה. הרכב עבר 77,000 ק"מ (שזה לא קצת) , סה"כ הרכב נראה טוב מבחור בן 39 עם משפחה , האוטו צריך קוסמטיקה קלה כמו פוליש ווקס מקצועי וזהו !! מטופל רק בצמפיון , עלה לכביש ב01/2004 וטסט אחרון עשה לפני 4 חודשים . המחירון של הרכב לפי יצחק לוי הוא 117,000 ש"ח אחרי הפחתת מחיר על הק"מ יוצא 105,000 ש"ח . חוץ מזה אמר לי אחד שהיה לו ליאון טורבו שהם מאבדות המון כסף מהמחיר בכל חודש וזה מה שקצת מדאיג אותי ... בכמה אפשר קנות את הליאון הזאת ספציפית ? חוץ מזה איך השוק שלה ? ואיך הרכב הזה בכללי ? יש אישור ממכם ללכת עליו ? או שעדיף לי לעזוב תרכב הזה ולחפש אחר ? …
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב יד שנייה וכרגע נתקלתי בפיאט פונטו ספייס 2001 ELX. הדגם די נראה לי (עוד לא ראיתי את הדגם הספציפי) והבעלים אומר שבשנה האחרונה הוחלפו ברכב צמיגים, מצבר, קלאץ' ומגבר כח חשמלי להגה. אני לא מבין גדול במכוניות ורציתי לדעת אם זה טוב שכל הפריטים הוחלפו (ישרתו אותי יותר זמן) או שזה סימן רע - מעיד על בעיות יותר רציוניות ברכב שיצוצו לי בהמשך. בקיצור האם זה לא יותר דברים להחליף בשנה אחת והאם זה חשוד?
הודעה אחרונה מאת inter, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש לקנות רכב בסביבות 23K אני מתלבט בין 106 ל 306 שניהם שנת 99 1400 ידני בתכלס אני מעדיף את ה306 אבל הבנתי שהמנוע חלש והרכב יחסית כבד אז היא לא סוחבת... מה אתם אומרים...? איך המנוע של ה306? ...
הודעה אחרונה מאת JuD106Xs, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מחפש לאחרונה פיאט פונטו יד שנייה אזור שנת 2000-2001. לפי מה שאני יודע השנה הראשונה שבה יוצרה פונטו ספייס הייתה 2001 והשנה האחרונה של הפונטו הרגילה 2000. למרות זאת אני רואה במודעות מכירה וגם במחירון דגם: פיאט פונטו XTZ S60 2001. האם מתכוונים כאן לספייס או שזה אותה הפונטו מהשנים הקודמות רק שנה יותר מתקדמת (כי נראה לי שה- XTZ משוייך רק לפונטו הרגילה ולא לספייס). בכל אופן יכול להיות שאני זה שטועה ולא הבין נכון את שנות ייצור הדגמים (יכול להיות שב- 2001 יצאו גם הספייס וגם ה- XTZ?). אשמח אם תעשו קצת סדר בבלאגן...
הודעה אחרונה מאת student, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 13.4 אלף צפיות
זוכרים לפני כמה ימים פתחתי פה ת'רד על סיאט ליאון טורבו שאני רוצה לקנות ? http://max-tuning.com/forum/forum_posts.asp?TID=51752&PN =1&TPN=1 החלטתי לוותר על כל המחשבות על הירידת ערך וללכת על האוטו . נפגשתי עם הבן אדם היום (יום ו) סגרנו על מחיר ונסענו לבדוק את הרכב . הרכב יצא בדיקה מושלם , הדבר היחיד שאמרו לי בבדיקה זה צמיגים אחוריים עוד מעט להחליף וצלחות אחוריות גם עוד מעט בערך עוד 15,000 ק"מ . יש רק בעיה אחת עם הרכב שאני לא יודע מה אני עושה איתה , הבחור שקנה את הרכב לקחת 100% מימון על הרכב מחברת איילון זאת אומרת שהרכב רשום עליו (בעלות פרטית) אבל בגלל המימון הרכב משועבד לחברת מימון , בכדי להסיר את השיעבוד צריך הבחור לשלם לחבר המימון 100,000 ש"ח (מ…
הודעה אחרונה מאת R.L, -
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה נשמע ח'ברה? זאת הדילמה שלי: יש לי דיטי כבר שנה מאוהב באופנוע הזה.. אבל אני רוצה רכב משהו לנסוע מחוץ לעיר. מישהו רוצה להחליף את הפיאט טמפרה על הדיטי שלי שזה דיי סוגר את הבעיה שלי. אני רק רוצה לדעת פרטים על האוטו. תרשמו את כל מה שאת יודעים על האוטו . ודרך אגב המחירון של דיטי שלי 8000 והפירט טמפרה שנת 94. תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת msds, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אבא שלי מתעניין בה... לפי התמונות היא נראית גדולה יותר ומאוד מאוד מרשימה! מעניין אותי מה יהיו ביצועים שלה עם הקטע של ה4X4 עם מנוע 1.5 עם רכב גדול יחסית שיש לו רק 4 הילוכים. תגיבו.. תודה..
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני גנן מתחיל ואני רוצה לרכוש רכב עד 10,000 שקל. הרכב צריך להתאים להובלה של עד 2 טון משקל... פרמטרים חשובים: 1.לא צורך הרבה דלק 2.אופצייה ליותר מ2 מושבים (אפשרות עם ובלי נוסעים מאחור) 3.שהרכב לא יהיה רכב מוסך. 4. הכי חשוב קבינה סגורה (שאפשר יהיה להשאיר ציוד באוטו בזמן העבודה)
הודעה אחרונה מאת adam_k, -
-
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום , אני מחפש רכב ראשון אני סטודנט עם תקציב של 6-7 (לרכב עצמו ) ואולי טיפה יותר .. בכל מקרה אני מחפש אוטו שלא יעשה לי הרבה בעיות - דלק וסע לא אכפת לי נוחות אם זה בא על חשבון האמינות שלו כלומר אני מעדיף רכב אמין וחסכוני. נקודה נוספת זה שאני מעדיף כמה שיותר - ידני. ככה שפה ושם קראתי וקיבלתי המלצות על דייהטסו שרייד אבל אין הרבה ידניות כאלה אבל מצד שני היא חסכונית ואמינה (ממקור ראשון) ככה שהיא נשמעת לי אחלה חוץ מזה שיהיה לי בעיה קצת למצוא גיר רגיל . וחוץ מזה גם שהיא דיי יקרה לתקציב שלי אבל נניח שנסתדר.. בימים האחרונים עברתי פה ושם וקראתי גם על ה205 אבל היא ניראית לי יחסית לשרייד פחות אמינה וחסכונית , לאדע פשוט ניראה ככה. אבל יש לציין שנידלקתי עליה...:] …
הודעה אחרונה מאת kasa, -
מחפש רכב חסכוני עד 60K 1 2 3
מאת vman- 31 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
צהריים טובים, אני סטודנט,מחפש רכב חסכוני תקציב=כ 60K יש לי כמה דרישות בהן הרכב חייב לעמוד: 1.רכב בטיחותי 2.צריכת דלק נמוכה (אם מחירי הדלק של היום ,אני לא יודע מי יכל לעמוד במחירים שלא לדבר על סטודנטים) 3.רכב אמין(יפני) 4.עלות אחזקה (טיפולים,ביטוח(אני בן 23)) נמוכה עד כמה שניתן !!!5 .תיבת הילוכים אוטומטית (עקב מגבלות בריאותיות ,עשיתי רישיון על אוטומט) (אני מודע לכך שצריכת דלק נמוכה ותיבה אוטומטית לא מסתד ביחד) 6.שנתוןן -משנת 2000 ומעלה,היה לי רכב ישן מ 1993 שסבלתי ממנו, לרכב חדש אין כסף ,אבל רכב משומש במצב טוב אפשר למצוא,לא? הייתי רוצה לקבל מס' הצעות ,כדי שתיהיה לי האפשרות לבחור. מודה לכולם המשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת Opel Astra GSI, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
סוף סוף התפטרתי מהאימפרזה שלי (96 אם רוצים לדעת) אני מחפש רכב עם נוחות , כוח (לפחות 1800) , מאובזר , וGROUND CLEARENCE דיי גבוה (על מנת להוסיף ספוילר קדמי ) , גיר אוטמט להלן הרכבים שעלו בראשי. גולף (קומפורטליין) 2.0 2003 סיאט ליאון 1.8 2003 פורד פוקוס ZVT (לא בטוח בדגם) 2.0 2003 ואולי קורדובה (אם כי אני לא מכיר את הרכב .) בבקשה עזרתכם .
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום השאלה הבאה תישמע לכם קצת מוזרה, מי שפתח היום את עיתון המכירות של ידיעות ראה רכב "טויוטה קורולה 2001 , עם 9,000 ק"מ בלבד" הלכתי לראות את האוטו ובאמת מדובר בזוג קשישים נכים שכבר לא נוסעים על הרכב, הוחלף מצבר בשל חוסר שימוש ברכב. התכופפתי מאחורי הרכב ושמתי לב שהוא נוטה קצת לצד השמאלי, מבפנים הוא חדש עם ריח של חדש. אין לי ספק לגבי אמינות הזוג, השאלה היא האם זה טוב שרכב שנמצא כמעט 6 שנים על הכביש עשה קילומטרז' כזה נמוך ? בעבר שמעתי את המושגים "תפיסת מנוע" , "רינגים יבשים" וכו' אני יודע שניתן ללכת לבדיקה ולראות אם הכל תקין, השאלה היא האם ניתן לעלות על משהו לפני הבדיקה ? אגב מישהו יודע מדוע הרכב עקום (אין פגיעת שאסי, שיערתי שהלך בולם לחצתי על הרכב בפינות והרכב לא …
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים רוצה לקנות "סיריון 2006" חושש שהמנוע 1.3 -חלש לעליות למעלה אדומים יש לכם תשובות? תודה
הודעה אחרונה מאת יובל501, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חבר שלי רוצה לקנות צמיגים חדשים במידה הנ"ל ליונדאי אקסידנט. ביצעתי חיפוש ומצאתי שירשורים עם תשובות לנושא זה,אבל רובם ישנים (שנת 2004). אז,אם אפשר המלצות לצמיג ירוק שיהיה בעל נוחות סבירה ואחיזה סבירה גם כן?
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, לפני יומיים קניתי רכב, בבדיקה שלפני הקניה לא התגלו ממצאים מפתיעים, בכלל ברכב, ובפרט במערכת הקירור. באותו יום, הלכתי למלא גז במזגן, ובמוסך אמרו לי שהמאורר של הרדיאטור לא עובד. לאחר הדגמות פשוטות של החשמלאי השתכנעתי שהוא לא עובד, והחלפתי (1000 ש"ח !). האם מכון הבדיקה אחראי על השטות הזאת? האם אני יכול לתבוע אותם? אני ממש מרגיש שלא בדקו כמו שצריך, הרי בסה"כ היה צריך לראות אם המאורר עובד...
הודעה אחרונה מאת jink, -
-
מה המצב אנשים?? אז ככה, אני חושב על אופל GSI, יש לכם מושג כמה כ"ס יש לאוטו, האם הוא אמין, האם הוא לוקח סיבובים טוב, האם שווה בכלל לקנות אותו... ז"א, האם הוא מבייש את הפירמה שלו? אני כמובן מתכוון ל GSI שנת 94-95 מנוע 1600. תודה.
הודעה אחרונה מאת draggster, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, אני שוקל לקנות לנצ'יה Y10 (שנת 92), שתשרת אותי זמנית במקום הספרינט האהובה. אני יודע שהמנוע הוא אותו מנוע FIRE כמו של האונו, והיא חסכונית בדלק. רציתי לדעת עוד על הנ"ל, האם באמת היא אמינה, מהן נקודות התורפה שלה, מה צריך לבדוק במיוחד לפני קנייה, והאם הגיר שלה הוא אותו גיר שיושב באונו? *מנהלים, ערכתי חיפוש לפני כן, ולא מצאתי שום מידע ענייני. תודה, הראל.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום אנחנו על סף רכישת רכב ודיי נוטים לכיוון הפורסטר טורבו החדשה, יש מישהו שניסה את הרכב? שנהג או משהו דומה? ואני לא מדבר על פורסטר מהשנים הקודמות כי זה לא רלוונטי לדעתי . ההתלבטות הייתה בין הפורסטר לבין הפג'רו קינג והלנד קרוזר הקצרים , שבאותם סביבות מחיר אבל , בעלי מנוע דיזל שמשפיע המון על צריכת הדלק.. אשמח לשמוע חוות דעת
הודעה אחרונה מאת ultras_monkeys, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם! קראתי ביקורות כאן בפורום (בחיפוש), ואפילו את הכתבות שעשו ב"אוטו" על ה-30-333-04, למי שזוכר. אבל מצד שני, קראתי גם דברים מבהילים כמו מנוע שהולך אחרי 200K ועוד כל מיני שטויות.. האם בנסועה שנתית של 7000 ק"מ הוולקן תפגין אמינות סבירה?... (1.9 בלבד) תודה,אביעד
הודעה אחרונה מאת אביעד, -