Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מתלבטת בין מספר רכבים לקנייה (חדשים)

שברולט אוואו, יונדאי גטס, סוזוקי איגניס, פז'ו 206, פיאט פונטו, רנו קליאו ודייהטסו סיריון

רציתי לדעת מי מהן מהיימנה, חסכונית ותוכל להמכר בעתיד הרחוק (יהיה שוק לקנייה)

והאם הסיריון והאיגניס לא קטנות מידי (כרגע ל-2 אנשים בעתיד עוד...)

אשמח לתשובות

תודה יפעת

פורסם

מה לגבי הטויוטה יאריס והונדה ג'אז, שנהין אמינות וחסכוניות מאוד וקרוב לוודאי ישמרו על ערכן באופן הכי טוב.

מה התקציב שלך? הרכב צריך להיות ידני או אוט'?

פיליפ.

פורסם

הפ'גו 206 היא הכי תחרותית בעצם מכל הבחינות,אבל אם כבר הגענו למחיר של 206 למה לא לבדוק טויוטה יאריס? רכב נוח ומעולה.

מתוך הרשימה הזאת :

דייהולט אוואו,לא מומלצת ,יש לה ידיות שנראו כאילו ייצר אותם ילד תאילנדי חסר 3 אצבעות בפרק כף יד ימין

יונדאי גטס,רכב טוב אך זללן דלק לא קטן,תזזיתי מדי לטעמי.

רנו קליאו,סך הכל רכב לא רע בכלל נוח ומתנהג יפה.

פיאט פונטו,המרווח מכולם אך בספק אם המומלץ מכולם.

שיהיה המון בהצלחה,מס' נכבד מהרכבים הללו יש לאמא שלי מהליסינג,הגטס בעיקר.

פורסם

אני מניח שהתקציב הוא כ-100K+?

אוואו- לזרוק. לא מכונית משהו, מאוד לא בטיחותית.

גטס - סתמית למדי והמונית ביותר. בחירה בסיסית וחסרת שאר רוח (אך לגיטימית).

איגניס - מיותר. אם כבר - הסוויפט החדשה שתגיע בקרוב מאוד.

206 - ברור שלא, הרי ה-207 כבר בפתח... (רק במחיר של כ-115K)

פונטו החדשה - אפשרות מעניינת, אבל עדיין לא נבחנה בארץ כך שמומלץ לחכות מעט.

רנו קליאו החדשה - אותו הדבר.

סיריון - מכונית חמודה, מאוד דומה לסוויפט - קטנה אבל מרווחת ל-4 אנשים באופן מפתיע. זולה ובסיסית למדי, אך עדיפה על הגטס. יש להניח כי המתחרות האירופאיות תהיינה טובות משמעותית, אך גם יקרות משמעותית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יפעת שלום

א. לא כתבת מה התקציב העומד לרשותך.

ב. מבחינה כלכלית, ההמלצה שלי - לבחון את האופציה של רכב יחסית חדש (שנה/שנתיים על הכביש) אך לא מהיבואן. ירידת הערך הגדולה ביותר "נופלת" על הרוכש הראשון.

ג. קונקרטית לגבי הדגמים שהעלית: אני מניח שהבטיחות חשובה לך (רמזת על "הרחבת המשפחה") למרות שלא רשמת אותה כשיקול. אי לכך האוואו לא מומלצת.

הפונטו, ה206 והקליאו (וגם היאריס שהוזכרה) הולכות להיות מוחלפות ב2007, ולכן מחירן כמשומשות צפוי לרדת (למרות שאלו מכוניות מצויינות כשלעצמן). מצד שני, לפחות על הפונטו אני יודע שהיבואן מוכן לתת הנחות גדולות עכשיו, לפני התחלת יבוא הגרנד פונטו.

לאור הנ"ל, דייהטסו סיריון החדשה יכולה להיות בחירה שתתאים לך (למרות שהיא באמת קצת קטנה) אם היא נראית לך קצת קטנה לשימוש עתידי, כדאי לך לבדוק את ההונדה ג'אז שהיא (כרגע) המרווחת בקטיגוריה, או להמתין כחודש-חודשיים ולבדוק את הגרנד-פונטו ואת הקליאו החדשה, שמהוות קפיצת מדרגה מבחינת מרווח פנימי (אבל גם - סביר להניח - מבחינת מחיר)

פורסם
לפחות על הפונטו אני יודע שהיבואן מוכן לתת הנחות גדולות עכשיו, לפני התחלת יבוא הגרנד פונטו.
שכן שלי קנה עכשיו לבת שלו את הפונטו ספייס המאובזרת (אני חושב שקוראים לה דיינמיק), עם שלל תוספות (מערכת, חיישני רוורס וכו'), ב-95K ש"ח. מדובר על הנחה לא מבוטלת של 7% +-.

פורסם
שכן שלי קנה עכשיו לבת שלו את הפונטו ספייס המאובזרת (אני חושב שקוראים לה דיינמיק), עם שלל תוספות (מערכת, חיישני רוורס וכו'), ב-95K ש"ח. מדובר על הנחה לא מבוטלת של 7% +-.

לא זוכר לגבי השם, אבל רמת הגימור היא ELX.

המנוע 16V של הפונטו הוא מאוד מעניין. בייחוד עם שילוב הגיר הרציף. כבעלים מרוצה מאוד של אחת במשך השנתיים האחרונות, אני יכול להגיד שהרכב לא התקלקל אפילו פעם אחת. הטיפולים זולים, ובכלל עלות האחזקה שלו הייתה נמוכה. צריכת הדלק עמדה על 1 ל 13.5 בתוך העיר, ואם רוצים לצאת קצת החוצה, אז 1 ל 16-17. ועוד לא מדובר בגרסא הידנית, שלפי דברי חבר (שיש לו אחת) חסכונית עוד יותר.

כח לא חסר למנוע הקטן הזה והיא נוסעת נהדר.

היא גם מגיעה מאובזרת בצורה טובה מאוד. מזגן, 2 כריות אוויר, הגה כח חשמלי (נוח אך לא ספורטיבי), מראות חשמליות, חיישני חניה, ר"ד דיסק מקורי (בהנחה שנשאר במלאי).

יש לציין שהגרסה המומלצת היא כאמור ה ELX 16V, שכן מנועי ה 8V חלשים מידי לדעתי, ורמות הגימור שלהם דיי נמוכות.

אני מאוד מחכה לחדשה, אפילו שאני לא מתכוון להחליף את שלי בזמן הקרוב.

וכן, יש המון מבצעים והנחות היום על הדגמים האחרונים של 2006. שווה לבדוק.

בהצלחה :)

!AWDSOME

פורסם

הסוויפט החדשה שתגיע תציע חבילה משתלמת מאוד במחיר אטרקטיבי יחסית למתחרות.

אם אני לא טועה מדובר על מנוע 1.5 103 כ"ס, תיבה אוטומטית, 6 כריות אוויר, רדיו דיסק ועוד... בבערך 105K שקלים.

כדאי לבדוק מתי היא נוחתת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

1600 סמ"ק 105 כ"ס

ג'אנטים 15", 4 כריות אוויר, סאן-רוף, חיישני רוורס + תצוגת מרחק, רדיו דיסק, פנסי ערפל

107K ש"ח

גטסGLSport

פורסם

שלוש ההודעות האחרונות דנות ב"חבילת האבזור". האם באמת זה הקריטריון לפיו צריך לבחור רכב?!

מלבד מספר כריות האויר, שהוא באמת קריטריון חשוב (בטיחות), רדיודיסק, ג'נטים או חיישני חניה זה מה ש"עושה את זה" לנהג הישראלי? הרי אלו דברים שאפשר להתקין בכל חנות אביזרי רכב, בקמצוץ מהמחיר אצל היבואן!

פורסם

לא הייתי קונה את הפונטו הנוכחית. מדובר ברכב ישן למדי, שעבר כמה מתיחות פנים. החדשה זה כבר סיפור שונה לחלוטין, והיא נחשבת למוצלחת מאוד (לפי מבחנים).

הייתי מצמצם את הבחירה ל:

הונדה ג'אז

טויוטה יאריס חדשה

פיאט פונטו חדשה (מה שאולי נקרא כאן "גרנד פונטו", לא בטוח לגבי זה)

רנו קליאו חדשה (לא הנוכחית! יש אחת חדשה, גדולה יותר בדרך)

פיז'ו 207

תזהרי אצל היבואנים, הם עלולים להטעות ולנסות למכור לך את הגרסאות המוחלפות, מתוך נסיון לחיסול מלאי על חשבון לקוחות תמימים.

בשלושת המקרים, של היאריס, פונטו, וקליאו, מדובר במכוניות שהוחלפו בחדשות לחלוטין ואלו צריכות להגיע לארץ בזמן הקרוב.

הגרסאות החדשות בטיחותיות הרבה יותר, ולרוב גם יותר מאובזרות.

אין שום סיבה לקנות מכונית מוחלפת במחיר כמעט מלא (כדוגמת הפונטו היוצאת).

הבעיה היא שכל ה"חדשות" למיניהן עולות באיזור 110K.

זה לא מספיק רחוק מהדגמים אותן הן מחליפות בשביל שלא תוסיפי את הכסף.

(ואם מההודעה הזו משתמע שבשום פנים ואופן לא לקנות את אחד הדגמים הנוכחיים כשיורד כזה מבול של דגמים חדשים וטובים בהרבה, את צודקת לגמרי)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הייתי מצמצם את הבחירה ל:

הונדה ג'אז

טויוטה יאריס חדשה

פיאט פונטו חדשה (מה שאולי נקרא כאן "גרנד פונטו", לא בטוח לגבי זה)

רנו קליאו חדשה (לא הנוכחית! יש אחת חדשה, גדולה יותר בדרך)

פיז'ו 207

1. איך אתה יכול לצמצם את הבחירה ליאריס החדשה ולא להתייחס לאחותה התאומה (רק שכבר נמכרת בארץ, ועולה 20K ש"ח פחות) - הדייהטסו סיריון?

הרי מדובר על רכב כמעט זהה, עם עיצוב שונה.

2. הגרנדה פונטו נקראת כך בכל מקום, לא רק בארץ.

3. הדגמים החדשים שציינת יימכרו במחיר גבוה באורח ניכר מהדגמים הקודמים (כך למשל הקליאו החדשה מתומחרת ב117K ש"ח !), וזהו עוד גורם שצריך להכניס למערכת השיקולים.

פורסם

1. נשכחה מתודעתי. אולי זה אומר עליה משהו (או עלי ;) ).

2. התנצלותי הכנה בפני סמל"ת.

3. ציינתי. כולם ינועו באיזור 110K, למיטב ידיעתי. אולם, מי שמוכן לקנות פונטו ב95K, מוטב יעשה אם יוסיף את ההפרש ויקנה מכונית חדשה באמת, ולא מכונית ישנה שיוצרה בזמן האחרון.

זה לא הפרש בין רמות גימור או בין דגמים זהים מאותו קונצרן (פולו-פאביה, למשל), אלא הפרש של 8 שנים בתעשיית הרכב.

חוצמזה, השינויים מקיפים מאוד ונוגעים בכל תחום (אבזור, בטיחות, מרחב).

הדבר היחידי שבאמת מתחסל בין כל מבצעי המכוניות הישנות, הוא הצרכן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...