Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

קראתי ביקורות כאן בפורום (בחיפוש), ואפילו את הכתבות שעשו ב"אוטו" על ה-30-333-04, למי שזוכר.

אבל מצד שני, קראתי גם דברים מבהילים כמו מנוע שהולך אחרי 200K ועוד כל מיני שטויות..

האם בנסועה שנתית של 7000 ק"מ הוולקן תפגין אמינות סבירה?... (1.9 בלבד)

תודה,אביעד

פורסם

אחזקה דיי סבירה , החלפים לא יקרים ודיי זמינים .

היא חולקת מספר לו מועט של חלפים עם הברלינגו הנפוצה ועם ה 306 .

המנוע הוא בעל בלוק אלומיניום ביחס לבלוק ה 2 ליטר שעשוי ברזל , מה שאומר שתהיה רגישות יתר לנוזל קירור , שים לב בבדיקה .

אם אני זוכר נכון , זה ההבדל היחיד בין דגם ה 2 ליטר ל 1.9 .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
שלום לכולם!

קראתי ביקורות כאן בפורום (בחיפוש), ואפילו את הכתבות שעשו ב"אוטו" על ה-30-333-04, למי שזוכר.

אבל מצד שני, קראתי גם דברים מבהילים כמו מנוע שהולך אחרי 200K ועוד כל מיני שטויות..

תודה,אביעד

תלוי בציפיות שלך, אופי הנסיעות ומצב הרכב המדובר.

לטעמי האישי ה-2 ליטר עדיפה (שקטה יותר, גמישה יותר, מחשב ניהול מנוע מתקדם יותר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בזמנו היתה לי 16 v שנתיים,מ-70 אלף קמ עד 110 אלף קמ-

סה"כ כ-14 אלף שח תיקונים -טיפולים וכו

אבל היה כיף ,שיהיה בהצלחה

הלאון נמכרה הפיאט חזרה והפעם לתמיד!.....למה?

400 קמ.....40 מעלות בצל....ארבעה אנשים....שלש שעות......10/1ק"מ.....קאפיש!

פורסם

תודה,אביעד

אם תשאל אותי, 7000 קילומטר לשנה לא נראה לי בריא במיוחד, רכב שיושב בחניה ניזוק יותר מאשר רכב בנסועה שנתית נורמלית. לדעתי.

פורסם

7000 אלף ק"מ לשנה זה רק מחצית מהממוצע השנתי, וממש לא "יושב בחניה כל הזמן" . זה בערך 20 ק"מ ליום , כולל שבתות .

לא בריא לרכב זה 700 ק"מ בשנה.

פורסם
(1.9 בלבד)

לא יודע מה בדיוק השיקולם שלך, אבל וולקן 1.9 (בהנחה שאתה לא מדבר על אוטומטית) היא שנת 92 בלבד. עוד מעט 15 שנים על הכביש. אולי ה 2.0 קצת פחות ספורטיבית, אבל בפרספקטיבה של כל כך הרבה שנים אין לזה שום משמעות למול המצב של האקזמפלר הספציפי.

עזוב רגע מה קראת ב- "אוטו" לפני 15 שנים, מה שיש שהיום זה מכונית צרפתית ספורטיבית שרוב הסיכויים ש"כולם" כבר חרשו עליה.

נראה לי מיותר להתמקד אך ורק ב 1.9. עם קצת מזל אפשר למצוא 2.0 שנת 95 או 96 במצב טוב ובמחיר סביר.

לעצם השאלה המקורית - אני החזקתי וולקן 2.0 שנת 95 במשך 7 שנים ומכרתי לא מזמן. בהנחה שמטפלים ברכב בצורה טובה ובמוסך מקצועי, אין שום סיבה שלא ישרת אותך נאמנה.

פורסם

אני בעלים גאה של וולקן (עד כמה שאפשר לקרוא לזה וולקן..:twisted: ) שנת 94' עם מנוע 2 ליטר.

ההבדלים בוח המנוע בין ה-1.9\2.0 מעט זהים לגמרי, אם תזניק את 2 הנ"ל, הם יאיצו מאוד דומה.

ההבדל נובע בעיקר מאופי מנוע, שב-1.9 הוא יותר ספורטיבי (חובב סל"ד גבוה), בניגוד ל2 ליטר שלא אוהב לעבור

את ה-5K סל"ד, אבל המנוע שלו מאוד גמיש ומאפשר נוחיות ביום-יום (17.9 קג"מ כבר ב-2.75K זה מאוד מכובד.)

ה-1.9 מתנהגת מעט יותר טוב בגלל המשקל, אבל מעבר לזה, אין שום הבדלים.

לכן, כמו שאמרו לך, קח את זו שנראית לך במצב הטוב ביותר.

אביחי

פורסם

קראתי כמה פעמים בפורום שמנועי 1.9 בקושי עוברים 200K ק"מ... ואילו השני ליטר יותר עמידים..

שמועות או אמת? (לאלה שטוענים 'שקר' - רק אם אתם מכירים מנועים שעברו 200-230K, כמובן... לא לקשקש!)

פורסם

למה אתה ככ דואג למנוע? עלות התיקונים לחלקים הסובבים את המנוע יקרים בהרבה.

ראיתי 1.9 שמחזיקות גם 220K. ענין של מזל. אצלי המנוע הלך אחרי 150K.

מלבד מספר רכיבים שקשורים במערכת ההצתה וההזרקה שיחודיים לרכב זה שאר הרכיבים כמו שציינו זאת זולים וזמינים.

כרגע הרכב משמש אותי "כרכב סופ"ש" וממעט להתקלקל ביחס לתקופה ששימש אותי כרכב יומיומי.

מניסיון מצטבר של יותר מ7 שנים על שני וולקנים [1.9 ו2.0] אין ספק שה2.0 אמינה יותר. ואין ספק שיותר כיף לנהוג ב1.9. [להבדיל מלנסוע].

• תוכן חדש...