ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מתלבט. לקראת הצטרפותה הצפויה של חברה נוספת, קטנה אך חשובה, למשפחה, אני חושש שאצטרך להפרד מהאלפא 3 דלתות - ולעבור לרכב 5/4 דלתות שיקל על הגישה למושב האחורי. לעומת זאת אני זוכר שהכרתי מישהו שעשה ההפך, דווקא עבר ל-3 דלתות אחרי הלידה כי הוא טען שהדלת הרחבה יותר דווקא הופכת את הגישה ואת הפירוק והרכבה של כיסא הבטיחות לנוחה יותר. מה אומרים בעלי המשפחות והניסיון? איך החיים עם 3 דלתות לעומת 4/5 ? אני מעדיף לתכנן כבר עכשיו, כי לפחות ל-1 הרכבים שאני חושב עליהם יש זמן המתנה של 3-4 חודשים...
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היא צריכה לסחוב טוב בעליות,חשבתי על יאריס ספורט והמליצו לי על פאביה 100 כ"ס האם למישהו יש ניסיון אם המכוניות הנ"ל?? וגם לגבי שרות במוסכים טיפולים ואחזקה תודה
הודעה אחרונה מאת חיליק, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בנסיעה רגועה עירוני ובין עירוני
הודעה אחרונה מאת onimrod, -
-
נורת ABS בפולו GTI 1 2
מאת כוח-סוס-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אחרי שחפרתי פה בחיפוש וקראתי את כל הסיפור על החיישנים והתקלות שיכולות להיות גם במחשב, יש לי שאלה. בפולו GTI שהלכתי לראות השבוע, נורת ה-ABS דולקת באופן קבוע מרגע ההתנעה (נורית עם המילה "ABS" בצבע צהוב). בעל הרכב טוען שככה זה "נהיה" לו פתאום ואף אחד בצ'מפיון לא יודע מה זה. אני לא כל כך תמים ומה לעשות, אני לא מאמין לו. השאלה העיקרית היא: האם בבדיקה של מכון רכב (מ.מ.מ, קומפיוטסט וכדומה) יצליחו לעלות על הבעיה ולהגיד לי מהי?! כי חוץ מהבעיה הזאת הרכב נראה בסדר גמור. תודה, טל
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
קודם כל חג שמח וכשר לכולם! רציתי לבקש עצה/חוות דעת לגבי הרכב הנ"ל. האוטו נסע ~155 אלף קילומטר, שלישית, רגיל, הוחלף רדיאטור, 4 קפיצים, שנה טסט. הבחור(חייל שמשתחרר בקרוב) נראה די אמין, יש ספר טיפולים.(לא עיינתי בו) הרכב מוצע למכירה כבר זמן מה, כששאלתי את המוכר למה עד עכשיו לא מכר, ענה לי כי אנשים רוצים לשלם לו מחיר נורא נמוך, ולא מתאים לו. הבעיה היא במקום אחר - הצבע דהוי על מכסה המנוע והגג דהוי לגמרי! צבע האוטו - כחול כהה / שחור א. כמה עולה לצבוע מחדש את כל האוטו?(יש לציין כי יש מכות פח קטנות ב4 פינות הרכב - כנראה מכות חניה) ב. האם כדאי בכלל ללכת על האוטו הזה? לא בדקתי את…
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
-
הנני מוצא עצמי מתלבט לאחרונה בקניית רכב שני למשפחה, שתי המעומדות נבדקו על ידי והינן פיג'ו - 605 טורבו במצב טוב ו הקסנטיה - 1.8 במצב טוב, אשמח לקבל חוו"ד לגבי אמינות ובטיחות הרכבים.
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה חבר טוב שלי הוא הבעלים הלא גאה של פזו 306 1.8 אוטומט שנת 95 הרכב בבעלותו כ-5 שנים והוא לא מפסיק לקלל את היום בו הוא רכש את הרכב. הרכב נרכש יד ראשונה עם ק"מ נמוך רכב שמור ללא תאונות, למרות שכך אין חלק שלא הוחלף ברכב ואם זה היה תלוי בו הוא היה מדרדר אותו מהצוק של סידני עלי.... להורים שלו 2 כלי רכב, שניהם יד ראשונה ללא תאונות מטופלות רק במוסך המורשה. 1. 307 1.6 אוטומטית שנת 2003 עם 33000 ק"מ ברובן בינעירוניות 2. טויוטה קורולה 1.6 אוטומטית עם 70000 ק"מ ברובן בעיר יש באפשרותו לרכוש מהוריו את אחד הרכבים והוא מאוד מתלבט! מצד אחד הפזו חדשה יותר עם ק"מ נמוך וגם רכב מפנק ומהנה יותר לנהיגה. מצד שני הנאה מנהיגה לא ממש מעניינת אותו ויש לו נסיון רע וחש…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול אם כדאי לקנות רכב מסוכנות? והאם צריך לעשות בדיקה לרכב או שהם כבר אומרים מה מצב הרכב ומביאים עליו את כל הפרטים שעושים בבדיקה - פשוט אמרו לי פעם כזה דבר אז אני שואל ומה אתם אומרים על פיאט מריאה שנת 98 21 אלף שקל אוטמטית {מסוכנות} תודה
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום מצאתי סובארו אימפרזה שנת 95 ב29000 שקל מטרייד אין עברה 97000 שקל עכשיו השאלה היא האם כדאי לקחת תרכב והאם זה לא יקר מדי כי זה אוטו שכבר 11 שנה על הכביש למרות ששמעתי דברים טובים על אימפרזה אבל האם המחיר שווה תאוטו?
הודעה אחרונה מאת arthur18, -
-
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מעוניין בקניית רכב ספורטיבי / חזק עם התנהגות טובה במחיר התחלתי לא גבוהה אחרי שכבר נמאס לי מיונדאי גטס ליסינג שיש לי . המועמדות העומדות על הפרק בשלב זה הן : סיאט איביזה גיטיאי ומגאן קופה שני ליטר . דרישות : התנהגות טובה עם כוח סביר מחיר קנייה של 30-35 אלף שקל - לא כולל ביטוח אחזקה סבירה ואני לא מתכוון לנמוכה במיוחד כי מובן שאת זה לא ממש ריאלי .. אבל בתחום הסביר. אמינות ונוחות . וכן ידני בלבד מגרעות שהיו לי בגטס היו נוחות על הפנים האוטו חלש מידיי וזולל דלק כמו משחטה ביחס לרכב עם מנוע 1.4 ליטר . התנהגות גרועה . אשמח לשמוע חוות דעת ממביני עניין וממי שהחזיק ברכבים כאלה בעבר , קראתי ועשיתי חי…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אני שוקל לקנות BMW 330 שנת 2001, 4 דל'. לרכב המדובר 95,000 ק"מ, ומצבו מבדיקה ראשונית טוב, למעט בעיה מינורית ומוזרה - 3 חלונות חשמל כנראה ירדו מהמסילה (או בעיה מכנית דומה, לא בעיה חשמלית). אני יודע ש-BMW הן מכוניות בעייתיות ויקרות לאחזקה וביטוח, מה שאני מנסה לברר זה עד כמה... 1. מה הסכום השנתי שאני צפוי להוציא על תיקונים? טיפולים? 2. איזה הצעת ביטוח נחשבת לטובה? 3. האם הבעיה בחלונות היא סדרתית? 4. האם לחשוש מכך שהרכב יד 4, או שזה נורמלי ל-BMW? כמה ניתן להוריד במחיר בגלל זה? 5. איזה מחלות נוספות יש לרכב, שניתן לבדוק לפני הקנייה? אני אשמח לכל מידע (גם חלקי) שתוכלו לתת, במיוחד מאנשים שברשותם רכב דומה. תודה! אורי
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 28 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום אבי רוצה לקנות רכב בסכום של כ 250K הדרשות אממ אין דרישות מיוחדות בוא נלך לפי מה שחשוב אממ בטיחות חסכון ונוחות(דיזל חשוב חסכון) תודה רבה שאתן כותבים רכב תרשמו מחיר ודגם מדיוק תודה רבה רבה
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום רב לכולם, היני מעוניין לרכוש מכונית לכבוד הרישיון הדש דש עומד מולי תקציב של 18K ואבא שהיה פעם מוסכניק. התקציב לא כולל ביטוחים, ז"א 18 נטו לרכב. אני מחפש רכב עם גיר ידני עם צריכת דלק סבירה. כמובן העדפה לרכב ספורטיבי, יש דגש על יופי הרכב. אני לא הולך להיות נהג מרוצים ללחוץ כל היום, אבל אני רוצה אוטו עם ביצועים אתם יודעים, פה לתת גז שם לתת גז, לא משהו רצחני. אשמח לקבל כל הצעה, תודה מראש- שגיא.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 9 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
היום ראיתי כזו(הצורה החדשה) 3 דלתות עם 2 אגזוזים ,גאנט יפה ודיסקים מחוררים איזה מנוע זה? הספק? נתונים? נראה רכב מעניין מאוד
הודעה אחרונה מאת bender, -
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
ברצוני לדעת כמה עליי לשלם מתחת למחירון עבור קסנטיה שנת 2000 יד ראשונה עם 150000 ק"מ במצב די טוב ?ידוע לי שהדגמים הראשונים היו מאוד לא בטיחותיים, אך האם למישהו יש מידע לגבי הבטיחות של הקסנטיות משנתון 2000 ? אשמח לקבל כל מידע נוסף.
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב הנ"ל איך הוא מבחינת נסיעה ואחזקה מה עדיף את ה 1.8 טורבו או מנוע יותר גדול ?
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני מחפש המלצה על רכב טוב נוח ובטיחותי עם רצון להראות ביצועים פה ושם , הדבר שחשוב לי יותר שלאוטו תהיה צורה מרשימה פוזה ונוכחות. אני התרשמתי ממאזדה לאנטיס F כרכב שמשדר את זה אבל חיפושים עד כה העלו חרס בידי . 1) מה באמת מסתתר מאחורי החזות הנוצצת של מאזדה לאנטיס F ? כשאני מתכוון לנוחות נסיעה. בטיחות .וצריכת דלק .וחלפים זולים. 2) האם ישנו רכב אחר שתוכלו להמליץ לי עליו עם נתונים טובים של נוחות.בטיחות והכי חשוב צריכת דלק זולה יחסית וחלקים זולים. התקציב שלי עומד על 35k
הודעה אחרונה מאת עידו22, -
גולף V או סיוויק חדשה? 1 2 3
מאת koka- 34 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הגיע זמן להחליף את הרכב של אמא .כרגע היא נוהגת על גולף IV 2.0 .ההיתלבטות היא בין סיוויק חדשה לבין גולף בגירסת 1.6 FSI .דרישות מיוחדות אין ממש ,היא נוהגת לבד רוב הזמן למרווח אין משמעות של ממש ,לצריכת דלק כן .ואם משהו יודע מה קורה עם ביטוח של הונדה האם הוא גבוהה באופן חריג?. כל דעה והמלצה תתקבל בברכה. PS מכוניות אוטומטיות.
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחותי יש כרגע פג'ו 205 שנת 95 1400 והיא הייתה מעוניינת לרכוש רכב חדש ,יד שנייה . אני חשבתי אולי על ה206 שנת 2002 (אשמח אם תוכלו להביא לי קצת מידע אליה כמו כ"ס , סמ"ק,נוחות וכו'), ושמעתי ממישהו שרכש את הרכב הנ"ל במחיר 60-70 אלף ש"ח (לפני כה ימים ספורים) ... אתם אומרים שהיא תענה על הצרכים של אחותי ?(נסיעה רגוע בעיר קטנה (אילת , 20 דקות מקסימום נסיעה)). כמובן שירד קצת מהמחיר עקב מחירה של ה-205 , כבר יש הצעת מחיר דיי טובה מאחד המוסכניקים. אם יש הצעות טובות יותר אני אשמח לשמוע (בשביל זה אני כאן ) תודה וחג שמח לכולם , אלי.
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשמוע דעות שלכם לגביי הרכב רובר. עכשיו יש לי שאלה, מה ההבדל בין רובר 214 ל- 216 ? ומה המחירון בערך של הרכב הזה? יש למישהו איזה משהו מיוחד להציע לי ? (הצעת מחיר מפתה שהוא ראה באינטרנט או משהו כזה) ובכלליות איך הרכב הזה בבקשה? ו2 שאלות חשובות - יש לו שוק? זולל דלק? תודה רבה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת The_Drag0n, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מחפש לקנות טנדר במקום זה שנגנב האופציות העומדות בפניי הםמגנום אוטומט או איפון שניהם בין השנים 99-03 . מה חשוב לדעת? (אמינות,נוחות וכו') מי עדיף כרכב לעבודה ? מי עדיף בשטח?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חוץ מהעובדה שרכב זה הוא מכוער . איך הרכב הזה ? מהי צריכת הדלק שלו ? האם המזגן שלו מקורי/טוב ? טיפולים יקרים ? בעיות מיוחדות ?
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
פגיעת שלדה???
מאת מריק- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מוכר רכב מיצובישי סופר לנסר עקב נסיעה. קניתי אותו לפני כי 5 שנים מחברה פרטית (לא ליסינג או השכרה) בה עובד אחי. קצין רכב של החברה שמכר לי את הרכב הודיע שהייתה תאונה בצד האחורי אבל טען שזו ללא פגיע בשלדה. מכיוון שלא היה לו אינטרס אישי ואחי נושא תפקיד חשוב בחברה לא היה לי סיבה לא לאמין לקצין רכב. אלה פרטי חלפים שהשתמשו בתיקון אז: גשר חיזוק פגוש אחורי ריפוד סף אחורי תא מטען פנס שמאל היום עקב מכירה, אחד מהקונים פוטנציאלים לקח אותי לחבר שלו פחח. פחח מיד טען שזו פגיעת שילדה וזו סיבה לירידת ערך. הקונה היה נרא אמין ואפילו כבר נתן לי את הכסף, אבל אז מיד התחרט וביקש להוריד במחיר. האם אומנם יש לרכב שלי פגיעת שלדה? מהי בדי…
הודעה אחרונה מאת מריק, -
- 5 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם. ברצוני לקחת רכב מסויים מחר לבדיקה, אך כרגיל- המוכר הוא בנאדם עובד (כדי להרוויח את לחמו..) ותחיל את עבודתו בשעה 10:00 במרחק של 10 דקות נסיעה ממכון מ.מ.מ בבני-ברק (הוא עובד עד שעה 16:00, אז אין טעם ללכת אחרי עבודותו והוא לא יכול לבטל יום עבודה). אני חייל, ורק מחר מתאפשר לי לקחת את הרכב לבדיקה. לכן, ברצוננו לעשות את הבדיקה מוקדם ככל האפשר ואם אפשר לדעת כמה זמן היא עורכת. בקיצור נמרץ... יש לי 2 שאלות: 1. באיזה שעה מכון מ.מ.מ נפתח בבוקר? 2. כמה זמן עורכת הבדיקה הכוללת כולל כל התהליך. נ.ב. מדובר רק מכון מ.מ.מ בבני ברק ואני מבקש להתשדל לא להמליץ על מכונים אחרים. ואם אפשר כמה שיותר מהר חבר'ה, כי הרכב ילקח עוד כ-12 שעות פחות…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
כאמור בכותרת. הוריי וזוג חבריהם טסים בקרוב לטיול ארוך בדרכים בארה"ב (סה"כ כחודש ימים) הטיול יעשה ברובו ברכב מושכר. דרישות: -מרווח (נוסע+נהג +2 מבוגרים מאחור במושב) -תא מטען ענק (הרבה מזוודות) -נוחות (כמה שיותר, הם יבלו ברכב המון שעות בנסיעה) הוצע לאבא שלי (מה שכרגע מסתמן) השברולט אימפלה. היא נהדרת ועונה על הדרישות לדעתי, אך אני מעוניין להתייעץ איתכם אם יש אופציות טובות יותר בסגמנט הנ"ל? תודה, אמיר.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 0 תגובות
- 834 צפיות
תוכן ההודעה נמחק. קרא את כללי הפורום, הכר אותם, ורק אז תן כותרת ענינית להודעה שלך.
הודעה אחרונה מאת halperins, -
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום , אני מבקש דעתכם לרכש מכונית חדשה לאמי, תקציב עד כ 100K (עדיף כמה שפחות כמובן) מכונית קטנה שתיועד לנסיעות קצרות (20 ק"מ ביום), ואיטיות (אמי מגיעה בנהיגה מטורפת ל 90 קמ"ש) תאכלס במקרים קיצוניים 4 אנשים ולרוב בנאדם אחד. התנהגות כביש, יציבות, האצה , פניות וכו' לא מהווים שיקול לקנייה - הנוהגת לא תרגיש בהבדל. קריטריונים: מחיר אמינות חסכון בדלק - המחירים רק עולים ועולים... סחירות אני צמצמתי את האפשרויות ל: יאריס דגם 2007 פג'ו 206 דגם 2007 סיריון יש כעת הזדמנות לרכוש סיריון חדשה משנת 2006 מהיבואן בהנחה משמעותית, נראה לי כעסקה טובה ושהסיריון תעשה את העבודה, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
*** עריכה - מה לעזאזל יכול להיות דחוף באאודי ? בסה"כ קניית מכונית. לא מדובר בחיי אדם בסכנה *** שלום חברי פורום יקרים, הנה עוד פעם שאני צריך את עצתכם\עזרתכם רק שהפעם זה לחבר... אז ככה חבר שלי מצא אאודי א'3 שהוא מתלבט לקנות, האאודי: שנת 98 1.6 ידני עברה 130000 ק"מ יד 3 , והוחלף טמבון קדמי ומכסה מנוע (המוכר אומר שנכנסו בו ברוורס...) אכשיו השאלה היא: איך ה 1.6? והאם כדאי לו ללכת על האוטו הזה (יד,מנוע, רוורס...) ובכלל איך האוטו (אחזקה, בעיות, וכו...) תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 12 תגובות
- 5 אלף צפיות
לשם הסקרנות האם יש הבדל בן קנית BMV סדרה 5 לבין מרצדס E שנתונים 2000-2002 , (בהנחה שעלות קניה זהה) , מבחינת עלויות שוטפות שנתיות ? כלמר אבדן ערך, מוסכים ,טיפולים ? מי מהם תהיה יותר אמינה? אטרקטיבית? ומהנה לנהיגה? ואם היה לכם הכסף מה הייתם בוחרים ? תשובות מנומקות אם אפשר ומאנשים שנהגו עלהן בתודה מראש יהודה
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
1. האם זה נכון שאין חלקים בארץ של קליאו ספורט? נהוג לייבא חלקים מחו"ל? מה שלוקח הרבה זמן וכסף במוסך? מה שדיי מדאיג אותי כי המכונית מתחילה להיות דיי נדירה. 2. מישהו יודע על מוסך שמכיר את הקליאו ספורט ויודע לטפל בה?
הודעה אחרונה מאת yuvalko, -