Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מנסה למצוא מפרט טכני של הדייהטסו פרוזה מהשנים 1992-1993, אילו גרסאות קיימות ומהי רמת האבזור שלהן.

אשמח לקבל מעט חוות דעת שלכם לגבי הרכב כרכב יומיומי וכרכב שטח, אמינותו, בעיות ידועות ועלות אחזקה שוטפת (צריכת דלק, חלפים וכו').

תודה מראש!

o1_3_1__20060417120407.jpg

o1_3_2__20060417120408.jpg

o1_3_3__20060417120408.jpg

Seat Ibiza Turbo

20VT 2001

פורסם

לפרוזה יש אותו מנוע כשל האפלאוז,1.6 מאייד כפול ו 91 כ"ס.

למיטב זיכרוני הגיעו 2 גירסאות איבזור;פשוטה ומהודרת,שכללה בנוסף בולמי זעזועים מיתכוונים.

לפרוזה יש שילדת סולם ניפרדת,עצמות עצה קדמיות וסרן אחורי חי הניתמך ע"י קפיצי עלים.

הייחוד שלו הוא בגג המיתפרק המאפשר להנות משני העולמות;סגור או פתוח,כמו באופל פרונטרה.

בעת הקנייה יש לשים לב,כמו בכל קניית רכב שטח,על העבר שלו,ובעיקר מה מידת השימוש שעשו בו בשטח.

המנוע אמין מאד כל עוד נעשה שימוש בנוזל קירור מאיכות טובה ולא במי ברז.

גם שאר המערכות מגלות אמינות ועמידות גבוהה,שוב בתלות באופי השימוש.

סה"כ הפרוזה היה ג'יפ טוב למדי,והיווה תחרות טובה לויטרה של סוזוקי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• אחראי פורום
פורסם

היתרון שלו באותן שנים היה ברמת האיבזור, אם אני זוכר נכון

הדגם המפואר נקרא EL-II או ELX , והוא הגיע כסטנדרט

עם חלונות ומראות חשמליות, הגה כוח ומזגן מקורי וכמו שחן אמר- אי אפשר להתעלם מהגג המתקפל.

לסמוראי באותו זמן לא היו שום תוספות ולויטארה היו פחות מהפרוזה.

לדעתי האיבזור והמראה היותר סטייליסטי יצרו כלי שנרכש

לרוב לשימושים עירוניים ע"י צעירים/צעירות לעומת הסוזוקים שעברו חיים קשים בשטח.

החסרונות? הוא קשה כמו סמוראי, כך שכבישים ביום יום זו לא חוויה גדולה כ"כ.

המחיר שלו נמוך ביחס לתמורה, ודעתי האישית היא שמדובר באחד בכלים היפים והמדליקים

מבין הג'יפונים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

למיטב זכרוני צריכת הדלק שלו נחשבת לגבוהה יחסית.

הגרסה המאובזרת אכן נקראת EL 2 (לעומת הפשוטה - EL)

המנוע לא זהה לאפלאוז (דומה, אבל ישנם חלקים שונים).

אני העדפתי בזמנו ויטרה.

סער.

פורסם
שווה לקחת בחשבון שהרכב לא ניתן לשיפור מבחינת נעילות דיפרנציאל' date=' במידה ותחליט יום אחד שאתה גם רוצה יכולות שטח טובות. רק בגלל העניין הזה אני לא הייתי קונה פרוזה, אבל זה כבר עניין אישי.[/quote']

זה בהחלט נתון חשוב שלא ידעתי עליו.. האם לא קיימת דרך בכלל להוסיף נעילת דיפרנציאל??

Seat Ibiza Turbo

20VT 2001

פורסם

אין דרך ריאלית שידועה לי להוסיף נעילת דיפרנציאל לפרוזה, ואני כמובן לא מדבר על החלפת סרנים לשל רכב אחר, או התאמת נעילה שמיועדת לרכב אחר על ידי עבודות חריטה וכיוצא באלה רעיונות שמתעופפים לחלל הפורומים.

• אחראי פורום
פורסם

חנן, למה אי אפשר להוסיף נעילה?

לא ידעתי על המגבלה הזו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...