ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,568 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב. ב1.4 יש לי יומולדת, וכמתנה ליומולדת אני מקבל מסבא שלי מימון לקורס נהיגה מתקדמת. עכשיו ממה שהבנתי יש כמה מקומות שאפשר לעשות את הקורס ,אני אודה לכם מאוד אם תמליצו לי על מקום. בתודה מראש עמית
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 985 צפיות
שלום אני רוצה לקנות רכב מסוג מאזדה 323F דגם 92-94 ולא יודע מה הכי טוב הזרקה או קרברטור. חיפשתי בנושא ולא מצאתי תשובה שמתאימה לדגם הזה. אז מה כדאי? ובכללי איך הרכב עצמו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת msds, -
-
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, מדובר ברכב לנהג חדש,באיזור ה80 אלף, צריך שהרכב יהיה אוטומטי,אמין,לא אוכל הרבה דלק[עדיף כמה שפחות]. עדיפות לרכב קטן,החשוב מכל שיהיה אמין. יש המלצות? תודה נ.ב חשבתי לכיוון של גולף,טיוטה RUNX והונדה סיוויק,מישהו יכול להמליץ?
הודעה אחרונה מאת shimon16, -
טויוטה MR2
מאת Tiesto- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אח שלי מעוניין לקנות טויוטה MR2 והוא מעוניין לדעת מספר דברים על האוטו כמו נוחות , איכות הגג הקשיח , בטיחות וכדומה. אני מבקש בכל לשון של בקשה , שאנשים לא יבואו לי ביציאות של ''קנה מיאטה'' או קנה סובארו אימפריה טורבו.. אני מבקש להתמקד בנושא.. תודה!
הודעה אחרונה מאת Volcane605T, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עד לא מזמן היתה בבעלותנו פיאט אונו דגם 45, שנת 92, שהיתה אצלנו מיד 0 (חדשה מחנות) ושרתה את המשפחה נאמנות עד לפני כמה ימים... עד אשר נגנבה למרות חסרונותיה הבולטים של המכונית הזו (העדר מזגן\אזעקה\נ"מ\ח"ח, תיבת בת 4 הילוכים בלבד, מנוע ליטר חלש וכו') היא שרדה שנים רבות ולא איכזבה ובהחלט היינו מרוצים. כעת לאחר שנגנבה ואין סיכוי להחזרתה באופק עלינו לשקול קניה של מכונית חדשה, אך אנו משפחה מאוד קשת תקציב מה שכמובן מאוד מגביל את האפשרויות. אנחנו מחפשים מכונית פרטית, האצ'בק עם תיבה ידנית זו ההעדפה שלנו, ממש כמו האונו. מנוע בנזין. אין דרישות מיוחדות אחרות, ברורשלא יזיק אם יהיה מזגן או כל אחד מהתכונות האחרות שיש במכוניות חדשות יותר אך זה לא חשוב לנו, אם הסתדרנו בלי…
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
זכור לי שבעבר דובר על הרכב הספציפי הזה, אך חיפוש לא העלה דבר.. מדובר ברנו קליאו RSI שנת 95, יד 4 עם 170K על השעון. הרכב בצבע כחול, מונמך, ג'אנטים לבנים ומושבי ספארקו.. מישהו מכיר את הרכב הספציפי הזה? יכול לספר עליו קצת פרטים? דרך אגב, המחיר שנדרש הוא 30K, גמיש. תודה רבה לכל העונים.. פיליפ.
הודעה אחרונה מאת NEON, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לאחר קריאה מעמיקה של השירשורים לגבי פולו לא נמצאה תשובה לשאלה שלי. כמובן שהייתי רוצה לקנות את ה 16V שנת 97 אבל זה כרגע זה לא בתחום הכסף שלי. האם ה 1400 הרגילה ( 60 כ"ס) גיר רגיל כדאית לקנייה ( 96,97,98 ? מהי צריכת הדלק שלה ? חלקכם כתב שזה עגלה , אבל אני לא מחפש לעשות פתיחות בכביש הרכב אמור לשמש אישה שתיסע כל יום 30 ק"מ רצוי שיהיה מזגן טוב נ"מ ח"ח וכד'. אני מחפש גם יפניות אבל כבר דיי התייאשתי , מה עוד שכל אחד עם סיריון מבקש 3000 ש"ח מעל המחירון למה ? כי ככה הוא רוצה. תודה
הודעה אחרונה מאת kabra_s, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים שלום בידי פיז'ו 306 ידנית מנוע 1400 שנת 2001 רכב מעולה מבחינתי וגם צריכת דלק מצחיקה (1:17 ). הבעיה היא שאני נוסע המון בערך כ- 36.000 ק"מ בשנה בגלל זה החלטתי שאני רוצה רכב דיזל ואוטומטי בגלל שנמאס מהפקקים הארורים שפוקדים אותי בוקר אחר בוקר. הרעיון שלי הוא לרכוש אוקטביה מה אתם ממליצים לי? אשמח לקבל עצות
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי רכב שבסוף השנה הוא יהיה בן 15 רציתי לדעת האים זה אומר שצריך לעשות פעמיים בשנה טסט או איזה משהו אחר בגלל הגיל בתודה מראש dambo2
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן אנשים , יכול להיות שבעתיד הקרוב אני אחליף את הרכב שלי ולאחרונה התעניינתי בסיטרואין ZX 3 דל' (ראיתי אחת כזו אדומה "והתאהבתי " ). אני לא אחד שמבין בצרפתיות ובדגמים שלהם ...ולכן אני מבקש עזרה ,אז אם אפשר קצת פירוט על הרכב , דגמים ,תקלות נפוצות ,כ"ס שנת הרכבים וכו' תודה מראש ...
הודעה אחרונה מאת mush, -
- 2 תגובות
- 998 צפיות
טוב הגיע הזמן נגמר המלווה ולקנות אוטו אם אתם יכולים לייעץ לי ולעזור לי במציאת רכב שהוא בכללי בין 10 ל15 אלף כולל ביטוח טסט וכ'ו. אני חשבתי בכיוונים של הפונטו ושל הקליאו אבל אני לא יודע את ההוצאות שלהם ככה שזה העזרה שאני צריך. תודה לעוזרים..!!
הודעה אחרונה מאת איליה, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. אני זקוק לעזרתכם בבחירת סופר מיני אשר תשמש כרכב שני במשפחה,בעיקר למטרות נסיעה לעבודה ונסיעה בעיר רוב הזמן. הדרישות הן: עד 80 אלף ש"ח. חסכונית. עלות אחזקה לא גבוהה מדי. אמינה. עם נוחות ושימושיות סבירה. וגיר אוטומת . האפשרויות שאני חשבתי עליהן עד עכשיו הן: הונדה ג'אז,טויוטה יאריס ודיהטסו סיריון החדשה. אני לא יודע אם הסיריון נכנסת בתקציב,אבל נניח שכן. איך היא בהשוואה למתחרות מבחינת איכות חומרים ונוחות (מבחינת צריכת דלק הבנתי שהיא צריכה להיות דומה ליאריס - אותו מנוע?)? איזה מבין המכוניות תענה בצורה הטובה ביותר על הדרישות? והאם ישנן עוד מכוניות שכדאי לקחת בחשבון? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת MustardMan32, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי... אני רוצה להחליף את הרכב שלי (lantis-f 97), במשהו יותר קטן וחסכוני (אני מקווה)... נראה לי שאני די סגור על 206, בכל אופן אין לי הרבה כסף להוסיף במקרה הטוב 10K מישהו יכול להביא לי מידע על דגמי ה 206 לפי כ"ס מנוע אמינות (בהתחלה חשבתי על XS) ואני יודע שיש 2 דגמים של 90 ו 110 כ"ס, והדגם החדש יותר כנראה יקר לי , אמרו לי גם שהדגמים הישנים של 1.4 הם רק 75 כ"ס ואם הם אוטומט אז כנראה זה ממש עגלה... אודה אם תוכלו לעשות לי סדר בבלגן ולהמליץ על דגם מסויים (לא חשוב אוטומט או ידני) שנראה לכם שיתאים לי עד 50K.... תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה דעתכם ? פיאט בראבו עם פילטר פתוח עדיפה על טיגרה 1.6 GSI מקורית ?? כמה עלות ההחזקה של הפיאט ? " צריכת דלק , טיפולים וכו' " ...
הודעה אחרונה מאת מלך המירוצים, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פורום נכבד שלום! למישהו יש את המחירון של לוי יצחק? אני צריך דחוף לדעת מה המחירון של סוזוקי ויטרה שנת 94 קצרה גיר ידני רק עם ה"כ מה המחיר לרכב פתוח ומה המחיר לרכב סגור תודה מראש איתי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמו בכותרת אני מחפש רכב אוטומט , קטן , זול לאחזקה , בעל נפח קטן. אוקצור אני מחפש רכב מנקודה א' לנקודה ב' במינימום כסף לדלק , אחזקה וכו". תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 36 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מי שזוכר אני התלבטתי בין האודי א3 קואטרו והאלפה ג'יטי.. החלטתי לוותר ולרכוש רכב שישאר איתי להרבה זמן, איכותי.. ובחרתי ב BMW 645Ci נתונים על הרכב אני יודע ובבקשה אל תכתבו לי הודעות בסגנון "לא כדאי" ו "למה?" את הבחירה עשיתי וזה כנראה מה שאני יעשה.. השאלה שלי היא, האם גם ב 645 קופה, יש את ה IDrive? אפשר הסבר מה יש בפיצ'ר הזה? אני יודע מתוכניות של טופגיר שזה נמצא ב M6 ושם אתה יכול לכוון כל מה שיש במכונית.. אם זה לבחור כוח סוס או לשנות את המתלים ואת יחסי העברה.. יש את זה גם ב 645 קופה או רק ב M6?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 0 תגובות
- 952 צפיות
תוכן ההודעה נמחק. קרא את כללי הפורום וכתוב כותרת עניינית. תודה.
הודעה אחרונה מאת ourisil, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, בהמשך להודעה הקודמת שפירסמתי. (מחפשת אוטומטית עם הגה כח וחסכונית) החלטתי לצמצם אפשרויות. ההתלבטות היא בין קליאו לפונטו: מצאתי כמה קליאו שנת 94 או 96 אוטומטיות, הן לא יקרות (15-17K) והיה לי נוח לנהוג בהן. עם זאת, שמעתי שהגיר האוטומטי של הקליאו הוא לרוב בעייתי (אחד הבעלים של 94 עם קלומטראז' נמוך יחסית הודה שהוא החליף גיר לא מזמן, אז אולי אני אקנה ממנו? האם זה חוסך ממני את התענוג לשנתיים הבאות? מצד שני המזגן שלו מזייף.. זה גם עניין של כאלף ש"ח) לכן רציתי לקבל מכם ייעוץ, האם לדעתכם שווה לי להעלות את סכום הרכישה ל20-30K ולקנות פונטו אוטומטית? (הבנתי שלא ניתן למצוא אוטומטיות במחירון של פחות מ30K, זה נכון?) האם הפונטו אכן אמינה יותר ושווה את הפרש…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש פה קוראים לי שלומי כהן בן 19 ויש לי בעיה עם כל הקטע של הכתיבה עם הפסיקים והנקודות אז אל תתעצבנו חח ואני מבין במכוניות כמו כל הצעירים שחושבים שהם מבינים חח יאנו כל הקטע של המנוע השיפורים וכל זה אין לי מושג ותמיד חלמתי לקחת לי איזה צרפתייה חמודה לכלה... עד עכשיו חלמתי על 205 GTI Mi 16 אבל אחרי ששמעתי לא להתקרב לאוטו הזה מחברים אמרתי טוב נוותר על החלום וניקח איזה 106 חמודה ככה מצאתי ממש מציאה 106 XR שנת 95 ידנית עברה 109,000 ואני יודע שלא רימ אותי כי זה אוטו של אבא של חבר והוא בכלל לא רצה למכור לי תאוטו עד ששיכנעתי אותו בסוף סגרנו על 14 שזה מחיר מציאה לפי דעתי יד 3 האוטו ועבר במשפחה משו כזה האוטו שמור בקנאות ממש אבל נסעתי עליו ולא יודע היה חסר לי את ה…
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן ראיתי היום מאזדה שנת 93 דגם 323F במצב טוב - בדוק כי מישו מעבודה של אימא שלי בדק אותו רצה לקנות בהתחלה יש מגנזיום, מערכת עברה 170 אלף,יש מזגן טסט לשנה אם אני לא טועה נראת טוב בלי פגיעות וכו.... עכשיו הבעיה הגדולה היא שזה יד 4 ואני לא יודע אם כדאי לי לקנות כי מתי שאני ימכור זה יהיה יד חמישית וזה קשה למכור כזה אוטו וחוצמזה יד 4 זה נראה לי הרבה מה אתם אומרים, כדאי? אהה והוא רוצה 18 וחצי אלף
הודעה אחרונה מאת arthur18, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איזה מכון בדיקה טוב יש באזור ת"א? אני מחפש מקום אמין לבדיקה (לפני קניה), ואמין... (אני הקונה ) תודה מראש... גילי
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, החלטתי למכור את הבונבון שלי. קונים פוטנציאלים מעוניינים לקחת את הרכב לבדיקה במכון,מה עליי לשים לב בזמן הבדיקה על-מנת שלא יגרמו לי נזק לרכב בבדיקה עצמה. או שאין בכלל סיכון בבדיקה כזו לגרום נזק לרכב. תודה
הודעה אחרונה מאת udi2001, -
העברת בעלות
מאת orm7-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
איך מעבירים בעלות על שם הקונה כשאין לו תעודת זהות ( נאבדה) אבל יש לו בינתיים אישור מהמשטרה על האבידה ורישיון רכב כתעודה מזהה?...
הודעה אחרונה מאת ebari, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לכל בעלי ה-GTI אתם יודעים מה תצרוכת הדלק של הרכב הנ"ל? (רק בעלים של האוטו)
הודעה אחרונה מאת eladz, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בדקתי היום רכב ורשום שם שבוצע תיקון בגג. מה זה אומר? זה קריטי?
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 14.2 אלף צפיות
טוב, אז אחרי שקיבלתי את דעותיכם המלומדות בשירשור נפרד (שדן בטנדרים 4X4), פתאום נפלה עלי הזדמנות ורציתי לשמוע שוב את דעתכם. אז הנה: איסוזו טרופר ארוך . 3.1 טורבו דיזל עם אינטרקולר מקורי. שנת 93. 300,000 ק"מ (נמסר לי מבעל רכב זהה ש 300 K בכלל לא מזיזים למנועים האלה, זה נכון?) ועכשיו לדובדבן בקצפת: יד 1, ספר טיפולים מלא !!! מאחר והיד ה 1 הייתה ועודנה חברה בע"מ ומאחר ולרכב יש טסט (2400ש"ח) במאי והצמיגים שלו לא מי יודע כמה, דורשים עליו 39,000 (10 מתחת למחירון). מוצדק? גבוה? נמוך? יאללה, תתחילו להפציץ ושוב, תודה מראש יניב
הודעה אחרונה מאת erez, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש פורד מוסטנג שנת 97+ במצב מצויין ומה שמצאתי עד כה היא גירסת הקבריולה. השאלה הראשונה שלי אם נוח בכלל לשבת מאחורה באוטו? כי לפי מה שאני רואה בתמונות ולפי מה שאמרו לי שזה דיי דומה ל 206cc. שאלה שנייה כמה היא תעלה לי בייבוא אישי אם באתר של פורד המכונית עולה 20 אלף דולר? ושאלה אחרונה , יותר נכון בקשה.. מי שמוצא את האוטו למכירה ביד שנייה+ שיפנה אליי בהודעה פרטית אני ישמח מאוד! תודה
הודעה אחרונה מאת Tiesto, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קראתי את השירשורים ולא מצאתי תשובה טובה לשאלות שלי . האם רכב זה אמין ? האם מזגן מקורי ומקרר טוב ? כל נושא החשמל (חח,נמ) נוטים להתקלקל ? הטיפולים יקרים משמעותית יותר מרכב יפני ( דייהטסו) ? מהי צריכת הדלק ? היה לי ניסיון לא טוב לפני 10 שנים עם רנו 5 שהטיפולים היו מאוד יקרים והרכב לא היה ממש אמין. ואני קצת חושש להתקרב לרנו אבל, אני חושב שהיא נראית טוב ונוחה מאוד. תודה.
הודעה אחרונה מאת sagi, -
רודיאו CRV VS 1 2
מאת neo19-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ההתבלטות היא בין הדגמים בשנת 2002 אני רואה שבמחירון הרודיאו זול בכמעט 30K אבל מאובזר לפחות כמו לנד קרוזר. מבחינת שוק,ירידת ערך,ואחזקה איזה מהם עדיף ולמה וכמובן איזה מבין השתיים עדיף. אני לא יורד בכלל לשטח. תודה.
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 594 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- nir eli
- הרקוליטו
- אלעדית
- BEEKER
- yor2
- Froyne
- יצחק מכירות
- Rongaflugen
- ציטי
- itaysamurai
- nadavd4
- hans