Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לפני כשבועיים קניתי פונטו 2001, לאחר בדיקה במכון.

בדף הבדיקה היה רשום ליד העברת כוח והילוכים: "מצמד קשה, שילוב הילוכים לא חלק"

שבוע לאחר מכן, מתוכו סופ"ש אחד ללא נסיעה כלל, הרגשתי החלקה של הקלאץ , וכחצי שעה אח"כ כאשר עצרתי את הרכב וניסיתי להניע אותו שוב, לא הצלחתי לשלב את ההילוכים יותר.

מפה הדרך לשגריר ולמוסך פיאט היתה קצרה, ובמוסך הסתבר שלא רק שהלך הקלאץ, הוא לקח איתו יחד את המתנע (סטרטר)

אבקש את עזרתכם באפשרויות העומדות בפני, אני דיי בטוח שלמכון יש אחריות כלשהי בעסק הזה, שכן לו היה כתוב שיש בלאי כלשהו מעבר לסביר בקלאץ (בכ"ז הרכב עבר 85000 ק"מ) הייתי יכול לסגור עם הבעלים הקודמים על הורדת מחיר, ולא לגלות אחרי שבוע שצריך להוציא 2500 ש"ח לתיקון הסטרטר והקלאץ.

תודה מראש!

פורסם

א.אין קשר בין הקלאץ לסטרטר.

ב.ציינת בעצמך - מצמד קשה,רכב עם 85000ק"מ. למה שלמכון תהיה איזושהיא אחריות כלפיך?

(אחד הסימנים לשחיקה הוא גם קושי ההפרדה לא רק החלקת המצמד)

שאלה - האם מייד אחרי הבדיקה המצמד החליק? אם כן וזה לא צויין בטופס הבדיקה אפשר לגשת למכון.

(סיכויי קלוש מכיוון שהיית צריך לחזור מייד.)

STI 2004

פורסם

שמע, אני לא מבין במכוניות הרבה מידי, ובטח שלא במצב הקלאץ שלהן

בשביל זה אני משלם 420 ש"ח לבדיקה במכון כדי לדעת פחות או יותר איפה אני עומד.

לפי הבדיקה אפשר להבין שהקלאץ לא חדש ויש לו בלאי מסויים, אבל בין זה

לבין קלאץ שגמר את החיים שלו, ולטענת המוכניק גמר גם את המתנע בתהליך יש הבדל של 2500 ש"ח ועוגמת נפש לא קטנה בכלל.

ולכן אני תוהה מה ניתן לעשות, כי לו היה רשום שלמצמד יש בלאי גבוה או כל תיאור מחמיר מעבר לתיאור הכללי שניתן, הייתי שוקל את צעדי ומבקש להתפשר עם הבעלים הקודמים.

בשביל זה יש בדיקה לא?

פורסם

אין לך סיכוי לקבל משהו מהמכון בדיקה, כתוב העברת הילוכים לקויה ומצמד קשה, הם מכוסים.

רק רוצה להעיר על המחיר:

החלפה של קלאצ' + סארטר, כולל עבודה, לא אמורה לעלות מעל 1300 ש"ח במוסך רגיל שמכיר את הרכב, אם אתה רוצה אוכל להפנותך אל אחד.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
שמע, אני לא מבין במכוניות הרבה מידי, ובטח שלא במצב הקלאץ שלהן

בשביל זה אני משלם 420 ש"ח לבדיקה במכון כדי לדעת פחות או יותר איפה אני עומד.

לפי הבדיקה אפשר להבין שהקלאץ לא חדש ויש לו בלאי מסויים, אבל בין זה

לבין קלאץ שגמר את החיים שלו, ולטענת המוכניק גמר גם את המתנע בתהליך -שני מכלולים נפרדים לחלוטין-.יש הבדל של 2500 ש"ח ועוגמת נפש לא קטנה בכלל.

ולכן אני תוהה מה ניתן לעשות, כי לו היה רשום שלמצמד יש בלאי גבוה או כל תיאור מחמיר מעבר לתיאור הכללי שניתן, הייתי שוקל את צעדי ומבקש להתפשר עם הבעלים הקודמים.

בשביל זה יש בדיקה לא?

אף בדיקה אינה מושלמת, נותנים לך הערכה כללית על הרכב ועל מכלוליו החשובים - שילדה,מנוע,גיר.

בין מכון למכון בדיקה יכולות להיות גם תוצאות שונות עקב מקצועיות המקום.

מצב דיסקים ורפידות לדוגמא לעיתים לא בודקים כלל וזו הוצאה של אלפי שקלים,לכן מומלץ לפני רכישת

רכב גם לבדוק אותו אצל מכונאי או מבין בתחום.

לא מכיר עלויות תיקון אבל מומלץ לעשות סקר לפני התיקון.

STI 2004

פורסם

שמע,

בתכלס הבודק כיסה את עצמו מכל הכיוונים. לא נראה לי שתצליח להוציא מהם משהו.

וחוץ מזה - מטרת הבדיקה, כפי שאני רואה אותה, זה לבדוק שהשלדה נקייה ושהמנוע נותן יפה על הדינמומטר ותו לא. כי כל השאר זה כסתח שיש בכל הבדיקות ממילא.

פורסם

אני רוצה להתייחס לעניין 2 המכלולים הלא קשורים....

כמו שציינתי, עד הרגע שהאוטו עלה על השגריר, ההתנעה היתה בסדר גמור

הרכב היה מניע, אבל לא ניתן היה לשלב הילוכים.

לעומת זאת, עם מנוע כבוי ההילוך נכנס, ובהתנעה הרכב קופץ.

מפה המסקנה שהבעיה בקלאץ היא דיי ברורה אפילו למישהו כמוני.

אבל, במוסך, על הבוקר, הרכב לא מניע בכלל. ואז אמרו שהמתנע שבור או משהו דומה לזה, וזה קרה בגלל שהמיסב לחץ הלך (וזה מה שהרג את הקלאץ)

מישהו יכול לנסות למצוא קשר?

חשבתי שאולי המתנע הפסיק לעבוד כי מישהו בתהליך הגרירה (שארך כ-8 שעות) שיחק עם הרכב, אני בוודאות יודע שהרכב הניע בלי בעיה, גם כשהקלאץ הפסיק לתפקד.

תודה

פורסם
וכמה פעמים ניסית להתניע והילוך היה משולב?

בדיוק פעם אחת.

אני לא מאלו שמוציאים את מיטב כספים ובודקים מה האוטו מסוגל לעבור, אפילו כשאני ממש מתרגז (והיה דיי מרגיז שזה הלך כשהיינו בדרך לעשות על-האש, והמנגל באוטו שלי...)

פורסם

אני תומך מאוד בהצעה של חנן...

נתקלתי כבר במצב שחבר שלי מכר למישהו ZX VOLCANE 1.9 אוטומטית, והיא הייתה אחרי מנוע, טיימינג וטיפול גדול (וטוב יש לציין - הוא לא מהחאפרים).

כחודש אחרי המכירה התקשר אליו הלקוח ואמר שהלך מנוע כי נקרע הטיימינג אצלו... (חבר שלי היה בהלם!!!)

כשבוע לאחר מכן חבר שלי התקשר אליו לשאול מה נסגר והקונה אמר לו שבסוף הוא הלך למוסך אחר שאמר לו שזה רק שימו לב טוב ותחזיקו חזק... מזרקים!!! גם המוסך השני היה זוועתי וגנב כי מסתבר בסוף ששמו לו מזרקים של 16V בכלל ולא של ה-8V ממש אידיוטים כי זה לא היה קשור בכלל, לאוטו היה ידוע שיש בעיה של התנעה מדי פעם גם לחבר שלי זה קרה... בקיצור הקונה השאיר אוניה קטנה של כסף במוסך ויצא קוף, כי גם אחרי חודש נוסף לא הניע לו פעם או פעמיים...

מה קשור לעזזל מזרקים ועוד לשים לא של אותו מנוע?!?!?!?!

לקח לחיים, אל תקשיבו אף פעם לשום מוסכניק שאתם לא מכירים (לפעמים גם אם הוא אבא של חברה שלכם) כי כולם אבל כולם בארץ מנסים לעשות $$$ על חשבונינו... לא משנה כמה הוא נחמד ונשמע אמין... קחו חו"ד נוספת.

אפילו 3 תשוו מחירים תנו להם להזיע קצת...

עכשיו יאמר לזכותם שהמדינה הנהדרת שאנו חיים בא טורפת את יושבייה חיים מבלי ללעוס ככה שכשהם כבעלי מקצוע רואים טרף קל אז הם עטים עליו כמו מטורפים ולא משאירים הרבה... זה חוק הטבע: החזק שולט... המדינה עושקת אותם והם אותנו ככה שהלקוח הסופי תמיד סובל...

כבר אין קליאו - אין 206 GTI - ואין R750 - יש איביזה ורוצה חזרה את הסוזוקי!!!! :twisted:

פורסם
תביא את הרכב למוסך אחר לחוות דעת נוספת' date=' בלי לגלות לו שהרכב כבר היה במוסך הראשון. זה נשמע שמישהו שם מנסה לסובב אותך.[/quote']חנן, ושאר המגיבים שלום

נראה לי שחלקם לא קרא את מה שכתבתי, ולכן אדגיש:

הרכב אצלי, הוא נתקע רחוק מאוד מאזור הבית שלי, וביום שבת

לא היתה ברירה וגררתי אותו למוסך המרכזי של פיאט

ושם הוחלפו הסטרטר והמיסב לחץ + חלקים נוספים בקלאץ' שנהרסו.

לגבי המחירים, אין מה לעשות בדיעבד, הייתי בעצם לקוח שבוי

אך מעבר לכך אני חושב שיש למכון הבדיקה אחריות, שכן לא היה ניתן לצפות לתקלה בסדר גודל כזה כשבוע ימים לאחר בדיקה במכון.

תודה

• תוכן חדש...