Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ספי,אני מחפש חסכון ולא רכב שיטוס,נסתדר עם מחלות ים :)

מהי תיבת טיפטרוניק? ואם להשוות אותה עם הרובוטית מבחינת חסכון ואמינות ,איזו מהשתיים עדיפה?

ברובוטית יש מצמד ומבחינת חיסכון היא כמו ידנית.

הטיפטרוניק היא תיבה אוטומטית רגילה עם ממיר מומנט ולא מצמד שאפשר במקום מצב D גם לבחור הילוך באופן יזום בעזרת +/-.

מבחינת חיסכון היא זהה לתיבה אוטומטית רגילה. מבחינת אמינות תלוי בסוג. בדגמי פיז'ו-סיטרואן ורנו בעלי מנועים עד 2000 סמ"ק (וגם פיאט אוליסה) נפוצה תיבת AL4 מתוצרת סימנס שהדעות חלוקות לגבי האמינות שלה. יש לה נעילת ממיר מומנט בכל ההילוכים חוץ מהראשון כך שהיא חסכונית למדי ובנסיעה בינעירונית מציגה צריכה כמעט זהה לתיבה ידנית.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המלצתי לרכב עם תיבה רובוטית הוא האופל קורסה החדשות.
מדובר בתיבה רובוטית רעה במיוחד, לוקח לה שנים להעביר הילוך וזה מרגיש כמו ילד בשיעור נהיגה.

לדעתי תיבה רובוטית הכי חסכונית כי זה הדבר הכי קרוב לתיבה ידנית (בעצם זו תיבה ידנית לשמה רק שרובוט מתאמץ במקום הנהג)
תיבה רובוטית מודרנית (דוגמת הDSG או SMG) תהיה חסכונית יותר מגיר רגיל.

יש פה סלט אינפורמציה, טיפטרוניק זה בגדול שליטה ידנית על ממיר מומנט קונבנציונאלי, גם הגולף דור 5, במידה והתיבה היא אכן טיפטרוניק תהיה חסכונית בדיוק כמו תיבה אוטומאטית רגילה.

לפותח השרשור - בשביל באמת להפיק את המירב מתיבה רובוטית תצטרך לקנות רכב לא זול בכלל, לדעתי עדיף לך פשוט לקנות רכב ידני פשוט זה יהיה הכי זול.

פורסם

מכל הדעות הזניחו כאן את הC3. כנראה לא מספיק מוכרת. בדגם ה1.4 חסכונית עם אוטומטית רגילה, ודגם ה1.6 (לצורך ההבהרה - יש לנו כזה, לכן דעתי "משוחדת") נוסע אחלה, תיבה טיפטרוניק (אוטו' עם אפשרות להחלפה ידנית +/-) וממש חסכוני בדלק ביחס לגודל המנוע...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

שלום,

מנסיון אישי עם תיבת הילוכים טיפרוניק המותקנת בגולף 5 ( לא DSG ) אלא 09G עם 6 הילוכים עם אפשרות למצב SPORT כמובן צריכת הדלק עולה.

פשוט חוויה לא נורמלית ! העברת הילוכים שקטה ומתוזמנת נכון בכול המהירויות.

אפשרות העברת הילוכים ידנית פשוט נותנת הרגשה של ביצועים כמו רכב עם גיר ידני (כמובן אפשר למשוך הילוך עד גבול מסויים עד שמחשב הגיר מחליט להתערב).

בקשר לאמינות נמתין עוד מספר שנים.

איזה כייף לי :)

פורסם

gibsonlp , אם לא שמת לב יש לי רישיון לאוטומט אז כך שלא אוכל לקנות רכב ידני

2 שאלות ברשותכם :

1.באילו רכבים מותקנת תיבה רובוטית מודרנית (דוגמת הDSG או SMG)?

2.האם יש רכבים יפניים עם תיבה רובוטית ?

הכל יחסי בעולם...

פורסם

נכנסתי לכל מיני אתרי יבואנים ולא מצאתי מידע על תיבת הילוכים רובוטית(או תיבה עם קלאץ' חשמלי)

בינתיים, תיבה רובוטית(לא טיפטרוניק) יש ב:

1.אופל קורסה

2.פיאט פאנדה,פונטו-ספייס,אליסה

3.סיטרואן C3

4.רנו

תוסיפו אם שכחתי דגם כלשהו

הכל יחסי בעולם...

פורסם

לא מספיק אפשרויות? לפי דעתי, אתה ממש לא צריך להתמקד בנקודה הזאת אלא לקחת את זה כיתרון, אבל לבדוק את כל המכוניות שמענינות אותך, אפילו אם אין בהם תיבה שכזו. בסופו של דבר יתכן מכוניות טובות/חסכונויות וכו' גם שהם לא כאלו...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מעניין אותי :

רכב קטן (עד 1400 סמ"ק כולל )

אמין

בטיחותי

מאוד חשוב שיהיה חסכוני

רכבים יפניים נחשבים ליותר אמינים מאשר האירופיים,כמובן שההנחה כללית מדי

בעקרון אם זה יפני אז חשבתי על טויוטה יאריס (חבל שאין יותר רכבים יפניים ברמה גבוהה)

לצערי כמה שלא חיפשתי לא מצאתי מידע על עלויות האחזקה שלה.

ואם זה אירופאי ,אני לא בטוח אבל אולי פיג'ו 206

אני לא בטוח בקשר לפיג'ו אבל בטויוטה התיבה היא -אוט' סטנדרטי

הכל יחסי בעולם...

פורסם

ביאריס שנת 2000 יש תיבת חצי אוטומטית עם מנוע 1000 סמ"ק - לא נראה לי שיש הרבה כאלה בשוק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאחר שיחה עם אבא,הוא רוצה רכב חדש וכעת התקציב כ 120K והוא רוצה רכב יפני

האם בתקציב הזה אפשר למצוא רכב שאני מחפש:

קטן מידות

אמין

בטיחותי

חסכוני[אם יש רכבים עם תיבה רובוטית,אשמח מאוד]

אשמח אם תוכלו לעזור לי

חג שמח

הכל יחסי בעולם...

פורסם

לפי הקריטריונים שהגדרת אז טויטה יאריס החדשה, מתאימה לכם.

קטנה

יפנית

דגם חדש שמחליף דגם קודם מוצלח מאוד

בטיחות גבוהה מאוד, למרות שהיבואן המקומי התקמצן והוריד שתי כריות אוויר מהמפרט הבטיחותי כך שהיא נמכרת בארץ עם 4 כריות אוויר ולא 6 כריות אוויר כמו הדגם שנבדק במבחני הבטיחות.

כנראה צריכת דלק טובה מאוד.

החסרונות: האוטו חדש לגמרי בארץ ועדיין לא נבדק בשום מבחן, התיבה האוטומטית רובוטית ולא עדינה בהעברת ההילוכים. מחיר הרכב גבוה מאוד אבל עדיין ישאר לכם עודף מ- 120K.

עוד אופציות יפניות שבאות בחשבון:

דייהטסו סיריון החדשה

סוזוקי סוויפט החדשה

שתיהן פחות בטיחותיות מהיאריס, במיוחד הסיריון. הסיריון כבר נמכרת בארץ והסוויפט כמו היאריס רק החלה להימכר ועוד לא עלתה לכביש.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אני יכול להגיד מניסיון, שנה שעברה אשתי חשבה להחליף את ה-C3, ובדקנו את כל המכוניות שצוינו לעיל כי חשבנו באותו כיוון, אבל ממש לא התלהבנו מההצעות כאן. הסיריון נחמדה אבל מישהו הרס לה את כל היופי עם איזה חתיכת פלסטיק מקדימה ששמו בארץ כנראה... שאר המכוניות היו פחות מוצלחות אם מבחינת אבזור, מקום פנימי וכו'.

ממליץ לך לעשות סיבוב באולמות התצוגה וגם נסיעת מבחן לא תזיק על הרכבים שמענינים אותך.

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

student, אתה בטוח שתיבת ההליכוכים ביאריס החדשה היא אוטומטית עם קלאץ' חשמלי-רובוטית ולא אוטומטית סטנדרטית ? משום מה באתר(מוטוקאר) כתוב -"תיבת הילוכים אוטו'" ולא "קלאץ' חשמלי",מה הם מטעים בכוונה??!

הכל יחסי בעולם...

• תוכן חדש...